SchronWro Wrocławscy seniorzy szukają domów!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 11, 2010 20:44 Re: SchronWro Dom dla 15-LATKA NA CITO!!! Miziak Leoś GAŚNIE!!!

W schronisku...

Delicja ma dom a Junona (z pewnych względów) pojedzie jutro około południa :dance: zerknełam tylko do jej klateczki - jest strasznie smutna, ale jutro się to zmieni.

Ściągamy ogłoszenia Deli - to jakiś szał :shock: ludzie pytają tylko o nią :shock: a ona miała tylko kilka drobnych ogłoszeń!

Pojawili się młodzi ludzie zainteresowani adopcją łagodnego kocurka - bardzo fajny domek :ok: doradziłam im żeby wzieli koteczkę i tak też się stało. Najpierw zaproponowałam Fugę, ale okazało się że na rękach jest strasznie nerwowa :( zauważyłam też, że jej futro jest ciut tłuste (tak jak włosy u ludzi ;) ). Potem Bunię, ale ona nie jest wysterylizowana... a w grę wchodził tylko kot wysterylizowany. Państwo długo nie mogli się zdecydować, ale w końcu wybrali czarno/białą koteczkę z interwencji (nie wiem czy kot został im wydany, jutro dopytam).

Na kociarni z "nowości" jest m.in biało/rudy i dymny kocurek. A także dwie srebrne koteczki. Morf pozwolił się pogłaskać, i miałam wrażenie że Soraya też :shock: widziałam ją z podniesionym ogonkiem, ale na deskach zaczeła syczeć... fajny z niej kot, tylko szkoda że taki dzikus.

A ja mam nową miłość - burą kotkę/zezik :1luvu: tylko tłucze inne koty, przez co nazywana jest francą ;) a Fuga szaleje z innymi kotami po korytarzach, zaczepia ludzi - jest ulubienicą pracowników i moją... :1luvu:

edit: przed chwilą miałam telefon - jutro Dyzio (ten z uszkodzonym okiem) lub jakieś inne kociątko opuści schronisko.

To by było na tyle. Zdjęcia będą zaraz.

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Sob gru 11, 2010 20:59 Re: SchronWro Dom dla 15-LATKA NA CITO!!! Miziak Leoś GAŚNIE!!!

Dlatego zawsze trzeba mieć przygotowanego kota "zamiennika" dla tego z ogłoszeń :mrgreen: Żeby w razie czego móc zaproponować innego :wink: Ale najlepiej jak ludzie przychodzą do schronu bo wtedy przeważnie biorą zupełnie innego kota niż sobie postanowili :lol:
Fajnie by było jakby Dyzio poszedł do domku, on jest jeszcze kociątkiem a siedzi na tyłach :( A to naprawdę fajny kotek, może nieco nieśmiały albo gdyby miał stały kontakt z człowiekiem to na pewno by się zrobił fajnym miziakiem :ok:
A jutro ktoś będzie w schronisku ?
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Sob gru 11, 2010 21:09 Re: SchronWro Dom dla 15-LATKA NA CITO!!! Miziak Leoś GAŚNIE!!!

Dlatego też zamiast Deli pojedzie kociak... tak naprawdę dostałam telefon w sprawie Delicji, nie Dyzia ;) mam tylko nadzieję że pani się zjawi...

Ja będę jutro po Junonę ( :roll: )

Cameo

Post » Sob gru 11, 2010 21:38 Re: SchronWro Dom dla 15-LATKA NA CITO!!! Miziak Leoś GAŚNIE!!!

Powoli, powolutku coś zaczyna się ruszać :ok:
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Sob gru 11, 2010 22:16 Re: SchronWro Dom dla 15-LATKA NA CITO!!! Miziak Leoś GAŚNIE!!!

Zdjęcia są fatalnej jakości, bo robione na szybko - a nie mam czasu na usunięcie cienia :oops: ale do ogłoszeń będą zrobione...

Do powiększenia!

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Rudo/biały kocur z jajkami i uszkodzonym okiem - ogromny, ale płochliwy. Ulubieniec pani Asi ;) To będzie Hammer.
Ostatnio edytowano Nie gru 12, 2010 20:04 przez Cameo, łącznie edytowano 1 raz

Cameo

Post » Sob gru 11, 2010 22:37 Re: SchronWro Dom dla 15-LATKA NA CITO!!! Miziak Leoś GAŚNIE!!!

Cameo jedziesz tylko po Junonę i wychodzisz? Czy jeszcze trochę tam połazisz bo nie wiem czy mam jechać czy nie :wink:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Sob gru 11, 2010 22:55 Re: SchronWro Dom dla 15-LATKA NA CITO!!! Miziak Leoś GAŚNIE!!!

Jadę po Junonę, ale będę miała jeszcze trochę czasu - przyjedź :D

Cameo

Post » Sob gru 11, 2010 23:36 Re: SchronWro Dom dla 15-LATKA NA CITO!!! Miziak Leoś GAŚNIE!!!

Bardzo prosze o wsparcie Andzeliki i radomszczańskich kotów w grudniowym głosowaniu w ankiecie KrakVetu. Jeśli możecie...
Pierwszy banerek w moim podpisie.
Obrazek

majka2222

Od: Śro paź 28, 2009 21:38

Post » Nie gru 12, 2010 13:36 Re: SchronWro Dom dla 15-LATKA NA CITO!!! Miziak Leoś GAŚNIE!!!

