Wrocław, DWA BEZDOMNE OSIEROCONE KOCURKI!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 04, 2010 21:21 Re: Wrocław, DWA BEZDOMNE OSIEROCONE KOCURKI!!!

Za akcję :!: :!: :!: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Sob gru 04, 2010 22:37 Re: Wrocław, DWA BEZDOMNE OSIEROCONE KOCURKI!!!

Przepraszam, że tak późno!
bratowa się zgodziła :) podjedzie na pawią z budkami około 15... może tak być?
dziewczynki, podajcie mi na pw numer do którejś z Was, gdyby się okazało, że bratowa nie może trafić to przedzwoni po jakieś wskazówki gdzie to dokładnie

ciekawa.swiata

Od: Śro paź 06, 2010 11:29

Post » Sob gru 04, 2010 22:49 Re: Wrocław, DWA BEZDOMNE OSIEROCONE KOCURKI!!!

Bardzo się cieszymy, ale w międzyczasie okazalo się, że ta nieszczęsna krata jest zasypana śniegiem i najprawdopodbniej zamarznięta. Nie wiadomo czy da się ruszyć po przepilowaniu klódki. W związku z tym zmieniamy nieco plan. Ponieważ w przyszlym tygodniu ma być cieplej, a mój brat nie ma dzieci, więc spróbuję z nim pogadać, żeby to on podjechal z nami w okolicach weekendu jako sila fizyczna oraz obstawa na wypadek jakichś problemów z lokalnymi pijaczkami. Konkretnych gabarytów facet może być przydatny :)
Gdyby się okazalo, że z jakichś powodów nie może, to wtedy skorzystamy z bratowej do przewozu i z kratą będziemy walczyć osobiście. Co Ty na to?

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Sob gru 04, 2010 23:12 Re: Wrocław, DWA BEZDOMNE OSIEROCONE KOCURKI!!!

a kiedy będziemy to wiedzieć? czyli jutrzejsza akcja nieaktualna?
bo nie wiem, czy odwoływać bratową na jutro czy nie :P

ciekawa.swiata

Post » Sob gru 04, 2010 23:17 Re: Wrocław, DWA BEZDOMNE OSIEROCONE KOCURKI!!!

Odwolaj. Ja pogadam z bratem po niedzieli. Albo jutro wieczorem.
Ale spytaj ją też o przyszly weekend, w razie czego.

felin

Post » Nie gru 05, 2010 22:48 Re: Wrocław, DWA BEZDOMNE OSIEROCONE KOCURKI!!!

w przyszły mogę osobiście, szkołę mam co 2 tyg ;)

ciekawa.swiata

Post » Pon gru 06, 2010 1:38 Re: Wrocław, DWA BEZDOMNE OSIEROCONE KOCURKI!!!

No to ok. Jutro pogadam z bratem, bo dziś mi się nie udalo.

felin

Post » Czw gru 09, 2010 22:09 Re: Wrocław, DWA BEZDOMNE OSIEROCONE KOCURKI!!!

Sorry za ciszę, ale mam zadymę z pracą.

Jest problem techniczny. Brat w tym tygodniu wozi się po Polsce z sądu do sądu. Wraca w nocy albo jutro kolo poludnia. I zaraz po poludniu jedzie do Harrachova na narty. Wraca w niedzielę po poludniu. Wychodzi na to, że przy świetle dziennym nie zdążymy; szczególnie, że w niedzielę moja mama urządza imienimy. Brat nie ma nic przeciwko przejechaniu się na Pawią i zalatwieniu sprawy z klódką. Problem w tym, że przy świetle dziennym raczej nie zdążymy; w tygodniu też nie, bo on raczej późno kończy pracę. Można ją przepilować i zalożyć nową przy czolówce i z tym nie ma sprawy. Będziemy mieć klucz i dostęp do rudery tylko co dalej? Jak z dowozem budy? Bo po niedzieli ma znowu być mróz, a weekend nie da rady ze względu na to co powyżej.
Jeżeli ktoś by ją przywiózl, to ja - po zalożeniu klódki - mogę ostatecznie przejechać się tam drugi raz, żeby pomóc w ustawieniu i dać klucz naszym niezdecydowanym karmicielkom.

