Tanie Dranie. Part Five. Biduś[`]. Można zamknąć ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 07, 2010 11:27 Re: Tanie Dranie. Biduś[`]. Klarcia i Dorian-czarrrne koty dwa;)

U mnie jak Czika tak wymiotuje to najczęsciej jest zakłaczona - może spróbuj podać pasty.

I moim zdaniem jeżeli nie przedłóżą Ci umowy, to ja bym sobie poszła od końca grudnia na zwolnienie, jeżeli masz na co i spokojnie się doleczyła. Przynajmniej bez kasy tak całkiem byś nie została.
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Wto gru 07, 2010 11:28 Re: Tanie Dranie. Biduś[`]. Klarcia i Dorian-czarrrne koty dwa;)

A jak Klarcia, zaczęła jeść?

Już wiesz, co z pracą? Masz już informację?
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Wto gru 07, 2010 12:15 Re: Tanie Dranie. Biduś[`]. Klarcia i Dorian-czarrrne koty dwa;)

Klarcia COŚ TAM je, ale znacznie mniej niż koczur, sama nie wiem.

Informacji nie mam żadnych, nie robię sobie specjalnej nadziei. Jeżeli nikt nie poinformuje mnie o tym do 15 grudnia (a mają taki obowiązek), 16. sama zapytam. I oczywiście: jeśli odpowiedź będzie taka jak przypuszczam, jeszcze tego samego dnia pójdę po zwolnienie :twisted:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Wto gru 07, 2010 12:19 Re: Tanie Dranie. Biduś[`]. Klarcia i Dorian-czarrrne koty dwa;)

Wcale Ci sie nie dziwie Wielbladziu :twisted:
:ok: za zdrowko kociej bandy.
Monika & Ruda i Kropek. Za TM Bursztyn, Kocinka, Cykoria, Wodzik, Dyś i Zuzia..
Nasz wątek http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... #p10850216

Monika

Od: Pt lut 22, 2002 12:49

Post » Wto gru 07, 2010 12:21 Re: Tanie Dranie. Biduś[`]. Klarcia i Dorian-czarrrne koty dwa;)

Monika pisze: :ok: za zdrowko kociej bandy.

:ok: i Wielbłądzia

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Wto gru 07, 2010 13:23 Re: Tanie Dranie. Biduś[`]. Klarcia i Dorian-czarrrne koty dwa;)

Przypuszczam, że dopóki panienka z sekretariatu nie wróci, nie uzyskam tej informacji. Bo jeśli decyzja jest odmowna - a taka z całą pewnością jest :twisted: - to szefowa zdaje sobie sprawę z faktu, że od razu poszłabym na zwolnienie :twisted:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Wto gru 07, 2010 14:23 Re: Tanie Dranie. Biduś[`]. Klarcia i Dorian-czarrrne koty dwa;)

Wielbłądzio pisze: Informacji nie mam żadnych, nie robię sobie specjalnej nadziei. Jeżeli nikt nie poinformuje mnie o tym do 15 grudnia (a mają taki obowiązek), 16. sama zapytam. I oczywiście: jeśli odpowiedź będzie taka jak przypuszczam, jeszcze tego samego dnia pójdę po zwolnienie :twisted:

E-e... Ja bym dociągnęła do końca, do dostaniesz w d.... finansowo (80% wynagrodzenia), a w sumie w drugiej połowie grudnia nie ma to sensu. Na zwolnienie za to wybrałabym się 30-tego - gdyby nie przedłużono Twojej umowy. I ciągnęła, ciągnęła... nawet do 6 miesięcy można :mrgreen: .
Mam nadzieję, że jednak zostaniesz w pracy. Jaka ona jest - wiemy, ale zawsze to jakiś stały dopływ pieniędzy no i sprawy ZUS.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Wto gru 07, 2010 14:48 Re: Tanie Dranie. Biduś[`]. Klarcia i Dorian-czarrrne koty dwa;)

Marcelibu dobrze gadasz :ok: Też bym tak zrobiła :D
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Wto gru 07, 2010 14:51 Re: Tanie Dranie. Biduś[`]. Klarcia i Dorian-czarrrne koty dwa;)

Marcelibu pisze:Mam nadzieję, że jednak zostaniesz w pracy. Jaka ona jest - wiemy, ale zawsze to jakiś stały dopływ pieniędzy no i sprawy ZUS.

Wiesz nam nadzieję że może jednak będzie tak jw.
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Wto gru 07, 2010 15:30 Re: Tanie Dranie. Biduś[`]. Klarcia i Dorian-czarrrne koty dwa;)

Moja nadzieja jest że tak powiem BARDZO umiarkowana :roll:

Całe szczęście, że w domu czekają na mnie istoty myślące (no, oprócz jednej... ale ta niemyśląca jest chociaż kochana i szczera :wink: ).
Wiem, że jestem pokręcona, ale to one są całym moim światem, moją rodziną i w ogóle sensem tego wszystkiego...

