Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro gru 15, 2010 22:22 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

terenia1 pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 20.12.-26.12.2010
20.12. pon. rano Bogusia Asia wie. Teresa
21.12. wt. rano Gosia wie. brak
22.12. śr. rano Bogusia Asia wie. MaraS
23.12. czw. rano Teresa wie. Alienor
24.12. piat. rano MaraS wie. brak
25.12. sob. rano Martyna wie.brak
26.12.niedz. rano Dorotka wie. MartynaP.

Bardzo prosimy jeszcze o dyżury :D w Wigilię wieczorkiem to wiadomo, najwyżej Mara troszkę później podejdzie do KOciej Chatki i kociaki do pierwszego dnia świąt z ranka wytrzymają.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro gru 15, 2010 22:25 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

mar_tika pisze:Dziękuje Basiu za dom dla Krawatka :1luvu:

Jutro jest adopcja małej koteczki od Alienor(adopcję zrobi Beatka).W piątek jest druga adopcja koteczki od Alienor(adopcje zrobie Ja)
W piątek ma też przyjechać Pani Beata która czeka na ozdrowienie i adopcję Rudej

Super wieści :D to z maluszków zostanie tylko czarnuszek chyba chłopczyk, fajnie że koteczki przed świętami znajdą swoje domki :D

terenia1

Post » Śro gru 15, 2010 22:27 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Moje obserwacje po dzisiejszym dyżurze:
- mała czarna - Soni - jednak chwilami troszkę "ciężko " oddycha, jeśli to ona idzie do adopcji to warto by tam brała regularnie chociaż ten imunoglukan,
- Guido - szczególnie lubi sikać na stolik pod oknem a dokładniej na różowy dywanik i nie było to popuszczanie. Moim zdaniem ten kot powinien iść do dt albo wrócić do tej piwnicy (jeśli faktycznie ciepła) bo inaczej nie wyjdzie z tego doła, zwłaszcza, że coraz trudniej podawać mu leki :(
- przydałoby się zamontować jakiś uchwyt na tym przesuwnym okienku między kociarniami - od strony bez boksów,
- kończy się ten płyn do spryskiwania boksów i ten na "D" też,
- potrzebne są nożyczki - może ktoś ma na zbyciu bo ja niestety nie :( Nie ma też ręczników papierowych - zostawiłam póki co kilka rolek papieru toaletowego

Poza tym:
- jeśli Ruda ma szanse na adopcje to super. Obecność innych kotów raczej ją drażni a to pewnie także przekłada się na jej drapanie się :( dlatego skoro to tylko grzyb, trzebaby jakoś może tą panią nakłonić by już ją wzięła :P,
- w piątek podmieniam jeden worek żwirku na gruby - jeśli ten też okaże się niezbyt nam pasujący to wracamy do Benka konfekcjonowanego (wówczas z Krakvetu :P)

Mam też 2 pytania:
- dlaczego Psotka nie idzie na sterylkę - jest już dość długo w KCh i w przeciwieństwie do innych kotów jedzie na proverze - o co chodzi?
- czy ktoś w najbliższym czasie wybiera się do Lupusa?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Śro gru 15, 2010 22:51 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Alienor pisze:Mogę wziąć 19ego wieczór i czwartek 23.12 wieczór. O ile oczywiście dożyję :roll:

czyli pojdziesz za mnie 19 tego ;)
dzieki bardzo
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Śro gru 15, 2010 23:10 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

MIKUŚ pisze:
terenia1 pisze:Wczoraj pojechał z Kociej Chatki do domu Krawatek :D

Krawatek ma wstępnie na imię Miki.
Ma się bardzo dobrze w Nowym Domku. Pojechał do kuzynki mojej koleżanki. Wbrew spodziewanej reakcji wyszedł i z ciekawością rozpoznawał Nowe Lokum i nowych ludzi.
Oczywiście dostał dziś 1/2 unidox-u.

Będę trzymać rękę na pulsie :)

P.s. Tabletkę dla kociaków Chatkowych zostawiłam wczoraj w szafce z lekami i oczywiście podałam Guido i Cofii również po 1/2 tabl.

