» Nie gru 05, 2010 20:54
Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)
Agn, dzięki za wskazówki, przekażę wetowi jutro rano.
Kotka jest w wieku 6-7 mies. tak wygląda po zębach, wszystkie są już wymienione, ale nie starte, niestety kotka wygląda na 4,5 mies. gdzieś wielkosciowo.
W tej chwili waży 1,8 kg, pod koniec października gdy zgarnęłam ją z podwórka ważyła 1,7kg, więc niewiele u mnie przybrała.
Usg wet i tak planował wykonać, tylko że miał zepsuty aparat, jutro mają naprawić.
Test Felv był wykonany, taki fiv/felv gotowy do wkropienia krwi, wyszedł ujemny, masz na myśli inny?
Dziś we wlewach dostała tylko NaCl, bo w sumie wet nie wiedział w czym jest problem, nie było jeszcze wyników krwi, myślał, że mocznica, więc dostała NaCl i furosemid żeby się przefiltrowała.
Teraz mamy wyniki badań, więc można zadziałać bardziej kierunkowo.
Mnie martwi jeszcze jedna rzecz: kotka pochodzi z podwórka we wrzeszczu gdzie pracuję, jedyny miot do którego ona pasuje ma 6-7 mies. są to duze wyrośnięte koty, kotki z tego miotu wysterylizowałyśmy w październiku i mają się świetnie, żyją na podwórku, ale są 1,5 raza większe od Kromeczki, oczywiście nie mam 100% pewnści że to jest jej rodzeństwo, ale nie mam innej koncepcji znając tamte koty skąd ona jest.
Jeśli to jest prawada to swiadczy o tym, że ona od początku nie rozwijała się prawidłowo. Powiedziałam o tym wetowi.