[Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw gru 02, 2010 21:16 Re: [Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

dostałam info od koleżanki z pracy, że na Żabiej 8 jest kotka ciężarna i małe kotki, które w ten mróz nie mają gdzie się podziać, a domków nie ma gdzie postawić,...oto nr tej kobiety: 856520944
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Czw gru 02, 2010 21:17 Re: [Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

Moje 3 tymczaski dostały dziś ostatni zastrzyk ( sprawnie wykonany przez p. Bogusie , która przyjechała do mnie osobiście, żeby chorych kotków nie narażać na mróz ) . Nie mają biegunki, wydalają martwe glisty, jedzą z apetytem, piją, mruczą gdy się je głaszcze. I cały czas grzecznie przebywają w łazience. Nie skaczą, nie niszczą, nie kotłują się, nie bawią się. W ogóle nie zachowują się jak typowe kociaki.
Moja Bebilonka parę razy wypuściła je z łazienki ( bo umie otwierać drzwi), ale nawet nie chciała ich zastraszyć ani nic- a potrafi znęcać się nad obcymi kotami. Juls też nie jest zainteresowany tymi tymczasami.
Trochę martwią mnie te dziwne zachowania.
Może ktoś 8) ma czas i chęci i możliwości by zrobić kociakom zdjęcia? :)

beata87

Od: Czw mar 27, 2008 22:42

Post » Pt gru 03, 2010 6:37 Re: [Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

Kocia Lady pisze:dostałam info od koleżanki z pracy, że na Żabiej 8 jest kotka ciężarna i małe kotki, które w ten mróz nie mają gdzie się podziać, a domków nie ma gdzie postawić,...oto nr tej kobiety: 856520944

Juz miałam nadzieję, że nie będzie takich wpisow. Zima z zaspami, a tu wciąż kociaki :strach:
Ja mogę tam przejść się na wizję lokalną dziś poźnym popołudniem. Może ktoś może wcześniej?
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

Post » Pt gru 03, 2010 16:45 Re: [Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

kassja pisze:
Kocia Lady pisze:dostałam info od koleżanki z pracy, że na Żabiej 8 jest kotka ciężarna i małe kotki, które w ten mróz nie mają gdzie się podziać, a domków nie ma gdzie postawić,...oto nr tej kobiety: 856520944

Juz miałam nadzieję, że nie będzie takich wpisow. Zima z zaspami, a tu wciąż kociaki :strach:
Ja mogę tam przejść się na wizję lokalną dziś poźnym popołudniem. Może ktoś może wcześniej?

Byłam na wizji terenowej, rozmawiałam z karmicielem, miłym, starszym panem, który mnie zaczepił sam, gdy zobaczył, że chodzę i rozglądam się. Kotki (prawdopodobnie 2) wiosną pojdą do sterylki, a kociaki (sztuk 4) były małe 5 miesięcy temu. Budki spod bloku spółdzielnia kazała usunąć, ale obok bloku są 2 domki jednorodzinne i kotki tam dały drapaka. Może tam mają jakieś schowki. Karmione są regularnie.
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

Post » Pt gru 03, 2010 18:34 Re: [Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

kassja pisze:
kassja pisze:

Byłam na wizji terenowej, rozmawiałam z karmicielem, miłym, starszym panem, który mnie zaczepił sam, gdy zobaczył, że chodzę i rozglądam się. Kotki (prawdopodobnie 2) wiosną pojdą do sterylki, a kociaki (sztuk 4) były małe 5 miesięcy temu. Budki spod bloku spółdzielnia kazała usunąć, ale obok bloku są 2 domki jednorodzinne i kotki tam dały drapaka. Może tam mają jakieś schowki. Karmione są regularnie.

czy mogą coś takiego zrobić?? A co z naszym projektem Mruczek :conf: nie można w żaden sposób się do niego odwołać?
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Pt gru 03, 2010 20:27 Re: [Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

Czarnulka21 pisze:Lu - przejdzie jej, tak kicia co u mnie jest biało-szara fuczała i burczała na pozostałe futra przez tydzień, teraz bawi się i bryka ze wszystkimi. Largo jedzie w sobotę na kastrację, a w niedzielę do DS :D .
Natomiast Vigo otworzył dzisiaj drzwi od kociego pokoju i wypuścił całe kocie towarzystwo czyli w sumie 8sztuk futer. Oczywiście mój TŻ ledwo stadko kotów połapał i usłyszałam parę ciepłych słów :roll:

A ja tak trzymam kciuki za Vigusia! Prześliczny kocur! Aż się dziwie, że tyle czasu czeka na dom...
Obrazek Obrazek

agni3szka1

Od: Nie wrz 26, 2010 15:16

Post » Pt gru 03, 2010 20:29 Re: [Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

agni3szka1 pisze:A ja tak trzymam kciuki za Vigusia! Prześliczny kocur! Aż się dziwie, że tyle czasu czeka na dom...

a dziękuję :D wiem, że to śliczne footro 8) Largo również 8)
ObrazekObrazek

lusesita

Od: Pon wrz 28, 2009 11:56

Post » Pt gru 03, 2010 23:29 Re: [Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

Trzymajcie kciuki za Lusię. Jutro o ile nas nie zawieje ... Lusia będzie miała o 9 rano operację.

gagga

Od: Pon cze 21, 2010 10:42

Post » Sob gru 04, 2010 11:34 Re: [Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

z całego serca :ok:
Obrazek Obrazek

agni3szka1

Post » Sob gru 04, 2010 15:53 Re: [Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

Lusia już biega :) właściwie czai się bo się wstydzi. Bardzo szybko wyszła z narkozy. Obcięte ma całe uszka z chrząstką. Nie widziałam jeszcze jak to wygląda bo nie byłam na operacji i Lusia ma zawiniętą główkę. Dla mnie i tak jest piękna. Zmartwiłam się tylko jak wróciłam do domu bo zauważyłam wymiociny. A Lusia w nocy kaszlała i nie wiedziałam , że zwymiotowała. No i w wymiocinach były ohydne długie glisty. Więc za kilka dni znowu tłuczenie robali. Teraz położyła się na swoim kocyku na moim łóżku i podsypia. Musiałam Bunię wynieść bo strasznie ją ten badaż Lusi korci...
Dziękujemy za wsparcie bo wiedząc, że mam tyle życzliwych osób , które 3mały za nas kciuki było mi lżej.
Dziękuję też Czarnulce za transport i asystowanie przy operacji.
A mi to chyba nerwy odchodzą bo łzy mi kapią po klawiaturze.

Obrazek
Obrazek

gagga

Od: Pon cze 21, 2010 10:42

Post » Sob gru 04, 2010 17:02 Re: [Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

Dzielna Lusia ! :ok:

Luspa

Post » Sob gru 04, 2010 18:29 Re: [Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

Biedna Koteczka... ten płasko nabłonkowy jest paskudny!;/
Ale Lusi na pewno się uda! :ok: :1luvu:
Obrazek Obrazek

agni3szka1

Post » Sob gru 04, 2010 18:51 Re: [Białystok9] obcięli jej uszy, przypalili wąsy s. 17

bozennak pisze:
ellza1 pisze:
bozennak pisze:Mitunik od środy przebywa w u mnie izolowany w kuchni, brak innej możliwości. We czwartek miał kastrację. Problem w tym, że kot od czwartku nie zrobił kupki.
Wypuszczony na balkon /w sobotę/ wysiusiał się ale nie do kuwety, po prostu wyglądało to tak, jakby chciał oznaczać, bo oddał mocz na ściankę na regał. Było tego dużo, normalna chyba porcja. Baaaardzo zapachowo, więc praktycznie w porządku, ma prawo jeszcze jakiś czas mocno pachnieć.
Brak kupki bardzo mnie niepokoi, może ktoś zna takie przypadki?
Mitunik ma ok.roku, więc jest dorosłym kotem. Dotychczas przebywał na podwórku ma swoje zwyczaje.
Co będzie jak nie załapie do czego służy kuwetka?

Dzisiaj zawiozłam Mitunika do DS w Warszawie. Państwo fajni, warunki wydają się super, dałam kociowi wyprawkę i, niestety, trochę łez.
Prawde mówiąc najchętniej poleciałabym zabrać go. Był taki spięty i wystraszony - wyobrażam sobie, co sobie o mnie pomyślał.
Dziewczyny - tak bardzo pragnę, by mu było dobrze w nowym domku.

bozennak

Od: Pt sie 07, 2009 22:49

Post » Sob gru 04, 2010 22:39 Re: [Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

Bolek pojechał do DS :partygirl:

Luspa

Post » Sob gru 04, 2010 22:49 Re: [Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

:piwa: :piwa: :piwa:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

[poprzednia][następna]