Pomoc Zdrojowym-Jola.goc

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 03, 2010 12:03 Re: Pomoc Zdrojowycm-Jola.goc - tragedia

Za sam napełnienie lodówki to chyba ponad stówkę biorą, ale to i tak nie wiadomo czy nie zejdzie, bo skoro uciekło to znaczy się, że dziura lub jakieś przetarcie jest, a takie najczęściej trudno zlokalizować :twisted:

Ja w taki sposób pozbyłam się w czerwcu prawie nowej lodówki, gwarancję miała na 3 lata, a gaz ulotnił się 3 miesiące po gwarancji i niestety po napełnieniu w ciągu kilku godzin też go już nie było :evil: Koleżanka po takiej naprawie jeszcze przez 1,5 roku miała dobrą dopiero potem znowu trza było napełnić.

Jakby Joli było mało problemów to jeszcze i to musiało się jej przydarzyć :(
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pt gru 03, 2010 16:37 Re: Pomoc Zdrojowycm-Jola.goc - szukamy lodówki

że to tak daleko :(
ale dziś pamiętałam o Joli :) :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Pt gru 03, 2010 20:46 Re: Pomoc Zdrojowycm-Jola.goc - szukamy lodówki

nie znam Joli a właściwie znam, przez pryzmat Zajonca, tak myślę, czy nie można by zamiast ryby zaoferować Joli wędki?
wiecie, o co mi chodzi?
nie neguję oczywiście potrzeby pomocy dla Joli na już, czy to lodówki, czy czego innego
może Jola potrzebuje czegoś, co pozwoli jej mocniej stanąć na nogach, własnych nogach, liczyć na siebie, nie negując przy tym chęci pomocy przyjaciół
może Jola potrzebuje możliwości zarobkowania na miarę własnych możliwości czy sił, wtedy poczuje się pewniej, swobodniej;
nie wiem, nie znam Joli, to tylko takie luźne myśli, myśli, co ja bym zrobiła w podobnej sytuacji...
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pt gru 03, 2010 21:38 Re: Pomoc Zdrojowycm-Jola.goc - szukamy lodówki

Szukamy lodówki o " wzroście" do 125 cm , nie wyższej gdyż nie zmieści się pod wiszącymi na ścianie szafkami
( czegoś w tym stylu : http://allegro.pl/lodowka-whirlpool-i1338756016.html ) ,
ta popsuta ma 110 cm . 8)

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Pt gru 03, 2010 22:08 Re: Pomoc Zdrojowycm-Jola.goc - szukamy lodówki

bubor pisze:Szukamy lodówki o " wzroście" do 125 cm , nie wyższej gdyż nie zmieści się pod wiszącymi na ścianie szafkami ( czegoś w tym stylu : http://allegro.pl/lodowka-whirlpool-i1338756016.html ) ,

Ja mysle, ze sie znajdzie szybko, a w tej chwili Jola ma lodówke za oknem :wink: Dobrze, ze pogoda jest sprzyjajaca 8)
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Sob gru 04, 2010 13:01 Re: Pomoc Zdrojowycm-Jola.goc - szukamy lodówki

Iweta pisze:
bubor pisze:Szukamy lodówki o " wzroście" do 125 cm , nie wyższej gdyż nie zmieści się pod wiszącymi na ścianie szafkami ( czegoś w tym stylu : http://allegro.pl/lodowka-whirlpool-i1338756016.html ) ,

Ja mysle, ze sie znajdzie szybko, a w tej chwili Jola ma lodówke za oknem :wink: Dobrze, ze pogoda jest sprzyjajaca 8)

Tyle że z tej " lodówki " próbowały już korzystać ptaki i nieznany Joli dziki kot :roll: .........

bubor

Post » Sob gru 04, 2010 19:59 Re: Pomoc Zdrojowycm-Jola.goc - szukamy lodówki

Cholerka, moze zalozyc watek konkretny o poszukiwaniu lodowki? :roll:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Sob gru 04, 2010 20:23 Re: Pomoc Zdrojowycm-Jola.goc - szukamy lodówki

Może faktycznie ktoś ma do oddania z forum za symboliczną złotówkę, tylko wtedy na kuriera można by się ściepnąć. Może przed świętami ktoś będzie wymianiał pudło na nowe :ok:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Sob gru 04, 2010 22:13 Re: Pomoc Zdrojowycm-Jola.goc - szukamy lodówki

Zapraszam na bazarek dla kotów Zdrojowych:

viewtopic.php?f=20&t=121053
Obrazek

Madziulla

Od: Pt lis 13, 2009 10:05

Post » Nie gru 05, 2010 11:43 Re: Pomoc Zdrojowycm-Jola.goc - szukamy lodówki

Do góry przedpołudniową porą .

