Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt gru 10, 2010 21:24 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Mogę trochę nie na temat? Czy bierzecie udział w głosowaniu w ankiecie KrakVetu, bo chciałam prosić o wsparcie fundacji, która startuje już po raz piąty?

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Sob gru 11, 2010 0:29 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Czy byłaby taka możliwość, żeby jutro ktoś pomógł łapać na Grabówku malutkiego kociaka? Tu jest ten wątek: viewtopic.php?f=13&t=121306

Jedno kociątko zostało przywiezione chwilę temu do mnie, drugiego nie udało się złapać. Jutro zostanie podjęta kolejna próba. Jeżeli ktoś mógłby pomóc to tu są dane założycielki wątku i jednocześnie osoby łapiącej maluchy - paula.ryba81@gmail.com i telefon: 511 267 867.

wszpasia

Od: Wto mar 11, 2008 18:46

Post » Sob gru 11, 2010 9:28 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

U mnie sytuacja powoli się normuje, leczenie wdrożone, kociaki coraz lepiej.
Oprócz Kromki, która już czuje się dobrze, choroba najgorzej trzepnęła Biancę ("Łapkę"), Daniusia (ale on tez chyba najgorsze ma za sobą), dzieci Czarnrj Mateczki: Arda i Misiek przeszły to lekko, tzn. Arda prawie wcale a Misiek tylko 2 dni był nie swój, ale już odzyskał energię i co rano melduje się przy miskach. Dorosłe koty nie chorowały.
Wyadoptowana w zeszłą sobotę Filipka też miała lekkie niepokojące objawy, ale lekko to przechodzi, jestem w kontakcie z opiekunami, byli u weta.
A co to dokładnie jest to nie wiemy, albo wiruswka jakaś calici (?), być może Fregatka ze skweru przywlokła, sama przechorowała i pozarażała albo jakieś mykoplazmy we krwi, w każdym razie dajemy antybiotyk i pomaga.

Mam natomiast inny problem: sąsiad z parteru z kamienicy we wrzeszczu gdzie pracuję, oznajmił dwa dni temu Dorocie, że kotów trzeba się POZBYĆ JAK NAJSZYBCIEJ, do schroniska albo uśpić, bo jego nie stać żeby je dokarmiać i jest stary, schorowany i nie może opiekować się tyloma kotami.
Kotów, które on dokarmia jest/było 5. Dwie wysterylizowane w lato nieco ponad roczne kotki: Filipa i Kitka (Filipa jest prawie miziakiem, Kitka bardziej niufna), Węgielek (czarny kocurek, który 3 dni temu zaginął :cry: i dotychczas nie wrócił), kocur Pieszczoch i stary Kubuś.
Pan był przeciwny sterylkom :roll: a teraz twierdzi, że 5 kotów nie może dokarmiać i się nimi opiekować... się pytam to po co przyzwyczajał te koty do siebie, wpuszczał do mieszkania, karmił, to on teraz twierdzi, że on jeże karmił a koty przyszły przy okazji :roll:
Ustaliłam z nimi wczoraj, że przed świętami zabiorę Filipę i Kitkę, może znajdę im domy.
Węgielek i tak zaginął, jak się znajdzie to też bym go wzięła, Pieszczoch to może mógłby u nich zostać, a Kubuś - cóż przed Kubusiem i tak już wiele nie zostało, ma koło 10 lat jest takim typowym weteranem podwórek po przejściach, teraz widać, że jest już schorowany.

Oprócz tych 5 kotów o których napisałam w innym miejscu przy szopce mamy jeszcze 6 kotów, ale tylko my z Doro je karmimy i nie przyzwyczajamy do przychodzenia do kamienicy, one mają domki styropianowe w szopce i tam się trzymają. Mam nadzieję, że nie będą nikomu przeszkadzać - kocice też posterylizowane.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Sob gru 11, 2010 13:34 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

currara koteczka wyadoptowana w tym tyg umarła w DS na zapalenie płuc :( jakiś koszmar...
dajana w lecznicy na zastrzykach, też zapalenie płuc. jakiś wirus nie wiadomo skąd? mam doła jak stąd do krakowa, i do tego willy nie wraca od środy...
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Sob gru 11, 2010 13:37 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

soso pisze:Dziewuszki co odpowiadacie domkom, jesli pytają o testy na cytuję "kocie Aids i białaczkę", bo kociak wzięty z ulicy?

viva zakupła dla nas testy, niedługo powinny przyjsć pocztą. będziemy robic, wetom będziemy tylko płacić za wykonanie.

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Sob gru 11, 2010 14:02 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

KOLEJNY LIST:

"Witam serdecznie!
Zajmuję się 3 kocicami na moim podwórku , koło bloku ( Grabówek , ulica Morska 123). Matką (bardzo zresztą nieodpowiedzialną) i jej dwoma około 3 -letnimi córkami.

