Przyjmiemy fajne fanty na bazarki na wroclawskie kociaste:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 04, 2010 19:14 Re: WRO.kocie podziemie,BARDZO SMUTNE CHWILE [*] S. 44

jessi74 pisze:natasza25 a po jakim czasie ta tri się odnalazła właścicielom ? :D

Dzięki jessi ty mnie zawsze docenic potrafisz :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Kicie ludzie szukali az od lipca, i teraz mają niespodzianke mikołajowa od cioci nataszy he he
Znana i szanowana fundacja tez ma w tym swój udział 8)
Ja mam coś szczeście do tych trikolorek, najpierw znalazłam tri jak jechałam do Budapesztu,potem w Katowicach (Lenkę) potem tą od Kluska spod wagonów u p. Zosi a teraz ta własnie...
Ale to nie koniec atrakcji :?
Dzisiaj napisałam też prosbe o interwencję do SDZ bo moji sąsiedzi z drugiej ulicy trzymaja na tych mrozach małego psiaka przywiazanego do rury od sznurka na ubrania na cięzkim łańcuchu a on nie da rady tak na tych mrozach i wyje strasznie...
Jeden spacer z moja Hanką a tyle wrażeń... mentalność wiejska jest straszna brrrr :?

natasza25

Od: Czw maja 28, 2009 11:35

Post » Sob gru 04, 2010 19:22 Re: WRO.kocie podziemie,BARDZO SMUTNE CHWILE [*] S. 44

Czy ogłoszenie dla dwóch małych kociaków jest aktualne - link poniżej. Pytam, bo mi ktoś kliknął na allegro "kupuję" i ogłoszenie spadło. Dajcie znać, czy wystawić takie samo, czy coś zmienić i co jest jeszce pilne.
Ja czytam wątek i nie kumam.
http://allegro.pl/2-miesieczne-kociaki- ... 86652.html
Obrazek

majka2222

Od: Śro paź 28, 2009 21:38

Post » Sob gru 04, 2010 19:39 Re: WRO.kocie podziemie,BARDZO SMUTNE CHWILE [*] S. 44

majka2222 pisze:Czy ogłoszenie dla dwóch małych kociaków jest aktualne - link poniżej. Pytam, bo mi ktoś kliknął na allegro "kupuję" i ogłoszenie spadło. Dajcie znać, czy wystawić takie samo, czy coś zmienić i co jest jeszce pilne.

Mi ktos tak tez zrobił jak chciał bardzo zwierzaka którego nie mógł dostać.
Dzięki temu co napisałaś w ogłoszeniu "To ogłoszenie służy znalezieniu kotkom domu. Nie licytuj i nie kupuj, lecz skontaktuj się z opiekunem. Opiekun zastrzega sobie prawo wyboru domu, do którego przekaże kotki. Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej"
Możesz a nawet musisz odwołac ofertę i unieważnic transakcję. Ja zawszę wystawiam licytację a jak ktos zalicytuje i jest upierdliwy to odwołuje ofertę lub kończę licytację w ten sposób że przebijam jego oferę nickim znajomego i kończę aukcję.
To jedyny sposób na upierdliwych i niereformowalnych ludzi którzy nie umieja czytać że aukcja ma charakter charytatywny i nie podlega licytacji lub "kup teraz" tylko spełnieniu innych warunków okreslanych przez wolontariuszy.
Ta osoba może żądac wydania kota jak nie unieważnisz oferty i może ci wystawic negatywa niestety.

Tak poradziła mi koleżanka z psiej fundacji kiedyś i tez tak musiałam zrobic 2 razy :wink: .

natasza25

Post » Sob gru 04, 2010 20:36 Re: WRO.kocie podziemie,BARDZO SMUTNE CHWILE [*] S. 44

natasza25 pisze:
jessi74 pisze:natasza25 a po jakim czasie ta tri się odnalazła właścicielom ? :D

Dzięki jessi ty mnie zawsze docenic potrafisz :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Kicie ludzie szukali az od lipca, i teraz mają niespodzianke mikołajowa od cioci nataszy he he
Znana i szanowana fundacja tez ma w tym swój udział 8)

Natasza25 na przykładzie sprawy tej TRI wykazała się wyjątkowym profesjonalizmem i intuicją.
I Jessi też!
Jestem pod wrażeniem :ok:

