DT u J.D.<Ciężkie czasy-40KOTÓW PROSI O GŁOSY !!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 12, 2010 17:10 Re: DT u J.D. :-))) Ratownicy zwierząt z Sokółki

Jestem po rozmowie z Dużą od DYMKI.Pani Ewa stwierdziła,że kociczka zostaje na 100% chociaż po dwóch dniach myślała,że nie da rady z nią wytrzymać.Ja tego spodziewałam się bo wiem jaka jest z niej zadymiara[z Dymki nie z pani :mrgreen: ] i jestem pelna podziwu,że przetrzymała demolkę łazienki,półek,regałów-kociczka lubi zrzucać wszystko-i qpale poza kuwetąx2.Dom jest duży i na peryferiach,duże podwórko,dużo zieleni,super warunki :ok: Pani mówi,że teraz koteczka nie ma czasu demolować mieszkania bo prawie cały czas siedzi na rękach i kolanach jak nie u jednego to u drugiego syna.Asiu miałaś rację,że DS zmienia koty.To,że DYMKA stała się naręcza i nakolankowa to jest niesamowite i jak najlepiej świadczy o domku.Naprawdę bardzo się cieszę,że to właśnie ten domek wybrałam :1luvu: Nie wiem co się stało ale jak najpierw mało było zapytań o DYMKĘ to do jak poszła do adopcji to co dzień mam telefony i zapytania właśnie o nią.Jak mówię,że już nie ma to teraz wszyscy przerzucili się na JAGÓDKĘ.Super będę miała w czym wybierać :ok: Może i BRYKIETOWI poszczęści się bo to też pingwinek!

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Pon gru 13, 2010 13:57 Re: DT u J.D. :-))) Ratownicy zwierząt z Sokółki

Jakiś tydzień temu zmieniłam karmę suchą na Acanę i z całą 100% pewnością mogę stwierdzić,że warto było :ok: :ok: .Koty jedzą o niebo mniej a są najedzone.Po nocy już nie pędzą do mnie z wrzaskiem,że głodne.Musiałam bardzo zmniejszyć [naprawdę bardzo,bardzo] poranną porcję mokrego bo nie "wciągają" tak jak wcześniej-mimo,że daję póżniej niż przedtem bo ok.godz.11'' a nie 8-9 rano.Nie zjadają nawet 100g na "głowę".Oczywiście mniej automatycznie jest w kuwetach czyli reasumując-oszczędzam :piwa: :ok: Pewnie,że oszczędności idą na :kotek: :kotek: :kotek: [a nie na :piwa: :mrgreen: ]."Mokre" mam różne i lepsze [np.Feline21] i trochę gorsze [np.Animonda czy Gurmet],sporo mam też Felixa w saszetkach z Zooplusa.Mokre podaję rano bo dodaję do niego Betaglukan,probiotyki i tran z łososia.Po południu ok.18-19 daję surowiznę-serca,nerki,drób i inne mięsiwo i tu to już lubią pojeść [chociaż najlepiej im wychodzi na raty :wink: ]

J.D.

Post » Wto gru 14, 2010 21:05 Re: DT u J.D. :-))) Ratownicy zwierząt z Sokółki

Moja piąteczka ciachnięta :ok: MOZAIKA i RYSIA z Neptunków,GLUT'ek i WIĘKSZY z Józefiaczków oraz JAGÓDKA z Eskulapków.Zostały jeszcze: NOSEK z Eskulapków,DUŻY vel Big brather z Neptunków, PLAMKA i PŁATEK z Uchwytów czyli 2 chłopców i 2 babeczki.Może w styczniu niezastąpiona p.Bogusia znów załatwi "darmochę" :mrgreen: bo jeszcze muszę "zrobić" oprócz moich 3 babki,które poszły już do adopcji.Mam nadzieję,że coś się uda bo sporo kasy na to trza :? Właśnie muszę zejść na dół i sprawdzić co z rekonwalescentami.Pozamykane aby były bezpieczne ale pilnować trzeba :!:

J.D.

