K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 13, 2010 21:02 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

28.12 ja też pracuję :(
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Pon gru 13, 2010 21:07 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

Tunisia pisze:
mjs pisze:Ja wiem, że na wolności czują się lepiej, ale zawsze szkoda.... Sprawdziłam dzisiaj budkę, zrobiłam ją porządnie, z parawanikiem przed wejściem :lol: Polar w środku suchy, więc nic nie zawiewa do wnętrza, żeby tylko bestie zechciały wrócić do niej.

sprawdziłam ostatnio całkiem przypadkiem jak budka styropianowa trzyma ciepło, włożyłam u wylotu wejścia suszarkę żeby osuszyć trochę zastaną na balkonie budkę i po dosłownie 1 sekundzie działająca na najniższych obrotach suszarka się spaliła, w środku temperatura namacalnie tropikalna

Byłam zaskoczona, że wszystko suche, bo w końcu na zewnątrz i deszcz, i śnieg, i zawieja była. Miejsce też mało zaciszne.
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Pon gru 13, 2010 22:27 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

Czy można jeszcze kupić budkę?
Mogę sama odebrać z Długiej, jeśli jest taka możliwość.
A jeśli nie ma, to ktoś się orientuje, gdzie jeszcze mogę taką budkę w Krk dostać?

Mam w bloku wojnę o dokarmianie kotów i otwieranie piwnicznego okienka, myślę że w przeciągu godzin młode futro zostanie wywalone na mróz. Budki też nie zgadzają się postawić, mogę jedynie na swoim balkonie, może tu przyjdzie..
A wszystko to słodkie stare babuszki, urocze panie kościelne z laską i wąsem.
Przypomina mi się plakat "I kto tu jest s..ą"

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Pon gru 13, 2010 23:02 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

_namida_ pisze:Czy można jeszcze kupić budkę?
Mogę sama odebrać z Długiej, jeśli jest taka możliwość.
A jeśli nie ma, to ktoś się orientuje, gdzie jeszcze mogę taką budkę w Krk dostać?

Mam w bloku wojnę o dokarmianie kotów i otwieranie piwnicznego okienka, myślę że w przeciągu godzin młode futro zostanie wywalone na mróz. Budki też nie zgadzają się postawić, mogę jedynie na swoim balkonie, może tu przyjdzie..
A wszystko to słodkie stare babuszki, urocze panie kościelne z laską i wąsem.
Przypomina mi się plakat "I kto tu jest s..ą"

Robert może odbierze we środę, przecież aby nikomu się nie nudziło to urwał się tłumik i w naszym aucie więc na chwilę był całkowity zastój komunikacyjny :evil:
Marcysia poszła do domu, mam nadzieję, że go zaakceptuje.
Została też na stałe na DT Apolonia, u Irminy, można ściągnąć z adopcji.
Hanka jedzie do domu w piątek, na jej miejsce bierzemy jej braci, niech się oswajają
Potrzebny jest tymczas dla Dygotki, bo jej jest bardzo źle na kociarni :(

Znacie jeszcze kogoś kto może zagłosować na AFN na wątku ankietowym? My tam jeszcze jakoś pociągniemy w grudniu ale część z tych zwierzaków zwyczajnie nie dożyje do Nowego Roku, nie, że umrą z głodu tylko się zagryzą, głodne są agresywne :cry:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pon gru 13, 2010 23:04 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

Tweety, jak mówiłam, wyjeżdżam na obowiązkową rodzinną wizytę nad falującą zatokę - nie żebym o tym specjalnie marzyła, ale wypada raz na kilka miesięcy :roll: więc 28.12 mi też odpada :(
eh, zatęsknię się za karmelem na śmierć :?

to o głodzie i agresji to o kociarni?... coś mnie ominęło...?

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Pon gru 13, 2010 23:06 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

Tweety pisze:Marcysia poszła do domu, mam nadzieję, że go zaakceptuje.

Co też moje zmęczone oczy widzą!

