Herszt z krwiakiem na uszku już w Ds :):):)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon gru 13, 2010 22:07 Re: Herszt z krwiakiem,foty str8, potrzebny Feliway lub RC Calm!

Royal Canin Calm działa dopiero po dlugotrwałym jedzeniu-dwa tygodnie np.
CalmAid działa po tygodniu ale nie każdemu kotu może smakować. Najszybciej działa feliway-mogę podesłać linka do najtańszego jaki znalazłam-jakby co proszę o PW.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto gru 14, 2010 6:53 Re: Herszt z krwiakiem,foty str8, potrzebny Feliway lub RC Calm!

na razie kupiliśmy Stresnal, ale, że wczoraj Herszt nie chciał jeść to go nie dostał. Dziś troszeczkę zjadł, ale póki nie wydobrzeję to mu nic nie podam...

No i zbieram na badanie krwi dla Muszki i Herszta. Podstawową biochemię i morfologię. Oni badań nigdy nie mieli i może to jest błąd...

Smarti dzięki wielkie :)

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Wto gru 14, 2010 18:28 Re: Herszt z krwiakiem,foty str8, potrzebny Feliway lub RC Calm!

Ola napisz na wątku kasy, że u nas w lecznicy cena kastracji to 70 zł.

viewtopic.php?f=1&t=108023

Ja bym na twoim miejscu zrobiła badania moczu. Przewlekłe stany zapalne w cale nie muszą wyjść w morfologii, problemy z nerkami też nie. Mój kot miał przewlekły stan zapalny pęcherza, obustronne zapalnie uszu, zapalnie dziąseł i struwity i miał "dobrą" morfologię na podstawie, której stwierdzono, że kot jest zdrowy (!) i w ciągu 2 tygodni go dwukrotnie zaszczepiono, odrobaczono i ściągnięto mu kamień z zębów pod narkozą.

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Wto gru 14, 2010 18:48 Re: Herszt z krwiakiem,foty str8, potrzebny Feliway lub RC Calm!

dorobella pisze:Ola napisz na wątku kasy, że u nas w lecznicy cena kastracji to 70 zł.

Oki, nie panikuj :ryk:

Taaa ciekawe jak ja mocz złapię.... a taki mocz to świeży musi być czy może stać kilka dni, bo my dopiero w sobotę jedziemy.

OlaLola

Post » Wto gru 14, 2010 18:51 Re: Herszt z krwiakiem,foty str8, potrzebny Feliway lub RC Calm!

Mocz powinien być świeży, najlepiej z nocy. Jak musze złapać to wstaję ok. 4 i czatuję :twisted:

dorobella

Post » Śro gru 15, 2010 14:05 Re: Herszt z krwiakiem,foty str8, potrzebny Feliway lub RC Calm!

Hehe ważne żeby w ogóle był... Nikt nie dzwoni w sprawie Herszta....

OlaLola

Post » Śro gru 15, 2010 15:01 Re: Herszt z krwiakiem,foty str8, potrzebny Feliway lub RC Calm!

Czasem tak bywa, jakiś zastój.... o Merlina miałam jeden telefon i dwa maile. Pani nie mogła zrozumieć mojego zainteresowania jej mieszkaniem na 4 piętrze, a konkretnie balkonem. Bo ona przecież miała koty...tylko ciekawe, że już ich nie ma :evil:

dorobella

Post » Śro gru 15, 2010 19:49 Re: Herszt z krwiakiem,foty str8, potrzebny Feliway lub RC Calm!

Dziewczyny są na miau czarne kwiatki, miałam taki telefon, że włos się jeży na głowie..... Ja nie wiem czy to był żart czy ten facet mówił serio ( ja nie chce tego wiedzieć) ja się z tego wszystkiego nie zapytałam skąd on jest......... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: facet chciał łownego kota, do MASARNIIII swoje poprzednie oddał do schroniska, potem powiedział, że psy je zagryzły.... no ja nie wiem, nie wiem normalnie masakra...... oczywiście nic nie wysterylizuje kotki, ma się mnożyć bo sobie łowne kociaki zostawi.... ja nie chce wiedzieć co nie z łownymi zrobi.... !!

OlaLola

Post » Śro gru 15, 2010 19:55 Re: Herszt z krwiakiem,foty str8, potrzebny Feliway lub RC Calm!

Nie wiem jak jest teraz, ale kiedyś rano nim włączyli maszyny w masarni.... walili kijami po maszynach, żeby wypłoszyć ...gryzonie !!! Bywa, ze nie zdążyli i gryzonie szły na przemiał.....

dorobella

Post » Czw gru 16, 2010 19:08 Re: Herszt z krwiakiem,foty str8, potrzebny Feliway lub RC Calm!

Morfologia z biochemią 40 zł, rozmawiałam dzisiaj z wetem.

dorobella

Post » Pt gru 17, 2010 19:02 Re: Herszt z krwiakiem,foty str8, potrzebny Feliway lub RC Calm!

tak wiem, USG 30 wet mówił, że nie trzeba narkozy podawać, a ja jedno powiem, Muszka bez narkozy to sobie nie da krwi pobrać.... on był umierający, ale u weta miał siły żeby cyrk odstawiać....

Dziewczyny ataki Muszki na Herszta są coraz bardziej brutalne.... a ja biedna nie wiem co mam począć....

PS są te czarne kwiatki czy nie ?? :roll:

OlaLola

Post » Pt gru 17, 2010 19:06 Re: Herszt z krwiakiem,foty str8, potrzebny Feliway lub RC Calm!

Na miau już nie ma, tylko kontakt z jaaną

viewtopic.php?f=13&t=104901

Bazyl do pobrania krwi dostał relanium, trzymało go, ale lepsze to niż masakra.

Pamiętaj, że żeby obejrzeć ściany pęcherza musi być pełen pęcherz.

dorobella

Post » Pt gru 17, 2010 21:44 Re: Herszt z krwiakiem,foty str8, potrzebny Feliway lub RC Calm!

tzn że co ? że on ma pić...?? muszka nie pije wody....

OlaLola

Post » Pt gru 17, 2010 22:17 Re: Herszt z krwiakiem,foty str8, potrzebny Feliway lub RC Calm!

Pęcherz musi być wypełniony moczem, żeby badanie "wyszło" miarodajne. Bardzo często przy pustym pęcherzu pewnych rzeczy nie widać. U nas lecznica od 9. Musiałabyś złapać kota o...powiedzmy 6 i zamknąć w transporterze, żeby się nie wysikał.

Dodam tylko, że jak kot pije bardzo mało to może mu wyjść podwyższona wartość mocznika i kreatyniny. Więc się nie zdziw jak mu będziesz robiła morfologię z biochemią.

dorobella

Post » Sob gru 18, 2010 9:01 Re: Herszt z krwiakiem,foty str8, potrzebny Feliway lub RC Calm!

Muszka sikał dzisiaj :roll: i złapałam jego mocz dzięki temu do badania.... :mrgreen:
Hmm... no nic zobaczymy co nam powychodzi w tych badaniach.... za 30 min ruszamy ;)

OlaLola

[poprzednia][następna]