Zaginęła kotka 24.11.2010. Warszawa-Ochota.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 04, 2010 11:53 Re: Zaginęła kotka 24.11.2010. Warszawa-Ochota.

Bardzo dziękuję Szalony Kocie. Na mnie też patrzą jak na czubka :) jak poszukuje kota po całej okolicy. Jeszcze raz dziękuję za pomoc.
Obrazek Obrazek
Obrazek

Zapraszam na bazarek viewtopic.php?f=20&t=124437

Beatris86

Od: Czw lis 12, 2009 14:32

Post » Czw gru 09, 2010 0:35 Re: Zaginęła kotka 24.11.2010. Warszawa-Ochota.

delfinka pisze:Skoro zamierzasz szukać jakiegoś wątku,
właśnie to czego nie rozumiem, odnosi się do prośby o wskazanie przykładów, po prostu nie zamierzam szukać żadnych wątków i dowodów, dlaczego, bo nie jestem komisją śledczą, ani wiedźmą ple ple, więc sorki ale EOT

Beatris86 pisze:Przydałoby się powiesić przy Biedronce na Ochocie, bo tam dużo ludzi robi zakupy, ale tam są ochroniarze, którzy pewnie mnie ochrzanią, że coś im tam przywieszam na sklepie.
kiedy rozwieszałam ogłoszenia o znalezieniu kotki, poszłam wprost do kierownika sklepu z płaczem prawie i dostałam zgodę na wywieszenie na oficjalnej tablicy ogłoszeń, nawet Pan w lotto się zgodził, chociaż mu nie było wolno, bo to nie Jego punkt, więcej, nawet proboszcz w kościele mi pozwolił zostawić ogłoszenia obok innych, dotyczących spraw sakralnych, ale to musisz wychodzić i wyprosić, powodzenia! i wiary w ludzi trochę!

Beatris86 pisze:Mam też pytanie, mam drugą kotkę której, źle wychodzą próby wątrobowe i jest bardzo chudziutka, ma mętny kolor oczu. Parę dni temu poczuła się gorzej, czy może to być spowodowane szczepionką na świerzba, może już nie powinna dostawać kolejnej dawki i poprosić weterynarza o jakiś inny preparat, to już jej taka druga szczepionka, z tym że przy tej drugiej była tez dodatkowo czipowana. Ktoś może coś podpowiedzieć?

mam takiego tymczasowego mieszkańca u siebie, kotka miała kiepskie wyniki wątrobowe, dieta lekkostrawna i codziennie saszetka essentialevet, to były zalecenia naszego weta, już widzę, że poprawiła jej się sierść, przybrała na wadze, zdecydowanie mniej boli ją brzuszek (wątroba to niestety nie jedyny jej kłopot, więc walczymy dzielnie dalej).
Nie jestem mega znawcą kotów i nie spotkałam się ze szczepionką na świerzb, czy nie chodzi o szczepionkę na grzybicę, ta jest podawana dwukrotnie? Tak czy inaczej leki oczywiscie mogą wpływać na wątrobę, bo bierze ona czynny udział w przetwarzaniu (trawieniu) substancji z leków, które nie są obojątne dla organizmu, więc trzeba uważać przy prowadzeniu kotka wątrobowego, ale skoro weterynarz wie o wynikach, powinien podpowiedzieć. Na pewno musicie uważać na wszystko co kicia je, nawet na ilości jedzenia, nie powinna najadać się obficie na raz, tylko mieć możliwość jedzenia często małych porcji no i karma dostosowana do wydolności trawienia przez organizm. Czip oczywiście powinien być neutralny dla organizmu, chyba, że masz do czynienia z wyjątkowym, osobniczym przypadkiem.
Przepraszam za błędy, ale jednym okiem już śpię po długim dniu

dite

Od: Pt maja 14, 2010 18:19

Post » Sob gru 11, 2010 16:09 Re: Zaginęła kotka 24.11.2010. Warszawa-Ochota.

