adoptuję/przygarnę rudego kocurka, najlepiej jak najmłodszy.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lis 25, 2010 0:13 adoptuję/przygarnę rudego kocurka, najlepiej jak najmłodszy.

Witam, od dłuższego czasu poszukuję rudego kocurka. Ze względu na transport najlepiej z Małopolski. Oferuję przyjazny dom i towarzystwo drugiego kota (wiek ok 4 miesiące), adoptowanego w tzw. międzyczasie ze schroniska (moja miłość od pierwszego wejrzenia - właśnie wygrzewa się u boku ... mojego męża :-)).
Jeśli macie jakieś namiary na kocięta z września/października to będę wdzięczna za info :-)
Pozdrawiam.

cysia

Od: Śro lis 24, 2010 23:52

Post » Czw lis 25, 2010 1:12 Re: adoptuję/przygarnę rudego kocurka, najlepiej jak najmłodszy.

Tutaj są rudo - białe, chyba jeszcze dwa do adopcji, ale troszkę starsze :
viewtopic.php?f=13&t=116873
http://adopcje.weebly.com/
Obrazek

KIZINKA

Od: Śro sty 03, 2007 23:29

Post » Czw lis 25, 2010 7:45 Re: adoptuję/przygarnę rudego kocurka, najlepiej jak najmłodszy.

Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Czw lis 25, 2010 19:30 Re: adoptuję/przygarnę rudego kocurka, najlepiej jak najmłodszy.

dziękuję za odzew :-)
becia - w ostatnim poście w tym wątku jest niestety warunek, że adopcja równocześnie dwóch kociaków. szkoda, bo ten rudzioch jest cudny!
kizinka - rzeczywiście trochę starsze te kocurki, ale jakie urokliwe!!!
Dowiedziałam się, że jutro w Krakowie jest aukcja kotów, może tam spotkam swoje szczęście ;-)

cysia

Post » Czw lis 25, 2010 23:26 Re: adoptuję/przygarnę rudego kocurka, najlepiej jak najmłodszy.

viewtopic.php?f=1&t=69645&start=1350 - takiego mamy :D Jest zdrowy, świetny i kocha inne koty :D
Obrazek

ewaf

Od: Wto sty 06, 2004 19:04

Post » Pt lis 26, 2010 9:23 Re: adoptuję/przygarnę rudego kocurka, najlepiej jak najmłodszy.

cysia pisze:dziękuję za odzew :-)
becia - w ostatnim poście w tym wątku jest niestety warunek, że adopcja równocześnie dwóch kociaków. szkoda, bo ten rudzioch jest cudny!
Dowiedziałam się, że jutro w Krakowie jest aukcja kotów, może tam spotkam swoje szczęście ;-)

Niewiem czy to warunek.
Jedyna przeszkoda to może byc odległość. :wink:
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Pt lis 26, 2010 10:47 Re: adoptuję/przygarnę rudego kocurka, najlepiej jak najmłodszy.

cysia pisze:dziękuję za odzew :-)

Rozejrzyj się po wątkach, rudych cudeniek jest masa:) Nie wiem czy mówisz o aukcji w M1 (w soboty od 10 chyba i w niedziele od 12 pod sklepem zoologicznym) jest organizowana przez Fundację Zwierzęta Krakowa, bardzo miła Pani się nią opiekuje - kotki są przeważnie szczepione i wszystkie kastrowane/sterylizowane :) Dzięki niej kociak którego zgarnęliśmy z pętli w Borku Fałęckim znalazł wypasiony domek :) I nawet jeśli nie będzie takiego, jakiego byś chciała, możesz popytać (kotki zostawiają tam panie dające wielu kotom domy tymczasowe) i zostawić dane kontaktowe, może ktoś akurat "ma na stanie" :)

A może Ptyś?:D viewtopic.php?f=13&t=120406

Miscorpio

Od: Pon lis 01, 2010 18:11

Post » Pt lis 26, 2010 11:19 Re: adoptuję/przygarnę rudego kocurka, najlepiej jak najmłodszy.

