K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 09, 2010 22:45 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

kosma!!! :ryk:

:mrgreen: :1luvu:

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Czw gru 09, 2010 23:17 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

wiem, koleżanka w pracy powiedziała mi, że autor zdjęć znęcam się nad biednymi zwierzętami :mrgreen:

PS. mamy piąty dzień bez sika w kołdrę lub poduszkę, na której śpi TŻ :ryk:
bijcie brawo tylko nie zapeszajcie.

Aha, to dzięki feliway. Czy jak się skończy wkład to znowu się zacznie?
Czy jest szansa, że im przeszły agresje i będzie ok?
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Pt gru 10, 2010 0:31 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

edit_f pisze:
_namida_ pisze:Państwo wiedzą, że Elma już zarezerwowana.
Rzuciła im się w oczy od pierwszego wejrzenia w piwniczne zakamary no i wyszli niezdecydowani co do Truskawki. Mają zadzwonić. Poleciłam im jechać jeszcze do schroniska; nie wiem czy u nas spełnialiby warunki, bo to dom na wsi 300m od ulicy i kotek na pewno by wychodził. Choć poprzednia kotka przeżyła 20 lat.

Rudy spod mojego bloku został przygarnięty przez Zwierzęta Krakowa, zanim zdążyłam się zorientować.
W związku z tym dysponuję wolnym "cat-roomem" i mogę przygarnąć coś na tymczas, tak powiedzmy do 3 sztuk :)
Proszę mi coś przydzielić wedle pilności przypadków. :ok:
Edit_f, może te Twoje?

w hotelu w iwanowicach są dwa dwumiesięczne kocurki, które wczoraj zabrałam matce.. i trójka - rodzeństwo, mają ok. sześć/siedem miesięcy.. i wszystkie generują koszty.. i wszystkie potrzebują człowieka.. ciężko powiedzieć, które bardziej..

miały mieć 5 tygodni 8O a tamta trójeczka jest wrześniowa

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pt gru 10, 2010 6:06 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

miszelina pisze:
miszelina pisze:Pozwalam sobie wkleić grafik na najbliższy tydzień:

zmiany
1: 11.00-14.00
2: 14.00-17.00
3: 17.00-20.00

w nawiasach godziny pracy kotów :mrgreen:

11.12. sobota
1. miszelina, kosma_shiva - kot Tymianek - jak se go złapię (11.00 - 13.00) - transport miszelina
kot Truskawka (13.00 - 15.00) - kto przywiezie z Kocimskiej?
2. Noemik, Kinga Warmijska - kot Negra (15.00 - 17.00) - transport Kinga Warmijska
3. anna09, edit_f - kot Dygotka (17.00 - 19.00/20.00) - transport Anna09

12.12. niedziela
1. Miszelina, Katgral - kot Sezam lub Majeranek (11.00 - 13.00) - transport miszelina
kot Elma (Kocimska) (13.00 - 15.00) - transport Anna09
2. Kasumi, Solangelica - kot Domiś (Dupek) (15.00 -17.00) - transport Tosza
3. Kocuria, Vanja - kot Borówka - transport Vanja

w niedzielę same czarne 8O

Rozmawiałam z Tweety - żeby nie były same czarne, w niedzielę na 13.00 ma przyjechać Elma. To ta druga mniejsza burasia z dolnej klatki.
Z Majerankiem, sytuacja wyjaśni się w piątek, wezmę go do weta. Jak będzie ok, to przyjedzie. On jest jednak bardziej miziasty niż Sezam.

KTO PRZYWIEZIE TRUSKAWKĘ?
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pt gru 10, 2010 6:21 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

Jak nie znajdzie sie chetny to przywioze komunikacja miejska. Zmykam na kociarnie, pewnie sniegu sporo :(

vanja

Od: Czw mar 04, 2010 11:33

Post » Pt gru 10, 2010 7:39 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

specjalnie dla mjs: Olek ze starszym kolegą :)

Obrazek

Leone

Od: Wto wrz 22, 2009 14:10

Post » Pt gru 10, 2010 8:55 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

kosma_shiva pisze:kochani, a tutaj tak świątecznie już.
Jest i Niko i Kasia i Norah i Leon, którego nie odważyłam się ubrać :P
ObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek

Cuda:) a toto ostatnie puchate, to co to za rasa? bo jakby przemalować na czarno to byłoby moje Hexidło jak malowane:)
Obrazek Hexe
Obrazek Obrazek

wildhoney

Od: Wto paź 03, 2006 11:25

Post » Pt gru 10, 2010 9:17 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

Tweety pisze:
edit_f pisze:
_namida_ pisze:Państwo wiedzą, że Elma już zarezerwowana.
Rzuciła im się w oczy od pierwszego wejrzenia w piwniczne zakamary no i wyszli niezdecydowani co do Truskawki. Mają zadzwonić. Poleciłam im jechać jeszcze do schroniska; nie wiem czy u nas spełnialiby warunki, bo to dom na wsi 300m od ulicy i kotek na pewno by wychodził. Choć poprzednia kotka przeżyła 20 lat.

