Potrzebna pomoc $ w leczeniu kotów Agnieszki!!! ŁÓDŹ

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 22, 2010 12:06 Re: Potrzebne wsparcie dla kotów wolnożyj.-leczenie i karma ŁÓDŹ

Zamieszczam zestawienie "lecznicze", które zrobiłyśmy z Agnieszką.

Rysio- do przeglądu i remontu zęby, brzydko pachnie z pysia, apatyczny, mało je, była biegunka, chwilowo "zaleczona".. 12 lat, a więc potrzebne badania krwi..powtórzenie szczepienia, odrobaczenie..

Czarnulek - miał grzybicę sierści, raczej "zaleczona", wyraźnie chudnie, wymiotuje, (wczoraj trochę sierścią i żółtą mazią), nie chce jeść, kaszle, chyba się przezięcił, bo nie chce przychodzić z dworu do domu, zęby do przeglądu, ma 10-11 lat, więc też badania krwi..

Kacper - chrapliwie oddycha, Agnieszka podejrzewa zapalenie płuc, ma apetyt, zęby w strasznym stanie, przestał jeść suche, ma biegunkę, kuleje na jedną nogę..

Maciek - Agnieszka podejrzewa SUK, jest gruby, apetyt ma, zęby do remontu.., nie był w ogóle szczepiony!

Tosiek- podziębiony, ma apetyt, ma koślawe nogi, latem miał 2x biegunkę..

Poziomka - zęby do przeglądu, teraz od wczoraj choruje..Agnieszka dziś idzie z nią do weta lub po poradę, ma zadzwonić do mnie po wizycie, raz szczepiona

Pawełek - jest bardzo chudy, kuleje na tylną nogę, ma na niej guz eozynofilowy.., raz szczepiony

Gryzelda - odrobaczenie, nie była jeszcze szczepiona

Horacy - odrobaczenie, nie był jeszcze szczepiony

Wszysrkie koty: odrobaczenie, pierwsze lub powtórzenie szczepienia, zdało by się testy..

z orientacyjnych wyliczeń po konsultacji z wetem: potrzeba średnio 100,- na kota.. myślę, żeby zacząć od Czarnulka, Kacperka i Rysia..; choć dziś pojawił się problem z Poziomką..

mamy na leczenie 50,- od jaaana :1luvu:

Agnieszka prosiła, aby leczyć swoje koty w lecznicy Sfora, na ul. Przybyszewskiego, tam ma już kontakt z wet. Ewą Pacławską i dobry dojazd do lecznicy.

Agnieszka niestety nie ma konta.. a więc, jeśli się zgodzicie, wpłaty byłyby na moje, a ja po uzgodnieniu z wetem konkretów - potrzeb zdrowotnych i wydatków (i po obliczeniu wpływu), po wystawieniu faktury, rozliczałabym wydatki na wątku, wstawiając fotę faktury z opisem czynności lekarskich..
czyli: ile mamy do dyspozycji, jaka jest potrzeba.. faktura, rozliczenie..

spróbuję namówić Agnieszkę na założenie konta bankowego.. a jak już będzie z nami na wątku, też łatwiej będzie komunikować się..

wczoraj widziałam się z Agnieszką, codziennie jesteśmy w kontakcie telefonicznym :ok:
Ostatnio edytowano Pon lis 22, 2010 13:20 przez Hanulka, łącznie edytowano 1 raz
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Pon lis 22, 2010 12:54 Re: Potrzebne wsparcie dla kotów wolnożyj.-leczenie i karma ŁÓDŹ

