K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 12, 2010 10:03 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

Kingo czy Negrita nadaje sie do domu w którym mieszkaja chłopcy 6 i 8 lat. Ich rodzice sa bardzo odpowiedzialni, dzieci nauczone są szacunk udo zwierzat, ale z racji wieku dzieci bywa tam zcasem glośno. Pani chce kota przytulastego po sterylce. Okna zabezpieczą przed adopcją, balkon dopiero na wiosnę. NA pw wysyłam ci maila do Pani zainteresowanej Negra, napisz jej prosze o tym jaka Negra jest.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Nie gru 12, 2010 15:17 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

Kminek wypuszczony po kweście na kociarni pogalopował schronić się do budki. Był baaardzo dzielny na rekach. I pozwalał się miziać.

Truskawka w klatce, Elma także tam trafi. Na obu klatkach kartki z prosba o zabranie karmy wieczorem.

Dygotka siedzi w swojej czapce na półce w cat-roomie i nie integruje się z resztą. Może znalazłby się jakiś DT dla niej?
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Nie gru 12, 2010 16:33 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

wislackikot serdecznie dziękuję :1luvu: :1luvu:
Jako jedyny się zgłosił - bardzo dziękuję :1luvu:

I to nie po raz pierwszy - po raz kolejny bezinteresownie pomaga mi.

We wtorek rano jedziemy do Myślenic.
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Nie gru 12, 2010 17:42 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

Elma bardzo się denerwowała w drodze oraz w samej Galerii. Po powrocie spędziłam z nią trochę czasu, ponosiłam na rękach i poprzytulałam. Potem dałam kabanosika i zamknęłam w klatce. Skoro jutro jedzie do weta, nie dezynfekowałam transporterka, w którym jechała, tylko razem z podkładem (całkiem dobrym) postawiłam na krześle z przyczepioną kartką, że to jej.

W cat-roomie Dygotka nadal na półce :( Przed zabranie Elmy, postawiłam jej tam suchego intestinala i wodę. Po powrocie widziałam, że nie ruszyła jedzenia :( Wygłaskałam ją i spróbowałam dać jej chrupkę z ręki. Zjadła, więc ją nakarmiłam. Zjadła porcyjkę około 30 chrupek. Wiem, że osoby dyżurujące mają mało czasu, ale może znajdą chwilkę, aby ją nakarmić. Bardzo przydałby się jej DT. Ona tak kocha człowieka.

Emilek dzisiaj spędził pięć godzin w domku chętnym go adoptować. Niestety nawet nie wyszedł z transporterka :( Nie poddajemy się, ale wszelkie rady, jak postępować w takim przypadku mile widziane.
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Nie gru 12, 2010 18:22 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

Jestem winna fundacji 20zł od kwinty za laserek. Zostawię, jak będę w kociarni.
Powiedzcie, co zrobić z Klarcią i Stefanem? Planowałam w środę wypuścić je, ale od jutra mrozy.... Boję się, że po wyjściu z ciepełka kocimskiego na -10 zaraz się rozchorują, a z drugiej strony cierpią w klatkach :(
Klarcia w ogóle je?
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Nie gru 12, 2010 19:02 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

Oboje jedzą, ale niewiele. Karma mokra im nie smakuje, suchą ledwo dziubią. One bardzo męczą sie w klatkach, zwłaszcza Klara ma stresa.

Prosiłam Wislackiegokota, żeby jutro, jak pojedzie do weta z Elmą, Truskawka i Zuzią wziął też Klarę, żeby wet fachowym okiem rzucił na jej oczko. Ona zaprószyła je sobie chyba żwirkiem, jak kiedyś wywaliła sobie kuwetę na głowę. Może nadal jakiś paproch siedzi pod powieką. Bo Klarcia oko raz po raz mruży.
Obrazek

miszelina

Post » Nie gru 12, 2010 19:31 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

miszelina pisze:Oboje jedzą, ale niewiele. Karma mokra im nie smakuje, suchą ledwo dziubią. One bardzo męczą sie w klatkach, zwłaszcza Klara ma stresa.

Prosiłam Wislackiegokota, żeby jutro, jak pojedzie do weta z Elmą, Truskawka i Zuzią wziął też Klarę, żeby wet fachowym okiem rzucił na jej oczko. Ona zaprószyła je sobie chyba żwirkiem, jak kiedyś wywaliła sobie kuwetę na głowę. Może nadal jakiś paproch siedzi pod powieką. Bo Klarcia oko raz po raz mruży.

Dzięki, michelina. No to wypuszczamy w środę, jeśli oczko będzie ok. Jutro przywiozę im jakieś tacki, mam nadzieję że skuszą się na coś lepszego. Może uda mi się kupić serduszka, są do nich przyzwyczajone.

Edit: Rozmawiałam z Robertem. Jeżeli z okiem nie będzie nic poważnego jutro przywiezie mi kociuchy i odzyskają wolność. Dupy im zamarzną, no ale nie ma rady :roll:
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Nie gru 12, 2010 19:48 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

miszelina pisze: Wiem, że ten weekend jeszcze się nie skończył, ale powoli trzeba ustawiać grafik koci (bo ludzki już jest) na przyszły weekend.

