Do ZAMKNIĘCIA!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 04, 2010 15:08 Re: Ko(t)miksy+KOTmoterstwo. Z gołym brzuszkiem trafi na śnieg..

Komiks genialny :ryk:

Ale tej kici mi tak żal... :cry:
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Pon gru 06, 2010 1:09 Re: Ko(t)miksy+KOTmoterstwo. Z gołym brzuszkiem trafi na śnieg..

Bardzo dziękuję za pochwały dla komiksu!

Dziś bez kotmoterstwa, tylko porządkowo - w sprawie grudniowego głosowania w KrakVecie. Regulamin nie pozwala na agitację poza specjalnym wątkiem (podpiętym na KOTACH), więc i w moim wątku możemy propagować swoich faworytów tylko banerkami.
Napiszę tylko, że sam uważam, że skala pomocy z tego źródła jest tak duża, że pomoc ta, powinna trafić do jakiejś i n s t y t u c j i. Ponoć tak wcześniej bywało i dopiero od niedawno zgłaszane są osoby indywidualne. A wartość pomocy ciągle rośnie!

W każdym razie gorąco namawiam by w ogóle głosować!
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Pon gru 06, 2010 11:58 Re: Ko(t)miksy+KOTmoterstwo. Z gołym brzuszkiem trafi na śnieg..

jaka ta kicka ladniutka :1luvu: :1luvu: trzymam kciuki za kiciusie :ok: :ok: :ok: :ok: tylko tyle moge zrobic... :cry:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pon gru 06, 2010 22:00 Re: Ko(t)miksy+KOTmoterstwo. Z gołym brzuszkiem trafi na śnieg..

VVu - Kinga z Pomorza to osoba prywatna, ale sama dopilnowała sterylki ponad połowy z ponad 40 kotów, które dokarmia :> To chyba wystarczająca skala? ;)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon gru 06, 2010 22:14 Re: Ko(t)miksy+KOTmoterstwo. Z gołym brzuszkiem trafi na śnieg..

Szalony Kot pisze:VVu - Kinga z Pomorza to osoba prywatna, ale sama dopilnowała sterylki ponad połowy z ponad 40 kotów, które dokarmia :> To chyba wystarczająca skala? ;)

Chodzi mi o skalę pomocy, którą przekazuje KrakVet - to jest już kilkanaście tysięcy złotych! W jedzeniu!!
A w dodatku to jedzenie ma przecież terminy przydatności do spożycia (oraz zajmuje chyba sporo miejsca).
Wg mnie taki ogrom karmy może spożytkować - bezstratnie - tylko jakaś instytucja (np. schronisko).
ObrazekObrazek

VVu

Post » Wto gru 07, 2010 9:44 Re: Ko(t)miksy+KOTmoterstwo. Szylka w DT

Cieszę się, że szylkretka dostała DT ... :D

A na blogu VVu (http://kotmiksy.blox.pl) znalazłam świetny rysunek :!: - "Nie odkładaj na jutro tego ..." wpis z 6.12.br. :wink:

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Wto gru 07, 2010 13:46 Re: Ko(t)miksy+KOTmoterstwo. Szylka w DT

Willow_ pisze:Cieszę się, że szylkretka dostała DT ... :D

A na blogu VVu (http://kotmiksy.blox.pl) znalazłam świetny rysunek :!: - "Nie odkładaj na jutro tego ..." wpis z 6.12.br. :wink:

Rysunki z blogu wykorzystamy kiedyś tutaj do podnoszenia kotmoterstw :mrgreen: , nie zmarnują się.
Ale też muszę zrobić nowe ko(t)miksy do podnoszenia. Tyle że teraz trochę chory jestem :( .
Ale jak macie jakąś pilną rzecz, to wklejajcie, mam jeszcze w zanadrzu jeden foto-ko(t)miksik :wink:, będziemy podnosić.
ObrazekObrazek

VVu

Post » Wto gru 07, 2010 18:25 Re: Ko(t)miksy+KOTmotet. KOTERIA-potrzeba na leczenie Białaska!