Post » Wto gru 14, 2010 21:19 Re: DT u J.D. :-))) Ratownicy zwierząt z Sokółki

to masówka dzis u ciebie była :mrgreen:

Dobrze,ze juz po.Zawsze sie denerwuje przed i po zabiegu.

Teraz tylko DS najlepsze an swiecie potrzebne :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto gru 14, 2010 22:37 Re: DT u J.D. :-))) Ratownicy zwierząt z Sokółki

Żebyś wiedziała,Asiu ale to jednak ciężko tyle na raz bo trzeba pilnować,że hej!Najgorsze jest to,że dla Rudolfa "odbiło" i zaczął na wszystkich warczeć-chyba za dużo obcego,"szpitalnego" zapachu :evil: Musiałam wsadzić go do kojca bo boję się żeby nie zaczął ganiać "pociętych" i bieda gotowa :| Jeszcze raz będę musiała zejść bo Mozaika na razie siedzi w klateczce-jakoś najdłużej dochodzi do siebie.Boję się bo niestety już miałam przypadek nie wybudzenia po kastracji i tylko szybka reanimacja uratowała "Kiciusia" bo normalnie był już zimny jak lód.Dziś noc będzie ciężka-póżno iść spać i wcześnie wstać.

J.D.

Post » Śro gru 15, 2010 8:18 Re: DT u J.D. :-))) Ratownicy zwierząt z Sokółki

Przy Iwini tylko ok.2 godziny spałam ,bo amła tak cieżko wybudzała sie.Strach nie pozwolił spać a i tak padłam.A ona w tym czasie kaftan sobie zdjęła. Tak ze każdy z nas tutaj wie jakie to nerwy i stres.A jeszcze jak wiecej dzieciaków jest pociachanych.
Trzymam kciuki za same dobre wyniki :ok:
Obrazek

ASK@

Post » Śro gru 15, 2010 10:09 Re: DT u J.D. :-))) Ratownicy zwierząt z Sokółki

Rekonwalescenci [nie zapeszyć :ok: ] dobrze ale dalej mam problem z Rudolfem bo syczy i bije inne łapą :? Co musię porobiło??? no i co teraz-nie mam już nawet feliwaya bo akurat skończył się :|

J.D.

Post » Śro gru 15, 2010 12:02 Re: DT u J.D. :-))) Ratownicy zwierząt z Sokółki

Zaglądam na ten wątek, tylko nie zawsze mam czas i wenę, żeby coś sensownego napisać :oops: . :ok: za wszystkie pocięte koteczki, niech szybciutko wracają do zdrowia. No i żeby jak najszybciej znalazły domki. Mozaika i Rysia, małe Neptuniaczki, pewnie już strasznie wyrosły. Pozdrawiam z zaśnieżonego Gdańska :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Śro gru 15, 2010 12:07 Re: DT u J.D. :-))) Ratownicy zwierząt z Sokółki

A co słychać u neptunkowego chłopaka? Ma już jakieś "imiono"? I czy nadal jest nieadopcyjny? :(
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Post » Śro gru 15, 2010 14:17 Re: DT u J.D. :-))) Ratownicy zwierząt z Sokółki

Chłopiec nazywa się DUŻY czyli Big Brat bo jest na prawdę dużo większy od siostrzyczek.Jest spokojnym ale niedotykalskim facetem,niestety.Jednak nie stanie mu się nic złego i jeśli nic się nie zmieni w jego podejściu do ludzi to znajdziemy mu miejsce gdzie będzie mógł właśnie tak spokojnie żyć.Póki co będzie u mnie i zostanie jak długo będzie trzeba.

J.D.

