Fundacja CHATUL - z miłości do kotów- DO ADOPCJI s.38

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 14, 2010 0:49 Re: Fundacja CHATUL-półdługowłosa Fryzurka FIV+ szuka domu! s.26

W DT Lesio sikał dotychczas tylko do kuwety. Mam nadzieję, że już tak zostanie. Nowe fotki Lesia są na chatulowym forum.
Obrazek Obrazek

Patsi

Od: Pon wrz 04, 2006 23:52

Post » Pt lis 19, 2010 0:04 Re: Fundacja CHATUL-półdługowłosa Fryzurka FIV+ szuka domu! s.26

Taki piękny jest nasz Lesio, który jak dotąd nie nasikał poza kuwetę:
Obrazek

Badania krwi Lesia są w normie, jak tylko uda się złapać zostanie zbadany mocz.

A to najnowszy chatulowy nabytek, przykopalniany kocurek Poker, który grzeje już tyłek w domu tymczasowym:
Obrazek

Zapraszam do bazarku z chatulowymi kalendarzami:
viewtopic.php?f=20&t=120249&p=6683063#p6683063
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Pon lis 22, 2010 0:31 Re: Fundacja CHATUL-półdługowłosa Fryzurka FIV+ szuka domu! s.26

Mała tygryska Tajga umarła :cry: Nie wiemy czemu, nie robiliśmy sekcji, wyglądała jakby po prostu zasnęła. Wet twierdzi, że mogła zostać otruta :cry:

A ja mam gościa. Gość świeżo, wczoraj złapany. 0,9kg wystających kości. Chłopaczek :D
Obrazek

Dzięki angel.ek zostały złapane i pojechały na sterylki 3 koty z centrum, dwa kocurki i kotka.
Zabiegi będą jutro.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Wto lis 23, 2010 11:48 Re: Fundacja CHATUL-półdługowłosa Fryzurka FIV+ szuka domu! s.26

O wątek Bytomski :D to ja sobie tutaj posiedzę i poczytam. Bo to prawie po sąsiedzku jest :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw lis 25, 2010 2:40 Re: Fundacja CHATUL-półdługowłosa Fryzurka FIV+ szuka domu! s.26

CatAngel pisze:O wątek Bytomski :D to ja sobie tutaj posiedzę i poczytam. Bo to prawie po sąsiedzku jest :)

Miło, że ktoś do nas zawitał :D Skąd jesteś?

Udało się złapać rodzeństwo (2 tygryski) ostatniego malucha. Teraz polujemy na ich mamę.
Na fotce Diego, który jakimś cudem tymczasuej u mnie z wujkiem Kikim, który mu matkuje
Obrazek

Trzy kotki zostały wykastrowane, odrobaczone, odpchlone i już są na swoim podwórku. Okazało się, że cała trójka to kocurki.
Za akcję ich złapania - duże brawa dla angel.ek!
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Czw lis 25, 2010 17:09 Re: Fundacja CHATUL-półdługowłosa Fryzurka FIV+ szuka domu! s.26

Z Czeladzi :)
Ależ wy macie tutaj futrzaki :1luvu: :1luvu:

CatAngel

Post » Pt gru 03, 2010 2:48 Re: Fundacja CHATUL-półdługowłosa Fryzurka FIV+ szuka domu! s.26

CatAngel pisze:Z Czeladzi :)
Ależ wy macie tutaj futrzaki :1luvu: :1luvu:

To blisko :) A futrzaki mamy cudne, skromnie trzeba przyznać - jacy gospodarze, takie koty :ryk:

To rodzeństwo Diega, Jacek i Agatka:
Obrazek Obrazek

I ich mama, już po sterylizacji
Obrazek

Snapek jest chory :( . Od 2 dni był niewyraźny, nie jadł. Dzisiaj pojechaliśmy do weta. Kocurek ma chorą wątrobę. Pobraliśmy krew do badań, zrobiliśmy USG, Snapek dostał kroplówkę.
Jutro dostanie kroplówkę w domu, a w sobotę następna wizyta w lecznicy. Wyniki badań krwi tez będą jutro.
To Snap z braciszkiem
Obrazek

W weekend do nowego domu, aż do Bielska pojechała Neurusia z Alfikiem :dance: :dance2: Za wizytę przedadopcyjną ogromnie dziękuję _bubu_ :1luvu:
Z adopcji wraca niestety Mikrokotka :cry: Mikrusia ma już zapewniony DT u niezastąpionej angel.ek. Zaraz po odbiorze Mikro pojedzie na sterylkę, przy okazji wizyty u weta koteczka Fryzurka będzie miała robiony kolejny test na FIV, który mam nadzieję da nam ostateczną odpowiedź.
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Pt gru 03, 2010 14:23 Re: Fundacja CHATUL-półdługowłosa Fryzurka FIV+ szuka domu! s.26

Czarnuszki, Pręguski :1luvu: :1luvu: też mam u siebie pod opieką takie piękne koty :1luvu:
Można w banerek kliknąć i zobaczyc moje kociaste

CatAngel

Post » Śro gru 08, 2010 3:39 Re: Fundacja CHATUL-półdługowłosa Fryzurka FIV+ szuka domu! s.26

Mikrusia zostaje jednak w swoim domku, wszystko szczęśliwie się ułożyło. Poza tym pani bardzo ją kocha i chyba nie umiałaby jej oddać. Jak wszystko dobrze pójdzie, to w piątek Mikrusia pojedzie na sterylkę.