BASIU
nie wiem naprawde jak to wszystko mam interpretowac. Zadzialo sie wiele nieprzyjemnych sytuacji i nie dzialamy juz razem. Wiem, ze prowadzisz juz nowa dzialanosc i zycze Ci powodzenia i wytrwalosci ale na razie nasze drogi sie rozeszly. Pisalysmy juz na ten temat. Wiem ze pomagasz Marcie i absolutnie nie mam zamiaru w to ingerowac, bo kazdy moze sie przyjaznic z kim chce i nic mi do tego. Nie stwarzajmy jednak wrazenia ze jest tak jak bylo kiedys bo tak nie jest. Pisze to ze wzgledu na szacunek dla osob, ktore pracuja na rzecz stowarzyszenia i ze wzgledu na szacunek do swoich decyzji. ze swojej strony deklaruje ze jezeli tylko bedziemy mogly w jakikolwiek sposob pomoc kotom, ktorymi sie zajmiesz na pewno to zrobimy. Nie mniej jednak nie ukladala nam sie wspólpraca i na razie jej nie bedzie. moze kiedys wrocimy do tego tematu ale na razie nie. NIE ZAMYKAM MOZLIWOSCI WSPLOLPRACY W PRZYSZLOSCI ALE W TEJ CHWILI JEJ PO PROSTU NIE MA.

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Śro gru 15, 2010 23:12 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Iweta pisze:Drogie Panie i Panowie z mojego "trunkowego" bazarku na Kocia Chatke jest......660 zł :ok: :D

Co prawda, jak to Dorotka proroczo napisała, że czas opróżnić spiżarnię , oprózniłam ja prawie dokładnie ale.....zawsze jakaś żelazna rezerwa jest na ciężkie czasy :mrgreen: :wink:

IWETA gratulacje, to ogromne wsparcie finansowe, dziekujemy

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Czw gru 16, 2010 0:06 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Mara S pisze:Moje obserwacje po dzisiejszym dyżurze:
- mała czarna - Soni - jednak chwilami troszkę "ciężko " oddycha, jeśli to ona idzie do adopcji to warto by tam brała regularnie chociaż ten imunoglukan,
- Guido - szczególnie lubi sikać na stolik pod oknem a dokładniej na różowy dywanik i nie było to popuszczanie. Moim zdaniem ten kot powinien iść do dt albo wrócić do tej piwnicy (jeśli faktycznie ciepła) bo inaczej nie wyjdzie z tego doła, zwłaszcza, że coraz trudniej podawać mu leki :(
- przydałoby się zamontować jakiś uchwyt na tym przesuwnym okienku między kociarniami - od strony bez boksów,
- kończy się ten płyn do spryskiwania boksów i ten na "D" też,
- potrzebne są nożyczki - może ktoś ma na zbyciu bo ja niestety nie :( Nie ma też ręczników papierowych - zostawiłam póki co kilka rolek papieru toaletowego

Poza tym:
- jeśli Ruda ma szanse na adopcje to super. Obecność innych kotów raczej ją drażni a to pewnie także przekłada się na jej drapanie się :( dlatego skoro to tylko grzyb, trzebaby jakoś może tą panią nakłonić by już ją wzięła :P,
- w piątek podmieniam jeden worek żwirku na gruby - jeśli ten też okaże się niezbyt nam pasujący to wracamy do Benka konfekcjonowanego (wówczas z Krakvetu :P)

Mam też 2 pytania:
- dlaczego Psotka nie idzie na sterylkę - jest już dość długo w KCh i w przeciwieństwie do innych kotów jedzie na proverze - o co chodzi?
- czy ktoś w najbliższym czasie wybiera się do Lupusa?

