WRO,grafitowaBAJKA szuka domu stałego na CAŁE swoje życie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 13, 2010 18:44 Re: WRO,grafitowa BAJKA,uratowana od śmierci głodowej,pilnie DT!

edu pisze:rebelia, nie ma przypadków! Trafiłaś na ten wątek no to wiesz... Taka dymniaczka to prawie jak niebieski brytyjczyk, bierz, zanim ktoś Ci sprzed nosa sprzątnie - no na tymczas oczywiście :wink:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Pon gru 13, 2010 19:04 Re: WRO,grafitowa BAJKA,uratowana od śmierci głodowej,pilnie DT!

Wezmę, wezmę :oops: tylko pomóżcie mi z drapaczkiem i kuwetą, bo w tym miesiącu tego nie udźwignę już finansowo. :(

rebellia1

Od: Sob wrz 09, 2006 20:10

Post » Pon gru 13, 2010 19:12 Re: WRO,grafitowa BAJKA,uratowana od śmierci głodowej,pilnie DT!

rebellia1 pisze:Wezmę, wezmę :oops: tylko pomóżcie mi z drapaczkiem i kuwetą, bo w tym miesiącu tego nie udźwignę już finansowo. :(

Mogę pożyczyć kuwete i drapak :) Miski itd ale pożyczyć :) Tylko byś musiała wpaść po to :)

molly88

Od: Śro gru 16, 2009 19:00

Post » Pon gru 13, 2010 19:23 Re: WRO,grafitowa BAJKA,uratowana od śmierci głodowej,pilnie DT!

Rebellia, jeśli jeszcze coś potrzebujesz, to pisz :D Ja co prawda daleko od Ciebie, ale wszystko da się zrobić :wink: Byle tylko kocina dom miała :ok: :ok: :ok: :1luvu:
Obrazek

bulba

Post » Pon gru 13, 2010 19:30 Re: WRO,grafitowa BAJKA,uratowana od śmierci głodowej,pilnie DT!

To ja oferuję żarełko :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Pon gru 13, 2010 19:37 Re: WRO,grafitowa BAJKA,uratowana od śmierci głodowej,pilnie DT!

Myślę, że logistycznie to jakoś zgramy. Ja wprawdzie niezmotoryzowana i z małym pod pachą, ale to już najmniejszy kłopot.

Dzisiaj cały czas męczyło mnie to, że te kot może wrócić na ulicę. Z góry powiem, że chociaż ten pogląd nie jest popularny nie mam nic przeciwko wolno chodzącym kotom na wsi, o ile im się ciachnie to i owo. Jednak miasto to jest zupełnie inna para kaloszy. Poza mam wrażenie, że to jakiś mieszaniec z kotem w typie lub - i tu mi się wydaje mam rację - kot, który był bez papierów, ale nie wyrósł "w typie rasy". Jest duża sfera takich ludzi, którzy zostawiają koty, kiedy okazuje się, że puchowy brytyjczyk nie jest brytyjczykiem i nici z handlu kociętami.

Moja Fela się po prostu znudziła, chociaż ma piękne ubarwienie - niebieski srebrzysty klasycznie pręgowany i rodowód. Nikt jej nie chciał, bo była po sterylce, więc rozmnażaczom nic do tego.

rebellia1

Post » Pon gru 13, 2010 19:40 Re: WRO,grafitowa BAJKA,uratowana od śmierci głodowej,pilnie DT!

Supeeer dziewczyna - bardzo się cieszę razem z Bajeczką-Pozdrawaiam i trzymam kciuki za lepszy jej los. :ok: :1luvu:
Biegaj sobie za TM kochana Misieńko [*]/26.05.2005r.-11.11.2010r./
===================================
Teraz w Twoim domku mieszka Miłka:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Prawda, że pięknota

Dom bez kota jest jak samolot bez pilota

ula-misia

Od: Pon lis 01, 2010 14:34

Post » Pon gru 13, 2010 19:41 Re: WRO,grafitowa BAJKA,uratowana od śmierci głodowej,pilnie DT!

To ja mogę pomóc w transporcie :)

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Pon gru 13, 2010 20:02 Re: WRO,grafitowa BAJKA,uratowana od śmierci głodowej,pilnie DT!

Ja mieszkam na Muchoborze. Wynajmujemy 2 pokoje, więc kotka jakby nie chciała towarzystwa ma dokąd pójść. :lol: Huby znam i zgadzam się w pełni, że to nie jest miejsce dla kotów - także piwnicznych. Tutaj widzę ludzie wypuszczają koty z domków jednorodzinnych, co raz zaowocowało tym, że mało nie przytargałam czyjegoś kota, bo się do mnie "przykleił". Dla mnie to jednak jest nieodpowiedzialność, gdyż jest tu duży ruch samochodowy jednak. W naszym bloku jest ponad 100 mieszkań, a każdy ma auto. I te koty się tak pałętają pomiędzy autami.