Mamy nowego tymczasowicza. Miał bliskie spotkanie trzeciego stopnia z Zefirkiem i Negrusiem.
Nie wyszedł z tego spotkania bez szwanku i jutro jedzie do weta. Obawiam się, że Eszy koty już nie wystarczają i przerzuca się na bardziej ekstrawaganckie gatunki :twisted: Ale urodę zwierzak ma, trzeba przyznać:
Obrazek

Fryzurka miała wczoraj pobraną krew na PCR FIV, czekamy na wyniki. Mam nadzieję, że będą negatywne i kicia zazna w końcu towarzystwa własnego gatunku.
A tu fotka pięknoty-Fryzurki wypatrującej Mikołaja:
Obrazek

Diego został drugi raz odrobaczony, waży już prawie 1,2kg. Taki jest śliczny:
Obrazek

Domu szuka jeszcze taki umywalkowy playboy - Toffiś:
Obrazek

Kupiliśmy tatuownicę i każda następna wysterylizowana przez nas kotka wolno żyjąca będzie miała w uszku zielone CH. Dzięki temu uniknie się "podwójnych sterylek".
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Czw gru 09, 2010 17:36 Re: Fundacja CHATUL-półdługowłosa Fryzurka FIV+ szuka domu! s.26

śliczne koty macie!
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Sob gru 11, 2010 14:39 Re: Fundacja CHATUL-półdługowłosa Fryzurka FIV+ szuka domu! s.26

Diego faktycznie śliczny :1luvu: Toffiś piękne kocisko :)

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Nie gru 12, 2010 2:38 Re: Fundacja CHATUL-półdługowłosa Fryzurka FIV+ szuka domu! s.26

Snapek wyzdrowiał, niestety 3 dni temu zachorował Snip. Wymiotował ale nie był odwodniony,był u weta, dostał leki, czekaliśmy na poprawę. Nagle nastąpiło pogorszenie i Snipek umarł Na sekcji nic specjalnego nie wyszło, jedynie zapalenie jelit ale od zapalenia w tak krótkim czasie kot nie powinien umrzeć, w dodatku młody kot trzymany w domu...

Nowy dom znalazła tygryska Tajura. Kicia zamieszkała ze straszą Panią w Bytomiu.

A teraz o działkowcach. Misiek i Amant są oswojeni, Amant to miziak, Misiek ma swoje zdanie, humory i potrafi pokazać pazury.
Amant:
Obrazek

Misiek
Obrazek

Czarnula to mama Pawełka. Pawełek nie jest dziki ale boi się jeszcze, a Czarnula czyni postępy i ostatnio dała się pogłaskać.

Wszystkie działkowce są oczywiście wysterylizowane/wykastrowane.
Czarnula:
Obrazek

Pawełek
Obrazek

W piątek Amant i Misiek, razem z maluchami byli w lecznicy.
Amant jest prawdziwym kocurem, tłucze się chyba z kim popadnie, bo przy badaniu okazało się, że ma sporo zadrapań na głowie i pysku, a do tego przy lewym uchu ropień. Rana została wyczyszczona, co kocur zniósł nad wyraz spokojnie, tak samo jak wszystkie zastrzyki. Amancik został tez odrobaczony anipracitem. W domku dostanie jeszcze synergal i potem dopiero zaszczepimy kocisko.
Misiek, jak wiadomo, jest ciężkim pacjentem, choć w lecznicy zachowywał się nad wyraz spokojnie. Głupio się przyznać, ale mam przed kocurem respekt. Na szczęście Pan doktor Mazur świetnie sobie radzi z kocimi pacjentami . Ponieważ z Miśkiem nigdy nic nie wiadomo postanowiliśmy dać mu convenię, lek drogi, ale przy Miśku to jedyne logiczne wyjście. po wyzdrowieniu zostanie zaszczepiony.
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Nie gru 12, 2010 12:56 Re: Fundacja CHATUL-półdługowłosa Fryzurka FIV+ szuka domu! s.26

Chciałabym jeszcze dodać, że można pomóc Fundacji kupując kalendarz http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=120249&start=0
To dobry prezent pod choinkę dla kogoś bliskiego. No i jaka to satysfakcja zrobić dwie przyjemności za jednym razem :D
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Śro gru 22, 2010 21:24 Re: Fundacja CHATUL-półdługowłosa Fryzurka FIV+ szuka domu! s.26

turkawka pisze:Chciałabym jeszcze dodać, że można pomóc Fundacji kupując kalendarz http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=120249&start=0
To dobry prezent pod choinkę dla kogoś bliskiego. No i jaka to satysfakcja zrobić dwie przyjemności za jednym razem :D

Racja święta! :)

A teraz sprawozdanie z ostatnich dni:

Do nowego domu pojechała Tajura, Tajger i Diego. :piwa:

Dostaliśmy w końcu wyniki badań an FIV Fryzurki z Laboklinu. Fryzurka nie ma FIV!!! Test elisa wykonany na początku był fałszywie pozytywny! Dodam tylko, że w wcześniej krew Fryzurki była badana w IDEXXie i test także wyszedł negatywny. Koteczka została wypuszczona na pokoje i jest teraz bardzo szczęśliwa. Mam nadzieję, że teraz zainteresowania adopcją Fryzurki wzrośnie.

Naszą nową podopieczną została koteczka z osiedla od jojoanny. Kicia była wysterylizowana, więc pewnie ktoś ją wyrzucił, mogła się też zgubić, więc jojoanna zamierza zrobić ogłoszenia.
To Lalunia, z gustownym chatulowym tatuażem w uchu:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Śro gru 22, 2010 22:04 Re: Fundacja CHATUL-Fryzurka nie ma FIV!!! :)

Ciekawa jestem co tam w tym uchu koci wytatuowaliście? ;) Ludzie to sobie różne dziwne rzeczy tatuują: niektórzy trupie czaszki, inni gołe babeczki, a ciekawe w czym koty gustują ;)
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

[poprzednia][następna]