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Sob gru 04, 2010 22:30 Re: WRO.kocie podziemie,BARDZO SMUTNE CHWILE [*] S. 44

ogólnie ta cała sytuacja przywołała mi uśmiech na twarzy :D

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Sob gru 04, 2010 23:57 Re: WRO.kocie podziemie,BARDZO SMUTNE CHWILE [*] S. 44

majka2222 pisze:Czy ogłoszenie dla dwóch małych kociaków jest aktualne - link poniżej. Pytam, bo mi ktoś kliknął na allegro "kupuję" i ogłoszenie spadło. Dajcie znać, czy wystawić takie samo, czy coś zmienić i co jest jeszce pilne.

sytuacja zmienia się z dnia na dzień, został tylko Kacperek i on juz tylko szuka domu ! teraz trzeba ogłaszać namiętnie buraski, bo mamy ich sporo :mrgreen:

jessi74

Post » Nie gru 05, 2010 11:02 Re: WRO.kocie podziemie,BARDZO SMUTNE CHWILE [*] S. 44

jessi74 pisze:ogólnie ta cała sytuacja przywołała mi uśmiech na twarzy :D

A ja teraz żałuję, że nie jestem młodą kocicą i nie jestem ogłaszana przez Nataszę :placz: !

Jeszcze dodam, że warto chyba wziąć pod uwagę, że p. Ania przechowała w tej piwnicy mnóstwo kotów po operacji(także całkiem dzikich)-ma bardzo duże doświadczenie w tym względzie- i do tego(ale tylko do tego :evil: ) ten loch się znakomicie nadaje (o ile ten rozrabiający lokator zostanie oficjalnie unieszkodliwiony).

Ale uwaga!!! P. Ania zawsze SAMA decyduje któremu kotu pomaga, a któremu absolutnie pomóc nie może i lepiej dla kota jeżeli nie zostanie tam wciśnięty na siłę...

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Nie gru 05, 2010 15:22 Re: WRO.kocie podziemie,BARDZO SMUTNE CHWILE [*] S. 44

[quote="XAgaX"]wklejam, bo może znacie te sprawy, może będziecie coś w stanie ogłoszeniodawcom poradzić- nie ukrywam, że najbardziej zależy mi na sterylkach dorosłych kotek:

http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-k ... Z246002235 ---> zaprosiłam chłopaka/dziewczynę na forum

witam! oddam 3 małe kociaki, dwa czarne i jeden buro-biały, oraz młodą mamusię czarną :) kotki błąkają się przy uczelni, śpią w norce obok budynków Akademika Przegubowca przy Uniwersytecie Ekonomicznym (na łączce pomiędzy Akademikiem a budynkiem J)...:( jest teraz strasznie zimno...gorąco apeluję do wszystkich którzy mogliby zaoferować ciepły kąt...;) lub znają kogoś kto mógłby zaopiekować się maleństwami i mamusią :) 511 378 414

Te maluchy rzeczywiście mają trudną sytację, tak jak dziewczyna opisała, dokarmiaja je pracownicy uczelni ale nie mają się gdzie kotki podziać, w poniedziałek wezme aparat może uda się je zlokalizować, podobno sa bardzo płochliwe...

natasza25

Post » Pon gru 06, 2010 9:43 Re: WRO.kocie podziemie,BARDZO SMUTNE CHWILE [*] S. 44

natasza25 pisze:
XAgaX pisze:wklejam, bo może znacie te sprawy, może będziecie coś w stanie ogłoszeniodawcom poradzić- nie ukrywam, że najbardziej zależy mi na sterylkach dorosłych kotek:

http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-k ... Z246002235 ---> zaprosiłam chłopaka/dziewczynę na forum

witam! oddam 3 małe kociaki, dwa czarne i jeden buro-biały, oraz młodą mamusię czarną :) kotki błąkają się przy uczelni, śpią w norce obok budynków Akademika Przegubowca przy Uniwersytecie Ekonomicznym (na łączce pomiędzy Akademikiem a budynkiem J)...:( jest teraz strasznie zimno...gorąco apeluję do wszystkich którzy mogliby zaoferować ciepły kąt...;) lub znają kogoś kto mógłby zaopiekować się maleństwami i mamusią :) 511 378 414

Te maluchy rzeczywiście mają trudną sytację, tak jak dziewczyna opisała, dokarmiaja je pracownicy uczelni ale nie mają się gdzie kotki podziać, w poniedziałek wezme aparat może uda się je zlokalizować, podobno sa bardzo płochliwe...

