U Gryzi koty3. Gala, Stefan, Mirmiłek, Wiki [']. tęsknię ...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Nie gru 12, 2010 12:07 Re: Redziaki Gryzi. Gala i Stefan [']. Dwa braciaki szukają DS.

O Czesia?
Przecież piszesz że to najlepszy domek.
No chyba że chodzi o silne przywiązanie Czesia do Zdzisia i problem zwany rozstaniem i tęsknotą za braciszkiem.
Mruczek, Gapcio, Gucio, Filip, Filemon w jednym żyją domku!
viewtopic.php?f=46&t=80071&p=12585019#p12585019

jarekm

Od: Pon sie 18, 2008 1:33

Post » Nie gru 12, 2010 12:31 Re: Redziaki Gryzi. Gala i Stefan [']. Dwa braciaki szukają DS.

jarekm pisze:No chyba że chodzi o silne przywiązanie Czesia do Zdzisia i problem zwany rozstaniem i tęsknotą za braciszkiem.

no właśnie....

na dziś Państwo mają te same wątpliwości i dzieci też nie mogły zdecydować który fajniejszy: Zdzisio się ładniej bawi, Czesio ma śmieszniejszy pyszczek.

Więc na razie wzięli oba. W ciągu tygodnia zdecydują czy dadzą radę z trzema kotami i trójką dzieci, czy jednego oddadzą. Myślę że tak lepiej, kociaki będą się wspierać w nowym miejscu, a potem się zobaczy czy zostaną oba czy jeden.

Ja się boję trochę nie tyle organizacyjnie a finansowo bo utrzymać dom, dzieci i koty może być problematyczne... ale zobaczymy co zdecydują, naprawdę rozsądni fajni i odpowiedzialni ludzie więc nie będę naciskać na żadną opcję.

Stresa mam i syndrom gniazda. Gryzelda chodzi i miauczy, mimo że w sumie mało się z nimi bawiła....

ech.

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Nie gru 12, 2010 13:34 Re: Redziaki Gryzi. Gala i Stefan [']. Dwa braciaki szukają DS.

Mogę Ci Avę podrzucić :D będziesz miała mnóstwo rozrywki :D

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Nie gru 12, 2010 14:52 Re: Redziaki Gryzi. Gala i Stefan [']. Dwa braciaki szukają DS.

oby ludzie przygarnęli oba futrzaki :D
Obrazek
Mój kochany Micek :)

ziuta.m

Od: Czw sie 19, 2010 7:34

Post » Nie gru 12, 2010 17:27 Re: Redziaki Gryzi. Gala i Stefan [']. Dwa braciaki szukają DS.

Poker71 pisze:Ja się boję trochę nie tyle organizacyjnie a finansowo bo utrzymać dom, dzieci i koty może być problematyczne

Kwestia standardu. Daję jakoś radę utrzymać duże mieszkanie, troje dzieci i cztery koty. No ale kupuję im żwirek w Carrefourze po 4 złote, a RC znają tylko z reklam.

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Nie gru 12, 2010 18:41 Re: Redziaki Gryzi. Gala i Stefan [']. Dwa braciaki szukają DS.

echtom pisze:
Poker71 pisze:Ja się boję trochę nie tyle organizacyjnie a finansowo bo utrzymać dom, dzieci i koty może być problematyczne

Kwestia standardu. Daję jakoś radę utrzymać duże mieszkanie, troje dzieci i cztery koty. No ale kupuję im żwirek w Carrefourze po 4 złote, a RC znają tylko z reklam.

:ok:

jarekm

Post » Nie gru 12, 2010 19:07 Re: Redziaki Gryzi. Gala i Stefan [']. Dwa braciaki szukają DS.

Czuję się porzucona :/

Dzwoniłam (oczywiście!), kociaki się świetnie bawią i nawet nie zauważyły że się asystenci zmienili.

Wdzięczność kurde. Za podcieranie tyłków i karmienie butelką.

Małpy a nie kukuły.

echtom, a jakie żarcie dajesz kotom? na kityketa i łiskasa nikt mnie nie namówi żebym polecała, jest jakieś sensowne tansze niż RC i podobne?

Poker71

Post » Nie gru 12, 2010 19:15 Re: Redziaki Gryzi. Gala i Stefan [']. Dwa braciaki szukają DS.

Jakie?

Najważniejsze że z miłością podane.

jarekm

Post » Nie gru 12, 2010 19:26 Re: Redziaki Gryzi. Gala i Stefan [']. Dwa braciaki szukają DS.

Poker71 pisze:Czuję się porzucona :/

Dzwoniłam (oczywiście!), kociaki się świetnie bawią i nawet nie zauważyły że się asystenci zmienili.

Wdzięczność kurde. Za podcieranie tyłków i karmienie butelką.