Potrzebujemy wsparcia dla chorego kotka:

Efcia1 pisze:Białasek właśnie po kontroli u dr Czubek. Jego zewnętrzny wygląd ma się nijak do wyników badań, które są złe :roll:
Dzisiaj rozpoczął kurację kocim interferonem. Dr Czubek powiedziała, że to jedyna szansa dla niego. Jak zareaguje na pierwszą serię (5 zastrzyków) będzie kontynuacja. Jeśli nie, to znaczy, że nic nie pomoże...
Jak wiecie kuracja interferonem jest droga, stąd mój apel: czy ktoś mógłby finansowo wspomóc Koterię w leczeniu Białaska? Ośrodek ledwo wiąże koniec z końcem, nie wiemy czy uda nam się przetrwać do wiosny, a mimo to fundacja nie odmówiła pomocy kotu. Pomóżmy, proszę
:kotek:
Tu jest link do wątku Białaska: Wawa Białasek FeLV +, szukamy pilnie dt/ds!!!

Podnoszę tym foto-komiksem sensacyjnym bez sensacji:
Obrazek
Ostatnio edytowano Czw lut 16, 2012 0:24 przez VVu, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

VVu

Post » Wto gru 07, 2010 18:34 Re: Ko(t)miksy+KOTmotet. KOTERIA-potrzeba na leczenie Białaska!

Dzielne chłopaki ... zawsze na posterunku Obrazek

Trzymam kciuki za Białaska - będzie lepiej :)

Willow_

Post » Pt gru 10, 2010 12:13 Re: Ko(t)miksy+KOTmotet. Kociak będzie jutro, a domek zniknął!

Podnoszę własne ( :oops: ) KOtmoterstwo:
VVu pisze:Potrzebujemy pomocy!
Kociak przyjeżdża już jutro, a domu dla niego nie ma. :( U renatab, która miała dać kociakowi DT - pp... (Kociak, uciekając, najprawdopodobniej uratował sobie życie). U karmicielki, która pośredniczy, nie możemy malca zostawić, bo ona - nie mając środków - zatrzymała u siebie na stałe 2 koty, dla których Jana szukała domu (i dla jednego właśnie znalazła, i musiała sprawę odkręcać...).
U nas - szpilki nie da się wetknąć: o "persika" Maluszka wiele jest pytań, ale na razie nic z tego nie wynika; w klatce siedzą 2 maluchy.

Kobieta, która złapała kociaka, mówi, że nie może go przechować i wypuści go na dwór. A właśnie znowu zaczęło sypać za oknem...

z tego wątku: Maluch (2 - 3 mies) na mrozie, uciekł, znalazł się.

Podnoszę tym rysunkiem (z mojego bloga):
Obrazek

Edit: Kociak ma DT u joarkadia! Hura!!
Ostatnio edytowano Czw lut 16, 2012 0:24 przez VVu, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

VVu

Post » Nie gru 12, 2010 16:57 Re: Ko(t)miksy+KOTmoterstwo

Co w błąd wprowadzasz, kociak został w TDT i nie ma opcji, żeby go oddali :mrgreen: Szczęśliwy dzień :)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie gru 12, 2010 17:47 Re: Ko(t)miksy+KOTmoterstwo

Szalony Kot pisze:Co w błąd wprowadzasz, kociak został w TDT i nie ma opcji, żeby go oddali :mrgreen: Szczęśliwy dzień :)

To "nasza" karmicielka drugi raz tak nas wmanewrowała, wywołała (naszymi rękami) zamieszanie.
Ale najważniejsze, że kociak ma dom - i to DS! Mają go nawet nie wypuszczać!
Czyli jednak hepiend. :D
ObrazekObrazek

VVu

Post » Nie gru 12, 2010 23:48 Re: Ko(t)miksy+KOTmoterstwo

czyli TDT nie jest juz ani TDT ani DT tylko wpadli po same uszy, kocio sobie ich owinal wokol lapki i teraz to juz jest DS? :ok: :ok: :ok: Nie wiem, jak te koty to robia, ale, kurka wodna, maja na nas swoje sposoby :ryk: :ryk:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pon gru 13, 2010 13:03 Re: Ko(t)miksy + KOTmoterstwo. Przynieśli kota, żeby uśpić ...

1 listopada ukazało się KOTmoterstwo dotyczące Oskara.
Willow_ pisze:Pozwalam sobie na kolejne KOTmoterstwo - do Ani Rylskiej trafił kot przyniesiony do lecznicy na uśpienie, bo ludzie nie chcieli leczyć nerek.

Obrazek

Dobre wieści z wczoraj - dzisiaj Oskar jedzie do swojego nowego DS Obrazek
Anna Rylska pisze:jutro rano Oskar jedzie do domu, domek zgłosił się z ogłoszenia w lecznicy, ma doswiadczenie z takimi kotami

Willow_

[poprzednia][następna]