Młody, chudy z pokrzywionymi łapkami pilnie DT KATOWICE

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob gru 04, 2010 19:46 Re: Młody, chudy z pokrzywionymi łapkami pilnie DT KATOWICE

jasdor pisze:No właśnie, pogoda i czas nie sprzyja takiej podróży. Może wreszcie się już z nieba wysypało i szlaki niedługo będą przetarte . :ok: :ok:

tak czy siak jedziemy jutro do Wrocka więc zgarniemy kociucha w drodze powrotnej

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Sob gru 04, 2010 22:49 Re: Młody, chudy z pokrzywionymi łapkami pilnie DT KATOWICE

To i dobrze...
Czekam na info... I się martwię... Tyle czasu...

przyjaciel_koni

Od: Nie lis 11, 2007 21:01

Post » Nie gru 05, 2010 12:49 Re: Młody, chudy z pokrzywionymi łapkami pilnie DT KATOWICE

Szlaki już co nieco przetarte, więc trzymamy kciuki za powodzenie akcji :ok: :ok:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Nie gru 05, 2010 18:43 Re: Młody, chudy z pokrzywionymi łapkami pilnie DT KATOWICE

jesteśmy z powrotem, miałam płacz na końcu nosa widząc jako chodzi, jedziemy do weta na nocny dyżur, bo jest nasz magik - chirurg-ortopeda

Tweety

Post » Nie gru 05, 2010 19:08 Re: Młody, chudy z pokrzywionymi łapkami pilnie DT KATOWICE

Dobrze, że udało się wrócić z kociakiem . Wyobrażam sobie , w jakim musi być stanie :( Napisz coś po powrocie od weta. :ok: :ok: :ok:

jasdor

Post » Pon gru 06, 2010 1:44 Re: Młody, chudy z pokrzywionymi łapkami pilnie DT KATOWICE

wróciliśmy .
Kubuś wygląda tak, że płacz człowieka ogarnia, łapki w stawach powykrzywiana, on nie chce chodzić. Miał kiedyś zapalenie stawów, które to spowodowało. Można by było zoperować gdyby nie dodatni test na białaczkę. Zrobiliśmy dzisiaj jeszcze PCR-a, wyniki pewnie będą w piątek, i morfologię , która też wskazuje na białaczkę. W tym wypadku operację możemy sobie wsadzić. On bardzo oszczędza łapki, czasem woli nasiusiać pod siebie byleby nie chodzić. Ma super apetyt, mizia się cały czas i mruczy. Nie wiem co to będzie, nie mam pomysłu i chce mi się beczeć :cry:

morfologia jest niefajna, ponad 37 tys leukocytów.

a tak wygląda ta bida, on najchętniej tak by całe życie przeleżał :( to dorosły, ok. 5 letni kot

Obrazek

Obrazek

Tweety

Post » Pon gru 06, 2010 9:09 Re: Młody, chudy z pokrzywionymi łapkami pilnie DT KATOWICE

:( Jeden wielki obraz nędzy i rozpaczy :cry: :cry:
Dobrze, że go przywieźliście, przynajmniej podstawową opiekę będzie miał zapewnioną. A do kuwetki może by go po prostu nosić co jakiś czas żeby się wysiusiał. I ta białaczka :( wiadomo, że nieszczęścia stadami chodzą .Q.... :evil: , a taki śliczny jest.
Biedny Kubuś. Może interferonem go poczęstować i wspomagaczami. Ale Wy tam już lepiej wiecie, jak z nim postępować.

jasdor

Post » Pon gru 06, 2010 9:37 Re: Młody, chudy z pokrzywionymi łapkami pilnie DT KATOWICE

jasdor pisze::( Jeden wielki obraz nędzy i rozpaczy :cry: :cry:
Dobrze, że go przywieźliście, przynajmniej podstawową opiekę będzie miał zapewnioną. A do kuwetki może by go po prostu nosić co jakiś czas żeby się wysiusiał. I ta białaczka :( wiadomo, że nieszczęścia stadami chodzą .Q.... :evil: , a taki śliczny jest.
Biedny Kubuś. Może interferonem go poczęstować i wspomagaczami. Ale Wy tam już lepiej wiecie, jak z nim postępować.

wczoraj nie był w stanie ustać na łapkach, przewracał się. On całą noc przespał w tej pozycji, karmię go z ręki, bo właściwie tylko łebkiem porusza, wodę też podstawiam pod pyszczek i tak pije ...
Strasznie jest biedny ale tak się wtula w rękę, tak mruczy ... no serce się kraje jak się to widzi :cry: :cry:

Tweety

Post » Pon gru 06, 2010 10:26 Re: Młody, chudy z pokrzywionymi łapkami pilnie DT KATOWICE

:cry: :cry: :cry:
ma was , atak był by sam na tym targowisku, nawet nie jestem w stanie tego sobie wyobrazić...
Obrazek

ALICJA Borgelt

Od: Wto cze 09, 2009 20:16

Post » Pon gru 06, 2010 10:31 Re: Młody, chudy z pokrzywionymi łapkami pilnie DT KATOWICE

Tweety pisze:(...) Można by było zoperować gdyby nie dodatni test na białaczkę. Zrobiliśmy dzisiaj jeszcze PCR-a, wyniki pewnie będą w piątek, i morfologię , która też wskazuje na białaczkę. W tym wypadku operację możemy sobie wsadzić. On bardzo oszczędza łapki, czasem woli nasiusiać pod siebie byleby nie chodzić. Ma super apetyt, mizia się cały czas i mruczy. Nie wiem co to będzie, nie mam pomysłu i chce mi się beczeć :cry:
(...)

A czy te testy dają 100 % pewność ? Musi być dobrze, a jakieś pomysły z pewnością się pojawią :P
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Pon gru 06, 2010 10:44 Re: Młody, chudy z pokrzywionymi łapkami pilnie DT KATOWICE

Bidula,
wygląda jak siedem nieszczęść.. :cry:
mam nadzieję, że mu się poprawi, że to tylko kryzys..
Trzymaj się śliczny kotku!!
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Pon gru 06, 2010 10:53 Re: Młody, chudy z pokrzywionymi łapkami pilnie DT KATOWICE

Ale jego to musi boleć :!:

jasdor

Post » Pon gru 06, 2010 12:41 Re: Młody, chudy z pokrzywionymi łapkami pilnie DT KATOWICE

czemu on ma takiego pecha? jaka jest mozliwosc pomocy dla niego jakie dalsze kroki?
gerardbutler

Post » Pon gru 06, 2010 12:49 Re: Młody, chudy z pokrzywionymi łapkami pilnie DT KATOWICE

Biedactwo... Bardzo, bardzo mocne :ok: :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Pon gru 06, 2010 13:28 Re: Młody, chudy z pokrzywionymi łapkami pilnie DT KATOWICE

Bidulek kochany :(
Nie wiem, ja jakoś chyba coś przegapiłam... Czy on nie był u tej pani z targowiska? Co się stało, że kocio w takim stanie...? :(
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

[poprzednia][następna]