Cypisek i Rysio II - Klemcia i Kajtuś na DT

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 10, 2010 10:01 Re: Cypisek i Rysio II - witamy :)

pewnie, dla nich by było ok. Gorzej dla mojego mieszkania i portfela :ryk:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt gru 10, 2010 10:03 Re: Cypisek i Rysio II - witamy :)

Portfel jak portfel jakoś by wytrzymał, bardziej myślałam o mieszkaniu, a raczej co by z niego zostało :mrgreen:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pt gru 10, 2010 10:19 Re: Cypisek i Rysio II - witamy :)

AgaPap pisze:Portfel jak portfel jakoś by wytrzymał, bardziej myślałam o mieszkaniu, a raczej co by z niego zostało :mrgreen:

łeeeeeeeeee, jeszcze z półtora roku i mamy zamiar się stąd wyprowadzić to mi nie zależy :mrgreen:
Obrazek

magdaradek

Post » Pt gru 10, 2010 10:59 Re: Cypisek i Rysio II - witamy :)

magdaradek pisze:
AgaPap pisze:Portfel jak portfel jakoś by wytrzymał, bardziej myślałam o mieszkaniu, a raczej co by z niego zostało :mrgreen:

łeeeeeeeeee, jeszcze z półtora roku i mamy zamiar się stąd wyprowadzić to mi nie zależy :mrgreen:

Ale przez ten czas i tak musicie w znośnych warunkach mieszkać, a szczególnie kotecki :mrgreen:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pt gru 10, 2010 11:06 Re: Cypisek i Rysio II - witamy :)

magdaradek pisze:

Madzia, gdzie planujecie się przeprowadzić?

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pt gru 10, 2010 11:11 Re: Cypisek i Rysio II - witamy :)

gosiaa pisze:
magdaradek pisze:

Madzia, gdzie planujecie się przeprowadzić?

jeszcze nie wiemy :mrgreen:
ale do bloków Gosiu, ja w blokach wychowana ;) oczywiście gdyby mnie było stać, to chętnie bym do domku się jakiegoś wyprowadziła, ale to raczej nierealne.
Chodzi o to, że na Piotrkowskiej po pierwsze nie jest nasze mieszkanie, tylko w prywatnej kamienicy i czynsz po prostu zwala z nóg. Po drugie jest to zimne mieszkanie zimą i żeby to ogrzać to nie dość że trudno, to jeszcze znowu drogo :(
i brakuje mi przestrzeni. Tu tylko ściany domów, zaduch, kurz i szarość. No i małe się pomału to mieszkanie robi. Dzieciaki chciałyby mieć każde swój pokój....
Jedynie żal mi będzie tych wszystkich antresoli, po których biegają koty a szczególnie Ryś. W blokach tego nie ma.....ale jak będzie balkon osiatkowany w bloku to będą miały inne atrakcje.
Co do lokalizacji, to w zasadzie wszystko jedno, ale najchętniej Retkinia.....mieszkaliśmy tam 3 lata :)
Obrazek

magdaradek

Post » Pt gru 10, 2010 11:15 Re: Cypisek i Rysio II - witamy :)

Zapraszam serdecznie na Retkinię:D ja mieszkam to od dwóch lat i to jest chyba najfajniejsza dzielnica w Łodzi. Zielono, czysto, wszystko blisko, uwielbiam tu mieszkać :D
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Pt gru 10, 2010 11:18 Re: Cypisek i Rysio II - witamy :)

shalom pisze:Zapraszam serdecznie na Retkinię:D ja mieszkam to od dwóch lat i to jest chyba najfajniejsza dzielnica w Łodzi. Zielono, czysto, wszystko blisko, uwielbiam tu mieszkać :D

o Shalom to Ty też z Łodzi :D
wiem, że Retkinia jest super, mnie się bardzo dobrze tam mieszkało.
Dopóki nie trafiliśmy na oszusta mieszkaniowego tego s!!@$%la :evil: :evil: :evil:
a na jakim osiedlu retkińskim mieszkasz? Północ, południe, botanik, zagrodniki? czy jeszcze gdzieś indziej?
Obrazek

magdaradek

Post » Pt gru 10, 2010 12:21 Re: Cypisek i Rysio II - witamy :)