Post » Czw gru 16, 2010 12:29 Re: DT u J.D. :-))) Ratownicy zwierząt z Sokółki

J.D. - :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Fanszeta

Post » Czw gru 16, 2010 13:29 Re: DT u J.D. :-))) Ratownicy zwierząt z Sokółki

Teraz mam kolejną biedę :? Byli dziś u mnie państwo,którzy niedaleko od swego domu odkryli w starej szopie 6kotów 8O przemarzniętych i wygłodzonych :cry: No i do mnie jak w dym :( Co mam robić??Jasna ciasna wszystko zajęte tylko kawałek nieogrzewanej piwnicy wolne....Nieogrzewana ale parę stopni ciepła jest,woda nie zamarza.Cholewa jasna :evil: Lepsze to niż szopa na mrozie i głód....A,no i jeszcze była jedna pani,że ma do oddania 3kotki ok.3miesięczne.Ja oszaleję jak tak dalej pójdzie-na każde 2 wyadoptowane 3 nowe :|

J.D.

Post » Czw gru 16, 2010 13:50 Re: DT u J.D. :-))) Ratownicy zwierząt z Sokółki

W związku z powyższym szukam dla KITY z banerka w moim popisie DT płatnego w 100% czyli opłacę wszystko-pokarm,żwir, ew. wizyty u weta i wszystko inne.zaznaczam-KITA musi być jedynym kotem w pomieszczeniu[przynajmniej] a najlepiej jedynym w domu.Jest bardzo wrażliwa i czuła,potrzebuje kogoś kto zajmie się nią i tylko nią;kogoś kto postara się i pokaże jej,że Duży ją kocha i nie skrzywdzi,absolutnie nie toleruje towarzystwa innych kotów.Stąd mój problem bo koteczka zajmuje całe pomieszczenie,w którym mogłoby znależć schronienie kilka footer-chociażby te 6 z szopy.A może znajdzie się DS,który nie przestraszy się "trudnej" koteczki Taki domek zaopatrzę we wszystko co jest potrzebne na początek-kuweta,drapak,zapas pokarmu mokrego i suchego,żwir,szczepionkę na następny rok....
Ostatnio edytowano Sob gru 18, 2010 19:19 przez J.D., łącznie edytowano 1 raz

J.D.

Post » Czw gru 16, 2010 14:54 Re: DT u J.D. :-))) Ratownicy zwierząt z Sokółki

Podrzucę!
Poproś moze Agneskę o zmianę tytułu.
Cieżko o niezakocenie.U mnie Zelda i Bianka tak maja.
Kciuki!
Obrazek

ASK@

Post » Czw gru 16, 2010 16:01 Re: DT u J.D. :-))) Ratownicy zwierząt z Sokółki

chyba trzeba tak zrobić,Asiu,chociaż małą mam nadzieję,prawdę mówiąc.Mogłabym oddać do hoteliku ale po pierwsze -nie ma w nich indywidualnego podejścia do kota,a po drugie to potrzebny byłby hotelik z oddzielnymi pokojami a nie boksami bo KITA nie może nawet widzieć innych kotów gdyż strasznie to przeżywa i stresuje się okropnie[aż do wymiotów] a taki hotelik z pokojami to duuuuuuuuuużo kosztuje :( . Gdyby znalazł się DT to byłoby cudownie :ok: Kita je dziennie:-2 saszetki Felixa z mięsem [rano i na wieczór] i dwie porcję surowego mięsa w ciągu dnia[surowa szynka,karkówka.serca drobiowe,nerki],suche nie bardzo;lubi witaminy z firmy Makita "FELVITAL" fioletowy czyli z wyciągiem wątrobowym..Mnie to kosztuje wraz ze żwirem jakieś 200-220zł. na miesiąc.Hoteliku w takiej cenie nie znajdę.gyby ona była tylko jedna czy jedna z niewielu na moim utrzymaniu to co innego......... Napiszę pw do Agnieszki o zmianę tytułu i zobaczymy...a nóż widelec :mrgreen:

J.D.

[poprzednia][następna]