BARDZO PILNIE szukam domu dla kociej jedynaczki! W DS!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto gru 07, 2010 14:08 Re: BARDZO PILNIE szukam domu dla kociej jedynaczki! FOTO

Zasadniczo masz 100% racji. Ale to tak na rozum. Bo na emocje... to jednak kot, z fotami i opisem, uwodzi Cię niezależnie od tego, gdzie mieszka. Właśnie ten, a nie inny. No i ja teraz mam poczucie winy, że mam trzy koty z Warszawy i zachciało mi sie jeszcze jednego aż z Legnicy. Ale:
-Szukając Nikusia szukałam kota o konkretnym charakterze, wiedząc, że kot dominujący wejdzie w konflikt z moim Puchasiem i się pozabijają. Nikuś jest najłagodniejszym kotem na świecie, udało się, ale takie informacje ma tylko dom tymczasowy o kocie.
-Wzięcie Jeżynek było "nieodpartym impulsem" i okazją (genowefa akurat jechała :1luvu: ). Kochamy je bardzo, może właśnie dlatego, że wymagały (oby juz nie) superopieki i wyjątkowej troski, jak żadne z moich kotów. Cieszę się, że ja je wzięłam, może ktoś nie miałby tyle czasu czy pieniędzy na leczenie Jeżynki? Odpukać, oby było dobrze, bo wciąż nie mam pewności...
-A ten z Legnicy? Uwiódł mnie urodą i podobieństwem do mojego Puchasia. pogodnym usposobieniem i wiekiem (w sam raz jako towarzysz dla Jeżynek).

No i dodam jeszcze, że mimo, ze jestem z Krakowa, jakoś nie umiem poruszać się w krakowskich wątkach (np. AFN). Dziewczyny dużo robią dla kotów dobrego, ale wątki są takie dość hermetyczne, głównie organizacyjne, jakoś nie przekonują do konkretnego kota.

To te powody. Ale zasadniczo masz rację. Jednak gdyby tylko rozum decydował, nie byłoby sensu przekazywać wzruszających historii konkretnego kota na forum... A jakby nie wzbudzały się emocje, adopcji byłoby niewątpliwie mniej...

Ale czy wydać kota do innego miasta, to bezwzględnie decyzja należy do DT i doskonale rozumiem, gdy ktoś wydać nie zechce.
Paluszek

Post » Sob gru 11, 2010 22:16 Re: BARDZO PILNIE szukam domu dla kociej jedynaczki! FOTO

Trzymajcie kciuki, żeby jutrzejsi Państwo okazali się sensowni.
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Sob gru 11, 2010 22:28 Re: BARDZO PILNIE szukam domu dla kociej jedynaczki! FOTO

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Sob gru 11, 2010 22:43 Re: BARDZO PILNIE szukam domu dla kociej jedynaczki! FOTO

za jutro Obrazek

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Nie gru 12, 2010 12:58 Re: BARDZO PILNIE szukam domu dla kociej jedynaczki! FOTO

:ok: :ok: :ok:
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Nie gru 12, 2010 13:44 Re: BARDZO PILNIE szukam domu dla kociej jedynaczki! FOTO

trzymam mocno :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :kotek:
Biegaj sobie za TM kochana Misieńko [*]/26.05.2005r.-11.11.2010r./
===================================
Teraz w Twoim domku mieszka Miłka:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Prawda, że pięknota

Dom bez kota jest jak samolot bez pilota

ula-misia

Od: Pon lis 01, 2010 14:34

Post » Nie gru 12, 2010 20:52 Re: BARDZO PILNIE szukam domu dla kociej jedynaczki! FOTO

Ludzie bardzo fajni. Kociarze. Nawet Siupsiupek się przed nimi nie schował 8O Ale będą też oglądać innego kota, także nie wiem.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Nie gru 12, 2010 21:00 Re: BARDZO PILNIE szukam domu dla kociej jedynaczki! FOTO

Mam nadzieję, że jednak wybiorą jedynie słusznie :ok: :ok: :ok:
Obrazek

monika794

Post » Pon gru 13, 2010 16:56 Re: BARDZO PILNIE szukam domu dla kociej jedynaczki! FOTO

I :?:
Paluszek

Post » Pon gru 13, 2010 19:43 Re: BARDZO PILNIE szukam domu dla kociej jedynaczki! FOTO

taka jesteś śliczna -cały czas dopinguję i miziaczki od cioci Uli :ok: :ok: :ok: :1luvu: :kotek:
Biegaj sobie za TM kochana Misieńko [*]/26.05.2005r.-11.11.2010r./
===================================
Teraz w Twoim domku mieszka Miłka:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Prawda, że pięknota

Dom bez kota jest jak samolot bez pilota

ula-misia

Od: Pon lis 01, 2010 14:34

Post » Śro gru 15, 2010 21:02 Re: BARDZO PILNIE szukam domu dla kociej jedynaczki! FOTO

Do tej pory nie zadzwonili, więc już chyba jasne. W okresie przedświątecznym nie będę odnawiać ogłoszeń.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Śro gru 15, 2010 22:28 Re: BARDZO PILNIE szukam domu dla kociej jedynaczki! FOTO

No to dupa :(

Taka piękna, miła kocica i nikt jej nie chce...? Przecież większość 'normalnych' (czyt. niemiauowych) ludzi i tak bierze koty na jedynaków :roll:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Czw gru 16, 2010 8:23 Re: BARDZO PILNIE szukam domu dla kociej jedynaczki! FOTO

szkoda :(

odnawiaj, czasami i normalni ludzie chcą na Święta (lub tuż po Świętach) wziąć kota bo mają zwyczajnie wolne do końca roku.
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Czw gru 16, 2010 20:13 Re: BARDZO PILNIE szukam domu dla kociej jedynaczki! FOTO

No właśnie myślałam, że pomimo "niezbyt ciekawego" umaszczenia nie będzie tak trudno o dom dla Bimbołki. Jest przecież bardzo miła, nie chowa się przed przychodzącymi ludźmi, a wprost przeciwnie. Dała się tej Pani wziąć na ręce i dała jej buzi. A większość "normalnych" ludzi bierze kota na jedynaka.
Bimbołka ma jakiegoś strasznego pecha. Już drugi jest taka sytuacja, że ludzie oglądali jeszcze innego kota i wybrali tamtego kota a nie ją. Chociaż tutaj w sumie nie wiem, czy na pewno tak było, bo Pani nie odezwała się w ogóle, tak wiec mogło się wydarzyć jeszcze coś innego.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Pt gru 17, 2010 23:41 Re: BARDZO PILNIE szukam domu dla kociej jedynaczki! FOTO

:(
Obrazek

monika794

[poprzednia][następna]