Psotka została kilka dni temu została zaszczepiona data szczepienia jest w ewidencji więc może najwcześniej po świętach bedzie miała sterylkę. Jedzie na Proverze bo w nie jest wysterylizowana i miała rujkę a reszta kotek w Kociej Chatce oprócz Coffe jest wysterylizowana i wykastrowana i nie trzeba im provery, jeśli ktoś po świętach jest chętny zawieźć ją do weta na strylkę i spowrotem to czekam na prozpozycje.
Ja do Lupusa pojadę może przed Świętami z Rudą na kontrolę jeśli dam radę chyba że ktoś inny za mnie odwali ta wizytę - jeśli chodzi o adopcję Rudej i jakiegokolwiek innego kota nie mamy takiej siły perswazji żeby nakłonić kogoś do zabrania kota bo jak się coś okaże nie tak to chyba nie chcemy żeby kot wylądował spowrotem u nas , lub na ulicy lub w schronisku.
Jeśli chodzi o ręczniki papierowe ja też nie mam na zbyciu - natomiast w białej szafce są rózne ściereczki szmatki i mozna je wykorzystywać do róznych rzeczy zamiennie jako ręczniki papierowe. Po zużyciu mozna je po prostu wyrzucić.
Jeśli chodzi o Soni to chyba jeszcze nie idzie do adopcji - a jeśli pójdzie to przyszły domek chyba zadba o wszystko, ja dziś byłam w kociarni p południu i mała biegała,aż miło i nic niepokojacego nie zauważyłam.
Jeśli chodzi o uchwyt - w okienku między kociarniami skoro przydałoby się zamontować uchwyt to może niech ktoś zorganizuje żeby go zamontować, jeśli widzi taką potrzebę, oby tylko to okienko słuzyło do chwilowego otwierania, ale w sumie chyba większość rzeczy jest na drugiej kociarni i nie ma co przez to okienko przenosić. jedno pomieszczenie jest kwarantanną drugie pomieszczeniem dla zdrowych kotów więc nie przenośmy zarazków z jednego pomieszczenia do drugiego

terenia1

Post » Czw gru 16, 2010 0:27 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Dziś dowiozłam na kociarnię 2 opakowania Unidoxu.
W tej chwili na Unidoxie Guido i Coffie koteczka czarna z krawacikiem na zewnątrz - dostają po 1/2 tabletki Unodoxu codzeinnie reszta leków wg rozpiski Ewy.
Informacja dla dziewczyn dyżurujących w Kociej Chatce po Świętach a przed Nowym Rokiem chcemy zrobić zebranie organizacyjne w sprawie dyżurów - dla omówienia kilku spraw , jeśli chodzi o mnie dzień jest obojetny bo mam po Świętach do końca roku urlop więc prosze o namiary kiedy kto może - pytanie do Dorotki, Mary, Martyny, Gosi, Beatki, Martyny drugiej, Alienor - to chyba wszystkie dyżurujące jak na tą chwilę - musimy pogadać i ustalić zasady :)
Niebawem przybędą nowe kociaki do Kociej Chatki - na kociarnię zdrową jeden kociak i na kwarantanne 2 lub 3 kociaki ze schronu.

terenia1

Post » Czw gru 16, 2010 8:04 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

terenia1 pisze:
terenia1 pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 20.12.-26.12.2010
21.12. wt. rano Gosia wie. brak

Bardzo prosimy jeszcze o dyżury :D w Wigilię wieczorkiem to wiadomo, najwyżej Mara troszkę później podejdzie do KOciej Chatki i kociaki do pierwszego dnia świąt z ranka wytrzymają.

21.XII. WIECZÓR

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Czw gru 16, 2010 8:25 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Iweto, gratuluję - jesteś niesamowita :1luvu: Każdy Twój bazarek osiąga niebotyczne kwoty i chętni biją się do ostatniej minuty.
Gdybyż jeszcze kiedyś udało mi się któryś wygrać...

