Lonia wDS, Leoś w DT ->szukamy DS, POTRZEBNA POMOC FINANSOWA

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob gru 11, 2010 19:15 Re: DOM DLA 15-LATKA NA CITO! LEOŚ GAŚNIE W SCHRONIE" WRO

Kruszyna pisze:Pani, która zaoferowała DT do czasu wakacji potwierdziła, że może go przyjąć w każdej chwili :dance: :dance2: Zaprosiłam ją na wątek, mam nadzieję, że się pojawi :ok:

Jeżeli Leoś trafi do tego domku, to za towarzyszkę też będzie miał 13-letnią kocią seniorkę :)

Jakie cudowne wieści :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance2:
Leonku kochany, ale miałeś szczęście koteńku, że takie wspaniałe osoby zainteresowały się Twoim losem :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Sob gru 11, 2010 19:21 Re: DOM DLA 15-LATKA NA CITO! LEOŚ GAŚNIE W SCHRONIE" WRO

WOW! :ok:
Super wieści dla Leosia :1luvu:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob gru 11, 2010 19:25 Re: DOM DLA 15-LATKA NA CITO! LEOŚ GAŚNIE W SCHRONIE" WRO

A czy Lonia miała robione badania krwi? Można by jej zbadać chociaż mocznik i kreatyninę. Wiadomo w tym wieku nerki niestety potrafią odmówić posłuszeństwa.. Wilczka też sika po za kuwetę dlatego że ma nerki chore, na szczęście do jednego konta (co z tego że stoi tam kuweta i tak pójdzie za :roll: ) ma tam podkład i na niego robi tyle dobrze :wink: Kupę oczywiście do kuwety.
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Sob gru 11, 2010 19:44 Re: DOM DLA 15-LATKA NA CITO! LEOŚ GAŚNIE W SCHRONIE" WRO

Tak, miała robione badania krwi - i mocznik, i kreatynina były w normie. USG też nie wykazało nieprawidłowości.
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Sob gru 11, 2010 20:00 Re: DOM DLA 15-LATKA NA CITO! LEOŚ GAŚNIE W SCHRONIE" WRO

To jedyne co na razie mogę polecić to tak jak inni zmiana żwirku i podkład w miejscu gdzie siusia.
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Sob gru 11, 2010 21:15 Re: DOM DLA 15-LATKA NA CITO! LEOŚ GAŚNIE W SCHRONIE" WRO

Kruszyna pisze:Dase, to może być kwestia żwirku - wypróbuj może taki drobny żwierek-żwirek nie żwirek-"trociny". Można jej też ograniczyć przestrzeń, może po prostu nie daje rady dojść do kuwety. Albo - postawić drugą :wink:

Jak najbardziej daje radę tam wejść, w końcu jak znalazłam tą miejscówkę, gdzie sika, to na ciuchach były już 4 osobne plamy :D

Inne miejsca gdzie się załatwia też w sumie różne, choć ograniczają się do pierwszej połowy kuchni.
Przed chwilą zauważyłam, że idzie właśnie w tamtą stronę, poszłam za nią, a ta już pupsko wystawia, to chwyciłam ją i do kuwety - powąchała i tam załatwiła potrzebę - czyli jednak można.

Oby tylko załapała!

Jeśli takie przenoszenie jej nie poskutkuje, to spróbujemy z tym innym żwirkiem.
Obrazek

dase

Od: Czw paź 09, 2008 19:12

Post » Sob gru 11, 2010 21:26 Re: DOM DLA 15-LATKA NA CITO! LEOŚ GAŚNIE W SCHRONIE" WRO

bulba pisze:
Kruszyna pisze:Pani, która zaoferowała DT do czasu wakacji potwierdziła, że może go przyjąć w każdej chwili :dance: :dance2: Zaprosiłam ją na wątek, mam nadzieję, że się pojawi :ok:

Jeżeli Leoś trafi do tego domku, to za towarzyszkę też będzie miał 13-letnią kocią seniorkę :)

Jakie cudowne wieści :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance2:
Leonku kochany, ale miałeś szczęście koteńku, że takie wspaniałe osoby zainteresowały się Twoim losem :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

:1luvu: :1luvu:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Nie gru 12, 2010 12:26 Re: DOM DLA 15-LATKA NA CITO! LEOŚ GAŚNIE W SCHRONIE" WRO

Jak tam dzisiaj nasze dziadki? :) :1luvu:

ciekawa.swiata

Od: Śro paź 06, 2010 11:29

Post » Nie gru 12, 2010 15:23 Re: DOM DLA 15-LATKA NA CITO! LEOŚ GAŚNIE W SCHRONIE" WRO

Lonia śpi pod kołdrą :)
Wyraźnie udzieliła jej się dzisiejsza niepogoda :)

Znów powędrowała poza kuwetę, tym razem z qpą. Robi je małe, ale to mnie akurat nie martwi póki co - dziewczyna nie je dużo.
Najważniejsze, że wizualnie są takie, jakie powinny być :)
Obrazek

dase

Od: Czw paź 09, 2008 19:12

Post » Nie gru 12, 2010 18:01 Re: DOM DLA 15-LATKA NA CITO! LEOŚ GAŚNIE W SCHRONIE" WRO

Mocne kciuki za dt dla Leosia! :ok:

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Nie gru 12, 2010 18:42 Re: DOM DLA 15-LATKA NA CITO! LEOŚ GAŚNIE W SCHRONIE" WRO

Leoś :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Nie gru 12, 2010 20:42 Re: DOM DLA 15-LATKA NA CITO! LEOŚ GAŚNIE W SCHRONIE" WRO

4 dni mnie tu nie było i takie WSPANIAŁE wieści!!!!!!! :dance2: :dance2:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Pon gru 13, 2010 10:25 Re: DOM DLA 15-LATKA NA CITO! LEOŚ GAŚNIE W SCHRONIE" WRO

dase pisze:Lonia śpi pod kołdrą :)
Wyraźnie udzieliła jej się dzisiejsza niepogoda :)

Kochana kicia :1luvu:
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Pon gru 13, 2010 12:22 Re: Lonia w DS, Leoś w DT - szukamy domku stałego dla seniora!!!

Ależ to dla niej zmiana, z klatki do łózia :1luvu:
a co u Leosia? :) :1luvu:

ciekawa.swiata

Od: Śro paź 06, 2010 11:29

Post » Pon gru 13, 2010 14:57 Re: Lonia w DS, Leoś w DT - szukamy domku stałego dla seniora!!!

Jesteśmy z Leosiem po drugiej wizycie u weta. Ma założony wenflon i dziś dostał już kroplówkę dożylnie, żeby szybciej go z tego odwodnienia i niedożywienia wyciągnąć. Planujemy z Panią doktor jak najszybciej zrobić u niego zabieg usuwania i leczenia zębów. Jak już pisałam jeden z kłów jest w koszmarnym stanie, jest martwica dziąsła, widać gołą kość, to musi go strasznie boleć, a to rzutuje na cały stan jego zdrowia, problemy z jedzeniem itp. Pozostałe zęby albo są całe w kamieniu albo zepsute, a dziąsła krwawią. Zabieg na zęby to priorytet. Przewidujemy kroplówkę i.v. jeszcze jutro i może w środę (zależy jak szybko będzie się Leosiowi poprawiać), a zęby w czwartek lub piątek. Cały czas Leoś jest na antybiotyku, podawanym dopyszcznie dwa razy dziennie. Antybiotyk mam do piątku.
Dzisiejsza wizyta kosztowała 22 zł.
To tyle faktów medycznych, a teraz o zachowaniu w domu. Leoś to kochany staruszek, który kocha wszystkie człowieki i ich kolanka i mizianki :1luvu: Mruczy przy tym wszystkim jak traktor. Leoś je nie dużo, małymi porcjami ale myślę, że nie ma tragedii. Wodę też ładnie sobie podpija więc chyba jesteśmy na dobrej drodze. Dostaje pasztety Animondy dla seniorów i RC recovery, ale RC nie bardzo mu smakuje. Najbardziej lubi suche chrupki, których oczywiście nie gryzie tylko sobie połyka w całości i zapija wodą. Od wczoraj wyraźnie się zmienił. Nie jest już apatycznym, powolnym kotem i praktycznie cały czas leżącym kotem. Wczoraj zwiedzał całe mieszkanie, zrobił mi porządek w szafce tzn. otworzył ją sobie i wywalił łapą wszystkie ciuchy :? dzisiaj od rana siedział na parapecie, obserwował i bardzo żywo reagował na ptaki za oknem. Oczywiście zrobił mi dziś znowu porządek w tej samej szafce i wygrzebał starą zabawkę spod łóżka. :mrgreen: :ok: Zaczął się też w końcu wylizywać co jest bardzo dobrą oznaką. Poprawia mu się też wygląd sierści. Trafia do kuwety z siku, a wczoraj nawet pierwszy koopol był. Wg Pani doktor kotek nie ma aż 15 lat, jest leciwy, ale na pewno nie aż tak. Wskazuje na to w miarę ładna sierść no i żwawość, która się u niego od wczoraj pojawiła. Wszystko go interesuje, w gabinecie u weta też. Przez te prawie 3 godziny, której tam dziś podczas kroplówki spędziliśmy, obserwował wszystkich pacjentów kocich, psich i króliczych :lol: W schronisku są pewni, że Leoś ma aż 15 lat :?: :?: Po tak zepsutych zębach nie da się tego ocenić, a ich zły stan może też wiązać się z jakąś chorobą nerek, dlatego też trzeba by mu oznaczyć mocznik i kreatyninę przed operacją.
Bardzo proszę wszystkich, którzy mogą chociaż o małe wsparcie finansowe dla Leosia :oops: , tu każdy grosik się liczy. :1luvu: Może ktoś mógłby zrobić bazarek dla seniorka :oops:
Do tej pory u weta wydałam 78 zł za same leki, wszystko i tak jest liczone po kosztach. :(
Za każdą pomoc Leonek serdecznie dziękuje :kotek: :1luvu:
Obrazek Obrazek

Rudaa

Od: Pon maja 18, 2009 12:51

[poprzednia][następna]