Tanie Dranie. Part Five. Biduś[`]. Można zamknąć ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 12, 2010 21:00 Re: Tanie Dranie. Biduś[`]. Z Tadźkową łapą znów coś :( s. 98.

AgaPap pisze:
Wielbłądzio pisze: Chyba wpadam w nowy dołek :(

Absolutnie nie pozwalam :wink:

A masz jakiś pomysł, za co mamy z Draniami żyć (wszyscy) i się leczyć (przynajmniej one) ...?
Potencjalnych sponsorów stuprocentowo brak.
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Nie gru 12, 2010 21:01 Re: Tanie Dranie. Biduś[`]. Z Tadźkową łapą znów coś :( s. 98.

Wielbłądzio pisze:Na razie NIC nie robię.
Chyba wpadam w nowy dołek :(

No wiesz co , jak można tak w dołki wpadać ? :roll:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Nie gru 12, 2010 21:05 Re: Tanie Dranie. Biduś[`]. Z Tadźkową łapą znów coś :( s. 98.

bubor pisze:

Wielbłądzio pisze:A masz jakiś pomysł, za co mamy z Draniami żyć (wszyscy) i się leczyć (przynajmniej one) ...?
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Nie gru 12, 2010 21:07 Re: Tanie Dranie. Biduś[`]. Z Tadźkową łapą znów coś :( s. 98.

Ale Ty jesteś już n 100% pewna, że tej umowy nie przedłużą?
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Nie gru 12, 2010 21:10 Re: Tanie Dranie. Biduś[`]. Z Tadźkową łapą znów coś :( s. 98.

Wielbłądzio pisze:
bubor pisze:

Wielbłądzio pisze:A masz jakiś pomysł, za co mamy z Draniami żyć (wszyscy) i się leczyć (przynajmniej one) ...?

Znajdziesz dobrą pracę do której będziesz szła z przyjemnością i żaden sponsor nie będzie Ci potrzebny :ok: :ok: :ok: :wink:
Nie smuć się w ten przedświąteczny czas , może spotka Cie w tych dniach coś sympatycznego ? :wink:

bubor

Post » Nie gru 12, 2010 21:13 Re: Tanie Dranie. Biduś[`]. Z Tadźkową łapą znów coś :( s. 98.

AgaPap pisze:Ale Ty jesteś już n 100% pewna, że tej umowy nie przedłużą?

Jestem.
Po urzędzie od ponad roku tuła się na zlecenia i dzieła dziewczyna z rodziny Królowej Zwierząt. Jestem pewna, że już od 3 stycznia będzie siedziała na moim krześle. Bo o to właśnie chodziło :(

Wielbłądzio

Post » Nie gru 12, 2010 21:17 Re: Tanie Dranie. Biduś[`]. Z Tadźkową łapą znów coś :( s. 98.

To jak tak jest to nic na to nie poradzisz. Przerabiałam już takie stanowska z moim TZ-tem i niestety wiem, że w tym kraju tak jest. Ale dlatego nie możesz wpadać w dołek tylko zmobilizować się i znaleźć taką pracę zebyś mogłą odetchnąć w niej po tym ugorze :ok: :ok: :ok:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Nie gru 12, 2010 21:40 Re: Tanie Dranie. Biduś[`]. Z Tadźkową łapą znów coś :( s. 98.

Nie wpadaj w dołki, bo ciężko z nich się wydostać!
Wszystko się dobrze ułoży :ok: :ok: :ok:

A tymczasem idę spać, bo już prawie na oczy nie widzę...

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Nie gru 12, 2010 21:51 Re: Tanie Dranie. Biduś[`]. Z Tadźkową łapą znów coś :( s. 98.

Idę spać. Znowu.

Tak mi się w całym moim życiu wiedzie, jak k***ie w deszcz :(

Wielbłądzio

Post » Nie gru 12, 2010 21:54 Re: Tanie Dranie. Biduś[`]. Z Tadźkową łapą znów coś :( s. 98.

Wielbłądzio pisze:Idę spać. Znowu.

Tak mi się w całym moim życiu wiedzie, jak k***ie w deszcz :(

Też wymyśliłaś :roll: ..............

bubor

Post » Nie gru 12, 2010 21:56 Re: Tanie Dranie. Biduś[`]. Z Tadźkową łapą znów coś :( s. 98.

A co, lepiej...?

Tylko Dranie mi się udały.
Ale one też chcą żreć :( Codziennie :(

Wielbłądzio

Post » Nie gru 12, 2010 21:58 Re: Tanie Dranie. Biduś[`]. Z Tadźkową łapą znów coś :( s. 98.

Wielbłądzio pisze:A co, lepiej...?

Tylko Dranie mi się udały.