Małpy a nie kukuły.

echtom, a jakie żarcie dajesz kotom? na kityketa i łiskasa nikt mnie nie namówi żebym polecała, jest jakieś sensowne tansze niż RC i podobne?

He, he, od dzieci i kotów wdzięczności się spodziewa :ryk:
Koty karmię suchą Puriną oraz inkryminowanym kityketem (a czasem nawet czymś tańszym) zmieszanym z podrobami. Seniorki ciągną na takiej karmie 11 i 12 lat.

echtom

Post » Nie gru 12, 2010 19:53 Re: Redziaki Gryzi. Gala i Stefan [']. Dwa braciaki szukają DS.

Poker, ja z powodu ilości kotów również uskuteczniam model ekonomiczny żywienia: suche głównie Purina (kupuję 15kg w cenie 129-139zł), mokre: gotowane serca drobiowe, mięsko (zależy co jest w promocji), puszki: bozita, whiskas, animonda carny, smilla, felix, czasem winston i kitkat. Puszki kupuję głównie w zooplus, suche i zwir w zoodragon, korzystam z promocji jak bywają w tesco. Cóż dla mnie też RC jest nierealne przy nastu kotach w domu - poza tym czytałam, że wcale takie cudowne nie jest. Uważam, że przy urozmaiconej diecie, a staram się taką zapewniać koty mają co potzreba, a takie np. serduszka są taniutkie a wartościowe i nieprzetworzone tak jak te gotowe karmy, w Lidlu często sa promocje, że szynkę czy schab wieprz. można tanio kupić, gotuję, kroję i koty bardzo lubią.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Nie gru 12, 2010 19:58 Re: Redziaki Gryzi. Gala i Stefan [']. Dwa braciaki szukają DS.

Moja kotka Tygrys, prawie 11-letnia, którą mama od malutkiego, a wtedy byłam studentką o bardzo ograniczonych możliwosciach finansowych, przez większość swojego życia jadła kitkat i whiskas, dotychczas nigdy nie chorowała, tfu, tfu, odpukać.
Tak, ze chyba jak Jarek mówi, najważniejsze, że podane z miłością :wink:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Nie gru 12, 2010 20:21 Re: Redziaki Gryzi. Gala i Stefan [']. Dwa braciaki szukają DS.

mpacz78 pisze:Poker, ja z powodu ilości kotów również uskuteczniam model ekonomiczny żywienia: suche głównie Purina (kupuję 15kg w cenie 129-139zł), mokre: gotowane serca drobiowe, mięsko (zależy co jest w promocji), puszki: bozita, whiskas, animonda carny, smilla, felix, czasem winston i kitkat. Puszki kupuję głównie w zooplus, suche i zwir w zoodragon, korzystam z promocji jak bywają w tesco. Cóż dla mnie też RC jest nierealne przy nastu kotach w domu - poza tym czytałam, że wcale takie cudowne nie jest. Uważam, że przy urozmaiconej diecie, a staram się taką zapewniać koty mają co potzreba, a takie np. serduszka są taniutkie a wartościowe i nieprzetworzone tak jak te gotowe karmy, w Lidlu często sa promocje, że szynkę czy schab wieprz. można tanio kupić, gotuję, kroję i koty bardzo lubią.

Ja też najczęściej daję serduszka (4-5 zł /kg) albo sparzoną wątróbkę. Btw. gdzie kupujesz taką wielką pakę Puriny?

echtom

Post » Nie gru 12, 2010 20:47 Re: Redziaki Gryzi. Gala i Stefan [']. Dwa braciaki szukają DS.

Aaaa w ogóle to ja rozmawiałam wstępnie z Domem Qqłów to Pan mówił że dzieci mają 3 i 5 lat, potem mi się przyznał że mu się pomyliło przez kota, dzieci mniejsze mają 5 i 6 a kot 3 :mrgreen:

O Purinie powiem, o samorobnym mięsu też mówiłam :> zresztą dziś dali gnojkom skrawki ze schaba, to się maluchy mało nie pozabijały a potem wchodziły po dziecku po rajstopach bo chciały jeszcze :kotek:
Boszzzz ależ jest pusto w domuuuuuuuuuuuu....

Poker71

Post » Pon gru 13, 2010 8:17 Re: Redziaki Gryzi. Gala i Stefan [']. Dwa braciaki szukają DS.

czyli co kukły zostają w nowym domku???
Obrazek
Mój kochany Micek :)

ziuta.m

Od: Czw sie 19, 2010 7:34

Post » Pon gru 13, 2010 9:25 Re: Redziaki Gryzi. Gala i Stefan [']. Dwa braciaki szukają DS.

Poker71 pisze:Boszzzz ależ jest pusto w domuuuuuuuuuuuu....

Mogę Ci zapełnić :D

echtom

[poprzednia][następna]