SPIS KARM dla Kota

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 23, 2010 20:45 Re: SPIS KARM dla Kota

Pewnie,że nie trudno tylko trzeba niestety mieć czas, kochana.Żebym go miała to bym nie pytała bo przy 19footrach +4sunieczki to trochę roboty jest.

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Wto lis 23, 2010 21:10 Re: SPIS KARM dla Kota

W moim sklepie najtaniej z takich karm wychodzi Applaws, ma bardzo dużą zawartość mięsa, jeśli o to chodzi. Ale na swoich kotach nie sprawdzałam. Jadły tylko puszki Applawsa, i zasmakowało, ale one wszystkie puszki jedzą :lol:
A ja chcę zapytać czy ktoś próbował Migliorgatto, jakieś to mało popularne a ktoś ostatnio polecał - no i nie mogę znaleźć składu.

MissTake2

Od: Pt lis 19, 2010 13:50

Post » Wto lis 23, 2010 21:22 Re: SPIS KARM dla Kota

A ja gdzies na forum czytałąm o tych qpach, tzn zapachach.. że jak za mocno "daje" to niedobrze.. Dlatego tak dopytuję..
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Wto lis 23, 2010 21:50 Re: SPIS KARM dla Kota

O ile Acana jest gorsza od Orijena? 8)
Skład - dość podobny, z tym że procentowo:

65% mięsa/ryb Acana - 75% mięsa/ryb Orijen
35% warzyw i dodatków Acana - 25% warzyw i dodatków Orijen

Czy rzeczywiście kot potrzebuje AŻ TAK wysokobiałkowej karmy?
I co oznacza właściwie karma "wysokobiałkowa"? Pewnie wysoko-mięsna, co? ;)
Przykładowo:
Acana ma 35% białka
Sanabelle ma 34% białka

Ale Sanabelle nie jest karmą wysokobiałkową ;) bo zawiera w znacznej części kukurydzę i jęczmień
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Śro lis 24, 2010 18:54 Re: SPIS KARM dla Kota

Witajcie to mój pierwszy post tutaj :wink:
Zarejestrowałam się tu bo chciałabym się dowiedzieć która karma jest lepsza?
ta http://animalia.pl/produkt,15022,38,Pur ... lized.html czy ta http://allegro.pl/bosch-sanabelle-adult ... 60873.html ?

Mrówka Z

Od: Śro lis 24, 2010 18:45

Post » Śro lis 24, 2010 19:07 Re: SPIS KARM dla Kota

Co do tej z karmy z rybą to przecież pisałam, że nie może kosztować tyle co Applaws ponieważ łosoś i dorsz kosztują znacznie więcej niż kurczak nawet w "ludzkim" sklepie. Ryby są drogie i karma jest droga...

Mrówka Z jeśli już musisz kupić którąś z tych karm to oczywiście Sanabelle. W Cat Chow jest na pierwszym miejscu zboże.

tamiska

Od: Nie lis 01, 2009 12:30

Post » Śro lis 24, 2010 19:26 Re: SPIS KARM dla Kota

Dzięki, a którą z "odmian" Sanabelle polecacie najbardziej?

Mrówka Z

Od: Śro lis 24, 2010 18:45

Post » Śro lis 24, 2010 21:18 Re: SPIS KARM dla Kota

Tą, która pasuje do Twojego kota :lol:

MissTake2

Post » Śro lis 24, 2010 21:24 Re: SPIS KARM dla Kota

Mrówka Z pisze:Dzięki, a którą z "odmian" Sanabelle polecacie najbardziej?

