POMOCY Kotka sie w ogóle nie załatwia PILNE

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon lis 29, 2010 18:23 POMOCY Kotka sie w ogóle nie załatwia PILNE

Złapałam kotkę z moich podwórkowców do adopcji dla koleżanki - kotka jest super miziasta i spokojna.
Siedzi teraz u mnie w łazience i się boi. Siedzi za pralka albo w transporterze, do misek podchodzi jak się ją pomizia.
Kotka złapana w sobotę nie załatwiła sie do kuwety (ani siusiu ani kupa).
W niedziele po południu dostała kroplówkę podskórnie, zrobiła siusiu w transporterze w drodze powrotnej od weta.
Dzisiaj rano ciągle nic. Po powrocie z pracy nic. Zatem 2 doby bez kupy i 1 siusiu nie tam gdzie potrzeba.
Co robić????
Niby bardzo sie boi ale jak sie ja mizia to brzuch wywala do góry wiec ten strach ma tylko wielkie oczy.
Żwirek mam silikonowy - gdyby pogoda była inna to bym jej jakiegoś piasku albo ziemi przyniosła ale skąd ja teraz wezmę suchy piasek?
Obrazek

agnieszka336

Od: Czw lis 27, 2008 20:58

Post » Pon lis 29, 2010 18:30 Re: POMOCY Kotka sie w ogóle nie załatwia PILNE

Może kup zwykły bentonit?
U mnie nowe koty czasem dość długo kupy nie robiły.
Czym ją karmisz?
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pon lis 29, 2010 18:34 Re: POMOCY Kotka sie w ogóle nie załatwia PILNE

Do silikonu nie załatwi się. Spróbuj może dać jej trociny, papier gazetowy......

grajda

Od: Pt mar 13, 2009 9:06

Post » Pon lis 29, 2010 19:20 Re: POMOCY Kotka sie w ogóle nie załatwia PILNE

proponuję przestawić kuwetę w bardziej bezpieczne (wg kotki) miejsce. Usunąć wszystkie przedmioty, które mogą budzić jej strach... Jesteś pewna, że nie załatwia się gdzie indziej, poza kuwetą? Może badania moczu?
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Nie gru 05, 2010 11:32 Re: POMOCY Kotka sie w ogóle nie załatwia PILNE

I jak?
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pon gru 06, 2010 15:47 Re: POMOCY Kotka sie w ogóle nie załatwia PILNE

Dzieki za pomysl z tymi trocinami. Postanowilam zmienic żwirek i zakutana po czubek głowy ruszyłam w zamieć snieżną w poszukiwaniu Cat's best Eko Plus. Jak zobaczylam jego cene to malo sama nie zrobilam z wrażenia i wzielam jednak trociny. Po przebrnięciu przez zaspy z powrotem, w domu czekal na mnie piekny szczoch w kuwecie. Tym sposobem wydalam tylko niepotrzebnie 2.50 a nie 40 PLN. Potem jakos już poszło

Kotka taki sam numer wykonuje wlasnie u mojej koleżanki u której jest już zainstalowana. Od piatku nic! (a zaczela pic i jesc dopiero po ok. 2 dobach)
Obrazek

agnieszka336

Od: Czw lis 27, 2008 20:58