kurcze kolejna kocia rodzinka potrzebująca pomocy :-(

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pon gru 06, 2010 12:07 Re: WRO.kocie podziemie,BARDZO SMUTNE CHWILE [*] S. 44

mawin pisze:
natasza25 pisze:
XAgaX pisze:wklejam, bo może znacie te sprawy, może będziecie coś w stanie ogłoszeniodawcom poradzić- nie ukrywam, że najbardziej zależy mi na sterylkach dorosłych kotek:

kurcze kolejna kocia rodzinka potrzebująca pomocy :-(

No więc byłam tam, aparat wysiadł na tym zimnie ale jedno wiem że maluchy za nic do klatki-łapki nie wejda bo wszyscy je tam dokarmiają i jedzenia akurat maja pod dostatkiem, śpią w ocieplanej budce postawionej na łączce, dba o nie karmicielka-2 razy dziennie nosi jedzenie a jest strasznie przewrażliwona na punkcie adopcji i ma jakieś dziwne wymagania. Było kilku chetnych na kotki ale nikt nie potrafił ich złapac jak to stwierdzili i pojedyńczo wydawać nie będą tylko wszystkie razem z matką lub dwójkami 8O . No i to juz nie takie maluchy tylko podrostki na oko 4-5 miesięcy (2 czarne i 1 burasek) Sa 2 dziewczynki+matka i kocurek. Czarno to widzę, bez pomocy tej karmicielki. Mamke planują dopiero wysterylizowac na wiosnę (jakby wcześniej nie miała zamiaru rodzić)
Mamka maluchów (niewiele większa od nich , mniej płochliwa, napewno do złapania przez ta karmicielkę bez trudu) jak miała poczatki kk została zaniesiona i leczona w lecznicy tylko ja sie pytam czemu nie ciachnięta jak była okazja :?: :?: :?: :?:

natasza25

Post » Pon gru 06, 2010 23:03 Re: WRO.kocie podziemie,BARDZO SMUTNE CHWILE [*] S. 44

Tu także pozwalam sobie prosić o wsparcie Radomska i Andzeliki w grudniowym głosowaniu KrakVetu. Pierwszy banerek w moim podpisie.
Obrazek

majka2222

Od: Śro paź 28, 2009 21:38

Post » Śro gru 08, 2010 7:12 Re: WRO.kocie podziemie,BARDZO SMUTNE CHWILE [*] S. 44

A moj chlopaczek ladnie jesc zaczal :D Jeszcze daje mu malymi porcjami zeby brzuszek oswoic, na rece na razie sie nie cisnie, woli sie wbic w jakis kont i obserwowac ale jak go glaszcze to mruczy :D
Okazal sie najzdolniejszym z moich dotychczasowych zwierzakow, jako pierwszy otworzyl sobie lazienke i dopiero pod lozkiem go znalazlam..
Jak bede miala wiecej czasu to sie za watek oddzielny zabiore dla chlopaka, bo teraz ciezko u mnie i tak duzy wysilek psychiczny nie jest wskazany
Obrazek Obrazek Obrazek

piratka

Od: Śro wrz 22, 2010 23:14

Post » Śro gru 08, 2010 7:38 Re: WRO.kocie podziemie,BARDZO SMUTNE CHWILE [*] S. 44

I jeszcze wtedy poprosimy o zdjęcia chłopaka, to mu ogłoszenia porobimy :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Śro gru 08, 2010 7:45 Re: WRO.kocie podziemie,BARDZO SMUTNE CHWILE [*] S. 44

piratka pisze:A moj chlopaczek ladnie jesc zaczal :D Jeszcze daje mu malymi porcjami zeby brzuszek oswoic, na rece na razie sie nie cisnie, woli sie wbic w jakis kont i obserwowac ale jak go glaszcze to mruczy :D
Okazal sie najzdolniejszym z moich dotychczasowych zwierzakow, jako pierwszy otworzyl sobie lazienke i dopiero pod lozkiem go znalazlam..
Jak bede miala wiecej czasu to sie za watek oddzielny zabiore dla chlopaka, bo teraz ciezko u mnie i tak duzy wysilek psychiczny nie jest wskazany

czekamy na wieści i wątek chłopaczka :ok:

jessi74

Post » Śro gru 08, 2010 7:51 Re: WRO.kocie podziemie,BARDZO SMUTNE CHWILE [*] S. 44

dagamara olga i Agness78 - wielkie dzięki za bazarek ! pieniążki dotarły! :1luvu: zostawię w lecznicy, tym sposobem będziemy mogły wziąć "na zeszyt" faliway :oops:

jessi74

[poprzednia][następna]