Proszę o informacje, jakie koty i kiedy mogą być. Z kociarni do dyspozycji Sezam (ale chyba tylko ze mną, bo kosma miała z nim dzisiaj problem :mrgreen: ), Kminek i Dygotka. Nie będzie już Elmy, a Truskawka po ciachaniu też się nie nada. Wiem, że Kinga W. przywiezie Pince' a, ale to nadal tylko 4 sztuki.
Konieczne jeszcze 4 koty!

Przypominam grafik:
18.12. sobota
1. Miszelina, akima - kot Sezam (11.00 - 13.00) - transport miszelina
13.00 - 15.00 - kot???? - transport???
2. Kinga Warmijska, kosma_shiva - kot Prince (15.00 - 17.00) - transport Kinga W.
3. Kasumi, ???? - kot Dygotka, transport ?????

19.12. niedziela
1. Miszelina, akima - kot Kminek (11.00 -13.00) - transport miszelina
13.00 - 15.00 - Domiś (Dupek) - transport Tosza
2. Kasumi, kosma_shiva - kot??? - transport???
3. Kasumi, ???? -kot Ryfka - transport -_namida_

rezygnacja z przyczyn niezależnych ode mnie :evil: :(
proszę o przejęcie.

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Nie gru 12, 2010 19:56 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

Ja i tak będę z Ryfonem, więc proponuję swoją kandydaturę.
(Od 17 do 19, prawda?)

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Nie gru 12, 2010 19:59 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

Kocuria pisze:
miszelina pisze: Wiem, że ten weekend jeszcze się nie skończył, ale powoli trzeba ustawiać grafik koci (bo ludzki już jest) na przyszły weekend.

Proszę o informacje, jakie koty i kiedy mogą być. Z kociarni do dyspozycji Sezam (ale chyba tylko ze mną, bo kosma miała z nim dzisiaj problem :mrgreen: ), Kminek i Dygotka. Nie będzie już Elmy, a Truskawka po ciachaniu też się nie nada. Wiem, że Kinga W. przywiezie Pince' a, ale to nadal tylko 4 sztuki.
Konieczne jeszcze 4 koty!

Przypominam grafik:
18.12. sobota
1. Miszelina, akima - kot Sezam (11.00 - 13.00) - transport miszelina
13.00 - 15.00 - kot???? - transport???
2. Kinga Warmijska, kosma_shiva - kot Prince (15.00 - 17.00) - transport Kinga W.
3. Kasumi, ???? - kot Dygotka, transport ?????

19.12. niedziela
1. Miszelina, akima - kot Kminek (11.00 -13.00) - transport miszelina
13.00 - 15.00 - Domiś (Dupek) - transport Tosza
2. Kasumi, kosma_shiva - kot??? - transport???
3. Kasumi, _namida_ -kot Ryfka - transport -_namida_

proszę o przejęcie.

Ważne!!!! Kto może w przyszłym tygodniu wziąć dyżur za Kocurię w Galerii w sobotę wieczór
i przywieźć kota na ostatnią zmianę.
Obrazek

miszelina

Post » Nie gru 12, 2010 20:01 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

Kocuria pisze:
proszę o przejęcie.

A na dyżurze w kociarni rano w sobotę bedziesz?
Obrazek

miszelina

Post » Nie gru 12, 2010 20:26 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

ja potrzebuję kogoś kto by za mnie w sobotę 18tego przyszedł na drugą zmianę.
W niedzielę mogę postać dwie zmiany

Kasumi, ty masz w niedzilę dwie zmiany, nie zamieniłabyś się?
Ty postałabyś w sobotę a ja w niedzielę dwie ??
albo ktoś inny?
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Nie gru 12, 2010 20:32 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

będę na kocimskiej, ale w wyniku nieporozumienia na kweście nie biorę w niej już udziału. nie chcę wchodzić w szczegóły - szefostwo wie, o co chodzi, to wystarczy.

nie mam nic do roboty w sobotę i niedzielę przyszłą w związku z tym - komuś fotki? przejąć czyjś dyżur z kociarni (na zasadzie zamiana kociarnia <> kwesta)?

eh, wściekłam się.
Ostatnio edytowano Nie gru 12, 2010 20:37 przez Kocuria, łącznie edytowano 2 razy

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Nie gru 12, 2010 20:34 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

Boroweczka byla dzis mocno zestresowana obcym miejscem i sytuacja. Kosma ja z podobnych przyczyn co Kocuria, niezaleznych ode mnie nie moge cie zastapic w galerii. No coz, Kocuria tez mi humor nie dopisuje :( , na szczescie maluchy mnie pocieszaja.

vanja

Od: Czw mar 04, 2010 11:33

Post » Nie gru 12, 2010 20:41 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

kosma_shiva pisze:ja potrzebuję kogoś kto by za mnie w sobotę 18tego przyszedł na drugą zmianę.
W niedzielę mogę postać dwie zmiany

Kasumi, ty masz w niedzilę dwie zmiany, nie zamieniłabyś się?
Ty postałabyś w sobotę a ja w niedzielę dwie ??
albo ktoś inny?

Mogę się zamienić.
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

[poprzednia][następna]