Od niedawna zauważyłam, że "matka" wydała kolejny miot. W zimnej, cuchnącej szopie koło śmietnika.
Z tego, co się zdążyłam zorientować, mają w tej chwili mniej więcej 4/5 tygodni. Przy życiu pozostały 2 lub 3. Nie jestem w stanie wejść do szopy bo nikt się do niej nie przyznaje. ( oczywiście, kiedy będę miała możliwość umieszczenia ich w godnych warunkach włamię się do tej kanciapy)

Nie jestem w stanie ,w żadnym wypadku przekonać mojego męża do stworzenia, choćby domu tymczasowego. Mieszkamy na 30m2 i mamy owczarka znajdę oraz wyrzuconego z auta, na terenie Paraszyna , w lesie, kociaka, o którego życie stoczyliśmy niełatwy bój.(w lipcu)

W CIAPKOWIE (zaproponowali mi tylko klatki , w celu dowozu "starych kotek na sterylizację- co na pewno uczynię w najbliższym czasie)
ODMÓWIONO MI możliwości przyjęcia osesków. Obddzwoniłam znajomych, rodzinę, ogłaszałam na forum, facebook'u etc.. Jestem zdesperowana, nie mogę spać i pozostać obojętna na ich los. Latem udało mi się znależć dla kilku kociaków dobre domy a w tej - obecnej sytuacji wyjątkowo nagli mnie czas...a właściwie czasu nie ma , a nie ma też żadnego odzewu i nadzieii...

Bardzo proszę o pomoc...BŁAGAM O POMOC !"

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Sob gru 11, 2010 15:01 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Jestem w szoku! Jak możesz Sabino publikować tak te listy? W tym nie ma zresztą nic do czego można by się przyczepić, po czym można by źle ocenić osobę, która jest autorką listu! Ten list napisała Paulina. Kilka postów wcześniej prosiłam w jej imieniu o pomoc w złapaniu kociaka w Gdyni. Te koty mają wątek na miau (link też powyżej jest podany). Jeden kociak jest u mnie od wczoraj, drugiego nie udało się złapać dzisiaj niestety.

Czy kiedy prosiłam Cię o pomoc w wysterylizowaniu Petunii i Meli to też moje osobiste wynurzenia publikowałaś na forum? To jak pisałam o swoim stanie zdrowia i braku kasy?

Generalnie jak dla mnie to bardzo nie w porządku zachowanie.

wszpasia

Post » Sob gru 11, 2010 16:11 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Wszpasiu, źle to odbierasz, publikowane są listy z prośbą o pomoc kierowane do PKDT...Sabina je wkleja, szukając pomocy i wsparcia u innych osób wspierających działania PKDT....
Osobiste maile nigdy nie były tu publikowane...
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Sob gru 11, 2010 16:44 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Moge zlapac kociaka na klatke lapke, kto go ma przejac?
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Sob gru 11, 2010 16:48 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Marlon pisze:Moge zlapac kociaka na klatke lapke, kto go ma przejac?

Super, bardzo dziękuję!! Kociak trafi do mnie, ale bezpośrednio z łapki przejmie go Paulina, która całą sprawę pilotuje. Czy mam jej przekazać, żeby się z Tobą kontaktowała przez miau, czy Ty bezpośrednio do niej uderzysz (paula.ryba81@gmail.com i telefon: 511 267 867)?

wszpasia

Post » Sob gru 11, 2010 17:30 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

sabina skaza pisze:currara koteczka wyadoptowana w tym tyg umarła w DS na zapalenie płuc :( jakiś koszmar...
dajana w lecznicy na zastrzykach, też zapalenie płuc. jakiś wirus nie wiadomo skąd? mam doła jak stąd do krakowa, i do tego willy nie wraca od środy...

Strasznie przykro z powodu Currary :( Biedni ludzie co ją adoptowali.
No właśnie, tak jak rozmawiałyśmy, u mnie też objawy zwiazane z płucami, koty chrąchają, niektóre były przez kilka dni bardzo osłbione, bez apetytu, ale już wychodzą na prostą. Też nie mam pojęcia skąd u mnie to choróbsko, czy Kromka czy Fregatka coś przywlokła ....
Maskra, ja zawsze mówię, że mogę sprzątać tony kup, tyrać przy tych kotach ile wlezie, ale oby tylko nie chorowały, to mnie strasznie rozwala psychicznie, zeszły tydzień był dla mnie straszny, Kikuju umarła a ja byłam u weta codziennie dwa razy, jestem wykończona.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Sob gru 11, 2010 17:40 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Sabina,
bardzo przykro mi z powodu odejscia Currary... wiesz jakoś mocno zapadła mi w pamieci tym swoim jak dla mnie dziewiczym skokiem na plecy, wtedy w hoteliku...
i swoja miziastością...
ehh
jak byś mogła wyśli mi troche zdjeć Twoich piesków zrobie im pare ulotek kolorowych i powiesimy gdzie sie da..
i tak samo Podwiazki...
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Sob gru 11, 2010 18:01 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

maria_kania pisze:Koleżanka z Chyloni ma u siebie na DT śliczną srebrną whiskasowa mała dziewczynkę
na razie mam filmik
http://www.youtube.com/watch?v=7GWPhTy56yM

może ktoś gdzieś.... itd bedzie szukał :ryk:

Srebrna kicia jest bezpieczna na DT, szukamy domku stałego, a o to Srebrna gwiazda :kotek:

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Sob gru 11, 2010 18:52 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Czy udało wam się znaleść maila dotyczącego kotów w Pruszczu TPOPZ chce pomóc ale musi mieć adres lub telefon a ja już nie mam dostępu do Poczty PKDT by poszukać.Podaję maila do osoby która chce tym kotom pomóc alajaskiel@wp.pl odezwijcie się do niej.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Sob gru 11, 2010 19:09 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Wszpasia poproś Pauline aby ze mna sie skontaktowala, 509180009 - moj nr tel.

Kinga napisz do Sabiny apropo tych kotow, na forum moze nie zobaczyc.
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

[poprzednia][następna]