Proszę o sugestie.

felin

Post » Czw gru 09, 2010 22:12 Re: Wrocław, DWA BEZDOMNE OSIEROCONE KOCURKI!!!

felin pisze:Sorry za ciszę, ale mam zadymę z pracą.

Jest problem techniczny. Brat w tym tygodniu wozi się po Polsce z sądu do sądu. Wraca w nocy albo jutro kolo poludnia. I zaraz po poludniu jedzie do Harrachova na narty. Wraca w niedzielę po poludniu. Wychodzi na to, że przy świetle dziennym nie zdążymy; szczególnie, że w niedzielę moja mama urządza imienimy. Brat nie ma nic przeciwko przejechaniu się na Pawią i zalatwieniu sprawy z klódką. Problem w tym, że przy świetle dziennym raczej nie zdążymy; w tygodniu też nie, bo on raczej późno kończy pracę. Można ją przepilować i zalożyć nową przy czolówce i z tym nie ma sprawy. Będziemy mieć klucz i dostęp do rudery tylko co dalej? Jak z dowozem budy? Bo po niedzieli ma znowu być mróz, a weekend nie da rady ze względu na to co powyżej.
Jeżeli ktoś by ją przywiózl, to ja - po zalożeniu klódki - mogę ostatecznie przejechać się tam drugi raz, żeby pomóc w ustawieniu i dać klucz naszym niezdecydowanym karmicielkom.

Proszę o sugestie.

Jeśli chodzi o przepiłowanie, to może nawet lepiej jak ciemno? Część elementu może będzie w domu siedzieć a zawsze w asyście faceta trochę raźniej ...
Obrazek

AniaWrocław

Od: Czw maja 29, 2003 23:28

Post » Czw gru 09, 2010 22:41 Re: Wrocław, DWA BEZDOMNE OSIEROCONE KOCURKI!!!

No też tak myślę. Tylko co z budą?

felin

Post » Czw gru 09, 2010 23:02 Re: Wrocław, DWA BEZDOMNE OSIEROCONE KOCURKI!!!

ale budę (a nawet dwie) w tym tygodniu ja osobiście mogę dostarczyć :) w ten łikend nie mam szkoły także tutaj problemu nie będzie :ok:
P.S. Macie może walerianę albo kocimiętkę żeby skropić posłania w środku? Ja nie dysponuję, a taki zapaszek na pewno by pomógł kociom się przekonać do nocowania właśnie tam :)

ciekawa.swiata

Post » Czw gru 09, 2010 23:05 Re: Wrocław, DWA BEZDOMNE OSIEROCONE KOCURKI!!!

Felin! Do tablicy!
Obrazek

AniaWrocław

Post » Czw gru 09, 2010 23:31 Re: Wrocław, DWA BEZDOMNE OSIEROCONE KOCURKI!!!

A jak stoisz z czasem w dni robocze? Bo tak jak powyżej - w niedzielę może się udać.

A! Kocimiętki nie mam (moje koty genetycznie upośledzone i mają zielsko gdzieś), waleriana też mi się skończyla. Ale kropelki walerianowe w aptece jakieś 2 zl z groszami kosztują.
Ostatnio edytowano Czw gru 09, 2010 23:32 przez felin, łącznie edytowano 1 raz

felin

Post » Czw gru 09, 2010 23:32 Re: Wrocław, DWA BEZDOMNE OSIEROCONE KOCURKI!!!

felin pisze:A jak stoisz z czasem w dni robocze? Bo tak jak powyżej - w niedzielę może się udać.

Kogo pytasz?
Obrazek

AniaWrocław

Post » Czw gru 09, 2010 23:33 Re: Wrocław, DWA BEZDOMNE OSIEROCONE KOCURKI!!!

Kurczę, co Ty z nosem w wątku siedzisz? ciekawą pytam.

felin

[poprzednia][następna]