Ile kotów znalazło dom przez forum?I jakich?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 15, 2010 16:07 Re: Ile kotów znalazło dom przez forum?I jakich?

joluka pisze:ale z teorią, że największe biedy najszybciej znajdują dom niestety bym się nie zgodziła - jedną z najdłuższych naszych tymczasek była ślepinka.... :(

A mi trudniej jest znaleźć domki dla tych ładnych i młodych... No np. moja Inga, która jest młodą trikolorową koteczką, zdrową i po sterylce, jakoś nie ma prawie o nią zapytań, a jeśli już to takie że :roll:
A chora, starsza Marmurka, znalazła domek w kilka dni...

Ja z miau nie wyadoptowałam żadnego kota, a na DT w tym roku miałam ich 16...

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Śro gru 15, 2010 17:14 Re: Ile kotów znalazło dom przez forum?I jakich?

nika28 - widzisz,jakie to nierówne,jedni są adopcyjnymi wyjadaczami i posyłają w świat 26 kotów , a inni wręcz przeciwnie...
joluka - coś czytałam w jakimś Twoim wątku,że zajmujesz się pośrednictwem adopcyjnym...rezultaty imponujące :wink:
OKI - tak patrzę,Ty się zarejestrowałaś dobre pół roku po mnie,a ile postów nabiłaś - widać ja z tych małopostnych jestem,a Ty z wielkopostnych :lol:

No faktycznie u niektórych osób to wygląda imponująco...ktoś 11 kotów,ktoś 26...Może ja poprzestaję na czytaniu pierwszych 2-3 stron na kociarni,które z reguły są naszpikowane rozpaczliwymi prośbami o dom i stąd moje wrażenie,że to nic nie daje...
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Od: Wto maja 19, 2009 13:46

Post » Śro gru 15, 2010 18:14 Re: Ile kotów znalazło dom przez forum?I jakich?

Ja wzielam do siebie koteczke prosto z dworu, o tutaj bylo ogloszenie o pilne DT http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=116461
Miala byc na tymczas, zostala na zawsze ;) To moja pierwsza kotka, drugi jest znajda nieforumowa :)

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Śro gru 15, 2010 18:18 Re: Ile kotów znalazło dom przez forum?I jakich?

A ja napiszę że dużo kotów znalazło domki :mrgreen: ale musiałabym się wgłębić w szczegóły poszukać watków :roll: :D
edit: 1-7 w ciagu tego miesiąca znalazło domy :mrgreen: 8-9 dwa-trzy miesiące temu :D
1. Scarlet :) DS
2. możliwe że dzisiaj kolejna buraska :) DS
3. dymka znalazła dom, DS
4. józeficzki DS
5. wczoraj dt znalazły trzy koty :) DT
6. Tinusia DS
7. Celinka DS
8. Trikolorka DS
9. Bury kot DT
10. Czarny kot z Łodzi DS
11. Miko(pies) DS Ozzy(kot) DS
12. Arni, Mrusia DS
mogę tak wymieniać :D
Ostatnio edytowano Śro gru 15, 2010 18:34 przez CatAngel, łącznie edytowano 2 razy

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro gru 15, 2010 18:32 Re: Ile kotów znalazło dom przez forum?I jakich?

Agor-ia pisze:Ja wzielam do siebie koteczke prosto z dworu, o tutaj bylo ogloszenie o pilne DT http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=116461
Miala byc na tymczas, zostala na zawsze ;) To moja pierwsza kotka, drugi jest znajda nieforumowa :)

Koteczka miodzio ;) Ludzie szukają sympatycznych trikolorowych kotów po całym kraju,a tu proszę,z dworu :lol:
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Post » Śro gru 15, 2010 19:38 Re: Ile kotów znalazło dom przez forum?I jakich?

No i założyłam małej wąteczek: viewtopic.php?f=13&t=121562

CatAngel - nie jest źle ;)
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Post » Śro gru 15, 2010 20:27 Re: Ile kotów znalazło dom przez forum?I jakich?

passa, bo ja gaduła jestem :mrgreen:

Weź pod uwagę, że nawet jeśli kot nie jest wyadoptowany do forumowicza, to i tak b. często forum ma w tym istotny wkład. Nie mówiąc już o pomocy w ogłoszeniach, transporcie itd.

Idę się zaklepać u Wiki :lol:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Śro gru 15, 2010 20:37 Re: Ile kotów znalazło dom przez forum?I jakich?

Moją Kiarę adoptowałam pięć lat temu przez miau. I wielu znajomych do tej pory nie może zrozumieć, dlaczego ściągałam kota z Częstochowy, gdy tyle bezdomnych w Wawie. Ale cóż wystarszona kruszynka oczarowała mnie. Kolejny kot Bąbel [*] też był z forum, jak również wszystkie tymczasy.

kalla

Od: Pon wrz 19, 2005 12:34

Post » Śro gru 15, 2010 20:42 Re: Ile kotów znalazło dom przez forum?I jakich?

