30 kotów w kawalerce. Zielonka k. W-wy

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lis 27, 2010 0:57 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Dopiero po miesiącu udało mi się poznać wszystkie koty, jakie tam są.
Tu wypisałam te poniżej 10 roku życia, z czego niektóre są z poważniejszymi problemami zdrowotnym albo trudny charakter.

Kruszynka z pawlacza - 6-7 lat, pręgowana kolorowa, bardzo nieśmiała
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Nie-Figa - 9 lat, cierpi na kamicę żółciową, czarna, energiczna jeśli dobrze się czuje
Nie-Allegro - 7-8 lat, brunatna, zniszczony układ immunologiczny, była topiona
Nie-Moderato, córka Allegro, 5-6 lat, czarna, ta, która ostatnio miała krwiomocz - zaleczony

Psotka - 8 lat, z przewagą białego, małe ciemne plamki przy nosie, zabrana z bazaru, miły charakter, wesoła, chętnie się bawi
ObrazekObrazekObrazek

Kropek - 7 lat, czarny z białym, zabrany z bazaru, miły charakter, sam dąży do kontaktu, co 3 miesiące ma atak astmy, potrzebuje wtedy zastrzyku
ObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazek

Mysza - 7 lat, czarna z białym, zabrana z bazaru, charakter określony jako "przylepa", zdrowa, miała jakiś problem z przednimi łapami, była badana, nie znaleziono nieprawidłowości.
Obrazek

Pluszka - 7-8 lat, czarna z białym, zabrana ze sklepu Plus, łagodna, zdrowa
ObrazekObrazek
Ostatnio edytowano Nie lis 28, 2010 10:00 przez carmenco, łącznie edytowano 4 razy

carmenco

Od: Śro cze 09, 2010 22:15

Post » Sob lis 27, 2010 1:01 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

cz. 2
rodzeństwo - wiek ok. 2 lata 7 miesięcy:
Czika - czarna z białym
ObrazekObrazekObrazek

Zuza - czarna z białym, więcej białego
ObrazekObrazek

Tusia - czarna z białym
ObrazekObrazek

Czarek - cały czarny
Obrazek

piękne, zdrowe koty, niezbyt kontaktowe, wychowywały się w izolacji, Zuza - wyraźnie ufniejsza i bardziej kontaktowa niż reszta rodzeństwa.

Nie-Donna - zastępcza mama /opiekunka/ rodzeństwa, była razem z nimi i razem trafiły do pani Elżbiety, 4-5 lat po przebytym katarze kocim, zniszczony układ immunologiczny, kolor jakby szylkret, charakter płochliwy
Obrazek

Kicia - młoda - cała czarna, zabrana z piwnicy razem z Rudzikiem
Obrazek

???Rudzik - młody, rudy, efektowny razem z Kicią i drugim rudym kotkiem żył w piwnicy bloku. Drugi kotek zachorował i zmarł, Rudzik też był chory, ale wyzdrowiał, jest silny bez problemów zdrowotnych, ale bardzo płochliwy, nie pozwala się zbliżyć do siebie, z kotami żyje w zgodzie
ObrazekObrazek

Misia - 4 lata, uszkodzone oczy po nieleczonej chorobie /była u doktora Garncarza/ teraz jest zdrowa, dobrze sobie radzi, zmieniała domy, drugi właściciel przyniósł ją do uśpienia, bo miał silną alergię i tak trafiła tutaj... bardzo milutka, raczej drobna i elegancka
Ostatnio edytowano Nie lis 28, 2010 0:58 przez carmenco, łącznie edytowano 3 razy

carmenco

Post » Sob lis 27, 2010 1:05 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

cz. 3

Madzia i
Gucio - 3-4 lata rodzeństwo, sieść czarna, oczy złociste, zdrowe, miłe, przyjacielski charakter

Obrazek

Józek - 3 lata - wielki, pręgowany, charakter przyjacielski /w stosunku do ludzi/, zdrowy /już w nowym domu/.
ObrazekObrazek

