Panna Krakowianka

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lis 29, 2010 20:15 Panna Krakowianka

Domku szuka Panna Krakowianka. Pannę Krakowiankę znalazłam pod lasem pod Krakowek, stąd też jej imie/ imiona. Krakusia, Krakowianka, Krasia :-) Malutka miała pełno kleszczy, które wyciągałam przez trzy dni, jeszcze pod Krakowem u znajomych. Mam małe mieszkanie, a w domu już są kotki, dlatego Panna Krakowianka wciąż szuka domu. Mała ma około 9 miesięcy. Od czerwca, czyli odkąd przyjechała do nas, nie wychodzi z domu, żyje razem z resztą moich kotków i moim dzieckiem - przyznam szczerze, robi za niańkę :D Krakusia ma wspaniały charakter, jest przylepna, uwielbia głaskanie. Nauczona jest korzystania z kuwety. Je Royala, Biomil, te karmy co zamawiam moim kociakom, lubi również surowe mięsko - wołowinę i kurczaczka. Nie jest jeszcze wysterlizowana, jeśli komuś będzie zależało, mogę wysterlizować na mój koszt, nie ma to dla mnie znaczenia. Nie jestem zwolenniczką wczesnej kastracji, dlatego też mała nie jest jeszcze wysterlizowana, choć pomału się do tego przymierzamy. Panna Krakowianka miała jeszcze ''brata'', który różnił się tylko od niej kropką na nosie, znaleziony został 10 km od mojego domu, pod kościołem, ale Kropek już znalazł nowy, wspaniały dom. Ludzie zakochali się w nim od pierwszego wejrzenia. Jeśli ktoś jest zainteresowany i myśli, że może zdobyć względy u Panny Krakowianki, proszę o kontakt na 661 411 731 lub e-mail acceptus@wp.eu nie odpowiadam na sms-y! Jeśli to właśnie z Tobą ma zamieszkać Krakusia powiedz mi o sobie, napisz dlaczego oraz czy - a jeśli tak, to jakie masz w domu zwierzęta. Chciałabym również podpisać umowę, że jeżeli kotka z jakiś powodów nie będzie mogła mieszkać u Ciebie w domu, wraca do mnie. Jednak mam nadzieję, że takie sytuacje nie będą miały miejsca, a kontaktować się ze mną będą poważni ludzie. Jako, że niedawno spotkało mnie wiele przykrości i złych doświadczeń od nowych właścicieli mojego kotka http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=120218 mam nadzieję, że teraz ani takie ani podobne sytuacje nie będą miały miejsca.

Obrazek

Obrazek

Acceptus

Od: Wto mar 09, 2010 21:28

Post » Pon lis 29, 2010 20:17 Re: Panna Krakowianka

Ależ ona piękna! Trzymam kciuki.

Asia K

Od: Wto lis 23, 2010 22:26

Post » Pon lis 29, 2010 20:19 Re: Panna Krakowianka

Dziękuję, chciałabym żeby znalazła dobry domek.

Acceptus

Post » Czw gru 09, 2010 21:20 Re: Panna Krakowianka

podrzucam! co z kotką?

Asia K

Post » Pt gru 10, 2010 22:38 Re: Panna Krakowianka

Kotka dalej czeka na nowy domek w zeszłą sobotę ktoś wyrzucił kota z samochodu, sąsiad pomógł go z drzewa ściągnąć jest u mamy na strychu, w niedzielę ma ktoś przyjechać oglądać, jeśli go nie wezmą, zrobię zdjęcia. Z charakterem kociaka jest ciężej, bo bardzo się wszystkiego boi, ale za to je ile się tylko da, musiałyśmy ograniczyć. Natomiast jeśli ktoś weźmie Pannę Krakowiankę, gwarantuję, że będzie bardzo zadowolony, śmiem twierdzić - wdzięczny mi do końca życia za taką kotkę :wink:

Acceptus

Post » Wto gru 14, 2010 13:45 Re: Panna Krakowianka

Dodaję nowe - dzisiejsze zdjęcie Krakowianki
Obrazek

Acceptus

Post » Pt sty 14, 2011 23:27 Re: Panna Krakowianka

Chciałam napisać, że 17 grudnia Krakusia znalazła wspaniały domek. Mamy stały kontakt z właścicielami. Bardzo się cieszę, że moja panienka jest szczęśliwa. Domku szuka jeszcze jedek kotek zwany Mrozikiem, którego moja mama znalazła przy drodze. Kotek ma odmrożony ogonek, był nieco dziki - z dnia na dzień coraz bardziej przyjazny.
Niestety nie mam zdjęć w chwili obecnej. Kotek jest cętkowany ''szarobury'' :)

Acceptus

Post » Sob sty 15, 2011 15:52 Re: Panna Krakowianka

No to gratulacje, a kawalerowi trzeba założyć własny wątek :ok:
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Pon sty 17, 2011 19:33 Re: Panna Krakowianka

Przepraszam, że tak późno.
Z całego serca gratuluję! Mam nadzieję, że kotek też znajdzie dobry dom!

Asia K