Madzia, a wiesz że dzisiaj jadąc do pracy, tak głośno myślałam, nie wiem nawet dlaczego, kurde, jakie Magda ma tam ogrzewanie, chyba na prąd, no ewentualnie gaz, oj pewnie zimą rachunki to mają konkretne.
Większe mieszkanie w bloku to też teraz spory wydatek niestety :(
Ja tam zakochana w Bałutach, to chyba tak jest, do jakiej dzielnicy Łodzi człowiek przyzwyczaił się mieszkając, ta jest najlepsza :)
Szukajcie mieszkania we wspólnocie, nie w spółdzielni, bo potem jest dużo tańsze w utrzymaniu.

gosiaa

Post » Pt gru 10, 2010 15:52 Re: Cypisek i Rysio II - witamy :)

magdaradek pisze:
shalom pisze:Zapraszam serdecznie na Retkinię:D ja mieszkam to od dwóch lat i to jest chyba najfajniejsza dzielnica w Łodzi. Zielono, czysto, wszystko blisko, uwielbiam tu mieszkać :D

o Shalom to Ty też z Łodzi :D
wiem, że Retkinia jest super, mnie się bardzo dobrze tam mieszkało.
Dopóki nie trafiliśmy na oszusta mieszkaniowego tego s!!@$%la :evil: :evil: :evil:
a na jakim osiedlu retkińskim mieszkasz? Północ, południe, botanik, zagrodniki? czy jeszcze gdzieś indziej?

Ojej oszusta?okradli Was? 8O chyba to jest Retkinia północ, ale pewności nie mam :roll: na pewno przy ulicy Armii Krajowej, zaraz przy wyszyńskiego, tak na rogu :D wcześniej wynajmowałam pokój na Widzewie, tam też spoko, ale tu więcej przestrzeni i zieleni. Ze swojego siódmego piętra mam zachody słońca lepsze niż nad morzem, a jak chce za miasto to idę 2 przystanki dalej i mam łąki i mniejsze lasy :D
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Pt gru 10, 2010 16:03 Re: Cypisek i Rysio II - witamy :)

no to moje osiedle......też mieszkałam na Armii Krajowej przy Kusocińskiego z kolei, w wierzowcu.
Oszust mieszkaniowy, który "sprzedał" mieszkanie, w którym mieliśmy zamieszkać 3 rodzinom..... my mieszakaliśmy wtedy w kawalerce, a blok obok znaleźliśmy 3 pokojowe mieszkanie, które chcieliśmy kupić. Na Retkinii właśnie. No i tak wyszło i później wylądowaliśmy w kamienicy na Piotrkowskiej :(

ale widocznie tak musiało być po prostu.
Obrazek

magdaradek

Post » Pt gru 10, 2010 16:20 Re: Cypisek i Rysio II - witamy :)

Jak napisałaś tak właśnie pomyślałam, że sprzedał mieszkanie kilku osobom :(
To się niestety zdarza i bardzo ciężko to sprawdzić.
A wszystko przez to że są takie cyrki z wpisem do księgi wieczystej, powinno się to szybciutko odbywać, a nie pół roku się czeka.

gosiaa

Post » Pt gru 10, 2010 16:29 Re: Cypisek i Rysio II - witamy :)

magdaradek pisze:no to moje osiedle......też mieszkałam na Armii Krajowej przy Kusocińskiego z kolei, w wierzowcu.
Oszust mieszkaniowy, który "sprzedał" mieszkanie, w którym mieliśmy zamieszkać 3 rodzinom..... my mieszakaliśmy wtedy w kawalerce, a blok obok znaleźliśmy 3 pokojowe mieszkanie, które chcieliśmy kupić. Na Retkinii właśnie. No i tak wyszło i później wylądowaliśmy w kamienicy na Piotrkowskiej :(

ale widocznie tak musiało być po prostu.

:roll: straszne :roll: , ja też w wieżowcu ale od strony wyszyńskiego właśnie. No to wracaj na osiedle, będzie tu jakaś kociara, bo narazie żadnej tu nie znam :(
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Pt gru 10, 2010 16:30 Re: Cypisek i Rysio II - witamy :)

my i tak mieliśmy sporo szczęścia, bo jako jedynym oddał nam te pieniądze.......tylko że po 2 latach gdy nimi obracał, a miezskania drożały i jedyne co mogliśmy zrobić to kupić za odstępne w kamienicy prywatnej....
Obrazek

magdaradek

Post » Pt gru 10, 2010 16:35 Re: Cypisek i Rysio II - witamy :)

Dobre i to. Najgorzej byłoby chyba zostać bez kasy i bez nowego mieszkania :roll: A pochwalisz się swoimi prosiaczkami? :wink:
Obrazek

Obrazek

shalom

[poprzednia][następna]