Miseczki i inne drobne pierdółki to nie ma najmniejszego problemu sobie zorganizuję.

W głębi serca, to ja bym ją wzięła na DS, ale to musi się nałożyć kilka czynników. :( Dlatego uczciwie teraz mogę zadeklarować dom tymczasowy, a reszta to myślę, że wyjdzie w przysłowiowym praniu. :wink: Nie chcę sobie i innym robić już na wstępie nadziei.

(Swoją drogą ciekawe jak bardzo się Bajka będzie kłaczyła. Fela, z racji złego żywienia i ogólnego zaniedbania w życiu, linieje na potęgę. Raz wet doradził kąpiel, że to z wodą może spłynie. Nic nie dało, nasiąkła tylko jak gąbka. :mrgreen: Przerabiałam już preparaty witaminowe, krople, cuda-wianki, karma specjalistyczna. Nic nie pomogło. Cały dom jest w jej kudłach. :wink: )

rebellia1

Post » Pon gru 13, 2010 20:06 Re: WRO,grafitowa BAJKA,uratowana od śmierci głodowej,pilnie DT!

Rebellia, toż Ty darem z niebios jesteś dla tej kocinki przecudnej. DT to już dla niej zbawienie. Jak się zdecydujesz na DS, tym lepiej, ale póki co, koteńka uratowana, bezpieczna i nie trafi znów na ulicę :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

bulba

Post » Pon gru 13, 2010 20:17 Re: WRO,grafitowa BAJKA,uratowana od śmierci głodowej,pilnie DT!

Darem bym się poczuła, gdybym nie musiała prosić przy tym o wsparcie :oops: ale dziękuję Bulba. :) Masz rację, najważniejsze że kot bezpieczny. Jak dzikie koty są wypuszczane to myślę, że to nawet dobrze, bo czasem socjalizacja ich nie jest możliwa.

Na DS się składa kilka czynników - po pierwsze spokojny charakter, bo na całe życie nie wytrzymałabym z wybuchowym kocim żywiołem ;), pod drugie stosunek kotki do Danielka - są dominujące prychacze, a to odpada i po trzecie czy mąż nie będzie miał alergii. Sam miał krótkowłosą kotkę i było ok, ale już przy persach kicha. Te wszystkie czynniki mi nie przeszkadzają w DT, bo jest to jakiś tam okres, ale wykluczają dla mnie DS. Chyba są to klarowne warunki, tak myślę. :)

rebellia1

Post » Pon gru 13, 2010 20:22 Re: WRO,grafitowa BAJKA,uratowana od śmierci głodowej,pilnie DT!

rebellia1 pisze:Darem bym się poczuła, gdybym nie musiała prosić przy tym o wsparcie :oops: ale dziękuję Bulba. :) Masz rację, najważniejsze że kot bezpieczny. Jak dzikie koty są wypuszczane to myślę, że to nawet dobrze, bo czasem socjalizacja ich nie jest możliwa.

Na DS się składa kilka czynników - po pierwsze spokojny charakter, bo na całe życie nie wytrzymałabym z wybuchowym kocim żywiołem ;), pod drugie stosunek kotki do Danielka - są dominujące prychacze, a to odpada i po trzecie czy mąż nie będzie miał alergii. Sam miał krótkowłosą kotkę i było ok, ale już przy persach kicha. Te wszystkie czynniki mi nie przeszkadzają w DT, bo jest to jakiś tam okres, ale wykluczają dla mnie DS. Chyba są to klarowne warunki, tak myślę. :)

Po to jest forum, żeby pomagać :ok: :ok: :ok:
Wszystko oczywiste. Najważniejsze, że przynajmniej na teraz Bajeczka ma zapewniony domek :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

bulba

Post » Pon gru 13, 2010 20:22 Re: WRO,grafitowa BAJKA,uratowana od śmierci głodowej,pilnie DT!

W takim razie poczekamy - zobaczymy :)

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Pon gru 13, 2010 20:47 Re: WRO,grafitowa BAJKA,uratowana od śmierci głodowej,pilnie DT!

No to czekamy, aż dziewczyny ją ciachną. :)

rebellia1

Post » Pon gru 13, 2010 21:01 Re: WRO,grafitowa BAJKA,uratowana od śmierci głodowej,pilnie DT!

ale super wieści :ok: :ok: :ok:
rebellia1 :1luvu: :1luvu: :1luvu:
13-sty dzień szczęśliwy :kotek:

natasza25

Od: Czw maja 28, 2009 11:35

[poprzednia][następna]