Malutka pingwinka ma czas do jutra. DT! Błagam W-wa

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 14, 2010 23:45 Re: Dzieciaki złapane i mama juz też! DT dla maluchów na CITO!

Mała koteczka z chorym okiem jest już po wizycie u dr Garncarza, z okiem niewiele da się poprawić, ma przyrośniętą spojówkę do rogówki w wyniku zakażenia herpesem. Zabranie jej wcześniej niewiele by pomogło.

Wielkie podziękowania dla delfinki za akcję wczorajszą i za wizytę dziś. :1luvu:
Ostatnio edytowano Wto gru 14, 2010 23:47 przez AnielkaG, łącznie edytowano 1 raz
AnielkaG

Post » Wto gru 14, 2010 23:46 Re: Dzieciaki złapane i mama juz też! DT dla maluchów na CITO!

Magilana, nie martw się, kotki na pewno nie wypuścimy na mróz chorej :wink: coś się wykombinuje.
AnielkaG

Post » Śro gru 15, 2010 0:01 Re: Dzieciaki złapane i mama juz też! DT dla maluchów na CITO!

AnielkaG pisze:(...) coś się wykombinuje.

Dokładnie :wink: Tylko, żeby się Kicia nie poddała ...
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Śro gru 15, 2010 0:10 Re: Dzieciaki złapane i mama juz też! DT dla maluchów na CITO!

Bardzo się do nich przywiązałam (polazłam dziś je karmić z rozpędu) i tak mi przykro, ze takie smutne rzeczy sie dzieją. I mam poczucie winy, że może zrobiłam za mało.

Chociaz małe są w miarę ok. I takie sliczne. Dex ma oczki zaropiałe, przemywam, ale jak się nie poprawi to pójdę jednak po lekarstwo. Ustaliłyśmy z p. doktor, że nie będziemy go faszerowac bez potrzeby. Chyba, że cos go chwyci bardziej. Pierwszy raz mi sie dziś wtulił w szyję, a potem rozciagnąl na łózku i poszedł spać. Czujnie, ale jednak. Dyźke dopieszczam jak królewnę i też jakby poczuła sie pewniej.

Spac mi ta ich mama nie da :( Bo mały z jednym mniej sprawnym oczkiem da sobie radę. Zwłaszcza, że taki urodziwy. A mama...tak bym chciała, żeby jej sie udało

Magilaina

Od: Pon paź 16, 2006 10:41

Post » Śro gru 15, 2010 0:24 Re: Dzieciaki złapane i mama juz też! DT dla maluchów na CITO!

Magilaina pisze:(..). A mama...tak bym chciała, żeby jej sie udało

Musi się udać :!:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Śro gru 15, 2010 9:48 Re: Dzieciaki złapane i mama juz też! DT dla maluchów na CITO!

Dexowi trzeba dać krople do oczu. dr Garncarz sugerował Braunol (ale tylko u niego można kupić) i Difadol - to na receptę
AnielkaG

Post » Śro gru 15, 2010 11:55 Re: Dzieciaki złapane i mama juz też! DT dla maluchów na CITO!

dziewczyna tutaj ma do oddania Tobrexan
(wiem, że Garncarz go czasem przepisuje - w zależności od bakterii które w oczach "wypatrzy" :wink: )

viewtopic.php?f=27&t=121500

p.s. podczytuję i trzymam kciuki za mamuśkę.
Moja tymczaska jadła ile chciała i to wysokokaloryczną (czasem nawet RC conva) a wyglądała jak kościotrup (po 2 mies. karmienia 4 małych w cieplarnianych warunkach 8O )
A ta bieda, na zimnie :cry: ... oby kocica dała radę! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Śro gru 15, 2010 12:23 Re: Dzieciaki złapane i mama juz też! DT dla maluchów na CITO!