Avian pisze:Ja wyadoptowałam w tym roku zdaje się piątkę przez miau - 2 zostały na forum :kotek:
Jakie ?
Różne ;)
Milusia - całkiem zwykła biało-srebrna koteczka z działek o niezwykłym charakterze, Aldona - ruda piękna hrabina też z działek, czarna, tłusta, do tego charakterna Murzyna nie wiadomo skąd ;) To dorosłe.
A do tego dwa dzieciaki w chodliwych kolorach i o fajnych usposobieniach - biała Stokrocia i rudy Koszałek. 8)

O, jeszcze Dresiarz - olbrzym ulicznik, krówka, wypatrzony na miau, zabrany do fundacji i przez fundację znalazł dom.
I egzotyk Xavciu- wprawdzie niekoniecznie przez miau, ale do forumowiczki poszedł.

W zeszłym roku m.in. Kurczak po przejściach - po amputacji łapki, słabo chodzący, ale bardzo fajny. Bardzo szybko znalazł dom u Chudego - oni chyba na siebie czekali ;)

Nie ma reguły - czasem ładny i miły kot czeka długo, a słabo rokujący idzie od razu ...

Teraz czeka u mnie kotka bez ogona ... moze ktoś ją wypatrzy na miau?

A Moj Wilson? :mrgreen:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Śro gru 15, 2010 20:44 Re: Ile kotów znalazło dom przez forum?I jakich?

kalla pisze:Moją Kiarę adoptowałam pięć lat temu przez miau. I wielu znajomych do tej pory nie może zrozumieć, dlaczego ściągałam kota z Częstochowy, gdy tyle bezdomnych w Wawie. Ale cóż wystarszona kruszynka oczarowała mnie. Kolejny kot Bąbel [*] też był z forum, jak również wszystkie tymczasy.

A bo to wiadomo, skąd ona się wzięła w tej Częstochowie? :wink:
Taćka przyjechała do mnie ze Stalowej Woli, dokąd trafiła z Koterii :lol:
Obecną tymczaskę wyekspediowałam w styczniu z Warszawy do Radomska, do KAN, a teraz znów wróciła do mnie. W naturze nic nie ginie :twisted:

OKI

Post » Śro gru 15, 2010 20:49 Re: Ile kotów znalazło dom przez forum?I jakich?

Bardzo wiele z moich kotów znalazło domki przez miau, w tym ta najpiękniejsza Tacia od OKI :lol: Fajne jednak jest to,że wiele domków zalogowało się na miau po adopcji kota i w większości są na forum do dzisiaj.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro gru 15, 2010 21:50 Re: Ile kotów znalazło dom przez forum?I jakich?

Też na początku wydawało mi się przesadą już samo szukanie kota w innych miastach,nie mówiąc o karkołomnych przeprawach przez pół Polski,kiedy kot podróżuje na raty,z przesiadkami w kolejnych zaprzyjaźnionych domach,by po tygodniu dotrzeć do celu ;)
A tak poważnie,zdarzyło mi się mieć nieco złudne wrażenie z samej lektury ogłoszenia,a kot po spotkaniu tete-a-tete okazał się nieco innego usposobienia,a przede wszystkim nie zaskoczyliśmy na siebie nawzajem.Dlatego miałabym trudności z wzięciem kota jak z katalogu,w ciemno,bez osobistych oględzin.

Tu też Domek ma rozrzut geograficzny dość śmiały:
;)
Dorota pisze:I moje:

Tygrysia ['] z Tarnowskich Gor. Przetrzymywana w ciemnym baraku przez osobe chora psych.
Kilkulatka.
Kokodaczka ['] Z Tarnowskich Gor. Po wypadku (zlamanie kregoslupa) oddana przez wlasciciwli do schroniska. Ok. 3 lat.
Nornica z Tarnowskich Gor. Ze schroniska. Ok. 2 lat.
Chipolit z Gdanska. Na dzialkach ukrzyzowali mu siostre. Kilka mies.
Mru z Gdanska. Ze schroniska. kilka mies.
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Post » Śro gru 15, 2010 22:00 Re: Ile kotów znalazło dom przez forum?I jakich?

To ja też się przyłączę do Twoich statystyk.Weszłam na miau w zeszłym roku szukając porady na kocią depresję mojej znajdki Dzidki.Rezultat- Milusia,koteczka z forum.Panaceum na chorobę Dzideczki.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Śro gru 15, 2010 22:14 Re: Ile kotów znalazło dom przez forum?I jakich?

kocurzyca41 pisze:To ja też się przyłączę do Twoich statystyk.Weszłam na miau w zeszłym roku szukając porady na kocią depresję mojej znajdki Dzidki.Rezultat- Milusia,koteczka z forum.Panaceum na chorobę Dzideczki.

:ryk: :ryk: :ryk:
I tak się dzielnie trzymasz :mrgreen:

passa, ja wolałam szukać kota na Miau - gdzie na bieżąco mogłam się dowiedzieć jak się zachowuje, zadać pytanie itd. Nie przyszło mi do głowy szukać po ogłoszeniach, zresztą do dziś nie mam do nich przekonania :roll: Odległość mnie nie przerażała, wizyta nic by mi nie dała - wiem, że koty (jak ludzie :wink: ) nie zawsze są śmiałe i otwarte dla obcych.

OKI

Post » Pt gru 17, 2010 13:39 Re: Ile kotów znalazło dom przez forum?I jakich?

Jak ktoś ma ochotę sobie wkleić, to tu jest kod do banerka mojej tymczasi Wiki:

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hwbbx][img]http://b.imagehost.org/0108/wiki33.gif[/img][/url]
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

[poprzednia]