Bingo już dawno w domu:)jego siostry-łapiemy na sterylki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 22, 2010 23:29 Re: NIECHCIANE, zapomniane,NIEPOTRZEBNE-2 małe kotki pilnie dt!

Agness78 pisze:Zapraszam na bazarek na spłatę długów w lecznicach i pomoc dla DT pod opieką Figaro i jessi74
viewtopic.php?f=20&t=120478&p=6700946#p6700946
Bardzo fajne kocie gadżety :mrgreen: polecam :ok: :)

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Śro lis 24, 2010 22:29 Re: NIECHCIANE, zapomniane,NIEPOTRZEBNE-2 małe kotki pilnie dt!

:(

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Czw lis 25, 2010 3:05 Re: NIECHCIANE, zapomniane,NIEPOTRZEBNE-2 małe kotki pilnie dt!

takie ogłoszonko znalazłam w tym tygodniu- może warto skorzystać:

Gdy znajdziesz jakiegoś malutkiego kotka na ulicy, nie przechodź obojętnie. Chwilowo mam wolne miejsce u siebie dla kotków w wieku do 3 miesięcy-innych nie toleruje mój kocur. Nie posiadam auta-więc trzeba mi kotka dostarczyć do domu. Zajmę się szukaniem dla niego domku-oraz podpisaniem umowy adopcyjnej-miło by było przywieźć z nim troszkę karmy.
0695-671-631

karmy nie przywiozę, ale zasponsorować mogę, proszę o nr konta.

3mam :ok: :ok: :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw lis 25, 2010 7:21 Re: NIECHCIANE, zapomniane,NIEPOTRZEBNE-2 małe kotki pilnie dt!

Najpierw trzeba by dokładnie sprawdzić gdzie zostały poprzednie kotki wyadoptowane.
Czy czasem nie np. na karme dla węży...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Czw lis 25, 2010 9:38 Re: NIECHCIANE, zapomniane,NIEPOTRZEBNE-2 małe kotki pilnie dt!

biedne koteczki, a na dworze coraz zimniej :-(

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Czw lis 25, 2010 11:06 Re: NIECHCIANE, zapomniane,NIEPOTRZEBNE-2 małe kotki pilnie dt!

:( :( :( ech.... tak długo już czekają.... chyba nie uda się im pomóc :cry:

Agness78

Post » Czw lis 25, 2010 13:21 Re: NIECHCIANE, zapomniane,NIEPOTRZEBNE-2 małe kotki pilnie dt!

chyba niestety nie :-( DT brak :-(

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pt lis 26, 2010 19:12 Re: NIECHCIANE, zapomniane,NIEPOTRZEBNE-2 małe kotki pilnie dt!

Prosimy o pomoc :oops:

Agness78

Post » Pt lis 26, 2010 23:05 Re: NIECHCIANE, zapomniane,NIEPOTRZEBNE-2 małe kotki pilnie dt!

Kociaki jeszcze nic nie znalazly?
U mnie sie juz zwalnia miejsce:)
Tylko jeszcze szczegoly.. Zostaly dwie koteczki? Maja teraz ok.5 miesiecy? Ile moga wazyc? Ten kotek, ktory ma juz dt okazal sie byc calkiem kuwetowy?
I czy pomoc finansowa jest nadal aktualna? Odrobaczenie, podstawowe szczepienie, zwirek i jedzonko na poczatek? Bo jestem teraz zrujnowana finansowo.. One chyba dosc rozpieszczone kulinarnie sa:)? Jakis whiskas suchy i z 2-3 saszetki dla maluchow jeszcze znajde, ale nic lepszego nie mam... To + puszke kitekat zawsze staram sie przy sobie nosic, na wypadek ze trafie na jakis szczegolny przypadek bezdomniakow . Mam jeszcze odrobine puriny dla maluchow, ale ona jest z czym zmieszana ( nie pamietam z czym ale z dobrym suchym dla dla doroslych), jak swoja kote przestawialam na jedzenie dla doroslych. Mam tez purine adult i purine indoor i troche royala dla doroslych.. Troche zapasu mam dla mojej koty, moge pokarmic tym inne kotki, tylko obawiam sie ze one sa na to troche za male i moga tego nie chciec jesc.. a brak srodkow na dokupienie czegos..
I jak wyglada tu sprawa adopcji? Jak na dogo jest odpowiedzialny ktos za kontakt telefoniczny, wizyty, umowy i ustalanie wszystkiego? Bo szczerze mowiac kompletnie sie na tym nie znam i nie zawsze moge odbierac tel. a w pracy w ogole.. Na pewno ze swojej strony moge troche ogloszen porobic, dopiero sie nauczylam ale mi wychodza:) oprocz allegro i fb.
I kiedy jest czas zeby je polapac? Ja ostatnio jestem w pracy od populudnia/wieczora do rana. Jutro raczej nie dam rady, w niedziele rano musze sie przespac, po poludniu do pracy, bardzo poznym wieczorem jestem wolna ale juz weta nie bedzie.. Poniedzialek mam wstepnie wolny i od ok poludnia moglabym sie zjawic na lapanie. Mam pudelko po kroliku, jesli kotki sa male i lekkie to moge je w nim przewiezc do siebie. W razie co, we wtorek mam czas ok. 12-16.30.. Chyba, ze calkiem sie rozchoruje, to bym prosila o dowiezienie mi kociakow, mieszkam 4 przystanki od centrum (od heliosa)
Warunki u mnie kotki mialyby srednie, kwarantanne mialyby w lazience + albo raz po 2 godz bieganie po pokoju albo 2 razy po ok. godzinie, a swoja bym zamykala w kuchni na ten czas. Jak wszystko byloby ok, to po 2 tygodniach bym je dolaczyla do mojej koty:)
Obrazek Obrazek Obrazek

piratka

Od: Śro wrz 22, 2010 23:14

Post » Pt lis 26, 2010 23:18 Re: NIECHCIANE, zapomniane,NIEPOTRZEBNE-2 małe kotki pilnie dt!

super wiadomości :ok: jessi74 na pewno się odezwie wkrótce :ok:

Agness78

Post » Pt lis 26, 2010 23:37 Re: NIECHCIANE, zapomniane,NIEPOTRZEBNE-2 małe kotki pilnie dt!

