POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 13, 2010 22:58 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

jasdor pisze:Kochane Mikołajki :1luvu: Cały tydzień, to już kawał życia za nimi :s5: :s5: :torte:

:mrgreen:
na jutro zapowiadają -17 :strach:
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Pon gru 13, 2010 23:05 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

U nas na razie -5, ale jakoś tak zimno, Żeby się ta zima szybko skończyła, biedne futerka w taką pogodę :(

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Wto gru 14, 2010 11:50 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

zimno trochę Obrazek

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Wto gru 14, 2010 20:14 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

KL :1luvu: ściskam, bo tak mi się stęskniło za Tobą.. :1luvu:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Wto gru 14, 2010 21:02 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

Hania i ja Ciebie mocno ściskam, mam nadzieję, że Ci się nic nie stało??? :( :( :( :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Śro gru 15, 2010 7:26 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

Kocia Lady pisze:Hania i ja Ciebie mocno ściskam, mam nadzieję, że Ci się nic nie stało??? :( :( :( :1luvu: :1luvu: :1luvu:
a mnie? Obrazek

Patmol

Post » Śro gru 15, 2010 9:27 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

też :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Śro gru 15, 2010 9:28 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

Dziękuje Obrazek

Patmol

Post » Śro gru 15, 2010 9:30 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

proszę :mrgreen:
dziś idę z kicią do weta, muszę kupić jakąś miskę a'la kuwete dla pana od Tygryski, mam lokatorów w ogródku pod balkonem i w domku to wiem gdzie jedzenie stawiać, kurak gotowany z indykiem w sosie własnym smakuje kotom o niebo lepiej niż puszki albo surowe mięsko poza tym nie zamarza, bo tak tłusty że nie zamarza i tworzy się galaretka...
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Śro gru 15, 2010 17:18 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

Pokazywali w TV, że u Was śniegi prawie po pas, to teraz musisz jeszcze kocie mieszkanka odśnieżać, żeby im wejścia nie zasypało :ok: Moje to na gotowane ani nie popatrzą - dranie jedne :evil:

jasdor

Post » Śro gru 15, 2010 19:57 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

uściski :1luvu: prawie wszystko ok :wink: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Śro gru 15, 2010 20:51 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

Pozdrowienia od mamusi :1luvu: Maluszków niestety JESZCZE nie widać ;)
ObrazekObrazekObrazek

Widać po budce, co kicia robi w wolnym czasie :roll:
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Śro gru 15, 2010 20:55 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

Ale kochana :1luvu: :1luvu: i opiekuńcza. Dobra mama :ok: Ciekawe kiedy sie bebisie pokażą :wink:

jasdor

Post » Śro gru 15, 2010 22:16 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
a oto moje marnej jakości fotki, TygryskaII była ze mną dziś u weta, pani wet powiedziała, że pacjentka wzorowa, grzeczna, ani syknęła ani miauknęła, grzecznie wszystkie zastrzyki zniosła, zaglądanie pod ogonek i do pyszczka, i takie to wyniki oględzin:
powiększone migdały, ciężki oddech, coś jakby zapalenie oskrzeli, do tego świeżo wybity ząbek, właśnie pod jałowcem widziałam krew....oczki zamglone, kicia została odrobaczona, dostała zastrzyki, i jutro znów idziemy i pojutrze, a potem dostaniemy tabletki, żeby podawać samemu, no i kicia to ona, wiek może mieć nawet około 2,3 lata, wygląda na kilka miesięcy, na co wskazuje jej drobna budowa...
kicia przez całą drogę nawet nie wydała dźwięku z siebie, bardzo grzeczna i super miziak nakolankowy....wróciliśmy a pan mówi że jego mały kurdupelek już chodził i jej szukał, od razu zatęsknił, bo razem się bawią...
Obrazek
oto kurdupelek, który jeszcze niedawno ważył 40 dkg...
w pracy kiciom dałam paszteciki, zamarzły, wzięłam odmroziłam i postawiła w budce w środku, a tak nasypałam chrupek michę...
była dziś u mnie Arwenna która funduje nam bazarki, na karmę dla kiciów, razem przechodziłyśmy koło przedszkola, i spotkałyśmy dwa kotki, które od razy zostału nakarmione, ponieważ miałam ze sobą dwa paszteciki...
poszłam też z Seniorką poszukać brata Mruczeńki, spotkałyśmy go, nakarmiłyśmy, potem chciał razem wejść do klatki, ale niestety został, i myślę że udał się do domku w moim ogródku...
Obrazek
widać go jak tam w rogu je, pod jałowcem też zaniosłam zapas jedzenia, i wymieniłam wytłaczanki od jaj na świeże, bo pod jałowcem zrobiło się swoiste igloo i fajnie tam jest zacisznie, i każdy znajdzie coś na ząb...
tak to minął dzień...
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Śro gru 15, 2010 22:22 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

Luspa pisze:Pozdrowienia od mamusi :1luvu: Maluszków niestety JESZCZE nie widać ;)
ObrazekObrazekObrazek

Widać po budce, co kicia robi w wolnym czasie :roll:

i to jest przykłada jak niewiele trzeba nakładu pracy i funduszy, aby dzięki takim domkom koty miały szanse przetrwać jakże mroźną i śnieżną zimę, jutro jak wrócę wcześniej z pracy idę pod balkon położę tam sianka i kocyk, i napcham więcej do domku i umocnię wejścia, to samo w pracy.... a jak mama wróci ze szpitala myślę że wyprodukuję jeszcze ze dwa solidne domki własnej roboty...
Luspa a kuraka gotuję w niewielkiej ilości wody, dodaję jeszcze "kuperki" kurze bo są tłuste, i gotuję, aż się prawie woda wygotuje, i powstaje taki gęsty, tłusty wywar, potem obieram mięsko, i jak nalewam do słoika to gorące, żeby szybko nie zamarzło... no i nie zamarza, tworzy się na wierzchu warstwa tłuszczu i kotki to jedzą, i tłuszczyk dodaje im energii.,,,
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

[poprzednia][następna]