Rakea pisze:dziewczyna tutaj ma do oddania Tobrexan
(wiem, że Garncarz go czasem przepisuje - w zależności od bakterii które w oczach "wypatrzy" :wink: )

viewtopic.php?f=27&t=121500

p.s. podczytuję i trzymam kciuki za mamuśkę.
Moja tymczaska jadła ile chciała i to wysokokaloryczną (czasem nawet RC conva) a wyglądała jak kościotrup (po 2 mies. karmienia 4 małych w cieplarnianych warunkach 8O )
A ta bieda, na zimnie :cry: ... oby kocica dała radę! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Oj biedna nasza mamusia :(

Dziękuję za info w sprawie kropli. Nie mam czasu jednak nigdzie jeżdzić, strasznie duzo mam pracy. Wracając do domu wstapię na Białobrzeską i poprosze o receptę. Lepiej dmuchac na zimne. Fakt.

Magilaina

Post » Śro gru 15, 2010 13:36 Re: Dzieciaki złapane i mama juz też! DT dla maluchów na CITO!

Delfinka ma dla małej Olimpii DS :P
Oliwia szuka DT , zostanie sama!!

Matka kociąt jest umierająca. :(
AnielkaG

Post » Śro gru 15, 2010 13:43 Re: Dzieciaki złapane i mama juz też! DT dla maluchów na CITO!

AnielkaG pisze:(...)
Matka kociąt jest umierająca. :(

Anielko, a czy ona jest chora na jakąś konkretną chorobę, czy tak wyczerpana :?:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Śro gru 15, 2010 14:04 Re: Dzieciaki złapane i mama juz też! DT dla maluchów na CITO!

Matka ma koci katar i jest wyniszczona. Doktor z lecznicy jest złej myśli, ale z drugiej strony kotka jest luzem, nie w klatce (jest łagodna), śpi na kaloryferze i je. Dostaje antybiotyk i kroplówki. Więc chyba na wszelki wypadek doktor przewiduje najgorsze. Trzymajcie kciuki za dzielna matkę.
AnielkaG

Post » Śro gru 15, 2010 14:57 Re: Dzieciaki złapane i mama juz też! DT dla maluchów na CITO!

AnielkaG pisze:(...)Więc chyba na wszelki wypadek doktor przewiduje najgorsze. Trzymajcie kciuki za dzielna matkę.

No chyba tak :P Kciuki trzymamy :ok:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Śro gru 15, 2010 19:14 Re: Dzieciaki złapane i mama juz też! DT dla maluchów na CITO!

AnielkaG pisze:Delfinka ma dla małej Olimpii DS :P
Oliwia szuka DT , zostanie sama!!

Tak się cieszę z powodu Olimpii. Cudownie! Będą wieści z domku???

A płakać się chce na myśl o Oliwce... ona tam teraz jak sierotka. Straciła w jednej chwili mamę i rodzeństwo :( Niech ktos ją pokocha. Jest sliczna jak pozostała częśc rodzeństwa. Puchata kulka :) Oczko zamglone nieco, bo ta zima to taka straaaszna :(

AnielkaG pisze:Matka kociąt jest umierająca. :(

Niezmiennie wierzę, że da radę...

Idę dopieszczać domagającego się zainteresowania Dextera

Magilaina

Post » Śro gru 15, 2010 20:10 Re: DT dla pingwinki CITOOO! Pomoc dla mamy - na krótko. Proszę.

Mocno zaciśnięte - :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

To chore oczko można delikatnie pomasować po poadniu kropli - u mojego tymczasika troszkę zrost się cofnął (dwet powiedział, że "złuszczył się" :roll: )
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Śro gru 15, 2010 21:01 Re: DT dla pingwinki CITOOO! Pomoc dla mamy - na krótko. Proszę.

Jedyny chłopczyk z trójki rodzeństwa - Dexter :) Chyba poczuł się już ciut bezpieczniej :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Teraz proszę, żeby domek kochany jakis sprawił, aby Oliwka, która została sama też tak mogła się poczuc ....

Magilaina

[poprzednia][następna]