Tereniu proszę popraw w dyżurach - ja biorę niedzielę (19.12) wieczór za MartynęP. W przyszłym tygodniu mam na 10.30 więc mogę wziąć 2 poranne(prócz Sylwestra) - czekam na propozycje :wink:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw gru 16, 2010 8:32 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 20.12.-26.12.2010
21.12. wt. rano Gosia wie. Beatka

terenia1

Post » Czw gru 16, 2010 9:27 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

terenia1 pisze:Psotka została kilka dni temu została zaszczepiona data szczepienia jest w ewidencji więc może najwcześniej po świętach bedzie miała sterylkę. Jedzie na Proverze bo w nie jest wysterylizowana i miała rujkę a reszta kotek w Kociej Chatce oprócz Coffe jest wysterylizowana i wykastrowana i nie trzeba im provery, jeśli ktoś po świętach jest chętny zawieźć ją do weta na strylkę i spowrotem to czekam na prozpozycje.
Ja do Lupusa pojadę może przed Świętami z Rudą na kontrolę jeśli dam radę chyba że ktoś inny za mnie odwali ta wizytę - jeśli chodzi o adopcję Rudej i jakiegokolwiek innego kota nie mamy takiej siły perswazji żeby nakłonić kogoś do zabrania kota bo jak się coś okaże nie tak to chyba nie chcemy żeby kot wylądował spowrotem u nas , lub na ulicy lub w schronisku.
Jeśli chodzi o ręczniki papierowe ja też nie mam na zbyciu - natomiast w białej szafce są rózne ściereczki szmatki i mozna je wykorzystywać do róznych rzeczy zamiennie jako ręczniki papierowe. Po zużyciu mozna je po prostu wyrzucić.
Jeśli chodzi o Soni to chyba jeszcze nie idzie do adopcji - a jeśli pójdzie to przyszły domek chyba zadba o wszystko, ja dziś byłam w kociarni p południu i mała biegała,aż miło i nic niepokojacego nie zauważyłam.
Jeśli chodzi o uchwyt - w okienku między kociarniami skoro przydałoby się zamontować uchwyt to może niech ktoś zorganizuje żeby go zamontować, jeśli widzi taką potrzebę, oby tylko to okienko słuzyło do chwilowego otwierania, ale w sumie chyba większość rzeczy jest na drugiej kociarni i nie ma co przez to okienko przenosić. jedno pomieszczenie jest kwarantanną drugie pomieszczeniem dla zdrowych kotów więc nie przenośmy zarazków z jednego pomieszczenia do drugiego

Tereniu my to chyba się nie do końca rozumiemy:
-nie chodziło mi po co Psotka bierze proverę :ryk: tylko raczej o to czemu już dawno nie poszła na ciach (to piękna kotka - teoretycznie w KCh powinna być tylko chwilkę na sterylkę i bach do nowego domku) ale teraz rozumiem, że była chora i bezpieczniej było ją najpierw zaszczepić. A gdzie to trzeba zawieźć ją na tą sterylkę :?: Na jaką ulicę w Katowicach :?:
- jeśli jakaś pani czeka na Rudą to na pewno nie wywali jej potem do schronu czy na ulicę a zasugerować, że w warunkach domowych kot szybciej dojdzie do siebie na pewno nie zaszkodzi :wink:
- oczywiście o ściereczkach wiem i z nich korzystam, choć niektóre wymagają przecięcia bo są zbyt duże a szkoda je marnować,
- jak byłam wczoraj to Soni też sobie biegała aż miło ale jak ją wzięłam po tym bieganiu by podac jej syropek, to jej oddech był "gorszej jakości" niż krówek ale w końcu ona ciężej przeszła ten KK. Wiem, że ludzie idą z adoptowanymi kotami do weta, ale nie zawsze idą już nastepnego dnia, a zasugerowanie pewnych spraw rozsądnym ludziom (a takich domków szukamy) wydaje się słuszne,
- ja, za radą innej dyżurantki, zaczęłam wczoraj korzystać z okienka - oczywiście na chwilę, wbrew pozorom wielu rzeczy nie ma w nowej części a samo mycie misek w lodowatej wodzie przy tych mrozach jest problematyczne, więc ja je myję w "starej" części. Na szczęście otwieranie od strony boksów jest w miarę wystarczające i dużo łatwiejsze ale kiedyś, w przyszłości, nie wiem - na wszelki wypadek może ten uchwyt od strony zdrowej też się komuś przydać. Ja moge co najwyżej go kupić ale nie zamontuję bo nie umiem a dla takiego Wiesia czy Piotrka to pewnie pikuś (oczywiście przy okazji innych montowań)

