[Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon lis 29, 2010 11:44 Re: [Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

Bakteria pisze:bozennak dostalam takiego maila w sprawie Mitunika:

dzien dobry panstwu,
zginal mi kot ktory wyglada dokladnie jak ten na zdjeciu. Zginal 2 mce temu w okolicach czyzewa. Czy moge owiedziec sie czegos wiecej na tamta kota? prosze o kontakt. Dziekuje barbara

mozliwe ze to on...?

Bakteria
odpisałam Ci na pw. Odbierz :)

bozennak

Od: Pt sie 07, 2009 22:49

Post » Pon lis 29, 2010 11:54 Re: [Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

Szałwia pisze:
bozennak pisze: oczywiście, byłam zalogowana - chyba w przeciwnym wypadku głosowania nie są możliwe? - oddałam głos ale sprawdź, ze nadal jest tylko 5 głosów na kotkowo, coś chyba nie jest w porządku ...

Bozennak
Kotkowo wygrało w sierpniu i przez dwa lata nie będzie startowało w ankiecie Krakvetu!
Jeśli ktoś 'życzliwy' w kolejnych miesiącach zgłasza Kotkowo, to po prostu to zignoruj. Nie oddajemy głosów na Kotkowo, bo nie ubiegamy się o wygraną. Wszystko jest w porządku!

No to pozostało tylko z naszej strony przeprosić Krakvet za taką niefortunną decyzję zgłoszenia nas do konkursu przez jakiegoś "miłośnika" Kotkowa.
Wiesz, dla porządku i zachowania dobrych kontaktów trzeba nas wycofać oficjalnie ...ja tego nie zrobię, moze Agata? Dla dobra sprawy.

bozennak

Od: Pt sie 07, 2009 22:49

Post » Pon lis 29, 2010 12:49 Re: [Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

wydaje mi się z wycofywaniem robi się jeszcze więcej zamieszania
można przecież zgłosić w krakvecie każdego niezależnie od ustaleń dogo&miau

po prostu my i tak wiemy na kogo głosujemy ;)
Obrazek

Mo-ty-lek

Od: Pt sie 15, 2008 14:50

Post » Pon lis 29, 2010 12:50 Re: [Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

Aga w wątku krakvetowym napisała o tym (że nie zamierzamy kandydować) zaraz po tym jak ktoś nas zgłosił.

Szałwia

Od: Pon lis 20, 2006 20:02

Post » Pon lis 29, 2010 23:04 Re: [Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

Włąśnie Gabi została w swoim nowym domku miejmy nadzieje, że na zawsze

asika5

Od: Pon gru 15, 2008 21:52

Post » Wto lis 30, 2010 8:25 Re: [Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

Słuchajcie mam pytanie. Przyjechał do mnie kot mojej siostry i wyczułam u niego na prawej łopatce wybrzuszenie. Nie jest to guz w kszatłcie kulki tylko właśnie wybrzuszenie. Czesio jest baaardzo dużym i dość otyłym kastratem. Tłuszczak??
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Wto lis 30, 2010 17:00 Re: [Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

Tak spytam nieśmiało - kto ma jeszcze miejsce (i siły??) Bo ja już jakoś tak nie bardzo mam czelność dzwonić...

Oczywiście jak zwykle kochana Jania i Czarnulka zapewniły o swej gotowości, ale wiecie, nie chcemy ich przecież wykończyć... A Lu to nawet potwierdziła gotowość czynem 8)
A dziś od rana:
7.30 - pani z Żabiej 8 (to blok w którym kiedyś z Tomaszem łowiliśmy koty pana Benka)ale raczej to nie był pan Benek choć też starsi mocno ludzie. Pojawiły się mu latem 4 kociaki - teraz ok 5 mcy. Pan dokarmia, ale oczywiście mamy zabrać.
Tłumaczyłam, że mogę przyjechać zrobić zdjęcia i ogłoszenia ale nie bardzo to panią przekonało. Tj z panem dałoby się dogadać pewnie ale miał "rzecznika prasowego" no i stanęło na tym, że "ona już doniesie gdzie trzeba, że nie wykonuję swoich obowiążków" 8O Klasa...

Ok 9 - babka z informacją ,że do sklepu na ul Tuwima przyplądał się kociak i czy ktoś przyjedzie go zabrać. Spytała też grzecznie "czy ma kotu dać kopa w du.. i wywalić" ale tu akurat zasugerowałam zadzwonić do strazy miejskiej bo kot chory albo po wypadku a oni maja obowiazek sprawidzc. W końcu (teoretycznie) mamy pogotowie weterynaryjne. Taaa...

Ok 12 panna smsem że kotka znalazła i "nie może" - prosiłam o zdjęcia i wysłałam instrukcję - narazie cisza.

ok 14 - pani znalazła chorego kociaka gdzieś na Gajowej. Choć jedna Pani fajna (tfu tfu) bo poproszona żeby udała się z kotkiem do lecznicy (na nasz koszt) powiedziała, że właśnie się wybiera i prosi tylko, żeby potem pomóc znaleźć mu dom (uff)

Ok 15 - pani cyt "ma problem z bezdomnym kotem z łapami" 8O (generalnie to chyba dobrze, że kot ma łapy, ale widać się nie znam) Kot raczej powypadkowy. I tu ponoć straż miejska odmówiła przyjęcia zgłoszenia. Klasa. Pani zaraz ma jakąś przerwę w pracy to może dowiem się czegoś więcej.

