Ciastek, Całusek i Mia. Moje TryKoty!Najnowsze zdj.str.96 :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 13, 2010 19:49 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Dużo zdjęć!

Dziewczyny (no i chłopaki, jeśli jakis podczytuje), znacie jakieś fajne filmy o kotach lub z udziałem kotów? Poszukuję kocich bohaterów, ale mogą być też interesujące dokumentalne. Ja mam w tej chwili zaćmienie i kojarzę tylko Garfielda, Rademenesa i Filemona (z kolegą). :roll:

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Pon gru 13, 2010 19:50 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Dużo zdjęć!

:ryk: może wciąga, a Bisou może po prostu ma możliwości ale mu się nie chce :lol: Co do tych nubijskich i egipskich mau, to one są dość podobne do naszych dachowców burasków, jeszcze zależy jaką który ma mordeczkę. Ale jak pierwszy raz zobaczyłam tego Mau to zobaczyłam spore podobieństwo u Konanka, profil podobny, te cętki, spojrzenie. Fajne jest to, że koty tak pięknie krzyżują swoje geny, bo u psów wychodzi to nieco niezgrabnie.
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Pon gru 13, 2010 19:52 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Dużo zdjęć!

Ja znam film, w którym pojawia się sporo kotów różnych ras, w tym Mau, to ten film Kobieta kot z Halle Berry.
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Pon gru 13, 2010 19:54 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Dużo zdjęć!

shalom pisze: Fajne jest to, że koty tak pięknie krzyżują swoje geny, bo u psów wychodzi to nieco niezgrabnie.

Ładnie to ujęłaś. Dokładnie, u kotów wychodzi to pięknie. Zawsze zachowane są harmonijne proporcje i kształt. A psy wychodzą czasami pokraczne. To też interesujące - słyszałaś coś o tym, dlaczego tak się dzieje? Wśród kotów jest w ogóle znacznie mniejsze zróżnicowanie wielkości i kształtów.
Ostatnio edytowano Pon gru 13, 2010 19:55 przez Weihaiwej, łącznie edytowano 1 raz

Weihaiwej

Post » Pon gru 13, 2010 19:55 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Dużo zdjęć!

shalom pisze:Ja znam film, w którym pojawia się sporo kotów różnych ras, w tym Mau, to ten film Kobieta kot z Halle Berry.

A, rzeczywiście :) ale najważniejszą kotką jest jednak Halle Berry.

Weihaiwej

Post » Pon gru 13, 2010 19:56 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Dużo zdjęć!

Weihaiwej pisze:
shalom pisze: Fajne jest to, że koty tak pięknie krzyżują swoje geny, bo u psów wychodzi to nieco niezgrabnie.

Ładnie to ujęłaś. Dokładnie, u kotów wychodzi to pięknie. Zawsze zachowane są proporcje harmonia, kształt. A psy wychodzą czasami pokraczne. To też interesujące - słyszałaś coś o tym, dlaczego tak się dzieje? Wśród kotów jest w ogóle znacznie mniejsze zróżnicowanie wielkości i kształtów.

No właśnie ostatnio zaczęłam nad tym myśleć, ale czemu tak jest to jeszcze nie wiem :wink:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Pon gru 13, 2010 22:00 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Dużo zdjęć!

Bisou w apartamencie z widokiem :P

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Weihaiwej

Post » Pon gru 13, 2010 22:31 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Dużo zdjęć!

Przystojniaczek :1luvu:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Pon gru 13, 2010 22:59 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Dużo zdjęć!

Cookie ostatnio boi się obiektywu, musiała mu lampa błysnąć. Ucieka natychmiast jak widzi aparat albo choćby statyw :(

Weihaiwej

Post » Pon gru 13, 2010 23:51 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Dużo zdjęć!

Bisou jest przepiekny.
A mogą być koty z kreskówek? Jak tak, to może Simon's cat http://www.youtube.com/watch?v=nn2h3_aH3vo ?
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Wto gru 14, 2010 8:28 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Dużo zdjęć!

Jaki on ofutrzony 8O Kołnierz ma taki gruby. Zima będzie ciężka :P Tylko kto będzie sierść na wiosne w domu sprzątał :?: :twisted:

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Wto gru 14, 2010 8:47 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Dużo zdjęć!

U nas kotuchy oba mają dość zgrabną linie, bombisia brzuszek piękny jak sie patzry, Xelmusiowi troszke fałdka sie robi, ale taka mała i nie wiem czy to ma jakiś związek z tym ze on zmienił diete i po kastracji metabolizm jest słabszy... A zwłasza fałdeczka mega ofutrzona u niego to jeest słodka :):):):)

Xelmo cos marudzi nad mięskiem. nie podoba mi się to :/
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Wto gru 14, 2010 10:10 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Dużo zdjęć!

sunshine pisze:Jaki on ofutrzony 8O Kołnierz ma taki gruby. Zima będzie ciężka :P Tylko kto będzie sierść na wiosne w domu sprzątał :?: :twisted:

Sunshine, to i tak NIC w porównaniu z podszerstkiem akity 8) Trzeba odkurzać przynajmniej raz dzienne :P
Po apetycie sądząc, zima będzie ciężka. Wszystkie zwierzaki wszystko zjadają, a Cookie je ostatnio dwa razy więcej 8O Ale może konkurencja tak na niego działa, bo dalej u nas czworokot. Bisou chodzi zakochany i zapomina o jedzeniu, choć tłumaczę chłopcu, że nie da się żyć miłością :wink:
Kocice dalej syczą i prychają na kocury, choć zdecydowanie zmniejszył się dystans(już można go podawać w centymetrach). Na noc zamykamy je w łazience, bo w nocy kocie spotkania są wyjątkowo głośne. A od rana wszystko od początku :) Koty się kotłują, a Iru wchodzi na łóżko, do arki, z miną: "My, ludzie, musimy trzymać się razem." ;)

Weihaiwej

Post » Wto gru 14, 2010 10:24 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Dużo zdjęć!

Weihaiwej to masz wesoło i na nudę nie narzekasz? ;)

elu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:44

[poprzednia][następna]