Pewnie inne koty się nie zgodzą ale w imieniu mojego kocura nie polecam: po sanabelle z kurczekiem w ciągu tygodnia dwa razy zwymiotował co mu się NIGDY wcześniej nie zdarzało. Żadne inne czynniki raczej nie wchodziły w grę bo jest zdrowiutki i tylko to jadł. Więcej nie kupiliśmy.

mama-san

Od: Pt lis 19, 2010 16:00

Post » Śro lis 24, 2010 21:36 Re: SPIS KARM dla Kota

[quote="tamiska"]

Jak Lucek u nas się pojawił dając się nabrać na reklamę kupiłam RC baby... Nasz kot jadł jadł i ciągle płakał o więcej, kupy śmierdziały nieziemsko. W końcu dokładnie przyjrzałam się etykietce i składowi i nie byłam zbyt zadowolona z tego co zobaczyłam. Przerzuciłam Lucka na Acanę i co się okazało? Ta sama ilość karmy wystarczyła mi na 2 miesiące, a nie jak wcześniej w porywach na miesiąc. Kotek chodził najedzony, sierść się poprawiła. Później ewoluowaliśmy do Applawsa i jeszcze mniej schodziło i już nie słuchałam błagalnych miauków, a kot bynajmniej nie wygląda na głodzonego, a dziennie zjada dwie kobiece garstki karmy.

NO właśnie,Czy to jest wada czy zaleta karmy że kot chce ją jeść w nadmiarze? Jest smaczna i mu dobrze robi- czy moze jest nafaszerowana jakimiś kocimi narkotykami albo za mało pożywna? mam ten sam problem z moim kocurem (dorosłym) że on karmę ROYAL strasznie lubi, jak mu wydzielam tyle ile zalecane na opakowaniu i daję w dwóch dziennych porcjach to zaraz zje wszystko i po chwili woła o dokładkę. Czasem z litości dosypię mu odrobinę między posiłkami ale boję się że mi się kocisko roztyje. Raz kupiłam na spróbowanie Orijen z kurczakiem to zjadał z łaski, wyraźnie niechętnie, natomiast za Royalem przepada!

mama-san

Od: Pt lis 19, 2010 16:00

Post » Czw lis 25, 2010 16:24 Re: SPIS KARM dla Kota

Mrówka Z pisze:Dzięki, a którą z "odmian" Sanabelle polecacie najbardziej?

a nie polecanie to też opinia, prawda? ;)
ja z nią nie mam dobrych doświadczeń, a skład też mi się nie podoba, więc nie polecam ;)
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, skorzystałby na tym człowiek, a stracił kot.

Aniołek_

Od: Pon sie 14, 2006 17:28

Post » Czw lis 25, 2010 20:46 Re: SPIS KARM dla Kota

Mój kot jadł Acanę z chęcią. Po prostu aż tyle jej nie potrzebował aby być najedzonym :) ponieważ zawiera ona dużo białka pochodzącego z mięsa (Applaws jeszcze więcej), co jest o wiele bogatszym źródłem energii dla kota niż zboże. Jak ja to mówię: kot to nie chomik.

tamiska

Od: Nie lis 01, 2009 12:30

Post » Czw lis 25, 2010 21:00 Re: SPIS KARM dla Kota

Mam pytanie czy koś ostatnio kupował TOTW na jakimś sklepie internetowym ? jeśli tak to w jakim i czy długo czekaliście ponieważ ,chciałam kupić swoim w krakvecie na początku września i czekałam cierpliwie aż do listopada i nadal nie było i wzięłam w końcu purine pro plan ,ale zależy mi bardzo na sprawdzeniu TOTW bo ma bardzo dobry skład . Niby sklep e-karma .pl jest dystrybutorem na PL ,ale czy to prawda,bo nie chce mi się czekać znowu 3 miesiące :x ?
Pirat [*] Pepe [*] Masza Stefan

Del

Od: Wto lis 24, 2009 16:30

Post » Pt lis 26, 2010 10:10 Re: SPIS KARM dla Kota

Polecam puszki COSMA! Są w nich autentyczne kawałki mięsa 8O Jeszcze czegoś takiego nie widziałam w kociej karmie. Przy nich można mieć pewność, że kot faktycznie dostaje mięso, a nie samo badziewie 'pochodzenia zwierzęcego' uformowane w 'mięsne kawałki' :)

MissTake2

Post » Pt lis 26, 2010 10:55 Re: SPIS KARM dla Kota

del, niestety TOTW tylko w zooplusie dostaniesz.

Co do zapachu urobku z kuwety, na TOTW i suplementowanym miesie z kuwety nie czuc nic.
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

[poprzednia][następna]