Siostrzyczka i Fuczek - już u siebie!!! :))))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 26, 2010 11:03 Re: Siostrzyczka i Fuczek-URATOWANE-Siostrzyczka źle :((((

Więc malutka już w lecznicy. Niestety na 90% pp. Mala dostanie surowice i parwoglobuline. Krew na badania pobrana, może będzie mieć jeszcze USG jamy brzusz.ej, ale to zależy od jej stanu. Wyniki testów na pp będą najprawdopodobniej w poniedziałek, one bardziej dotyczą Fuczka, mała już jest leczona. Jeżeli wyjdzie pp Fuczu też dostanie surowice.

Malutka ma 40,7°C
Ostatnio edytowano Pt lis 26, 2010 11:05 przez Satyr77, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Satyr77

Od: Pt lip 31, 2009 12:06

Post » Pt lis 26, 2010 11:05 Re: Siostrzyczka i Fuczek-URATOWANE-Siostrzyczka źle :((((

o jej :( :( :(
Maluchy, zdrowiejcie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Pt lis 26, 2010 11:06 Re: Siostrzyczka i Fuczek-URATOWANE-Siostrzyczka źle :((((

O kurka wodna :cry: :cry: :cry:
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Pt lis 26, 2010 11:07 Re: Siostrzyczka i Fuczek-URATOWANE-Siostrzyczka źle :((((

O kurcze :(
Cholerka, a nie mają tego szybkiego testu na pp, wynik jest po niecałej minucie, takie czekanie do poniedziałku to jakiś bezsens, jeśli to to, Fuczek powinien jak najszybciej dostać co potrzeba.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pt lis 26, 2010 11:09 Re: Siostrzyczka i Fuczek-URATOWANE-Siostrzyczka źle :((((

maluchy są u nas od półtora miesiąca - skąd jej się to wzięło, nie mam pojęcia :(
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Pt lis 26, 2010 11:11 Re: Siostrzyczka i Fuczek-URATOWANE-Siostrzyczka źle :((((

Satyr77 pisze:Więc malutka już w lecznicy. Niestety na 90% pp. Mala dostanie surowice i parwoglobuline. Krew na badania pobrana, może będzie mieć jeszcze USG jamy brzusz.ej, ale to zależy od jej stanu. Wyniki testów na pp będą najprawdopodobniej w poniedziałek, one bardziej dotyczą Fuczka, mała już jest leczona. Jeżeli wyjdzie pp Fuczu też dostanie surowice.

Malutka ma 40,7°C

A nie można Fuczkowi podać profilaktycznie? Jak one się kontaktowały, to zaraził się na 99,9999% :( Jednorazowe podanie surowicy nie jest groźne dla kota... Do poniedziałku, to on może już być za TM, niestety.
A pp można przynieść na butach, ubraniu etc. choćby z lecznicy wet. To jest BARDZO zaraźliwe...
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt lis 26, 2010 11:13 Re: Siostrzyczka i Fuczek-URATOWANE-Siostrzyczka źle :((((

Marta, nigdy nie wiadomo kto jest przed tobą w lecznicy.
A do lecznicy jeździliście.
Tak jak pisała Inga okres wylęgu 10-14 dni, byliście w tym czasie w lecznicy?
Trzeba wierzyć że to jednak nie to, ale jeśli to, trzeba jak najszybciej podać leki Fuczkowi, to czekanie na wyniki do poniedziałku jest bez sensu.
Jak mogą nie mieć testów pp, ech.

gosiaa

Post » Pt lis 26, 2010 11:14 Re: Siostrzyczka i Fuczek-URATOWANE-Siostrzyczka źle :((((

Wyjaśnijcie mi ludzie co to PP? Hoduję koty 7 lat i pierwsze słyszę taką nazwę 8O

najmysia

Od: Pt lis 04, 2005 14:43

Post » Pt lis 26, 2010 11:15 Re: Siostrzyczka i Fuczek-URATOWANE-Siostrzyczka źle :((((

najmysia pisze:Wyjaśnijcie mi ludzie co to PP? Hoduję koty 7 lat i pierwsze słyszę taką nazwę 8O

http://pl.wikipedia.org/wiki/Panleukopenia_kot%C3%B3w

gosiaa

Post » Pt lis 26, 2010 11:17 Re: Siostrzyczka i Fuczek-URATOWANE-Siostrzyczka źle :((((

Dzięki, co to panleukopenia, wiem, tylko nie wiedziałam że określa się to taki skrótem PP.

Macie na pocieszenie chwilowe głupi obrazek:

Obrazek

najmysia

Od: Pt lis 04, 2005 14:43

Post » Pt lis 26, 2010 11:18 Re: Siostrzyczka i Fuczek-URATOWANE-Siostrzyczka źle :((((

tak, byliśmy. Miały być szczepione a wyszły szmery w tchawicy, mieliśmy odczekać 7-10 dni :(

Monika, obrazek zobaczę w domu :oops: w pracy nie wszystkie obrazki mi się otwierają :(

WarKotka

Post » Pt lis 26, 2010 11:23 Re: Siostrzyczka i Fuczek-URATOWANE-Siostrzyczka źle :((((

moim zdaniem jeśli jest wysokie prawdopodobieństwo pp to powinno się natychmiast podać surowicę Fuczkowi!! Może zadzwońcie do innej lecznicy czy mają ten test szybki, co się go z kupki robi na pp.
kurcze czekać do poniedziałku to bardzo bardzo bardzo duże ryzyko!!!!!!!
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt lis 26, 2010 11:40 Re: Siostrzyczka i Fuczek-URATOWANE-Siostrzyczka źle :((((

Krzysiek bedzie próbował dodzwonić się do Seidla. My mieszkamy w Skierniewicach, tutaj takich rzeczy na szybko nie ma :evil:

Ania testów nie ma i nie sądzi żeby to było PP......

brzuszek jest miękki, lekki obrzęk przy nerkach, mała została w lecznicy pod kroplówką i do dokładnego przebadania...

WarKotka

Post » Pt lis 26, 2010 11:53 Re: Siostrzyczka i Fuczek-URATOWANE-Siostrzyczka podejrzenie PP

weżcie mnie nie przerażajcie-jeśli macie pp to i mój do byłby zaifekowany?

jeśli ona jest u Qas już tyle to dziwne to pp.
to nie kokcydioza?bo u ParKinga też podejrzewali pp a okazała się kokcydia niestety..też paskudne,ale przynajmniej mniej zarażliwe i nie śmiertelne.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt lis 26, 2010 11:58 Re: Siostrzyczka i Fuczek-URATOWANE-Siostrzyczka podejrzenie PP

smarti pisze:weżcie mnie nie przerażajcie-jeśli macie pp to i mój do byłby zaifekowany?

jeśli ona jest u Qas już tyle to dziwne to pp.
to nie kokcydioza?bo u ParKinga też podejrzewali pp a okazała się kokcydia w poł z białaczką,niestety..też paskudne,ale przynajmniej mniej zarażliwe i nie aż tak śmiertelne.

Smarti, przecież to można naprawdę przywlec do domu po prostu na butach... A moim zdaniem jeśli jest cień podejrzenia, że to pp - należy traktować to jak pp. Bo jak prawda wyjdzie na jaw może już nie być czasu po prostu. Za dużo razy widziałam takie sytuacje...
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

[poprzednia][następna]