Stara Klara pisze:Arcana, serdecznie dziękuję, za co? Chyba nie muszę pisać. Bardzo proszę, jeśli będziesz w Krakowie, zadzwoń do mnie i zaprowadź w te miejsca mojego miasta, których nie znam. Na najbliższy obiad idę na Miodową. Serdecznie pozdrawiam i mam nadzieję, że się spotkamy S.T.
Bardzo dziekuje, Klaro. Wiedzialam, co robie, wybierajac sie na kawe ze Starą Klarą w starym Krakowie.

A sadzac po kawie i kurczaku boje sie, ze miodowa Dorota moze Ci zazbytnio nie zaimponowac. Milo bylo spotkac w Krakowie osobe, z ktora rozmowa nie konczy sie na "sorry - sorry". Dzieki za pogaduchy. Za reszte odwdziecze sie przy najblizszej okazji owsem.

Checi i pomyslow na Krakow i okolice to dlugo mi nie zabraknie.
Uzupelniajac relacje Klary, dodam, ze Melek to szczesciarz. Trafil z reki Madzi los z apartamentem krakowskim z widokiem na Tatry (pare razy sprawdzalam balkon i widok, odbywajac jedna z dluzszych wizyt adopcyjnych w dziejach Miau

). Niech Madzi serce nie krwawi, bo taki kotek to niewdzieczna bestia, podrozuje i odnajduje sie w swoim domu z pelnym luzem, bez zadnych zalow. W apartamencie z miejsca sprawdzil, czy dobrze karmia, wyzerajac Felce z miseczki wolowinke. Za to pozniej podzielil sie swoja saszetka, a my z Klara sterczalysmy gapiac sie, jak kotki szamia nos w nos z jednego talerzyka. Uzyczyl tez Felce swojej myszy i zadnych felkowo-melkowych spieć "co moje to nie rusz" nie odnotowano. Felka to sliczna kocia dama, ktora szybciej mysli niz reaguje, wiec z wielkim zaciekawieniem obserwowala, niczym nie pokazujac, ze uwaza Melka za kiepski pomysl.
Melek dzialal wedlug schematu: po pierwsze cos na ząb, potem zbadac teren, parter sprawdzony - mozna juz sie bawic, potem wyzszy poziom, tez niezla zabawa ...do najwyzszego nie doczekalam, ale Klara jest przygotowana na zrzutki. Bardzo jestem ciekawa relacji po dzisiejszym dniu "co robia kotki, jak Klara nie patrzy - sądząc po skutkach"
Madziu, to Tobie dziekujemy, a przede wszystkim Melek dziekuje. To sliczny, radosny kotek luzak - dzieki Tobie.

Wszystkie edycje to pomylki melko-felkowe, felko-melkowe, melko-melkowe i felko-felkowe