Rudy spod mojego bloku został przygarnięty przez Zwierzęta Krakowa, zanim zdążyłam się zorientować.
W związku z tym dysponuję wolnym "cat-roomem" i mogę przygarnąć coś na tymczas, tak powiedzmy do 3 sztuk :)
Proszę mi coś przydzielić wedle pilności przypadków. :ok:
Edit_f, może te Twoje?

w hotelu w iwanowicach są dwa dwumiesięczne kocurki, które wczoraj zabrałam matce.. i trójka - rodzeństwo, mają ok. sześć/siedem miesięcy.. i wszystkie generują koszty.. i wszystkie potrzebują człowieka.. ciężko powiedzieć, które bardziej..

miały mieć 5 tygodni 8O a tamta trójeczka jest wrześniowa

wg pani karmicielki miały mieć 5 tygodni.. wg mnie i chyba przede wszystkim wg weta: 7-8 tygodni..
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Pt gru 10, 2010 11:13 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

wildhoney pisze:
kosma_shiva pisze:kochani, a tutaj tak świątecznie już.
Jest i Niko i Kasia i Norah i Leon, którego nie odważyłam się ubrać :P
ObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek

Cuda:) a toto ostatnie puchate, to co to za rasa? bo jakby przemalować na czarno to byłoby moje Hexidło jak malowane:)

to to jest jakby norwego-swinio-prosiako-sikowato-puchato-bezogonowe :ryk: a no i jakies takie karlowate
Obrazek

kosma_shiva

Post » Pt gru 10, 2010 11:23 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

Kociarnia odrobaczona planowo. Zuzia ma chyba lekka depresje, ale wg mnie na cat-room sie nie nadaje. Ona potrzebuje domu i swojego czlowieka do ktorego moglaby sie przytulic i mu pomruczec slodko :D . Tylko te jej biedne oczeta :cry: . Laila w klatce zrobila normatywne kupki i moze faktycznie to ona obsprawia domki, poniewaz dzis nic nieciekawego tam nie bylo.
Klarcia dalej bawi sie w lapki :x . Pani umowiona na wizyte do Kminka znowu ja odwolala i chce ja przelozyc na sobote o ile droga bedzie dla niej odpowiednia :roll: . A wogole dopytywala sie czy Kminek moglby byc wychodzacy, ja powiedzialam , ze nie. Ze spraw przyziemnych prawie zero proszku do prania i zostalo jakies 5 konserw mokrej karmy. Towarzystwo w cat-romie nie chcialo sie miziac, pewnie nie spodobalo im sie wpychanie jakiegos paskudztwa do pyszczkow.
Klatkowe wymiziane na ile mi czas pozwolil.

vanja

Od: Czw mar 04, 2010 11:33

Post » Pt gru 10, 2010 11:27 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

kosma_shiva pisze:Aha, to dzięki feliway. Czy jak się skończy wkład to znowu się zacznie?

Może być i tak i tak. Gdyby zaczęła z powrotem to jeszcze raz spróbuj feliwaya - może potrzebować go dłużej.
Koty nabierają "nawyków" - zarówno w dobrą jak i złą stronę.
Oby już im przeszło i zachowywały się porządnie :wink: :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Pt gru 10, 2010 11:29 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

mahob pisze:
kosma_shiva pisze:Aha, to dzięki feliway. Czy jak się skończy wkład to znowu się zacznie?

Może być i tak i tak. Gdyby zaczęła z powrotem to jeszcze raz spróbuj feliwaya - może potrzebować go dłużej.

dziekuje :)

bo jak znowu nasika mojemu spiacemu mezowi na poduszke to chyba z balkonu poleci :mrgreen:
Obrazek

kosma_shiva

Post » Pt gru 10, 2010 12:41 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

No właśnie, ja mam problem z Hillary, a raczej Państwo, którzy ją adoptowali mają, bo w nocy sika na łóżko (a w dzień do kuwetki).
Poleciłam Feliwaya, bombardowanie miłością, rozsypanie chrupek na łóżku i inne patenty, których szukałam dziś przez 3h na necie, gdyby ktoś miał jeszcze jakieś rady chętnie przyjmę :)

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Pt gru 10, 2010 12:45 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

kosma_shiva pisze:
mahob pisze:

dziekuje :)

bo jak znowu nasika mojemu spiacemu mezowi na poduszke to chyba z balkonu poleci :mrgreen:

To faktycznie pewien dyskomfort :wink:
A swoją drogą - u nas też lały na poduszkę Tż-ta - czy to nie jest w pewien sposób znaczące? :wink: :mrgreen:

Ogólnie w sprawie lania kotów gdzie popadnie - poza badaniami oczywiście - powtórzę za BarbAnn - feliway, krople Bacha i RC calm.
Czasami pomaga też dokocenie, bo niektóre koty leją z nudów kiedy są same...

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Pt gru 10, 2010 12:52 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

[quote="mahobOgólnie w sprawie lania kotów gdzie popadnie - poza badaniami oczywiście - powtórzę za BarbAnn - feliway, krople Bacha i RC calm.
Czasami pomaga też dokocenie, bo niektóre koty leją z nudów kiedy są same...[/quote]

Czasami wręcz przeciwnie - odkocenie :-)

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

[poprzednia][następna]