Poznań Główny - koty i kocięta...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 30, 2010 12:12 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

To czekamy na banerek :)
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Wto lis 30, 2010 18:39 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

Bazarek motylkowy zebrał 104 zł - przelew już poszedł :)
Obrazek Obrazek Obrazek

alveaenerle

Od: Śro lis 10, 2010 19:20

Post » Wto lis 30, 2010 18:58 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

MartaK pisze:A z innych spraw: zabieram się za rozliczenie miesiąca. Jutro postaram się tu umieścić zestawienie wszystkich wpłat i wydatków.

A może nowy watek z przekierowaniem do tego, by wszystkie rozliczenia były na 1 str.
Obrazek

itaka

Post » Wto lis 30, 2010 19:37 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

koconek pisze:Ktoś wspominał o miseczkach jednorazowych u mnie - tak to nadal aktualne, miseczki czekają - tak, jak i budki. Niestety jestem w "rozjazdach" więc proszę się ze mną kontaktować telefonicznie - ktoś musi to odebrać, bo ja nie dam rady podwieźć.

Na kolejną turę budkowania także odpadam.

Dzisiaj byłyśmy z Martą u Ciebie w biurze po budki, więc zabrałyśmy też miseczki.
Dzięki!:)

No właśnie: Marta dzisiaj dostała telefoniczną zgodę na postawienie budek dla kotów, więc zaniosłyśmy 6 i już ustawiłyśmy je w kilku miejscach:
3 w tzw. graciarni, 2 pod schodami budynku, który być może będzie składzikiem na karmę i 1 - największą - na tej ulubionej łące kotów.
Po ostatnią budkę już nie zdążyłyśmy pójść do biura, bo już było po 17-tej.
Innym razem.
Dzisiaj pojawiło się niezłe stadko na karmienie.
Polanka, czy też byłaś dzisiaj?
Ja do końca nie wiedziałam, czy uda mi się wyjść z pracy tak, żeby jeszcze zdążyć na dworzec, wiec nie pisałam, ze będę tam dzisiaj.
Jutro też powinnam być na dworcu. Do jednej budki, tej największej chce dołożyć kocyk, bo jeden to za mało.
Dobrze byłoby tam jeszcze dorzucić sianko albo słomę. Worek słomy jest u Marty w garażu, ale Marta nie ma jak go przetransportować na dworzec, bo ani Ona ani ja nie dysponujemy autem. Czy ktoś z Was, kto jest zmotoryzowany, znalazłby czas, żeby pomóc z tym transportem?

W czwartek już nie pójdę na dworzec.
Czy ktoś dałby radę podejść?
Jak tylko wyjaśni się sprawa z tym potencjalnym składem na karmę, to pewnie tam będziemy trzymać zapasy, które powoli się gromadzą i wtedy może więcej osób mogłoby dokarmiać dworcowe Sierściuszki :)

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Wto lis 30, 2010 19:46 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

Ale fajnie ze pozwolili postawic budki. Kotki beda mialy cieplej. Mam nadzieje ze budki nie zaczna przeszkadzac niebawem :? .
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Wto lis 30, 2010 19:46 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

kasia_5000

Post » Wto lis 30, 2010 19:58 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

kasia_5000 pisze:http://www.pustamiska.pl/index-3.php

Czytasz w moich myslach :). Poszukiwalam tej strony bo po ostatniej przypadkowej wizycie :roll: .
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Wto lis 30, 2010 20:04 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

skwareek pisze:Ale fajnie ze pozwolili postawic budki. Kotki beda mialy cieplej. Mam nadzieje ze budki nie zaczna przeszkadzac niebawem :? .

Miejmy nadzieję, że nie.
W tej tzw. graciarni już wcześniej były kartony z siankiem, tyle że nieocieplone.
A te pozostałe budki raczej nie są na widoku.
A tam, gdzie postawiłyśmy tę największą, już stała drewniana - taka mała.

kasia_5000

Post » Wto lis 30, 2010 20:13 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

Ja od Czwartku jestem w Poznaniu i jestem zmotoryzowana więc mogę pomóc w transporcie .
Obrazek

itaka

Post » Wto lis 30, 2010 20:18 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

itaka pisze:Ja od Czwartku jestem w Poznaniu i jestem zmotoryzowana więc mogę pomóc w transporcie .