O tak, Ptyś już mi wpadł w oko, tylko ten Gdańsk ....
No chyba, że ktoś akurat wybiera się w takową trasę ? ;-)

A dzisiejsza aukcja jest w domu kultury na os. Górali. Poza tym na stronie schroniska jest informacja, że co tydzień są aukcje w CH na Zakopiance.
Odwiedziłam też giełdę na Balickiej, ale spóźniłam się pół godziny i po rudym nie było już śladu. Wiem, że handel zwierzętami w takim miejscu nie jest dobrze widziany, ale ludzie, którzy je wtedy sprzedawali (tylko jedno "stoisko") z całą pewnością nie byli pseudohodowcami. Chcieli chyba pozbyć się jedynie niechcianego miotu.

cysia

Post » Pt lis 26, 2010 11:24 Re: adoptuję/przygarnę rudego kocurka, najlepiej jak najmłodszy.

cysia pisze:O tak, Ptyś już mi wpadł w oko, tylko ten Gdańsk ....
No chyba, że ktoś akurat wybiera się w takową trasę ? ;-)

A dzisiejsza aukcja jest w domu kultury na os. Górali. Poza tym na stronie schroniska jest informacja, że co tydzień są aukcje w CH na Zakopiance.
Odwiedziłam też giełdę na Balickiej, ale spóźniłam się pół godziny i po rudym nie było już śladu. Wiem, że handel zwierzętami w takim miejscu nie jest dobrze widziany, ale ludzie, którzy je wtedy sprzedawali (tylko jedno "stoisko") z całą pewnością nie byli pseudohodowcami. Chcieli chyba pozbyć się jedynie niechcianego miotu.

O, to ja nie wiedziałam o tych akcjach w NH i CH:) Dobrze wiedzieć:) Co do transportu - gdzieś na forum jest wątek transportowy, da się pewnie coś znaleźć, chociaż do połowy drogi;)

Miscorpio

Od: Pon lis 01, 2010 18:11

Post » Pt lis 26, 2010 12:32 Re: adoptuję/przygarnę rudego kocurka, najlepiej jak najmłodszy.

Tutaj są rudaski z sierpnia: viewtopic.php?f=1&t=120590&p=6719111#p6719111

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pt lis 26, 2010 18:03 Re: adoptuję/przygarnę rudego kocurka, najlepiej jak najmłodszy.

Jestem po akcji w NH .. Były trzy śliczne wrześniowe maleństwa z TOZ.
Niektóre z osób tam znajdujących niemalże wciskały te kocięta na siłę .. niestety nie mam najlepszego wrażenia po tej akcji :-(

Zaprezentowały się tam trzy panienki. Dwie absolutnie, obłędnie czarne, a jedna lekko "rozjaśniana" :-)

Nie wiem czy to dobre miejsce, ale proszę doradźcie - czy dla mojego kocurka lepszym towarzystwem byłaby taka właśnie dziewczyna czy kompan ?

cysia

Post » Sob lis 27, 2010 19:46 Re: adoptuję/przygarnę rudego kocurka, najlepiej jak najmłodszy.

cysia pisze:.....Wiem, że handel zwierzętami w takim miejscu nie jest dobrze widziany, ale ludzie, którzy je wtedy sprzedawali (tylko jedno "stoisko") z całą pewnością nie byli pseudohodowcami. Chcieli chyba pozbyć się jedynie niechcianego miotu.

Z całą pewnością nie byli. Ja też skupuję radia samochodowe bez kodów - ludzie mają słabą pamięć i zapominają, a ja sobie dam radę z zabezpieczeniem. Takie hobby mam - łamanie kodów. Z całą pewnością nie jestem paserem, bo sprzedaję tylko te, które już znam i nie rajcuje mnie zabawa z nimi.
Komu radio?

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Nie lis 28, 2010 0:14 Re: adoptuję/przygarnę rudego kocurka, najlepiej jak najmłodszy.

Widać słabo znam się na ludziach.
Mniejsza z tym.
Zostałam dzisiaj obdarowana biało - rudą kotką, tak myślimy, że kotką :-) Mała ma 9 tygodni, a kocur, zwany dalej Książę, (domownik pełnym pyszczkiem) ok 4 miesiące.
Od 6 godzin kociaki, z drobnymi przerwami, walczą ze sobą/bawią się ? Chwilami nie wygląda to zabawnie :/
Mała chyba powoli odpuszcza, bo na widok Księcia ląduje w pozycji "na grzbiecie" i w ten sposób walczy dość zacięcie. Książę, dwa razy większy, praktycznie poniewiera nią na wszystkie strony.
Co robić? Czy odizolować kociaki? Jeśli tak to na jak długo?
Mam nadzieję, że się dogadają :-) Oba są cudowne!!!
Jak "udobruchać" Księcia? Czy należy się angażować w takie porachunki?

cysia