[WYSTAWA] WARSZAWA 4-5 GRUDNIA 2010 - EKKR

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Wto gru 07, 2010 13:22 Re: [WYSTAWA] WARSZAWA 4-5 GRUDNIA 2010 - EKKR

Fiśka sama słodycz :1luvu: rozłożyły mnie na łopatki te Twoje maluchy , to niebieska emotionka tak zwisa? :mrgreen:
Odpisałam na priv.

Agaaa

Od: Wto sty 18, 2005 17:04

Post » Wto gru 07, 2010 13:48 Re: [WYSTAWA] WARSZAWA 4-5 GRUDNIA 2010 - EKKR

fiśka pisze:
Zofia&Sasza pisze:
Agaaa pisze:Obrazek
Najlepsze zdjęcie wystawy :lol: .Rudaska ze szmacianą laleczką jest po prostu boska :1luvu:

A mi pozwolili jednego alienka pogłaskać :D

A mi się udało rudzielca pogłaskać :mrgreen: CUUUUUDO :1luvu:
ICE MOON*PL- http://icemoon.pl/

Bobinek

Od: Wto mar 10, 2009 9:12

Post » Wto gru 07, 2010 13:50 Re: [WYSTAWA] WARSZAWA 4-5 GRUDNIA 2010 - EKKR

Agaaa pisze:Fiśka sama słodycz :1luvu: rozłożyły mnie na łopatki te Twoje maluchy , to niebieska emotionka tak zwisa? :mrgreen:
Odpisałam na priv.

Bardzo dziękuję :mrgreen:
Dokładnie ona zwisa :piwa:
Obrazek

fiśka

Od: Śro sty 28, 2009 11:54

Post » Wto gru 07, 2010 13:51 Re: [WYSTAWA] WARSZAWA 4-5 GRUDNIA 2010 - EKKR

Bobinek pisze:
A mi się udało rudzielca pogłaskać :mrgreen: CUUUUUDO :1luvu:

:piwa:
Obrazek

fiśka

Post » Wto gru 07, 2010 17:07 Re: [WYSTAWA] WARSZAWA 4-5 GRUDNIA 2010 - EKKR

Chciałabym bardzo serdecznie podziękować EKKRowi za tą wystawę. Byłam na niej w podwójnej roli jako steward i jako wystawca. Dawno nie widziałam tak dobrze i kompetentnie zorganizowanej wystawy.

1. Ogromny plus za plakietki dla wystawców z numerami kotów. Nikt kto nie był stewardem nie zdaje sobie sprawy jak ogromne jest to ułatwienie w pracy. Jeszcze byłoby dobrze, aby wystawcy wysili wyobraźnię i przypinali sobie te plakietki. To naprawdę ułatwia pracę bo nie muszę za każdym razem pytać "a Pani przepraszam jaki ma numerek?"

2. Drugi ogromny plus za brak muzyki na hali. Zazwyczaj jak pracuję na wystawach na których w tle leci jakaś "muzyczka" czy reklamy przy bisach mam już taki ból głowy jakbym co najmniej spędziła cały dzień w szkole w której trwa nieustanna przerwa. No i sędziowie nie muszą przekrzykiwać głośników.

3. Mysza - byłaś świetnym szefem stewardów i praca z Tobą to była przyjemność. Spokojnie, bez nerwów i kompetentnie.

4. Specjalne ukłony dla Pana Marka Chadaja, który prowadził bisy. Życzyłabym sobie aby wszystkie bisy były prowadzone z taką konsekwencją ("zamykamy ring i za chwilę nie będzie można przynosić kotów do BIS") , kompetencją i tak sympatycznie. Specjalne podziękowania za dodatkowe wskazówki dla stewardów. Naprawdę po całym dniu pracy, zwłaszcza w niedzielę nawet doświadczony steward ma prawo się pomylić i np ze zwycięskim kotem, który powinien wrócić do klatki pomaszerować w kierunku właściciela. Krótkie komunikaty Pana Marka "i ten kot pozostaje bezimienny wracając do klatki" były nieocenione. W bisie wszystko dzieje się szybko. Taka pomoc prowadzącego jest bezcenna.

5. Niesamowicie podobał mi się (i wiem,że nie tylko mi) pomysł z jawnym głosowaniem sędziów w bisie.

6. Sektory były małe i klarownie ustawione. Uwaga do wystawców: nie zasłaniajcie firankami numerków które są przyczepiane do klatek bo steward, który szuka kota i zazwyczaj raczej mu się spieszy musi wykonać dodatkową pracę dogrzebując się pośród tiulów i firanek numeru kota z danej klatki.