To super, juz nic nie pisalam, zeby nie zapeszac, a moja kochana sunia znalazla dom blizej niz sie spodziewalam :)
Jesli pomoc jest aktualna to wezme 2, latwiej im bedzie razem, jesli nie to watpie zebym dala rady sie zapozyczyc u znajomych na 2 kotki, moze na jednego sie uda.. A ciezko by mi bylo jedna sama istotke zostawic..
Obrazek Obrazek Obrazek

piratka

Od: Śro wrz 22, 2010 23:14

Post » Pt lis 26, 2010 23:45 Re: NIECHCIANE, zapomniane,NIEPOTRZEBNE-2 małe kotki pilnie dt!

Kolejna kiciuś miziak na ulicy :cry: Szukany PILNIE DT :!:
wątek: viewtopic.php?f=1&t=120675

Agness78

Post » Sob lis 27, 2010 2:52 Re: NIECHCIANE, zapomniane,NIEPOTRZEBNE-2 małe kotki pilnie dt!

piratka pisze:To super, juz nic nie pisalam, zeby nie zapeszac, a moja kochana sunia znalazla dom blizej niz sie spodziewalam :)
Jesli pomoc jest aktualna to wezme 2, latwiej im bedzie razem, jesli nie to watpie zebym dala rady sie zapozyczyc u znajomych na 2 kotki, moze na jednego sie uda.. A ciezko by mi bylo jedna sama istotke zostawic..

jak weźmiesz 2, to podaj mi proszę nr konta.

co do tego DT który przeklejałam- nie znam dziewczyny, ale myślę, że warto zrobić rozeznanie, czy warto jej zaufać. Zawsze można zrobić zastrzeżenie, że adopcje mają być konsultowane z Wami.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Sob lis 27, 2010 6:24 Re: NIECHCIANE, zapomniane,NIEPOTRZEBNE-2 małe kotki pilnie dt!

wczoraj już Agness78 zadzwoniła do mnie z tą super wiadomością, ale nie zdążyłam włączyć netu- zasnęłam ze zmęczenia :oops: i śniły mi się koty :roll: :twisted:

piratko! super! po południu opiszę Ci wszystkie szczegóły , w ciągu dnia rozeznam się jaka sytuacja z kotkami i czy przez weekend mogłabym je połapać( przy pomocy pana karmiciela- jemu pasuje rano, więc może jutro się uda) koty dostaną tabletki na robaki i preParat na pchełki, za dwa tygodnie, jeśli wszystko okaże się w porządku, mogą zostać zaszczepione :ok:
ponieważ kotków do karmienia, szczepienia i leczenia ( najdroższy kotek to mały połamany Miko ze schroniska :ok: ) też nie dysponuję środkami finansowymi :( ale myślę że tutaj na forum można liczyć na wsparcie - widzę że pierwsza już jest XagaX :1luvu: :1luvu:
zmienie tytuł wątku, z podaniem info, że potrzebne kotkom wsparcie finansowe - dziewczyny na pewno pomogą :ok:

co do adopcji - to wszystko uzgodnimy:) podam Ci maila do pani Kasi, która wzięła chłopczyka, moze też Ci coś podpowie !
baaaardzo się cieszę!!!!
Ostatnio edytowano Nie lis 28, 2010 7:27 przez jessi74, łącznie edytowano 1 raz

jessi74

Post » Sob lis 27, 2010 7:28 Re: bezdomne kociaki i moja bezradność, pilnie dt dla dwóch!!

turkawka pisze:
jessi74 pisze:chłopak złapany :1luvu: :1luvu: :1luvu: martka - nigdy się nie nauczę 8) ślicznie Ci dziękuję :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
już po wizycie u weta, chłopak do obserwacji, narazie zdrowy, został odpchlony ( chocaiż raczej nie było pchełek) i odrobaczywiony . jest przerażony :( ale nie dzikusek - najbardziej interesują go zabawki :D więc zerka 8)

Ponieważ chłopak nie może zostać bez imienia, to postanowiłam dać mu tymczasowe imię Bingo.
Bingo w DT ma spora gromadkę kumpli, bo jednego kota i trzy psy.
Kociak jest kuwetkowy, podobno 4-miesięczny. Testy na Hiv i białaczkę - wynik negatywny!
Na rekach nie czuje się jeszcze pewnie, ale nie ucieka jakoś dramatycznie. Pewnie to kwestia czasu, żeby się oswoił.

P.S. Opis Bingo przerobiony z maila od Kasi :)

Obrazek

Obrazek Obrazek

A tutaj większe kolegi:
Obrazek

Bingo potrzebuje ogłoszeń! :oops:

jessi74

[poprzednia][następna]