Kotka zmarła, lekarze załamali bezradnie ręce i sami do końca nie wiedzieli dlaczego, bo z tego co wychodziło z badań krwi i USG nic nie wskazywało na taki rozwój spraw. Moim zdaniem zawiniła szczepionka, miała dostać jeszcze trzecią dawkę, ale już tego nie doczekała, zmarła w Mikołajki :( Druga kotka nadal poszukiwana, nikt jeszcze nie dzwonił w jej sprawie, nawet z informacją, że widział podobną kotkę ani nic.
Obrazek Obrazek
Obrazek

Beatris86

Post » Sob gru 11, 2010 21:00 Re: Zaginęła kotka 24.11.2010. Warszawa-Ochota.

Beatris86 pisze:Kotka zmarła
bardzo mi przykro

dite

Od: Pt maja 14, 2010 18:19

Post » Sob gru 11, 2010 21:35 Re: Zaginęła kotka 24.11.2010. Warszawa-Ochota.

Beatris, strasznie mi przykro :cry: :cry: :cry:
Obrazek

renatab

Od: Pt paź 08, 2010 19:58

Post » Nie gru 12, 2010 17:17 Re: Zaginęła kotka 24.11.2010. Warszawa-Ochota.

Dziękuję za wsparcie i współczucie.
Obrazek Obrazek
Obrazek

Beatris86

Post » Nie gru 12, 2010 17:25 Re: Zaginęła kotka 24.11.2010. Warszawa-Ochota.

Pomyślałam, że można by zrobić jakąś przedświąteczną zbiórkę pieniążków na Panią Danusie, która mieszka przy ul. Spiskiej i dokarmia codziennie koty. Dowiedziałam się od Pani z Caritasu, że ta Pani wszystkie swoje skromne środki przeznacza na kotki, sama nie ma prawie nic, mieszka na poddaszu, gdzie zamiast szyb jest dykta, więc w taką pogodę to pewnie temperatura w mieszkaniu jest minusowa, pewnie nie ma też prądu, bo z czego by miała go opłacić. Tak więc myślę, że taka zbiórka pieniędzy byłaby miłym przedświątecznym gestem. Można też przekazać jakieś przedmioty np. ciepły sweter, bo tej Pani na pewno brakuje wielu rzeczy. Ja postaram się jutro wrzucić na koci bazarek jakieś fanty, z których dochód przekazałabym dla P. Danusi
Obrazek Obrazek
Obrazek

Beatris86

Post » Nie gru 12, 2010 18:18 Re: Zaginęła kotka 24.11.2010. Warszawa-Ochota.

Beatris, bardzo mi przykro... Smutny taki pusty dom na święta, bez kotów - domowników. Trzymaj się ciepło.
Dobry pomysł ze zbiórką, na pewno. Czy pani Danusia ma status karmicielki? One z urzędu dostają niewiele, ale dostają... podobno 5 złotych na kota, to niby nic, ale zawsze coś.

A jakbyś miała ochotę zajrzeć do mnie, to zapraszam:
viewtopic.php?f=13&t=121274

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie gru 12, 2010 18:40 Re: Zaginęła kotka 24.11.2010. Warszawa-Ochota.

Ja narazie, żadnego kotka nie podejmę się wziąć, bo właściciel mieszkania dwa dni temu, powiedział, że nam czynsz podnosi, tak więc same problemy :/ Jak już uda nam się znaleźć inne mieszkanie to wtedy rozważę zaopiekowanie się innym koteczkiem.
Ta Pani z Caritasu mówiła, że ta Pani to straszna bieda, ale wielkie serce :1luvu:
Obrazek Obrazek
Obrazek

Beatris86

Post » Nie gru 12, 2010 19:31 Re: Zaginęła kotka 24.11.2010. Warszawa-Ochota.