7. Jedyna drobna uwaga do organizacji ringu: komputer z wpisywaniem numerków na tablicę mógł być ustawiony jakoś pośrodku ringu tak aby steward z drugiego końca ringu nie musiał biegać z jednego końca na drugi. Ale to drobiazg :)

Naprawdę świetna wystawa. Już zapisałam się na styczeń :dance:

Magis

Od: Pon lis 14, 2005 13:41

Post » Wto gru 07, 2010 17:27 Re: [WYSTAWA] WARSZAWA 4-5 GRUDNIA 2010 - EKKR

Magis pisze:Chciałabym bardzo serdecznie podziękować EKKRowi za tą wystawę. Byłam na niej w podwójnej roli jako steward i jako wystawca. Dawno nie widziałam tak dobrze i kompetentnie zorganizowanej wystawy.

1. Ogromny plus za plakietki dla wystawców z numerami kotów. Nikt kto nie był stewardem nie zdaje sobie sprawy jak ogromne jest to ułatwienie w pracy. Jeszcze byłoby dobrze, aby wystawcy wysili wyobraźnię i przypinali sobie te plakietki. To naprawdę ułatwia pracę bo nie muszę za każdym razem pytać "a Pani przepraszam jaki ma numerek?"

2. Drugi ogromny plus za brak muzyki na hali. Zazwyczaj jak pracuję na wystawach na których w tle leci jakaś "muzyczka" czy reklamy przy bisach mam już taki ból głowy jakbym co najmniej spędziła cały dzień w szkole w której trwa nieustanna przerwa. No i sędziowie nie muszą przekrzykiwać głośników.

3. Mysza - byłaś świetnym szefem stewardów i praca z Tobą to była przyjemność. Spokojnie, bez nerwów i kompetentnie.

4. Specjalne ukłony dla Pana Marka Chadaja, który prowadził bisy. Życzyłabym sobie aby wszystkie bisy były prowadzone z taką konsekwencją ("zamykamy ring i za chwilę nie będzie można przynosić kotów do BIS") , kompetencją i tak sympatycznie. Specjalne podziękowania za dodatkowe wskazówki dla stewardów. Naprawdę po całym dniu pracy, zwłaszcza w niedzielę nawet doświadczony steward ma prawo się pomylić i np ze zwycięskim kotem, który powinien wrócić do klatki pomaszerować w kierunku właściciela. Krótkie komunikaty Pana Marka "i ten kot pozostaje bezimienny wracając do klatki" były nieocenione. W bisie wszystko dzieje się szybko. Taka pomoc prowadzącego jest bezcenna.

5. Niesamowicie podobał mi się (i wiem,że nie tylko mi) pomysł z jawnym głosowaniem sędziów w bisie.

6. Sektory były małe i klarownie ustawione. Uwaga do wystawców: nie zasłaniajcie firankami numerków które są przyczepiane do klatek bo steward, który szuka kota i zazwyczaj raczej mu się spieszy musi wykonać dodatkową pracę dogrzebując się pośród tiulów i firanek numeru kota z danej klatki.

7. Jedyna drobna uwaga do organizacji ringu: komputer z wpisywaniem numerków na tablicę mógł być ustawiony jakoś pośrodku ringu tak aby steward z drugiego końca ringu nie musiał biegać z jednego końca na drugi. Ale to drobiazg :)

Tak, tak. Również chciałam podziękować i dodać, że pod wszystkim, co Magis napisała mogę się podpisać czterema kończynami. 8)

Wystawa w styczniu również zapowiada się super :ok: :kotek:

Edit: literówka
(...) powiedział kiedyś do mnie: „Nie wiem, czy uda ci się poprawić rasę, ale zrób wszystko, żeby przynajmniej jej nie zepsuć". Zrozumiałam wtedy, jak wielka odpowiedzialność ciąży na hodowcach i jak ważne są podstawowe zasady, którym powinni oni pozostać wierni przez całe życie. (...)

mów mi Fatum

Od: Pon maja 03, 2010 13:39

Post » Wto gru 07, 2010 17:35 Re: [WYSTAWA] WARSZAWA 4-5 GRUDNIA 2010 - EKKR

Magis pisze:Chciałabym bardzo serdecznie podziękować EKKRowi za tą wystawę. Byłam na niej w podwójnej roli jako steward i jako wystawca. Dawno nie widziałam tak dobrze i kompetentnie zorganizowanej wystawy.

[...]

[...]

Zgadzam się z przedmówczynią w całej rozciągłości :kotek: Od siebie dodam (żeby nie było, że zawsze marudzę :wink: ):
1. Mysza - pełne uznanie za kocyk-do-nagłych-przypadków.
2. Jawne głosowanie to naprawdę dobry pomysł: można np. zobaczyć kto głosował na naszego kota (bo to czasami istotne) a i nie tylko to :wink:
3. Nagrody w BISie: szacuneczek.

