Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
mirka_t pisze:Co mam przekazać?
mirka_t pisze:Casica mam oczy i stąd wiem, że gardło jest w porządku a nowe zęby się wyżynają.
mirka_t pisze:8O![]()
![]()
Tak mi się zrobiło, ale to nic. Pisz casica, pisz jeszcze.
casica pisze:mirka_t pisze:Co mam przekazać?
Swoje obserwacje? Skąd wiesz, że to nie zapalenie gardła, albo młodzieńcze zapalenie dziąseł, które nie leczone może się przerodzić w plazmocytarne?
pixie65 pisze:casica pisze:mirka_t pisze:Co mam przekazać?
Swoje obserwacje? Skąd wiesz, że to nie zapalenie gardła, albo młodzieńcze zapalenie dziąseł, które nie leczone może się przerodzić w plazmocytarne?
A mogłabyś rozwinąć tę...hmm...myśl![]()
Bo mnie to szalenie zaintrygowało.
casica pisze:mirka_t pisze:8O![]()
![]()
A może nie wiedziałaś, że prowadzenie praktyki bez stosownych uprawnień jest karalne?
W takim razie cieszę się, że Ci to uświadomiłam, może to jakoś zmieni nieszczęsny los kotów w Twoim schronisku.
alfabia pisze:casica pisze:mirka_t pisze:8O![]()
![]()
A może nie wiedziałaś, że prowadzenie praktyki bez stosownych uprawnień jest karalne?
W takim razie cieszę się, że Ci to uświadomiłam, może to jakoś zmieni nieszczęsny los kotów w Twoim schronisku.
Na wstępie dziękuję Mirce za instrukcję. Bo zaproponowała mi pomoc w tym zakresie gdyż miałam kłopoty z podaniem leków. Jeszcze raz bardzo dziękuje.
Casica: no to rozumiem, że gdy moje dziecko boli gardło to podanie tabletek od bólu gardła jest karalne i można mnie wsadzić do paki. Powiem , że zdarza mi się leczyć przeziębienie zdiagnozowane osobiście przeze mnie lekami HOMEOPATYCZNYMI!!!!!![]()
![]()
![]()
a czasem dam im lek przeciwbólowy i syrop na kaszel. I wyleczę je sama bez bez stosownych uprawnień
Bez jeżdżenia do lekarza który najczęściej mówi: poczekamy i zobaczymy co się z tego wykluje (a dziecko zamiast grzać dupkę w ciepłym domu zapiernicza na mrozie do lekarza).
A jak sprawa poważna co sama jako mama oceniam jedziemy do lekarza.
To na tyle.
casica pisze:To Twoje dziecko, nie martw się, w razie wpadki zrobisz sobie nowe
casica pisze:To Twoje dziecko, nie martw się, w razie wpadki zrobisz sobie nowe
pixie65 pisze:Nooo...
Tam jest napisane: "Młodzieńcze zapalenie dziąseł.
Jest to choroba spotykana u kotów rasy maine coon, kotów syjamskich, a także u krótkowłosego kota europejskiego. Tuż po zakończeniu okresu wyrzynania się zębów dziąsła pozostają rozpulchnione, przerośnięte, krwawią przy badaniu. Głębokość rowka dziąsłowego przekracza 2 mm. Można próbować leczyć chorobę zachowawczo, wykonując intensywne zabiegi higieniczne, lub przeprowadzić zabieg gingiwektomii. Zlekceważenie zapalenia grozi jego utrwaleniem i ewolucją w kierunku zapalenia przyzębia."
GDZIE tam jest napisane, że "nieleczone młodzieńcze zapalenie dziąseł może się przerodzić w plazmocytarne"
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot], puszatek, Wojtek i 41 gości