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Pon gru 13, 2010 23:14 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

_namida_ pisze:
Tweety pisze:Marcysia poszła do domu, mam nadzieję, że go zaakceptuje.

Co też moje zmęczone oczy widzą!

:piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa:
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Pon gru 13, 2010 23:39 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

Kocuria pisze:Tweety, jak mówiłam, wyjeżdżam na obowiązkową rodzinną wizytę nad falującą zatokę - nie żebym o tym specjalnie marzyła, ale wypada raz na kilka miesięcy :roll: więc 28.12 mi też odpada :(
eh, zatęsknię się za karmelem na śmierć :?

to o głodzie i agresji to o kociarni?... coś mnie ominęło...?

nie, u nas jeszcze nie ma tragedii ale w ostródzkim schronie, gdzie nas i młodych wolontariuszy witają "z czerwonym dywanem i chlebem i solą" (bo się czepiamy, domagamy karmienia i słomy w budach) zwierzaki są głodne, co już po nich ostro widać, że są głodne, nie da się symulować wychudzenia :evil:

Tweety

Post » Wto gru 14, 2010 12:18 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

Przeraziłam się - kliknęłam w akcję "Pusta miska" i zobaczyłam to o trutkach w puszce karmy dla zwierząt na Krzemionkach: http://www.ktoz.krakow.pl/articles/article/57
Moje nieliczne koleżanki też Was poparły już wcześniej - widziałam ich wpisy na naszym wątku i kilku innych.
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Wto gru 14, 2010 12:32 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

no to cudnie, pewnie nie tylko psy się na to łapią :evil:

Eh, dzisiaj chyba dzień złych wiadomości:
- Kubuś ma mocno dodatniego pcr-a czyli białaczka jak drut, możemy sobie wsadzić w ... kieszeń jakkolwiek operację :cry: a gdzie go dać? takiego białaczkowego?
- kolejny znaleziony kociak ok 5-miesieczny, uliczny ale mruczący z łapką w typie Puzona tyle, że nic się nie da tam już zrobić, to jakaś staroć, gdzie go dać? na szczęście ma sponsorów
- Sylwii mama zebrała z ulicy coś w typie szkielet, też młodziutkiego, resztę wieści jak Sylwia wróci od weta

Tweety

Post » Wto gru 14, 2010 12:35 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

Poszukam Sol - Oni właśnie tam mieszkają i chodzą na spacer jeśli znowu mi się coś nie pomyliło :(
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Wto gru 14, 2010 15:09 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

kussad pisze:Poszukam Sol - Oni właśnie tam mieszkają i chodzą na spacer jeśli znowu mi się coś nie pomyliło :(

Nie pomylilo Ci sie, dzieki za informacje. Pop... ilo ludzi calkiem w tym Pdg, cholerna dzielnica :evil: jak nie wariaci, co zatykaja kominy, jak nie lumpy, cpuny i wielbiciele dopalaczy to truciciele zwierzat...

mam nadzieje ze policja sie tym zajmie... w koncu od czegos sa :evil:
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Wto gru 14, 2010 15:39 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

Matko Boska, a moj TZ czasami tam chodzi z psem na spacer!!!!!!!!!
Jak na razie odpukac puk puk, skonczylo sie trucie kotow w okolicach Mitery to teraz Krzemionki!!!!!!!!!!!!!! Czy w Podgorzu juz sami wariaci i mordercy zwierzat mieszkaja????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dobrze, ze koty mam nie wychodzace, ale ile kotow chodzi wolno to strach pomyslec :strach: . I my nazywamy sie ludzmi :twisted: ? Nawet jaskiniowcy polowali tylko dla przezycia, a nie samego mordowania zwierzat.

vanja

Od: Czw mar 04, 2010 11:33

Post » Wto gru 14, 2010 18:04 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

Zapraszam finansowo leżę i kwiczę :oops: o Świętach nawet nie myślę koty jadą na resztce karmy :cry:

viewtopic.php?f=20&t=121445

viewtopic.php?f=20&t=121287

viewtopic.php?f=20&t=120873
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

[poprzednia][następna]