Wieczorkiem wyedytuję pierwszy post i wstawię tą listę :ok:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Pon lis 22, 2010 13:16 Re: Potrzebne wsparcie dla kotów wolnożyj.-leczenie i karma ŁÓDŹ

dziękujemy serdecznie za pierwszą wpłatę na leczenie :D
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Pon lis 22, 2010 13:37 Re: Potrzebne wsparcie dla kotów wolnożyj.-leczenie i karma ŁÓDŹ

skarbonka pisze:dziękujemy serdecznie za pierwszą wpłatę na leczenie :D

:1luvu: i bardzo prosimy, w imieniu Agnieszki i jej kotów o wsparcie finansowe :1luvu:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Wto lis 23, 2010 14:25 Re: Potrzebne wsparcie dla kotów wolnożyj.-leczenie i karma ŁÓDŹ

kiche_wilczyca pisze:Wieczorkiem wyedytuję pierwszy post i wstawię tą listę :ok:

kiche_wilczyca :1luvu: bardzo dziękujemy :D :D
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Śro lis 24, 2010 17:33 Re: Potrzebna pomoc $ w leczeniu kotów Agnieszki!!! ŁÓDŹ

witajcie, rozmawiałam dzis z Agnieszka, na jutro jesteśmy umówione. Leczenia na szybko wymaga Poziomka, robi rzadkie i żółte kupy, Agnieszka była juz a nią u wetki, dostała zastrzyki i trzeba wykupić krople na oczko, bo boli, najprawdopodobniej pozostalośc po jakimś wirusie, te krople to tobradex i kosztują prawie 30,- sprawdzałam w necie nie da sie ich kupić inaczej, jak na receptę..
pomyslałam, że z tych 50,- na uodparniacze byłby immunodol (juz zamówiłam-ok. 28.-) i właśnie te krople? kupię jeszcze w aptece nifuroksazyd bez recepty...

Agnieszka mówiła mi, że za te wizytę u wetki z Poziomką ma "na krechę" 35,-

na dzień dzisiejszy mamy jeszcze (poza 50,- od skarbonka - wydatkowane byłoby na immunodol i krople):
:arrow: 50,- od jaaana :1luvu:
:arrow: 100,- od Św. Mikołaja A
:arrow: 150,- od Św. Mikołaja B
Razem: 300,-

Porozmawiam z wetką i Agnieszką. Ustalimy, co jest ważne w leczeniu kotów. Poza Poziomką, uważam, że trzeba zająć się seniorami. Ważne też szczepienia i odrobaczenie. Myślę, że najpierw choroby, a następnie (w miarę środków) kolejne działania.
Prosze też o uwagi, pomysły, propozycje.

Bardzo dziękuję za dotychczasową pomoc dla Agnieszki i Jej kotów. Agnieszka jest bardzo wdzięczna, że Forumowicze chcą nieść pomoc Jej samej i kotom. :1luvu: :1luvu:

Bardzo też proszę o możliwe wsparcie finansowe na Akcję "Leczymy, żeby nie umarły" oraz o wsparcie rzeczowe, także karmę (kurczy się zastraszająco), żwirek (już nie ma - w kuwetach papier toaletowy).Agnieszka dokarmia także koty wolnożyjące w jej okolicy, psy również.
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Nie lis 28, 2010 14:38 Re: Potrzebna pomoc $ w leczeniu kotów Agnieszki!!! ŁÓDŹ

Hallo moi drodzy pomóżmy wyleczyć koty Agnieszki by choć miała taki prezent na Święta :1luvu:
Prosimy każdy grosik się przyda :!:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Nie lis 28, 2010 18:59 Re: Potrzebna pomoc $ w leczeniu kotów Agnieszki!!! ŁÓDŹ

a więc na dziś mamy 300,- :ok:
rozmawiałam wstępnie z wetką.. jutro dłużej pogadamy, mam nadzieję..nie chcę jej zajmować prywatnego czasyu.

widziałam się z Agnieszką w piątek, zawiozłam:
:arrow: tobradex - krople do oczu dla Poziomki - 20,80 (na prośbę Agnieszki)
:arrow: DOLFOS Cat Immunodol Mini preparat mineralno-witaminowy 60 tabl. - 27,55 (na prośbę Agnieszki)
:arrow: Rutinoscorbin całe opakowanie - 6,99 (na prośbę Agnieszki)
Razem: 55,34 = rozliczenie 50,- od skarbonka :D (mam paragon i fakturę z e-sklepu, wkleję później do tego postu)
ponadto:
:arrow: CERTECH Żwirek Super Benek Pinio 35l - 43,30zł (wsparcie ode mnie dla kotów)
:arrow: trochę żywności dla Agnieszki, wcześniej też trochę tego rodzaju wsparcia.