Cameo pisze:Zdjęcia są fatalnej jakości, bo robione na szybko - a nie mam czasu na usunięcie cienia :oops: ale do ogłoszeń będą zrobione...

Nie no, zdjęcia fatalne. Dawno nie widziałam tak "fatalnych" zdjęć ;) W sumie, to chciałabym robić tak fatalne zdjęcia 8O

Kocię bardzo ładne i ma dodatki rudego, więc szybko powinien znaleźć dom!
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Nie gru 12, 2010 20:23 Re: SchronWro Dom dla 15-LATKA NA CITO!!! Miziak Leoś GAŚNIE!!!

turkawka, zdjęcia wyglądają ok, ale jeśli wstawiłabym je np. na plfoto to... :strach: póki co, poprawiłam jedno :oops:

Dzisiaj zawiozłam Junonę do Katowic :1luvu: panienka będzie rozpieszczana do granic możliwości :!:

Na początku nie chciała wejść do torby w schronisku. No ale cóż zrobić, podpisałam papiery i fruuu do pociągu. Trochę się awanturowała, ale większość drogi przespała smacznie na kocyku.

Przed chwilą miałam telefon - Juno jest ciut płochliwa, ale zjadła i pozwala się głaskać. Zwiedza kąty.

Ogromny buziak dla leśnej - za załatwienie sterylki :1luvu:
Dla Kruszyny - za transport :1luvu:
Dla majka2222 - za allegro które przyniosło jej szczęście :1luvu:

Jeszcze tylko dzisiejsze wieści ze schroniska...

Hammer pozwolił się pogłaskać, myślę że można by go poogłaszać, tylko to oczko... :(

Kruszynka ma magiczne ręce :shock: bez problemu wygłaskała biało/srebrnego marmurka z chorym okiem, który wczoraj wręcz skakał po ścianach z przerażenia - dzisiaj kręcił ósemki i prosił o głaski, zupełnie inny kot... :shock:

Cameo

Post » Nie gru 12, 2010 20:41 Re: SchronWro Dom dla 15-LATKA NA CITO!!! Miziak Leoś GAŚNIE!!!

Nie mogłam znaleźć Kobry :( szukałam jej w każdym boksie, napewno nie poszła do domu...

28) Klon Morelki, ale o wiele bardziej agresywny i syczący. To chyba ta kotka z obserwacji - Kobra

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Kotka z "baraku".

Obrazek

To chyba ta sama, ale nie jestem pewna...

Cameo

Post » Nie gru 12, 2010 23:32 Re: SchronWro Dom dla 15-LATKA NA CITO!!! Miziak Leoś GAŚNIE!!!

Noemi.

Obrazek Obrazek Obrazek

Dyzio.

Obrazek Obrazek

Laurus.

Obrazek

Tancereczka.

Obrazek

Koty które nie mają zdjęć, ale są na kociarni.

1) Przerażony, ale nie dziki, pozwala się głaskać, wystraszony na maxa - Apollo.

2) Bura koteczka. Widziałam ją w jakimś środkowym boksie - Hestia.

3) Mam zdjęcia tej kotki z mojej pierwszej wizyty w schronisku - Hera.

4) Kocurek z charakterystyczną plamką na nosie - Hermes.

Jeśli któryś ma już imię - to proszę krzyczeć:) co do reszty kotów ze strony - to nie mam pewności czy są jeszcze w schronisku.

Cameo

Post » Pon gru 13, 2010 8:21 Re: SchronWro Dom dla 15-LATKA NA CITO!!! Miziak Leoś GAŚNIE!!!

A ja muszę Wam powiedzieć, że Kiwi (kicia-kiwaczka), którą w sobotę zabrałam jest CUDOWNA. Ta nieporadność zupełnie jej nie przeszkadza. Pięknie się przytula, śpi na kolankach i nawet umie pokazać, że chce na łóżko do dużych. Super się bawi i biega. Intensywnie myśli gdzie się załatwić i już ładnie trafia do kuwety, chociaż czasem myli ją jeszcze z transporterem.
Jeśli ktoś się nie zrazi jej małym felerem-kiwaniem i gapowatością, to będzie miał kotka idealnego (dodatkowo takiego, co nie umie skakać na meble :wink: ).

Powiedzcie mi, kto z wrocławskich wetów jest dobry w takich neurologicznych problemach, uszkodzeniach centralnego układu nerwowego (bo tak chyba zdiagnozował ją dr Rak)? Polecano mi lekarza na klinikach, ale nie zapamietałam nazwiska. Sama chodzę najczęściej do Legwana na Wisniową.
Pozdrawiam
Agnieszka
Obrazek

Agita

Od: Pon wrz 05, 2005 8:49

Post » Pon gru 13, 2010 10:22 Re: SchronWro Dom dla 15-LATKA NA CITO!!! Miziak Leoś GAŚNIE!!!

Podrzucam z rana :ok:
Obrazek

Kruszyna

Post » Pon gru 13, 2010 10:31 Re: SchronWro Znowu maluchy :(

Poza dorosłymi kotami w schronie znowu są maluszki :(
Obrazek

Kruszyna

[poprzednia][następna]