Żaden duduś - Makary jestem! Piękny kocurro pojechał do DS.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lis 25, 2010 10:19 Re: Żaden duduś - Makary jestem! Kocurro w DT - nie chce jeść!!!

ale się cieszę strasznie z Makarego!!
Joluka te pozostałe sprawy też się z czasem unormują, jego osowiałość i smutek. Pomalutku, on sobie to w główce poukłada i będzie coraz lepiej :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw lis 25, 2010 11:25 Re: Żaden duduś - Makary jestem! Kocurro w DT - nie chce jeść!!!

Cieszę się że zaczął jeść, teraz pozostałe rzeczy zaczną również powolutku się układać :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw lis 25, 2010 12:04 Re: Żaden duduś - Makary jestem! Kocurro w DT - nie chce jeść!!!

Super, że Makary je!!!! To ogromny krok na przód :1luvu: Może tę kreseczkę warto żeby zobaczył wet... :roll: Może jak miał taki duży katar to zrobiła się po prostu ranka.
Myślę, że Makary potrzebuje czasu i przekonania się, że jest już bezpieczny. Poza tym pewnie tęskni... :( Myślę, że miziołkami zdziałacie cuda!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Czw lis 25, 2010 15:34 Re: Żaden duduś - Makary jestem! Kocurro w DT - nie chce jeść!!!

Ranka na nosku to pewno od kataru. Fajnie, że je.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Czw lis 25, 2010 15:44 Re: Żaden duduś - Makary jestem! Kocurro w DT - nie chce jeść!!!

Najważniejsze, że Makary zaczął jeść :)
Joluka i cała Twoja rodzinko :1luvu: Robicie wspaniałe rzeczy dla tego kota.
Myślę, że jest jeszcze wycofany, bo jest osłabiony antybiotykami, chorobą. Przecież nikt z nas ludzi nie będzie szalał, kiedy boli głowa lub ma się inne dolegliwości. Na pewno jak choroba będzie ustępowała, to on stopniowo będzie się pobudzał do życia. Poza tym musi włączyć się "normalny" tryb jedzenia, czyli taki od którego tłuszczyk się odkłada, a nie taki na zaspokojenie podstawowych funkcji organizmu :)
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Pt lis 26, 2010 15:29 Re: Żaden duduś - Makary jestem! Kocurro w DT - nie chce jeść!!!

Makarciu :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Pt lis 26, 2010 15:40 Re: Żaden duduś - Makary jestem! Kocurro w DT - nie chce jeść!!!

Cudowna wiadomość :D :D :D
Joluko Droga, najważniejsze, że kocio już samodzielnie je :piwa: Tak jak napisały dziewczyny, reszta też z czasem się unormuje :ok: :ok: :ok: Witamina M zrobi swoje, już działa!!!
Dla dzielnego Makarego całuski i moc ciepłych myśli!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt lis 26, 2010 15:49 Re: Żaden duduś - Makary jestem! Kocurro w DT - nie chce jeść!!!

dziękujemy wszystkim Cioteczkom za kciuki, miłe słowa i ciepłe myśli!!!!!! :1luvu:

dzisiaj późnym wieczorem mamy wizytę w lecznicy - ponegocjuję odstawienie Relanium - mam nadzieję, że może wówczas Makary trochę się "rozkręci".... :wink:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Pt lis 26, 2010 16:54 Re: Żaden duduś - Makary jestem! Kocurro w DT - nie chce jeść!!!

No i widzisz, Sister...
Będzie dobrze.
Całusy dla Czarnego Makarego Cymes kota.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pt lis 26, 2010 17:52 Re: Żaden duduś - Makary jestem! Kocurro w DT - nie chce jeść!!!

Super że je
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
żeby jak najszybciej odstawić to relanium,
to jednak świństwo ogłupiające i uzależnia
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

teraz moje koty miały katar i np. wieloryb
absolutnie nie chciał jeść, dopiero jak katarek trochę przeszedł
zaczął wcinać
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pt lis 26, 2010 23:35 Re: Żaden duduś - Makary jestem! Kocurro w DT - nie chce jeść!!!

no chyba wreszcie powoli wychodzimy na prostą!!! :piwa:

od dzisiaj zmniejszamy o połowę dawkę Relanium, antybiotyk utrzymany na razie do wtorku, w poniedziałek idzie ostatni Zylexis (nasza wetka twierdzi, że to właśnie po Zylexisie jest u Makarego taka wyraźna poprawa stanu zdrowia)

kataru już prawie nie ma, ranka na nosku na szczęście nie ma nic wspólnego z grzybicą - podobno przy katarze często kotom robią się takie "pęknięcia" na śluzówce nosa - mamy smarować Linomagiem, na łupież będziemy dawali EfaOil

wypuścić Makarego "na pokoje" będziemy mogli dopiero po zakończeniu antybiotyku i Relanium - ale już dzisiaj przez kilkanaście minut była w jego pokoju Malta - zareagował całkowicie spokojnie, nie schował się ani nie zastygł w bezruchu - zrobili noski-noski, przyglądał jej się zaciekawiony z wysokości biurka, wychylał się, żeby ją dokładnie widzieć, ale nie płoszył się w czasie jej chodzenia po pokoju... :ok:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Pt lis 26, 2010 23:39 Re: Żaden duduś - Makary jestem! Kocurro w DT - nie chce jeść!!!

No to chyba wreszcie można trochę odetchnąć...
Super :ok:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Pt lis 26, 2010 23:53 Re: Żaden duduś - Makary jestem! Kocurro w DT kryzys chyba minął

To malutkie ufff :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Sob lis 27, 2010 2:24 Re: Żaden duduś - Makary jestem! Kocurro w DT kryzys chyba minął

Wspaniałe wiadomości :piwa:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Sob lis 27, 2010 21:16 Re: Żaden duduś - Makary jestem! Kocurro w DT kryzys chyba minął

:D :D :D :D
Makaruś :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

[poprzednia][następna]