Cm.Wolski. Kociaki jednak są!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 05, 2010 18:05 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, zbieramy na karmę przed zimą.

To moze częśc forsy podarowanej na karme dla kotów
przeznaczyc na zakup ocieplenia kociej kryjówki.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Nie gru 05, 2010 18:27 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, zbieramy na karmę przed zimą.

Przede wszystkim milo mi, ze poznalam wujka 8) tajemniczego.
Rowniez mysle, ze kilka kotow znalazloby domki, na pewno ten czarny figlarz spod siodemek. No i szkieletorek musi bardzo predko opuscic cmentarz, bo on nie ma szans przezyc. Jesli mowa faktycznie o tym samym kocie. Czy szkieletorek ma chora lapeczke, czy kuleje?

Mziel, te dwa domki super, cudownie ukryte i tam grzaly dupki 3 kotki, m.in. slepaczek.

Czekamy na filmik :)

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

Post » Nie gru 05, 2010 18:31 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, zbieramy na karmę przed zimą.

Dodam jeszcze do rozliczenia, ze Pani Wiesia otrzymala 15 kilo suchej karmy, ktora czesciowo sfinansowalam dzieki Biny i Paulowi :D

alysia

Post » Nie gru 05, 2010 18:34 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, zbieramy na karmę przed zimą.

Oto filmik z dzisiejszej wizyty:

http://www.youtube.com/watch?v=zSXE8yqxgyM

Co do ocieplenia, to słoma rzeczywiście jest dobrym pomysłem. Nie wpadłem na to, choć używamy w schronie słomy do ocieplania psich bud. W połączeniu z pianką może to być całkiem ciepłe. Pianka wydaje mi się niezbędna, gdyż sama słoma wcześniej czy później zrobi się wilgotna i w końcu zbutwieje. Pianka zaś nie chłonie wilgoci i nie gnije, a jednocześnie nie będzie tyle śmieci co po styropianie. No i koty raczej jej nie zjedzą. Zapytam skąd bierzemy w schronie słomę. Może nawet uda mi się coś wydębić. Ale potrzebny będzie transport.
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Nie gru 05, 2010 18:50 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, zbieramy na karmę przed zimą.

A może ktoś ma dostęp do słomy? Dwa duże worki powinny wystarczyć.
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Pon gru 06, 2010 12:25 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, zbieramy na karmę przed zimą.

I nastala cisza. Mysle, ze jesli nikt nie ma mozliwosci, by slome zalatwic, warto pae zlotych z funduszu na zakup tejze przeznaczyc. Ta dziupla wyglada wyjatkowo nieciekawie.!
Zima sie dopiero zaanonsowala, dopiero ma pewnie zamiar pokazac prawdziwe oblicze. Warto te dziuple ocieplic.

alysia

Post » Pon gru 06, 2010 12:40 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, zbieramy na karmę przed zimą.

nikt nie mieszka blisko wsi? moze na gieldzie lub targu gdzies tam mozna slome kupic/ ja niestety za daleko mieszkam bo tak to bez problemu bym zalatwila
gerardbutler

Post » Pon gru 06, 2010 12:58 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, zbieramy na karmę przed zimą.

Ja nie mam żadnego dostępu do słomy...
Jestem za tym, żeby kupic.
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Pon gru 06, 2010 14:22 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, zbieramy na karmę przed zimą.

na allegro sprzedają .... na tony :roll:
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Pon gru 06, 2010 15:38 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, zbieramy na karmę przed zimą.

Jutro p. Wiesia będzie się starała dziure wylożyc sianem
jak bedzie za mało 1 paczki jaką posiada to dokupi jeszcze kilka.
Na pewno potrzebne jest osłoniecie też otworu od zewnątrz.
Pieniązki na słome są w kazdej chwili do dyspozycji.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Pon gru 06, 2010 15:42 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, zbieramy na karmę przed zimą.

Na małym cmentarzu są dwa zeszłoroczne domki, spore, a koty tylko trzy.
Trzeba naradzić się z p. Wiesią, ona wie, czy są używane i czy koty wolą dziuplę.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Pon gru 06, 2010 15:48 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, zbieramy na karmę przed zimą.

Rozmawiałam z p. Wiesią i orzekła
że koty przesiadują w tej dziupli.
Moze z duzego cmentarza przechodzą tez na mały.
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Pon gru 06, 2010 16:25 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, zbieramy na karmę przed zimą.

Do tej dziupli to potrzeba ze trzy worki 120 litrowe słomy. Poza tym nie wyobrażam sobie jak się tam Pani Wiesia dostanie, bo to bardzo niewygodne miejsce. Postaram się zorientować, gdzie kupuje słomę moje schronisko. Ale transport i tak by się przydał. O osłonięciu dziury też myślałem. Może kawałek wykładziny? Taki patent stosujemy w okienkach w schronie. W razie czego mam taker tapicerski do przymocowania tego do okienka.

Największy problem jest taki, że będę w Warszawie prawdopodobnie dopiero w sobotę i w ten dzień jadę do schronu, a w niedzielę prawdopodobnie znowu wyjeżdżam :(
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Śro gru 08, 2010 18:48 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, zbieramy na karmę przed zimą.

Wczoraj przyjechały do pani Wiesi
z Krakvetu 2 worki po 15kg Puriny - 254zł.
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Śro gru 08, 2010 19:15 Re: Cm.Wolski. Koty głodne, zbieramy na karmę przed zimą.

Dziś byłam na cmentarzu, koty stawiły się gromadnie na papu, najwięcej przy siedemdziesiątkach, tam 9 przyszło. A w sumie kilkanaście widziałam. Domki używane, kiedy podeszłam, wyszły dwie zadowolone kocice na spotkanie i w podskokach towarzyszyły mi pod krzak jałowca. Pod krzakiem było jeszcze mleko od wczoraj niezamarznięte! Ale śniegu dużo.
Przy grobie p. Kozdrowicza miały troszkę chrupek, zostawiłam więcej oraz mięso. Nic nie było natomiast w holenderskich domkach, wszystko wyjedzone, brak p. Ani zauważalny. Przywitał mnie buro-biały kocur, znany mi już wcześniej amator waleriany, dziś nie sprawiłam mu zawodu i dostał mięsko potraktowane tym specyfikiem, które wchłonął szybko. Zostawiłam tam paczkę chrupek i dużą puszkę Whiskas, nie wiem czy do poniedziałku im wystarczy, tam p. Wiesia nie dociera. Gdyby ktoś był w piątek na cmentarzu, proszę o tym miejscu pamiętać.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

[poprzednia][następna]