A to spotkanie to gdzie ma się odbyć (w KCh czy w knajpie) i jakie godziny są preferowane :?:
Mnie nie pasuje środa 29 (wtedy także nie wezmę dyżuru)

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw gru 16, 2010 12:41 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

terenia1 pisze:Dziś dowiozłam na kociarnię 2 opakowania Unidoxu.
W tej chwili na Unidoxie Guido i Coffie koteczka czarna z krawacikiem na zewnątrz - dostają po 1/2 tabletki Unodoxu codzeinnie reszta leków wg rozpiski Ewy.
Informacja dla dziewczyn dyżurujących w Kociej Chatce po Świętach a przed Nowym Rokiem chcemy zrobić zebranie organizacyjne w sprawie dyżurów - dla omówienia kilku spraw , jeśli chodzi o mnie dzień jest obojetny bo mam po Świętach do końca roku urlop więc prosze o namiary kiedy kto może - pytanie do Dorotki, Mary, Martyny, Gosi, Beatki, Martyny drugiej, Alienor - to chyba wszystkie dyżurujące jak na tą chwilę - musimy pogadać i ustalić zasady :)
Niebawem przybędą nowe kociaki do Kociej Chatki - na kociarnię zdrową jeden kociak i na kwarantanne 2 lub 3 kociaki ze schronu.

A propos cytowanej wyżej oraz poprzedniej wypowiedzi Tereni:
1/ ręczniki jednorazowe przywiozę jutro w większej ilości na kociarnię.
2/ uchwyt do przesuwanej klapy między kociarniami może zamontować mój mąż,tylko czy ktoś może się wypowiedzieć czy klapa ta nie została w czasie remontu przymocowana i dalej jest ruchoma?
3/też mam receptę na 2 unidox-y wykupię je i będziemy mieć zapas leku który jest b. chodliwy w KC,
4/ chciałam zapytać : czy chwytak który mam w KC jest użyteczny , t.j. czy ktoś potrafi się nim posługiwać tak , aby skutecznie złapać kota ? jeśli nie ,to proponuję rozważyć jego sprzedaż na np. na allegro, był o ile pamiętam kosztowny, a nie jest zniszczony , więc jeśli nie jest potrzebny może udałoby się odzyskać część pieniedzy i ułatwić zbiórkę na klatkę łapkę. oczywiście to tylko propozycja do rozważenia.
5/ w sprawie terminu spotkania dyżurujących dostosuję się do waszej decyzji, nigdzie nie wyjeżdżam więc jestem do dyspozycji.
6/zamówiłam dla KC betaglucan z laboratorium natura ,ale jeszcze go nie ma,
7/ czy Psotka musi być sterylizowana w jakiejś konkretnej lecznicy ?

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Czw gru 16, 2010 13:51 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Jeśli chodzi o mnie to tydzień po świętach a przed Nowym Rokiem pracuję do 19ej w Katowicach :? tak że trudno by było się ze mną dogadać. Mam nadzieję, że Press Gang (o ile nie pójdzie do domów) za 2 tygodnie ( po 2 tygodniach od zaszczepienia) będzie mógł wrócić na KCh? Bo nie tylko ja i Ala, ale i reszta moich kotów nie wyrabia - Kotori je wyłącznie na łóżku Ali (1,20 odległości od zamieszania w pionie), Rukia goni towarzystwo i prawie się nie rusza z kuchni lub łazienki (umywalka 1 m wysokości - młode nie wlezą), Boniek atakuje wszystkie koty i niedługo zacznie znowu łysieć, Julinka warczy jak je, coby nikt jej jedzenia z pyszczka nie wyszarpał :( To może brzmieć śmiesznie, ale boję się, że mi się rozłożą kociska jak młode nie emigrują w przewidywalnej przyszłości.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw gru 16, 2010 14:14 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Marzenko a kociaki, które są u Ciebie mają zrobione ogłoszenia?

terenia1

[poprzednia][następna]