Leczona jest Poziomka.
W sobotę z informacji tel. od Agnieszki wiem, że Rysiowi się pogorszyło, miała iść w sobotę do weterynarza.

Zebrane pieniążki przeznaczone zostaną na leczenie weterynaryjne. Znów kończy się karma.., żwirek powinien na jakiś czas wystarczyć.. KAŻDA POMOC POTRZEBNA!!! Czy ktoś może ma "zbędne" lub wymienia kocie gadżety? np. drapak, tunel, zabawki.. latem koty mają ogród, ale zimą będą się nudzić..może dzięki WAM miałyby trochę rozrywki?

1. część faktury z produktami dla Agnieszki:
Zamówienie nr. 5808 (Dostarczono)
Data Zamówienia: poniedziałek, 22 listopad 2010
Adres Dostawy..
Łódź, 91-058
Polska
Produkty Podatek Suma
1 x DOLFOS Cat Immunodol Mini preparat mineralno-witaminowy 60 tabl. 7% 27,55 zł
1 x CERTECH Żwirek Super Benek Pinio 35l 22% 43,30zł
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pon lis 29, 2010 10:04 Re: Potrzebna pomoc $ w leczeniu kotów Agnieszki!!! ŁÓDŹ

kiche-wilczyca :1luvu: bardzo dziękuję za uaktualnienie 1 postu :1luvu: :1luvu:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Śro gru 01, 2010 20:30 Re: Potrzebna pomoc $ w leczeniu kotów Agnieszki!!! ŁÓDŹ

Witam, BARDZO POTRZEBNY TRANSPORT KOTÓW Z DOMU AGNIESZKI (OKOLICE SZPITALA KOPERNIKA) DO WETA - PRZYNAJMNIEJ RAZ W TYGODNIU!!

RYSIO MA CHORE UCHO - WYMAGA pilnego transportu do weta! Bardzo prosimy o pomoc!

Lecznica to Sfora na ul. Przybyszewskiego 12 :D

edit: literówki
Ostatnio edytowano Śro gru 01, 2010 21:19 przez Hanulka, łącznie edytowano 1 raz
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Śro gru 01, 2010 20:37 Re: Potrzebna pomoc $ w leczeniu kotów Agnieszki!!! ŁÓDŹ

Hanulko, moge przesłać trochę drobnych zabawek, którymi wzgardziły moje panienki - myszki itp. Na jaki adres? I jak są potrzebne jakieś małe rzeczy, do jednej wiekszej koperty z zabawkami, to napisz co
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Śro gru 01, 2010 21:10 Re: Potrzebna pomoc $ w leczeniu kotów Agnieszki!!! ŁÓDŹ

taizu pisze:Hanulko, moge przesłać trochę drobnych zabawek, którymi wzgardziły moje panienki - myszki itp. Na jaki adres? I jak są potrzebne jakieś małe rzeczy, do jednej wiekszej koperty z zabawkami, to napisz co

witaj, taizu :D
myślę, że kotki Agnieszki miałyby wielką radość z zabawek.. możesz bezpośrednio do Agnieszki lub do mnie.. :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Śro gru 01, 2010 21:14 Re: Potrzebna pomoc $ w leczeniu kotów Agnieszki!!! ŁÓDŹ

Jeśli mam przesłać na adres Agnieszki, to go poproszę na PW :D
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Śro gru 01, 2010 21:14 Re: Potrzebna pomoc $ w leczeniu kotów Agnieszki!!! ŁÓDŹ

taizu pisze:Jeśli mam przesłać na adres Agnieszki, to go poproszę na PW :D

się robi :D
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Śro gru 01, 2010 21:18 Re: Potrzebna pomoc $ w leczeniu kotów Agnieszki!!! ŁÓDŹ

Prosimy bardzo kto może!! :oops:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

[poprzednia][następna]