Edisia kochana kruszynka...(*)(*)(*)..4 lata bez Edisi...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 03, 2010 14:24 Re: Chory mały Edison.. po 4 mcach w szpitalu szukamy DT/DS!!!!!

Marzenia11 pisze:Aleksandra59 - a jaki jest tryb podawania tej autoszczepionki dopyszcznie?? Wiem, ze co dwa dni, ale jak długo?? Możliwe, że mi umknęło to, może już pisałaś.. :oops: :oops: :oops:

Marzenia obaj panowie zaczynają teraz autoszczepionkę w zastrzyku, dopyszczną zakończyli w środę. Jeszcze nie wiem w jakim trybie będą robione zastrzyki - wetki mają skontaktować się z laboratorium. Zastrzyki podskórne.

Edison nadal bez kołnierza :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Piątkę dzisiaj przybiliśmy :D :D

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Pt gru 03, 2010 19:11 Re: Chory mały Edison.. po 4 mcach w szpitalu szukamy DT/DS!!!!!

To potrzymam za autoszczepionkę i domek!! :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt gru 03, 2010 19:22 Re: Chory mały Edison.. po 4 mcach w szpitalu szukamy DT/DS!!!!!

Zmieniło się - lecznica skontaktowała się z laboratorium i zostało ustalone, że najpierw obaj panowie zakończą całą dawkę autoszczepionki dopyszcznej. I dopiero wtedy włączona zostanie autoszczepionka iniekcyjna :ok: Ale muszą być jeszcze konsultacje z labem.

Edi dalej się nie drapie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Aleksandra59

Post » Pt gru 03, 2010 19:42 Re: Chory mały Edison.. po 4 mcach w szpitalu szukamy DT/DS!!!!!

Się pogubiłam - nie będę się starać ogarnąć tylko będę czekała na bieżąco na informacje :lol: :lol: :lol:

Eedison - Ty tak trzymaj i już :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pt gru 03, 2010 19:48 Re: Chory mały Edison.. po 4 mcach w szpitalu szukamy DT/DS!!!!!

Edi-dzielny chłopaczku!-ciotki dumne sa z ciebie,że juz lepiej ze zdrówkiem i że się nie rozdrapujesz!!!

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pt gru 03, 2010 21:02 Re: Chory mały Edison.. po 4 mcach w szpitalu szukamy DT/DS!!!!!

Noooo!!! A jakie zadowolone :D :D :D

Marzenia11

Post » Pt gru 03, 2010 23:15 Re: Chory mały Edison.. po 4 mcach w szpitalu szukamy DT/DS!!!!!

edisonek pozdrawia wieczorową porą i szuka domku! :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Sob gru 04, 2010 10:30 Re: Chory mały Edison.. po 4 mcach w szpitalu szukamy DT/DS!!!!!

Całuski w łepek dla kocurrra!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marzenia11

Post » Sob gru 04, 2010 10:36 Re: Chory mały Edison.. po 4 mcach w szpitalu szukamy DT/DS!!!!!

Edison dalej się nie drapie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Aleksandra59

Post » Sob gru 04, 2010 21:20 Re: Chory mały Edison.. po 4 mcach w szpitalu szukamy DT/DS!!!!!

Edison dalej się nie drapie, ale to jest również efekt podawanego sterydu :? Dzisiaj dowiedziałam się o tym, że Edi ma również podawany steryd ..............

Wet Małgosia zaleca dla Edisona domek - uważa, że zupełnie nie ma potrzeby, aby teraz Edison siedział w lecznicy .............

Aleksandra59

Post » Sob gru 04, 2010 21:24 Re: Chory mały Edison.. po 4 mcach w szpitalu szukamy DT/DS!!!!!

Jak mus ten steryd to trudno.. :roll: ciekawe jak będzie bez sterydu :? oby tak samo!

Marzenia11

Post » Sob gru 04, 2010 21:40 Re: Chory mały Edison.. po 4 mcach w szpitalu NA CITO DT/DS!!!!!

Och, po poście i opinii wetki tak mnie po prostu znienacka naszło i wklejam tu to co napisałam w pierwszym poście na pierwszej stronie..

Od dłuższego czasu się zastanawiam nad tym, jaka jest historia tego kota... Urodził się w efekcie mega rozmnażania w rozmnazalni u zbieraczki, od początku w stadzie zagłodzonych, zabiedzonych kotów, walczących o pseudo-jedzenie..Nie zauważany, nie głaskany, nie tulony był "jednym ze stada". Los chciał, że był w maleńkiej grupce kotów wyrwanych zbieraczce do adopcji. Mówiła o nim, że taki gaduła jest, a w istocie okazało się, ze to ciężka choroba go trawi, z ktorą nie poradził sobie DS i po 3 miesiącach oddał Ediego... Kocurek trafił do lecznicy, gdzie długo nie było wiadomo, co mu jest, a potem długo nie reagował na leczenie...
W końcu jednak udało się - edisonek czuje się zdecydowanie lepiej, na tyle, ze może pojechać do swojego domku - stałego bądź tymczasowego.
Ale kto go zechce? Czy ten kot może mieć jeszcze nadzieję na dom? Czy może liczyć na cud?
Przeciez ludzie się wystraszą adopcji kota z tak strasznego środowiska i po 4 miesiącach bycia w szpitalu..

Odwagi dużej nie trzeba - Edison lubi być głaskany i tego potrzebuje. Oczywiście ma złe skojarzenia z braniem na ręce - brany był do zabiegów, zastrzyków, badań - może się bać, uciekać, być nieufny, ale miejmy nadzieję, ze ręce pelne miłości i cierpliwość człowieka sprawią, że znów zaufa i rozmruczy się w swoim domu, na kolanach człowieka......

Marzenia11

Post » Nie gru 05, 2010 13:18 Re: Chory mały Edison.. po 4 mcach w szpitalu NA CITO DT/DS!!!!!

Edison dalej się nie drapie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia trzeba napisać, że Edison jednak nie jest zdrowy i że pewnie konieczna będzie dalsza diagnostyka :?

Aleksandra59

Post » Nie gru 05, 2010 15:45 Re: Chory mały Edison.. po 4 mcach w szpitalu NA CITO DT/DS!!!!!

Kochany Mikołaju,
bardzo proszę o domek dla Edisona.
O domek, w którym w końcu dostanie miłość i go Duży nie odda i będzie tulić caały dzień i noc.

dite

Od: Pt maja 14, 2010 18:19

Post » Nie gru 05, 2010 16:46 Re: Chory mały Edison.. po 4 mcach w szpitalu NA CITO DT/DS!!!!!

[i][
dite pisze:Kochany Mikołaju,
bardzo proszę o domek dla Edisona.
O domek, w którym w końcu dostanie miłość i go Duży nie odda i będzie tulić caały dzień i noc.

/i]

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

[poprzednia][następna]