Dzięki!
Marta pewnie jutro zajrzy na forum, więc pewnie będzie się do Ciebie odzywać.

kasia_5000

Post » Wto lis 30, 2010 20:27 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

MartaK pisze:
jerzykowka pisze:Nieco spóźniony raport budowlany :wink:
Otóż w sobotę zbudowałyśmy 2 budki, a pracowałyśmy do 17.30. Może dlatego, że byłyśmy we trzy, a po południu dopiero w czwórkę, może dlatego, że wszystkie ścianki budek robiłyśmy z podwójnego styropianu (5+5 czyli 10cm), a może dlatego, że coś innego :oops: :wink:
Zdecydowałyśmy się na podwójne ścianki po konsultacjach z doświadczonymi forumowymi budowniczymi budek, mam nadzieję, że się nie gniewacie (bo w związku z tym zostało tylko 6 płyt styropianu).
Ciepłe budowle czekają w rodzinnym domu Petki. Cała reszta materiałów czeka w moim drewnianym garażu i mam nadzieję, że nic się nie zniszczy!!!
Peciu, Polanko, Olko - bardzo Wam dziękuję za żarliwą pracę, za to, że znalazłyście czas :D No i cieszę się, że miałam okazję poznać przemiłe, młode kobiety o wielkich sercach!!!

Dziewczyny, super :ok: W takim razie Wasze budki na pewno postawimy na zewnątrz, nie w graciarni - ze względu na tą bardzo grubą warstwę styropianu. Bardzo Wam dziękuję, że znalazłyście czas i przede wszystkim chęci, aby poświęcić cenny kawałek weekendu dla dworcowiaków :king: Naprawdę bardzo to doceniam.

Specjalne podziękowania dla jerzykowki, za to, że tak spontanicznie i z wielkim zaangażowaniem przejęła koordynację budkowania!

jerzykowka pisze:Myślę, że trzeba pomyśleć o kolejnej turze budowania. Może ktoś jeszcze znajdzie czas i coś wspólnie dorobimy :ok: :ok: :ok: Robi się coraz zimniej...

grazyna mizera pisze:Miłe konstruktorki, mam wolny piątek i sobotę. Tylko muszę wykurować się z zapalenia oskrzeli. Znowu mnie dopadło.Tylko jak ja niezmotoryzowana dotrę do Asi?

Dziewczyny, ja jestem za sobotą. Nie mam co prawda pomysłu, co do miejsca, ale może jeszcze nas olśni do tego czasu. Będę w każdym razie w Poznaniu i tak od 11:00 do 16:30 będę wolna. To już jesteśmy we dwie: ja i grazyna - kto się dołączy?

Ja się dołączę w sobotę (mogę tak do 16-tej) i mam miejsce.
Szczegóły wyślę na priv do zainteresowanych.
Miejsce jest ciepłe, dość obszerne i dojazd komunikacją miejską.
Tylko co z materiałami?
Coś trzeba dokupić? Czy te materiały od jerzykowki ktoś mógłby przywieźć?

kasia_5000

Post » Wto lis 30, 2010 20:40 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

kasiu_5000,tak- bylam dzisiaj na dworcu.Widzialam te biale miski.W jednej zostalo troszeczke karmy,ale kotow nie bylo i nie dolozylam im nic.Mialam przy sobie tylko mokra karme i balam sie, ze zamarznie.Tym bardziej, ze cos zostalo w jednej.
W czwartek moge skoczyc na dworzec, ale dopiero o 20:30.Moze ktos mogly zagladnac tam wczesniej ode mnie?
Ja moge sie stawic na budkowanie w sobote :)
Obrazek

Polanka

Od: Pon lis 01, 2010 18:45

Post » Wto lis 30, 2010 20:57 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

Cieszę sie, ze udało sie juz ustawić budki - akurat w czas, bo jest masakrycznie zimno ...
Ja moje pozamykałam w altanie, ale martwie sie o te najdziksze :(
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Wto lis 30, 2010 21:13 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

Nowy kod do banerka:

Kod: Zaznacz cały
[URL=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=118048][IMG]http://kocieadopcje.pxd.pl/gallery/pic349/v2010113022190352241100.jpg[/IMG][/URL]

koconek

Od: Sob sie 08, 2009 15:41

Post » Śro gru 01, 2010 0:45 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

W sobote zostalo nam malo materialow. Styropian starczylby gora na jedna budke, malo czarnej grubej folii, skonczyla sie tez tasma klejaca. Dokupicie materialy z pieniedzy, ktore uzbieralyscie czy powinnysmy zrobic jakas skladke?
Obrazek

Polanka

Od: Pon lis 01, 2010 18:45

[poprzednia][następna]