OloK.

Od: Śro cze 27, 2007 9:15

Post » Wto gru 07, 2010 17:54 Re: [WYSTAWA] WARSZAWA 4-5 GRUDNIA 2010 - EKKR

Organizatorom wystawy, pięknie dziekuje za dwa wspaniałe dni.
Mimo mrozu i zimna za oknem było pieknie, gorąco i jak że radosnie.

Pieknie dziekuję..... i czekam na styczniowa wystawę.

BRAWO EKKR :ok:
Obrazek

malgosia_07

Od: Wto lis 28, 2006 15:42

Post » Wto gru 07, 2010 18:16 Re: [WYSTAWA] WARSZAWA 4-5 GRUDNIA 2010 - EKKR

OloK. pisze:3. Nagrody w BISie: szacuneczek.

a za 2 x BIC otrzymałam tyle, że do autka ledwo zmieściłam :s4:

Za fotorelację dopiero się zabieram - jutro wieczorem powinna być w całości na na mojej stronie - serdecznie zapraszam.
Kopiowanie fotek i umieszczanie na innych stronach dozwolnone, ale bez wycinania nazwy autora, czyli nazwy hodowli.
Dwukrotne kliknięcie ( najpierw jedno, potem drugie, po pierwszym powiększeniu) prezentuje fotkę w całkiem przyzwoitych rozmiarach.

koc-cat

Od: Sob lis 13, 2004 14:00

Post » Wto gru 07, 2010 18:49 Re: [WYSTAWA] WARSZAWA 4-5 GRUDNIA 2010 - EKKR

fiśka pisze:
Agaaa pisze:Fiśka sama słodycz :1luvu: rozłożyły mnie na łopatki te Twoje maluchy , to niebieska emotionka tak zwisa? :mrgreen:
Odpisałam na priv.

Bardzo dziękuję :mrgreen:
Dokładnie ona zwisa :piwa:

No bardzo ładnie mi "zwisała" :1luvu:

OloK.

Od: Śro cze 27, 2007 9:15

Post » Wto gru 07, 2010 19:30 Re: [WYSTAWA] WARSZAWA 4-5 GRUDNIA 2010 - EKKR

Dzięki dziewczyny :) Miło było z taką grupą pracować :) Jak EKKR nie doprosi sędziów to na styczeń mam już komplet stewardów zgłoszonych :lol:

Raz użyłam słowa na k... ale jak mi dwójka doświadczonych stewardów idzie kota szukać a zostawia z sędzią studentkę zoologii (fajne praktyki miała, co? :)) nie bardzo gadającą po angielsku i nie bardzo jeszcze kumającą o co chodzi, to się można wkurzyć ;)
I jedną stewardkę musiałam ochrzanić po sobocie, ze większość czasu spędziła poza ringiem, aż Atka musiała sytuację ratować. Za to w niedzielę już nie łaziła nigdzie.

Takie tam drobiazgi ;) Fajnie było :) Pan Marek faktycznie sprawnie i profesjonalnie BIS poprowadził. Nagrody były spuer :)
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Wto gru 07, 2010 19:48 Re: [WYSTAWA] WARSZAWA 4-5 GRUDNIA 2010 - EKKR

OloK. pisze:No bardzo ładnie mi "zwisała" :1luvu:

Bardzo dziękuję za ten uroczy "zwis" :ok:
Wszystkie wyglądacie uroczo z tymi alienami jak broszki :mrgreen:
Obrazek

fiśka

Post » Wto gru 07, 2010 20:11 Re: [WYSTAWA] WARSZAWA 4-5 GRUDNIA 2010 - EKKR

a no właśńie, wiedziałam,że o czymś zapomniałam. Nagrody naprawdę full wypas! Namówiłam już siostrę na wystawę w styczniu :mrgreen:

Magis

Post » Wto gru 07, 2010 20:14 Re: [WYSTAWA] WARSZAWA 4-5 GRUDNIA 2010 - EKKR

Magis pisze:a no właśńie, wiedziałam,że o czymś zapomniałam. Nagrody naprawdę full wypas! Namówiłam już siostrę na wystawę w styczniu :mrgreen:

A można już gdzieś znaleźć info o tej styczniowej ?
Obrazek

fiśka

Post » Wto gru 07, 2010 20:19 Re: [WYSTAWA] WARSZAWA 4-5 GRUDNIA 2010 - EKKR

fiśka pisze:A można już gdzieś znaleźć info o tej styczniowej ?

http://www.fifeweb.org/wp/shows/shows.asp trzeba wpisać styczeń i wybrać Poland ;)

Magis

[poprzednia][następna]