Rozumiem, ale w razie czego pokibicować, chociaż tyle możemy sobie wzajemnie pomóc, powspierać :)

Pani niestety nie znam totalnie, nie znam ani jednej karmicielki z Ochoty, ale podobno to same złote kobiety.
Ma jakieś koty do adopcji? Może chociaż ogłaszając się pomoże?

Szalony Kot

Post » Nie gru 12, 2010 19:47 Re: Zaginęła kotka 24.11.2010. Warszawa-Ochota.

Ja widziałam dwóch jej podopiecznych, mieszkają w piwnicy, są to dwa wielkie kocury. Jak szukałam moja kotki, to przy okazji chciałam pomóc takiej małej czarnej koteczce, bo jeden z tych kotów "męczył" ją :/ Podobno są też jakieś koty, które chowają się pod tym małym spożywczym sklepem "Pod Jesionem" i je też ta Pani dokarmia. Ja tą Panią spotkałam tylko raz właśnie podczas poszukiwań mojej kotki. Wiem też od Pani z Caritasu, że P. Danusia raczej unika ludzi, z resztą trudno się dziwić, pewnie ją i jej podopiecznych nie spotkało zbyt wiele dobrego od innych ludzi. Jutro spróbuje zrobić bazarek:)
Obrazek Obrazek
Obrazek

Beatris86

Post » Czw gru 16, 2010 14:52 Re: Zaginęła kotka 24.11.2010. Warszawa-Ochota.

Jeszcze raz proszę o pomoc osoby z Ochoty. Moja kotka cały czas poszukiwana. Jeśli komuś uda się spotkać Panią Danusię albo inną karmicielkę/karmiciela kotków na Ochocie to proszę o podpytanie o moją koteczkę. Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc :D :1luvu: :ok: :kotek: :1luvu: :D
Obrazek Obrazek
Obrazek

Beatris86

Post » Czw gru 16, 2010 15:14 Re: Zaginęła kotka 24.11.2010. Warszawa-Ochota.

Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Czw gru 16, 2010 16:10 Re: Zaginęła kotka 24.11.2010. Warszawa-Ochota.

Nie :( niestety. Fotka mojej kici jest na drugiej stronie tego tematu, takie czarno- białe zdjęcie.Dziękuję za chęć pomocy :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek
Obrazek

Beatris86

Post » Wto sty 18, 2011 18:26 Re: Zaginęła kotka 24.11.2010. Warszawa-Ochota.

Szalony Kot pisze:Obrazek

Tula u mnie od niedzieli. Morfologia w porządku, nawet żadnego stanu zapalnego nie ma. FIV i FelV ujemne, co chyba zdziwiło pana weterynarza. O pięciu kilo z przyjęcia mozemy zapomnieć, bo teraz to kotka waży 3 (po 500ml kropłowki...).
Jest wychudzona, świerzb w uszach (zapuszczamy orimedryl), bierzemy antybiotyk, scanomune, trilac. Przez strzykawkę niestety, bo jak do jedzonka (jest megawybredna!! Pół godziny modlenia się nad miską i ledwo co skubnie...) się dorzuci lek, to nie zjada nic.
Dużo pije. Siusia w transporter lub po kątach. Woli w transporter, najlepiej tuż przed wizytą u weta.

Spokojna na rączkach, tuli się, mruczy, śpiewa. Przychodzi i żąda jeszcze. Czesaniem jest zachwycona, to dobrze, bo póki co przez jodynę i siuśki na sobie wygląda na tri :evil: Więc przemywamy, wyczesujemy. Wystawia brzuszek i wtedy łapie pazurami, żeby głaskać.
Gryzie przy zapuszczaniu kropli.

Mamy podejrzenie FIPa (albuminy do globulin 4,48), w czwartek usg u Marcińskiego.
Troszku kichamy, ale to nie to, co Biały Pan Kot.

Beatris, chcesz do mnie przyjechać? Tylko kotka przebywa na Sadybie...

Szalony Kot

[poprzednia][następna]