Niniejszym chciałam ogłosić, że mój telefon spoczywa na dnie Wisły :? (wiem, wiem, kawałek, ale w końcu mógł już spłynąc prawda?)
Amen

Z pozytywów - Lu podratowała kicię z serii Studenciki - tj przygarnęła jako towarzystwo do Twinky. Pani Basia natomiast, u której studenciki mieszkały ma dzięki temu szansę zabrać spod bloku trzeciego kociaka który się jej objawił. Od wczoraj mi płakała w słuchawkę, że kot zamarznie (lub też ona i kot w wariancie jakby go jednak przyniosła do domu jako trzeciego i mąż ją wystawił pod balkon) A tak mam nadzieję na happy end bo synek pani pisze do Mikołaja że chciałby dostać kuwetkę 8O Więc mam nadzieję, że Mikołaj się ugnie i kuwetki dziecku żałował nie będzie :wink:

Poza tym z negatywów - mój miły mąż dziś sprawdził naocznie że na lodzie strasznie marnie się hamuje. W związku z tym samochód idzie do warsztatu (samochód przekonał się o tym nieco boleśniej). Przez co jestem pozbawiona środka transportu do końca następnego tygodnia (o ile części przyjdą szybko) Okropnie niefajnie :(
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Wto lis 30, 2010 17:07 Re: [Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

Szłam dzisiaj około południa między blokami równoległymi do ul.Ciepłej i spotkałam koteczkę strasznie miauczącą z zimna.Zawołałam ją, miałam saszetkę - uciekła.
Ktoś miał zrobić budkę dla kotów z Nowogródzkiej 3, ktoś miał załatwić i wstawić okienko w bloku przy Nowogródzkiej 3.Wczoraj nie miałam gdzie postawić żarełka 4 kotom przy bloku na ul.Nowogródzkiej 3.
Kocia Lady - mogę już odebrać.Proszę o kontakt.
Ostatnio edytowano Wto lis 30, 2010 19:57 przez Ewa Speichler, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

No może się uda.

Ewa Speichler

Od: Śro mar 04, 2009 18:29

Post » Wto lis 30, 2010 17:09 Re: [Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

Pani Agatko - ja jestem gotowa przyjąć.
Obrazek

No może się uda.

Ewa Speichler

Od: Śro mar 04, 2009 18:29

Post » Śro gru 01, 2010 9:48 Re: [Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

taaa... jestem SuperLu :mrgreen:
a kitka jest fajna i wygląda jak mniejsze ksero Chudej (Twinky zmieniła czasowo imię i nawet na nie reaguje :wink: ) 8)
od momentu przybycia do naszego domu warczy, syczy, prawie szczeka, aż dziwne, że jadem nie pluje, ale może jeszcze wszystko przed nami :twisted: i, skubana, nie chce jeść choć karmę mamy dobrą 8O
ale wie, że firanki i meble służą do drapania a nie drapak :twisted:
ObrazekObrazek

lusesita

Od: Pon wrz 28, 2009 11:56

Post » Śro gru 01, 2010 16:09 Re: [Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

Ewa Speichler pisze:Szłam dzisiaj około południa między blokami równoległymi do ul.Ciepłej i spotkałam koteczkę strasznie miauczącą z zimna.Zawołałam ją, miałam saszetkę - uciekła.
Ktoś miał zrobić budkę dla kotów z Nowogródzkiej 3, ktoś miał załatwić i wstawić okienko w bloku przy Nowogródzkiej 3.Wczoraj nie miałam gdzie postawić żarełka 4 kotom przy bloku na ul.Nowogródzkiej 3.

Zrobienie domku naprawdę nie jest trudne, a kotkom w dupkę ciepło
http://shenn.pl/blog/2008/10/23/projekt ... a-stefana/
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

Post » Śro gru 01, 2010 17:16 Re: [Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

Dzisiaj mój Diego został pozbawiony pomponów i teraz odpoczywa w transporterku. Jego najlepszy kumple Baj dzielnie go pilnuje, żeby nam kota nie ukradli :D

Obrazek

alutek87

Od: Wto maja 11, 2010 16:01

Post » Śro gru 01, 2010 19:06 Re: [Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

Obrazek

Magdulka

Od: Wto wrz 08, 2009 12:40

Post » Śro gru 01, 2010 19:44 Re: [Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

Chuda właśnie wróciła z lecznicy... jest już po sterylce i tak biednie jeszcze wygląda, że serce się kraje - takie bezwładne ciałko z otwartymi oczkami :cry:
ale za muszę pochwalić lekarzy z białegostoczku - miła obsługa (wiem, trochę dziwnie to brzmi :wink: ) i malutki szew :D
ObrazekObrazek

lusesita

Od: Pon wrz 28, 2009 11:56

Post » Śro gru 01, 2010 19:49 Re: [Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

Instrukcje dotyczące kocich domków są również podpięte na stronie głównej Kotkowa :).

Szałwia

Od: Pon lis 20, 2006 20:02

[poprzednia][następna]