Biały Pan Kot vel Lusiek vel Urwis

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon gru 13, 2010 20:12 Re: Biały Pan Kot vel Lusiek vel Urwis

A ta pani nie ma książeczki zdrowia, ani innej dokumentacji kotka?
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Pon gru 13, 2010 20:19 Re: Biały Pan Kot vel Lusiek vel Urwis

Pani ma książeczkę zdrowia. W której jest ważna, unikatowa informacja - kot jest uczulony na penicylinę.
Właśnie z nią rozmawiałam. Ogólnie trudno jej uwierzyć w taki stan zabiedzenia kota, mówi, że skoro od nich zniknął 29 rano, to żeby 30tego był już zabiedzony...? Ale jej powiedziałam, że był przede wszystkim brudny. I że 4 kilo to nie takie wielkie zabiedzenie jak na kota. I że schudł dopiero w schronie.
Uświadomiłam jej też, że na same leczenie kota poszło już 300 złotych, a jeszcze ma wizytę w środę. I że wtedy najlepiej, żeby go zobaczyła.
Sporo nam się zgadza - charakterystyczne skrzeczenie, a nie miauczenie. Wiek, kastracja. Data zaginięcia. Lekka puchatość.
To ten kot: http://www.hodowcy.com.pl/kot/ogloszeni ... 11311.html

Z drugiej strony - odległość trochę za duża. Bo to Podkowa Leśna. Znowu waga też nie do końca.
W sumie nie dziwię się wypuszczaniu kotów w Podkowie, tam same lasy.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon gru 13, 2010 20:26 Re: Biały Pan Kot vel Lusiek vel Urwis

W dniu zaginięcia miał czerwoną obróżkę z dzwoneczkiem. Czy Biały Pan Kot miał taką? Możliwe, że on sam lub ktoś mu ją zdjął? Trudna sytuacja :?
Obrazek

bulba

Post » Pon gru 13, 2010 20:33 Re: Biały Pan Kot vel Lusiek vel Urwis

Nie miał. Możliwe, że zdjął, bo tam właśnie ten sąsiad niewdzięczny jakiś.
Nie wiem. Nie wiem, co robić.

Szalony Kot

Post » Pon gru 13, 2010 20:37 Re: Biały Pan Kot vel Lusiek vel Urwis

Qurcze no. Ale skoro sąsiad niewdzięczny, to jak można komuś takiemu opiekę nad kotem powierzać?
Ech, trudno cokolwiek doradzić :roll:
Obrazek

bulba

Post » Pon gru 13, 2010 20:57 Re: Biały Pan Kot vel Lusiek vel Urwis

Dobra. ZuzCat zadzwoniła, ustalenia są.
Kota nie wydamy póki się do kobiety nie przekonamy. Obie. A najlepiej jeszcze z Agnieszką i w ogóle komitetem osiedlowym :D Nie no, ale na ślepo nie ma tak. Wszystkie chcemy dla tego kota jak najlepiej, a nawet minimalne zagrożenie, że wróci znów na Paluch już nas uczula.

Szalony Kot

Post » Pon gru 13, 2010 21:22 Re: Biały Pan Kot vel Lusiek vel Urwis

Szalony Kot pisze:Dobra. ZuzCat zadzwoniła, ustalenia są.
Kota nie wydamy póki się do kobiety nie przekonamy. Obie. A najlepiej jeszcze z Agnieszką i w ogóle komitetem osiedlowym :D Nie no, ale na ślepo nie ma tak. Wszystkie chcemy dla tego kota jak najlepiej, a nawet minimalne zagrożenie, że wróci znów na Paluch już nas uczula.

I tu całkowicie sie zgadzam, dopiero teraz doczytałam
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pon gru 13, 2010 21:28 Re: Biały Pan Kot vel Lusiek vel Urwis

Szalony Kot pisze:Dobra. ZuzCat zadzwoniła, ustalenia są.

Bardzo dobrze dziewczyny :1luvu: Dobro kota najważniejsze :D
Obrazek

bulba

Post » Śro gru 15, 2010 17:18 Re: Biały Pan Kot vel Lusiek vel Urwis

zaznaczę sobie :) :)
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro gru 15, 2010 17:24 Re: Biały Pan Kot vel Lusiek vel Urwis

A witam, witam :)

W ogóle Lusiek to jest weterynaryjny anioł :1luvu: Wtulił się we mnie i głaskany dał się obejrzeć po całości, był spokojny, nie wyrywał się, nie szarpał - raz tylko miauknął z pretensją, przy zastrzyku w tyłeczek, no ale już nie wymagajmy od niego aż takiego heroizmu, by to przeszło bez echa :twisted:

I nieśmiało raz jeszcze podziękuję ZuzCat :oops: Gdyby ktoś chciał wspomóc Lusieczka, to byłoby naprawdę miłe, bo inwestycja tej złotej dziewczyny w Pana Kota przekroczyła już pół tysiąca... dobrze, że ma takiego fajnego faceta do pomocy. I wieeelkie serducho :1luvu:

Szalony Kot

Post » Śro gru 15, 2010 17:36 Re: Biały Pan Kot vel Lusiek vel Urwis

Pan Kot jest taki jak Sith.
Ona tez nawet nie piśnie przy zastrzykach. W domu robie jej bez trzymanki.
Jutro zaczynam jej podawać Multivitamin Injection - nie wiem jak to będzie, ale już mi jej żal :(
Ale to dla zdrowia Sith.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Śro gru 15, 2010 17:41 Re: Biały Pan Kot vel Lusiek vel Urwis

Aaaa w ogóle to mam dobrą wiadomość! Pani sprecyzowała, że Plamek to nie jej kot. Więc mogę z czystym sumieniem wydać go do takiego domu, w którym będzie najszczęśliwszy :)

No i sobie mailuję z dwoma bardzo obiecującymi domkami z Warszawy, daleko chłopak nie pojedzie jak coś :>
No i moje dwie koleżanki też są nim zainteresowane, od zawsze marzyły o białym, jak się okazuje :yawn:

Poza tym we wtorek mamy okulistę, bo oczko jedno coraz bielsze. A w środę kolejna kontrola u naszego doktora, który nas lubi i rozpieszcza.

Szalony Kot

Post » Śro gru 15, 2010 18:45 Re: Biały Pan Kot vel Lusiek vel Urwis

To ja kciuki ogromne potrzymam za ten wspaniały domek dla kochanego kota trzech imion. Oby z mailowania coś fajnego wyszło :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Post » Śro gru 15, 2010 22:49 Re: Biały Pan Kot vel Lusiek vel Urwis

oby już kotek wyzdrowiał i mógł spokojnie domku poszukać :) takiego na zawsze! :ok:

dragonfly.87

Od: Wto lut 24, 2009 16:43

Post » Czw gru 16, 2010 0:06 Re: Biały Pan Kot vel Lusiek vel Urwis

Dragon, wciśnij go Mamie...

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

[poprzednia][następna]