Balbinka z kościoła - 2-3 lata, bardzo grzeczna i miła, kontaktowa, umaszczenie marmurkowe, miewa problemy z górnymi drogami oddechowymi, poza tym zdrowa, czeka na sterylizację
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Pimpek - 3 lata, rosły, cały czarny, zabrany z bazaru, syndrom dróg moczowych, charakter "udomowiony, lecz nietykalski" cokolwiek to oznacza
Obrazek

?Fibi - 3 lata zdrowa, pręgowana kolorowa, miły charakter - miziak, zdrowa
Obrazek

Funia - 4 lata, cała czarna, średniej wielkości, oczy zielonkawe, zabrana z baraku w parku, nieco niesmiała, ale miła, syndrom urologiczny, wymaga dopilnowania.
Obrazek

To szkic, wkrótce uzupełnię.
Ostatnio edytowano Śro gru 22, 2010 2:20 przez carmenco, łącznie edytowano 3 razy

carmenco

Post » Sob lis 27, 2010 16:31 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

carmenco pisze:
Pętelka pisze:Kochani wydarzenia na FB Psotki i Misi

Bardzo dziękuję w imieniu Psotki i Misi! :)

Będzie telefon z Rybnika w sprawie Misi :)
Szczegóły wysłałam smsem :)

Pętelka

Od: Pt lut 13, 2009 23:59

Post » Sob lis 27, 2010 18:11 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Był telefon :ok: Dziękuję! :)

carmenco

Post » Sob lis 27, 2010 18:12 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

carmenco pisze:Był telefon :ok: Dziękuję! :)

Trzymam mocno kciuki :ok: :ok: Oby adopcje ruszyły :)

Pętelka

Post » Sob lis 27, 2010 19:08 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Pętelka pisze:

To o tej kotce pisałaś na FB dzisiaj :?: :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Sob lis 27, 2010 19:09 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

byłam dziś na zakupach, mam dla kawalerkowców 20 puszek x400g.
przeraziłam się jak przeliczyłam to na ilość porcji i podzieliłam przez ilość kotów.
kropla w morzu potrzeb... :( :( :(
Obrazek

ksiezna_kluska

Od: Wto lut 03, 2009 17:04

Post » Sob lis 27, 2010 19:22 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

CatAngel pisze:
Pętelka pisze:

To o tej kotce pisałaś na FB dzisiaj :?: :)

Czekaj nie chyba. Misi i Psotce założyłam wydarzenia w piatek...
A co pisałam??

Pętelka

Post » Sob lis 27, 2010 19:25 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

A to w takim razie nie o tej kotce niewidomej pisali :) mój bład :(

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Sob lis 27, 2010 19:53 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Balbinka jaka śliczna jest. Cudeńko :kotek:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Sob lis 27, 2010 21:18 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

ksiezna_kluska pisze:byłam dziś na zakupach, mam dla kawalerkowców 20 puszek x400g.
przeraziłam się jak przeliczyłam to na ilość porcji i podzieliłam przez ilość kotów.
kropla w morzu potrzeb... :( :( :(

Kropla, ale zawsze coś do brzuszka wpadnie :) :ok: Czy to te puszki z Rossmana, o których mówiła pani Elżbieta?

itaka pisze:Balbinka jaka śliczna jest. Cudeńko :kotek:

Tak, Balbinka jest śliczna :) Oprócz tego bardzo grzeczna i miła.

carmenco

Post » Sob lis 27, 2010 23:05 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

nie z Rossmana... :roll: nie doczytałam, że takie są pożądane...
to animondy głównie i kilka whiskasów (promocja druga puszka gratis). powiedziałam, że cel szczytny i jeszcze rabat w kakadu dostałam... 8)
Obrazek

ksiezna_kluska

Od: Wto lut 03, 2009 17:04

Post » Nie lis 28, 2010 0:28 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Z Rossmana to takie tanie puszki , a Animonda :ok: Rarytas dla kotków :1luvu:
Dziękuję bardzo za zakupy! :)

carmenco

Post » Nie lis 28, 2010 9:31 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

OMG, Psotka, gdyby była chłopcem, mogłaby mieć miano "Adolfek" - ta plama pod nosem^^

Miscorpio

Od: Pon lis 01, 2010 18:11

[poprzednia][następna]