bubor

Post » Nie gru 05, 2010 13:58 Re: Pomoc Zdrojowycm-Jola.goc - szukamy lodówki

mar9 pisze:nie znam Joli a właściwie znam, przez pryzmat Zajonca, tak myślę, czy nie można by zamiast ryby zaoferować Joli wędki?
wiecie, o co mi chodzi?
nie neguję oczywiście potrzeby pomocy dla Joli na już, czy to lodówki, czy czego innego
może Jola potrzebuje czegoś, co pozwoli jej mocniej stanąć na nogach, własnych nogach, liczyć na siebie, nie negując przy tym chęci pomocy przyjaciół
może Jola potrzebuje możliwości zarobkowania na miarę własnych możliwości czy sił, wtedy poczuje się pewniej, swobodniej;
nie wiem, nie znam Joli, to tylko takie luźne myśli, myśli, co ja bym zrobiła w podobnej sytuacji...

też się z tym zgadzam.
Przyznaję, że od dawna z Jolą nie mam kontaktu, nie wiem, jaki jest jej stan zdrowia, ale ciężko pomóc komuś, kto nie mówi o swoich potrzebach. :(
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Nie gru 05, 2010 15:18 Re: Pomoc Zdrojowycm-Jola.goc - tragedia

magicmada pisze:
mar9 pisze:nie znam Joli a właściwie znam, przez pryzmat Zajonca, tak myślę, czy nie można by zamiast ryby zaoferować Joli wędki?
wiecie, o co mi chodzi?

też się z tym zgadzam.
Przyznaję, że od dawna z Jolą nie mam kontaktu, nie wiem, jaki jest jej stan zdrowia, ale ciężko pomóc komuś, kto nie mówi o swoich potrzebach. :(

Iweta pisze: Nie jest dobrze, a własciwie jest źle. Wiem, że niektóre osoby maja żal, że się nie odzywa. Nie wynika to z zarozumialstwa, "olewania" czy lenistwa, ja mysle, że po prostu nie możę sie przełamać aby to zrobić.
Napisze tylko, że jesli ktoś może i chce Jole wesprzec w jakikolwiek sposób, czy to rzeczowo czy finansowo to byłaby to duża pomoc dla niej. Ale trzeba liczyc sie z tym, ze nie wpłynie to na aktywność Joli na forum i być może nie podziekuje na wątku. Jola potrzebuję pomocy ale nie potrafi już o nia prosic, jest chora i zrezygnowana.
Jesli moge wpadam do Niej. Nie zapominajcie o Niej, Ona Was potrzebuje :roll:

Własnie dlatego napisałam to co cytuje powyżej, pomoc jest bardzo potrzebna ale Jola nie potrafi juz o nią sama poprosić. Spróbujcie zrozumieć jak ciężko musi być osobie, która nie widzi perspektyw na dalsze życie, kiedy wszystko staje się beznadzieją. Kiedy człowiek ciągle musi liczyć na innych , żeby móc nakarmić koty i samemu przeżyć. Jak to zwykle bywa w takich przypadkach , wszystkie "plagi świata" przytrafiaja sie takiej osobie np awaria komputera, lodówki itd i ogromne kłopoty zdrowotne :roll:
Dlatego poprosiłam o pomoc osoby, które mimo braku odzewu ze strony Joli sa w stanie jej pomóc. To trudne jesli się nie odzywa, ale zapewniam, że jest wszystkim pomagajacym i wspierającym ogromnie wdzięczna i na pewno kiedys podziekuje za tą pomoc osobiście ale moze to nastapić.......później, nie wiadomo kiedy, za jakis czas... 8) Pod koniec tygodnia znowu odwiedzę Jolę, jesli ktos chciałby za moim pośrednictwem coś podac lub bym zakupiła coś w jego imieniu to prosze pisać na pw.
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Wto gru 07, 2010 22:34 Re: Pomoc Zdrojowycm-Jola.goc - szukamy lodówki

Do góry wieczorową porą 8)

bubor

Post » Pt gru 10, 2010 16:03 Re: Pomoc Zdrojowycm-Jola.goc - szukamy lodówki

Madziulla pisze:Zapraszam na bazarek dla kotów Zdrojowych:

Bazarek wygrała moś :1luvu: 45 zł poleci dla Zdrojowych!
Obrazek

Madziulla

Od: Pt lis 13, 2009 10:05

Post » Pt gru 10, 2010 19:27 Re: Pomoc Zdrojowycm-Jola.goc - szukamy lodówki

Madziulla pisze:
Madziulla pisze:Zapraszam na bazarek dla kotów Zdrojowych:

Bazarek wygrała moś :1luvu: 45 zł poleci dla Zdrojowych!

:ok: :ok: :ok:

bubor

[poprzednia][następna]