Szylkretowa persica już rządzi się u siebie :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw gru 16, 2010 16:13 Re: Szylkretowa persica już rządzi się u siebie :)

to za zdrówko :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw gru 16, 2010 16:19 Re: Szylkretowa persica już rządzi się u siebie :)

dziękujemy :) już jest na szczęście lepiej :)

Dzwonił wczoraj wet pytać, jak się kotunia czuje- twierdzi, że leczenie postępuje zgodnie z założeniami :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw gru 16, 2010 17:24 Re: Szylkretowa persica już rządzi się u siebie :)

ooo widzę że się ładnie rozpanoszyła :mrgreen: dziś na poduszce, jutro na fotelu, pojutrze nie będzie już nigdzie miejsca dla ciebie i mamy :lol:

ona u mnie czasem też paszczę darła jak się przeciągało po ogonie, czochranie przy nasadzie lubiła, więc myślałam że tak po prostu nie lubi, może już wtedy coś ją bolało? ale siusiała normalnie.

oby szybko poszło precz :ok:
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

Post » Czw gru 16, 2010 17:30 Re: Szylkretowa persica już rządzi się u siebie :)

rambo_ruda pisze:ooo widzę że się ładnie rozpanoszyła :mrgreen: dziś na poduszce, jutro na fotelu, pojutrze nie będzie już nigdzie miejsca dla ciebie i mamy :lol:

ona u mnie czasem też paszczę darła jak się przeciągało po ogonie, czochranie przy nasadzie lubiła, więc myślałam że tak po prostu nie lubi, może już wtedy coś ją bolało? ale siusiała normalnie.

oby szybko poszło precz :ok:

pan doktor twierdzi, że może mieć wadę wrodzoną- jak skonczy się zapalenie i zelżeją mrozy, będziemy diagnozować dalej :)

sika nadal normalnie, ale jest obolała bidulka :(

fotel jest jeden- i jest Ozyrysi :twisted: i jestem przekonana, że tak zostanie :P
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Czw gru 16, 2010 17:55 Re: Szylkretowa persica już rządzi się u siebie :)

zobaczymy :mrgreen: u mnie był jeden fotel i jedna kanapa, fotel należał do szefa, i szef był jeden, nawet ja skutecznie własną matkę przeganiałam żeby kotu miejsca nie zajmowała :ryk:
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia

rambo_ruda

Post » Czw gru 16, 2010 17:57 Re: Szylkretowa persica już rządzi się u siebie :)

wcześniej Ozypers bał się Baśki- teraz ona czuje przed nim respekt, więc prędzej wygoni łysą z łóżka, niż Ozypersjozę z jego miejsca :twisted:
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Nie gru 19, 2010 10:02 Re: Szylkretowa persica już rządzi się u siebie :)

z Baśką jest niestety coraz gorzej, prawdopodobnie ma jakiś zastarzały stan zapalny :(

widziałam w jej książeczce, że 15 września br zostało zlecone badanie moczu- bardzo proszę o przesłanie mi skanu wyników tego badania, aby można było kotkę zdiagnozować. Z góry dziękuję.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Nie gru 19, 2010 10:03 Re: Szylkretowa persica już rządzi się u siebie :)

o kurcze :(
to kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Nie gru 19, 2010 10:51 Re: Szylkretowa persica już rządzi się u siebie :)

po paru pierwszych dniach antybiotykoterapii było lepiej, ale teraz kicia znów prawie nie je, nie chodzi, tylko śpi u mnie na parapecie. Ozyrysa kiedyś goniła, teraz ignoruje (co samo w sobie nie jest złe). Nie ma w niej ciekawości towarzyszącej przenosinom do nowego domu, leży głównie pod moim biurkiem albo na tym parapecie nieszczęsnym. Martwię się :(
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Nie gru 19, 2010 11:33 Re: Szylkretowa persica już rządzi się u siebie :)

Oj, pewnie kciuki będą potrzebne , za plaskatą :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Nie gru 19, 2010 11:56 Re: Szylkretowa persica już rządzi się u siebie :)

jasdor pisze:Oj, pewnie kciuki będą potrzebne , za plaskatą :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

dziękujemy :)

walczymy o nią jak umiemy, skończy się antybiotyk i zelżeją mrozy, to pójdziemy z nią do lecznicy, żeby wet ocenił, co jej jest. Dlatego tak mi zależy na tamtych badaniach, żeby mieć jakieś porównanie, w którą stronę to idzie.

Biedna kicia, leży i płacze, strasznie mi jej żal :(
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Nie gru 19, 2010 12:56 Re: Szylkretowa persica już rządzi się u siebie :)

o kurcze :?

Aga, ja nie mam tych wyników, w książeczce ich nie było, plaskata łącznie zabawiła u mnie tylko tydzień. jeśli mogę coś zasugerować, to telefon do weta, spytać o historię choroby.

wpis mówi że to badanie było zalecone tylko czy wykonane?

pogadaj z wetem i daj znać co i jak, ja mogę tam podjechać i zabrać wydruk, zeskanowałabym i ci wysłała oczywiście.
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia

rambo_ruda

Post » Nie gru 19, 2010 13:09 Re: Szylkretowa persica już rządzi się u siebie :)

było ZALECONE, żadnego info o wynikach nie mam. Jutro będę dzwonić do tamtego weta, może czegoś się dowiem- obawiam się jednak, że wykonanie badania zostało zaniedbane :(
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Nie gru 19, 2010 13:12 Re: Szylkretowa persica już rządzi się u siebie :)

:roll: wydawało mi się że badanie było wykonane, a ewentualny wynik leży w lecznicy gdzieś. ehh ręce opadają. daj znać co powiedział wet i czy podjechać po wydruki.
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia

rambo_ruda

Post » Wto gru 21, 2010 9:27 Re: Szylkretowa persica już rządzi się u siebie :)

rambo_ruda pisze::roll: wydawało mi się że badanie było wykonane, a ewentualny wynik leży w lecznicy gdzieś. ehh ręce opadają. daj znać co powiedział wet i czy podjechać po wydruki.

ok, zadzwonię (wczoraj po śnieżnych zakupach padłam :oops: )

wyników na 100% nie ma w książeczce- ani wklejonych, ani włożonych, ani przepisanych.

a co do Basi - czuje się już lepiej (choć przy doopce nadal nie daje się dotykać i trzeba będzie zobaczyć, czy to coś złego, czy ten typ tak ma), przychodzi się witać i chyba powoli przekonuje do rudzielca.

Najbardziej mnie zaskoczył SMS od mamy wysłany w środku nocy- najpierw przestraszyłam się, że coś się stało, okazało się, że Basia przyszła w nocy do mamy do łóżka, zaczęła od mieszenia ciasta, po czym wdrapała się na nią i zaczęła głaskać miękką łapką po twarzy 8O też tak kcem!
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

[poprzednia][następna]