Fundacja PJD, Vegas ma swój dom! :-)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 27, 2010 13:43 Re: Fundacja PJD: Wilson i Chase wyprowadzili się! :))))

Ja również trzymam kciuki :) :ok: :ok: :ok:

grzanka.ch

Od: Pt sie 06, 2010 21:44

Post » Sob lis 27, 2010 13:44 Re: Fundacja PJD: Wilson i Chase wyprowadzili się! :))))

:ok: :ok: :ok: :D
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Sob lis 27, 2010 14:01 Re: Fundacja PJD: Wilson i Chase wyprowadzili się! :))))

My też trzymamy kciuki. Powodzenia chłopcy!!!!! :ok: :ok: :ok:
Ex-PaJDotki: Betka Obrazek i Snake ObrazekObrazek Obrazek

foczka.skoczka

Od: Sob lut 27, 2010 14:55

Post » Sob lis 27, 2010 19:39 Re: Fundacja PJD: Wilson i Chase wyprowadzili się! :))))

No i co?... Obrazek
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Sob lis 27, 2010 22:44 Re: Fundacja PJD: Wilson i Chase wyprowadzili się! :))))

No i jeżeli chodzi o wskaźnik spanikowania, to jestem w ścisłej czołówce :wink: . Nie wytrzymałam nawet do wieczora, gdy pani Agnieszka miała zadzwonić - zadzwoniłam sama wcześniej :oops: .

Posiedziałam z Chłopcami w ich nowym Domu trochę czasu - poopowiadałam ich nowym Opiekunom, jak mogą ułatwić im aklimatyzację, na co powinni uważać. Braciaszkowie na początek dostali do dyspozycji mały pokój tylko dla siebie - nie ma tam wielu zakamarków, ale mają zaaranżowane parę kryjówek, żeby mogły czuć się bezpieczne. Mają tam oczywiście też miseczki, jedzonko i kuwetę.

Gdy wychodziłam, Czejs siedział przerażony w kontenerku, Wilson jak sparaliżowany wcisnął się w kąt i wtulony w ścianę udawał, że go nie ma. Ale już przy popołudniowej rozmowie okazało się, że to mój wypieszczony delikatniś Willonek lepiej sobie radzi. Mniej napinał się, gdy jego Opiekunka wchodziła do pokoju, by, zgodnie z instrukcjami, sobie z nimi porozmawiać :). Czejs był bardziej zestresowany, ale też wyszedł z kontenerka. Na razie jeszcze nie jadły, w kuwecie były ślady chodzenia, ale chyba jeszcze nikt z niej nie korzystał. Ogólnie rzecz biorąc nowa Pani Chłopców powiedziała, że widzi wyraźną zmianę po tych paru godzinach, czyli stopniowo, choć powoli sytuacja się poprawia.

Myślę, że w nocy, gdy domownicy zasną, kocurki zwiedzą swój pokój i trochę się z nim oswoją. Nie mogę się też doczekać jutrzejszych wiadomości :kotek: :kotek: :kotek: . Sama się po sobie nie spodziewałam, że ze mnie taka panikara :ryk: .
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Sob lis 27, 2010 23:05 Re: Fundacja PJD: Wilson i Chase wyprowadzili się! :))))

Uff, dobre wieści! Mooocne kciuki nadal zaciśnięte!! :ok: :ok: :ok:

Luelko, trzymaj się! :piwa:
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Sob lis 27, 2010 23:10 Re: Fundacja PJD: Wilson i Chase wyprowadzili się! :))))

Z pewnością w nocy zwiedzą nowe kąty. Będzie dobrze, w końcu to koty :ok:
Obrazek
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Post » Nie lis 28, 2010 17:46 Re: Fundacja PJD: Wilson i Chase wyprowadzili się! :))))

Majorko, Twoje czary odnośnie aklimatyzacji Wilsonka niesamowicie działają, ale poczaruj też trochę Czejsika, bo chyba cała Czejsowa odwaga przeszła na Willa :ryk: . Chłopcy korzystali z kuwetki, Czejs nie je przy swoich Ludziach, za to Willi w ogóle się nimi nie przejmuje. Na razie nie podchodzi do nich, ale sam z własnej woli wyszedł na pokoje, zwiedza kąty, sprawdza krzesła i szafki. Czejs raz też wyszedł, ale szurając brzuchem po podłodze i przy pierwszym szeleście uciekł do "swojego" pokoju :lol:

Ale ciągle widać poprawę. Luelka odczuwa dumę rodzicielską, że są tacy dzielni , ot co :oops: 8) :lol: :oops: .

luelka

Post » Nie lis 28, 2010 19:14 Re: Fundacja PJD: Wilson i Chase wyprowadzili się! :))))

luelka, wszystko cały czas jest w normie, Czejs może tak się zachowywać, jego prawo! Swoją drogą dumna jestem z mojego synka Willusia jak pawica :ok:
Jutro Czejs będzie już dobry, nie martw się, poza tym wsiadłam na swój pojazd i na Łysej Górze pogadałam z kim trzeba ;) Obrazek
Obrazek

Majorka

Post » Nie lis 28, 2010 19:19 Re: Fundacja PJD: Wilson i Chase wyprowadzili się! :))))

Heh, pozdrów wszystkich kociarzy i kociary na Łysej Górze, tam dbają o koty :ryk: .

Wiem, że wszystko jest w normie, nawet wszystko idzie szybciej, niż myślałam. Bardzo mnie to cieszy!

luelka

Post » Nie lis 28, 2010 22:18 Re: Fundacja PJD: Wilson i Chase wyprowadzili się! :))))

i jak tam Czejs?? czuje się choć trochę lepiej??

Ziółko

Od: Nie lis 30, 2008 16:17

Post » Pon lis 29, 2010 0:34 Re: Fundacja PJD: Wilson i Chase wyprowadzili się! :))))

Beatka była dzisiaj w lecznicy. Tak jak sądziłam, ma przepięknego grzyba (w nocy wylazł jeszcze na puckach i brodzie). Już ją wykąpałam w Imaverolu, do wykupienia mam Fluconazol w syropku.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pon lis 29, 2010 11:48 Re: Fundacja PJD: Wilson i Chase wyprowadzili się! :))))

O matko, biedna Beatka :(
Luelko, jak tam chłopcy - masz jakieś wieści? A może fotki?
Obrazek

Majorka

Post » Pon lis 29, 2010 12:02 Re: Fundacja PJD: Wilson i Chase wyprowadzili się! :))))

Wieści będę miała wieczorem, oszczędzam trochę Braciaszkowych Opiekunów i nie wymagam relacji więcej niż raz dziennie :) :lol: . Chociaż gdyby tylko chcieli, to byłabym gotowa słuchać o postępów Chłopaków co dwie godziny :D.

Dam znać, jak wieczorem dotrą do mnie jakieś wieści :).

Mocne kciuki za Beatkę!

luelka

Post » Wto lis 30, 2010 11:46 Re: Fundacja PJD: Wilson i Chase wyprowadzili się! :))))

i jest bazarek
viewtopic.php?f=20&t=120832
zapraszam

Ziółko

Od: Nie lis 30, 2008 16:17

[poprzednia][następna]