Wielbłądzio

Post » Wto gru 07, 2010 17:12 Re: Tanie Dranie. Biduś[`]. Klarcia i Dorian-czarrrne koty dwa;)

Marcelibu słusznie prawi :ok: :ok: :ok:
Może telewizorek Wielblądziu ? :mrgreen: ............http://tech.wp.pl/kat,1009789,title,HAN ... caid=1b60c

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Wto gru 07, 2010 20:18 Re: Tanie Dranie. Biduś[`]. Klarcia i Dorian-czarrrne koty dwa;)

Mam dość tego wszystkiego :crying: Co mi odbiło, żeby w ogóle łapać tego kota :crying: Jak się, żaden dom nie znajdzie, to co mam zrobić? Zadzwonić i powiedzieć, żeby go uśpić? :crying:
Dzisiaj w nocy mi się śniło, że mamy w domu stado czarnych tymczasów, malutkich kociaczków i takich trochę podrośniętych, wszystkie były do oswajania, jedne bardziej dzikie inne mniej. Latałam od jednego do drugiego i próbowałam je jakoś cywilizować. Obudziłam się z ulgą, że mam czarne tymczasy mam tylko dwa, na dodatek dorosłe i oswojone. (Ten dowcip o żydzie i kozie jest jednak bardzo prawdziwy ;) ) Ale to był zły sen, bardzo zły sen, teraz wiem co oznaczał :(
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Wto gru 07, 2010 20:30 Re: Tanie Dranie. Biduś[`]. Klarcia i Dorian-czarrrne koty dwa;)

Wow Paweł, jaki boski gadżet :love:
Może bym i kupiła :wink: , ale w sumie po co: z drogich, niedawno kupionych rzeczy, które już po kilku tygodniach nadawały się do wyrzucenia, na razie wystarczy mi ten obszczany drapak za prawie 9 stów :twisted: :rudolf:

Nie wiem, czy wiecie, ale ja od nastu lat zbieram pluszowe (i nie tylko - innymi słowy, każde jakie się tylko trafią :wink: ) wielbłądy, mam ich ładne kilkadziesiąt, zajmują cały wielki kufer i jego przyległości, niektóre bydlaki są naprawdę spore :mrgreen:

Paluszęta mają się dobrze. Dzisiaj to Klarcia zaczęła jeść jak smok: po opróżnieniu i wylizaniu swojej miseczki (na kolację podano bozitę z wątróbką wołową w galarecie) sprzątnęła jeszcze resztki (bardzo spore resztki!) z miski Dorysia 8O :)

A teraz będzie smutno.
Jutro wieczorem miną trzy tygodnie, jak nie ma z nami koślawej Królewny Bidusi :cry:
Poza tym, tuż przed północą minie dokładnie 30 lat od nocy, kiedy całkiem niechcący uwolnił się z tego padołu mój nieśmiertelny guru Johnny Lennon.
No i jeszcze - mój K. miałby 35. urodziny...

Każde z Nich było i nadal jest mi bardzo bliskie.
Także jutro wieczorem i w nocy płomyczek będzie jeden wspólny...

Wielbłądzio

Post » Wto gru 07, 2010 20:45 Re: Tanie Dranie. Biduś[`]. Klarcia i Dorian-czarrrne koty dwa;)

Hmm, mnie się też dosyć często śnią jakieś koszmarne ilości tymczasów w domu albo do wyłapania. Ale u mnie na ogół w tych snach jest bezradność, smutek i/lub strach, ponieważ kociaki (dziwne... w snach mam na DT zawsze tylko kociaki... zupełnie odwrotnie niż w rzeczywistości ;)) prawie zawsze są chore, czasami nawet wręcz w agonii. Wychudzone, zżerane przez robale, wypadające przez nieosiatkowane okna.... No albo śni mi się na przykład, że mieszkam jeszcze z rodzicami w naszym pierwszym ursynowskim mieszkaniu, jestem dzieckiem, ale mam już wszystkie moje Dranie. Balkon oczywiście niezabezpieczony, okna też, koty ciągle wypadają i giną bez śladu... Próbuję przekonać rodziców, płaczę, szukam brakujących Drani wszędzie... To jeden z moich najgorszych, powracajacych koszmarów.

Wielbłądzio

Post » Wto gru 07, 2010 20:52 Re: Tanie Dranie. Biduś[`]. Klarcia i Dorian-czarrrne koty dwa;)

można tu trochę pooffować? bo i na tym wątku doszukałby się człowiek kotów o ostródzkich korzeniach :wink: i to w ich imieniu proszę o zajrzenie na wątek ankietowy do krakvetu i kilknięcie w kropkę pt AFN. Tocia na pewno będzie bardzo wdzięczna za wsparcie ziomali :1luvu:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

[poprzednia][następna]