Dranie to jest coś , żadna k..... nie ma tylu tak kochanych Drani :wink:

bubor

Post » Nie gru 12, 2010 22:24 Re: Tanie Dranie. Biduś[`]. Z Tadźkową łapą znów coś :( s. 98.

Wielbłądzio pisze:Tylko Dranie mi się udały.
Jakie tylko?
Zebranie takiej gromadki oryginałów - że wymienię choćby tylko Dziczą Dziczyznę, Głupiego Głodomora, Namolnego Natręta czy Lejącego Lucyfera - to naprawdę imponujące osiągnięcie 8)

Trzymaj się! Weź zwolnienie, wykorzystaj ten czas na szukanie pracy i na pewno znajdziesz lepszą. Taką, w której nie będziesz musiała codziennie wysłuchiwać opowieści o obiadkach Przemusia, ubrankach Przemusia, uśmiechach Przemusia, g... Przemusia :twisted:
Chlory, Potwory & Psy
ObrazekObrazek Obrazek

"A house is not a home without a cat"

behemotka

Od: Sob maja 10, 2008 20:58

Post » Nie gru 12, 2010 22:41 Re: Tanie Dranie. Biduś[`]. Z Tadźkową łapą znów coś :( s. 98.

behemotka pisze:(...)
Trzymaj się! Weź zwolnienie, wykorzystaj ten czas na szukanie pracy i na pewno znajdziesz lepszą. (...)

Dokładnie. Weź zwolnienie - jak umowa nie zostanie przedłużona, a dalej będziesz na zwolnieniu, ZUS wypłaca zasiłek chorobowy przez 6 miesięcy. Po tych 6 miesiącach, jak osobie się nie poprawi - chyba jeszcze przez 3 można mieć świadczenie rehabilitacyjne. A jak wpadasz w dołek - na bank jesteś chora. W tym czasie znajdziesz sobie lepszą pracę, z miłymi osobami :ok: Ja współpracuję z różnymi firmami i widzę, że zaczynają zatrudniać nowych pracowników, po okresie zwolnień i zastoju :dance: Moim zdaniem to dobrze rokuje.
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Pon gru 13, 2010 18:33 Re: Tanie Dranie. Biduś[`]. Z Tadźkową łapą znów coś :( s. 98.

Dzięki Dziewczyny za ciepłe słowa.
Chciałabym się trzymać, przede wszystkim dla całej tej mojej Szarańczy, ale czuję, że COŚ znowu się zbliża, że to moje przyczajone psychiczne bagno znowu mnie ogarnia :( Nie wiem, czy mam na to jakikolwiek wpływ, ale chyba nawet bronić się nie potrafię. Dzisiaj spałam prawie do 15.00 (od mniej więcej północy, czyli 15 godzin) - stara śpiewka, ucieczki w sen są na pierwszym miejscu oznak kolejnych zjazdów.

Miałam zamiar dziś w dzień wybrać się z moimi Paluszętami na krew. Miałam zamiar wczoraj przed pójściem spać zamknąć ich oboje w klatce, żeby nie mieli dostepu do misek z żarciem. I dupa, na zamiarach się skończyło. Ponieważ zapomniałam o tym drugim, pierwsze nie miałoby żadnego sensu - więc nie pojechaliśmy. Jutro ma być podobno bardzo zimno - więc pewnie też nie pojedziemy :( W środę mam własną lekarkę, a w czwartek i piątek idę normalnie do roboty - wobec czego najprawdopodobniej pojadę z nimi dopiero w sobotę. Pięknie, q**a, pięknie, znowu przez swoje rozlezienie zaniedbuję istoty, za które nie dalej jak 10 dni temu wzięłam pełną odpowiedzialność :oops: :(

Do tego bierze mnie przeziębienie, o ile nie coś gorszego. Zaczyna mnie boleć gardło i trząść zimno. Nie mam nawet siły wejść do wanny i się wykąpać :oops:

Klara tłucze wszystkie koty po kolei, łącznie z Lilianem i Tadźką :( Niestety, wybrała już też sobie główną ofiarę - jest nią biedna krowina Nuśka :(
Nie mogę na to pozwolić.
Ale na tę chwilę nie mam ani żadnego sensownego pomysłu na poskromienie Czarnej Żmijowatej (nie mylić z pewną byłą forumowiczką :wink: tym razem chodzi mi o poczciwą, agresywną kocicę Klarę), ani przede wszystkim żadnej możliwości odizolowania tejże :twisted: od reszty stada :(

Bardzo przepraszam za to, że nadal nie ma nowego wątku.
Jeśli modzi zamkną nam ten, to trudno, może wtedy szybciej zmobilizuję się do założenia Part Six :(

Wielbłądzio

[poprzednia][następna]