Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
renatab pisze::piwa:za złapanie podrostka
![]()
Ja też mam dobre wieści.Wczoraj udało mi się wziąć czarnego Maniusia-chłopczyka na ręce,obcięliśmy pazurki,jak siedział na kolankach to nawet nie musiałam go trzymać,tak bardzo podobało się Maniusiowi głaskanie.![]()
Dzisiaj było podobnie a nawet lepiej,siedział pod stołem w pokoju w towarzystwie malutkich i rezydentów próbował bawić się wędką a potem robił baranki.Pełnia szczęścia.On jest strasznym pieszczochem.To młody kociak,ma nie więcej jak5-6 miesięcy,ząbki już stałe,uszy do czyszczenia.Sama słodycz.
Michalinka przy głaskach pierwszy raz dzisiaj burczała,to będzie przebojowa dziewczyna.Borysek to taka mała pierdoła ale za to okrutny pieszczoch,wystarczy wyciągnąć do niego rękę a od razu załącza traktorek.Jego oczka raz są ładne a innym razem troszkę ropieją,przemywam świetlikiem i zakraplam Gentamycynkę.We wtorek pójdziemy do weta na szczepienie.
renatab pisze:Borysek dostał Gentamycynkę nie więcej niż 5-6 razy ,przemywam kilka razy dziennie świetlikiem.Odkąd jest u mnie troszkę pocieka mu z noska ,wygląda to tak jakby miał zmoczone wodą przy nosku,ale zachowuje się normalnie,stosownie do swojego wieku,jada,pije wodę i mleko dla kociąt,bawi się.
Mańka też trzeba dokarmiać i poić ,bo moim zdaniem za mało zjada i pije,waży nie więcej niż 1,50 kg,troche za mało,liczę że jak robale z niego wyjdą to i apetyt wróci
renatab pisze:Właśnie wróciłam z maluszkami od weta.Borysek ma zapalenie górnych dróg oddechowych,w oskrzelach czysto,temp.38 stopni,napiszę co dostał tylko nie wiem czy dobrze odczytam pismo Pani doktor:
-Sylox
-Catosal
-Tolfine
-Duphalyte
-Glukoza i Na Cl
-Tobrosopt krople do oczu
Michasia miała 40,8 stopni temp. i dostała taki sam zestaw leków.
Jutro idziemy na powtórkę.![]()
Będę obserwować Maniusia czy z nim też nic się nie dzieje,oczka ma czyste i nie kicha.Wczoraj rano był odrobaczony to wieczorem nie trzeba było go karmić tylko zjadł sam.W nocy biegał za rezydentami,urządziły sobie wyścigi.Mieszkanie w bloku na parterze ma swój urok,bo przynajmniej to stado tuptających kotów nikomu nie przeszkadza
renatab pisze:Borysek ma bardzo zainfekowane gardło i obydwa kichają ,leci z noska i oczu,Borysek dodatkowo ma powiększone węzły chłonne na pysiu i może dlatego dostał przecizapalne.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], lucjan123 i 67 gości