Tanie Dranie. Part Five. Biduś[`]. Można zamknąć ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto lis 23, 2010 21:22 Re: Tanie Dranie. Cudu nie było. Biduś [`]. Gramek zostaje.

Wiesz, chyba jestem w stanie wyobrazić sobie, co czujesz, pamiętam jakim szokiem była dla mnie choroba i śmierć mojej niespełna rocznej Gadzinki :( Kot zachorował w nocy z wtorku na środę, a w piątek po południu już go nie było :cry:

Biduniek był bardzo zmarnowany przez życie. Nawet, jeżeli wiekowo nie była jakoś wyjątkowo stara (mimo wszystko nie sądzę, żeby miała więcej niż te 11-12 lat), miała bardzo wyniszczony organizm. Niedowład tylnych łapek po pogryzieniu przez psy, martwice na skórze, alergia pokarmowa/skóra trwale zabidzona przez lata życia w głodzie, zimnie i bezdomności :(, niewyleczalny katar, zgniłe wszystkie ząbki i schorowane dziąsła... Powoli godziłam się z myślą, że któregoś dnia odejdzie, ale miałam wielką nadzieję - popieraną zresztą wszystkimi kolejnymi wynikami badań krwi - że ten moment jest jeszcze daleko, że będziemy razem jeszcze przynajmniej przez kolejne 3-4 lata :cry: A tu: kilka tygodni obsłabienia, 10 dni przeziębienia i koniec :cry:

Śmierci takich młodziutkich, całkiem zdrowych dotąd i bardzo kochanych przez kogoś zwierzaków takich jak Wasza Tosieńka - też nijak nie jestem w stanie zrozumieć. Nijak :(
Nie wiem, czy wierzę w jakąkolwiek odgórną Sprawiedliwość :(
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Wto lis 23, 2010 21:30 Re: Tanie Dranie. Cudu nie było. Biduś [`]. Gramek zostaje.

AgaPap pisze:A i tak sobie pomyślałam, że nie pisałam Ci jak to sobie właśnie uzmysłowiłam, że mam w domu trzy czarne futra :D i w dwóch z nich to byś się z miejsca zakochała tzn. w małejczarnej wolnozyjącej w naszym mieszkaniu i w Jóźku, którego prawie 3 tygodnie temu wzięłam spod pracy, oficjalnie (przed TŻ-tem) na leczenie tylko, ale na pewno spowrotem tam nie wróci. Domku będę mu szukała jak go już wyprowadzę na koty.
Trzecie to kudłato-plaskata Furia, któej nie mogę domku szukać, bo nie chce nauczyć się qpe do kuwetki robić. I jestem pewna, że robi to specjalnie :twisted:

To ja Jóźka poproszę, będzie do kompletu :1luvu:
Baby ogólnie średnio lubię (Bidziunia była wyjątkiem, podobnie jak Księżniczka :wink: ), a za 'wolnożyjącą' dziękuję tym goręcej, że też jedną takową posiadam na stanie (przepiękna pingwinica z białymi wąsami) :twisted:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Wto lis 23, 2010 22:05 Re: Tanie Dranie. Cudu nie było. Biduś [`]. Gramek zostaje.

Wielbłądzio pisze:
AgaPap pisze:A i tak sobie pomyślałam, że nie pisałam Ci jak to sobie właśnie uzmysłowiłam, że mam w domu trzy czarne futra :D i w dwóch z nich to byś się z miejsca zakochała tzn. w małejczarnej wolnozyjącej w naszym mieszkaniu i w Jóźku, którego prawie 3 tygodnie temu wzięłam spod pracy, oficjalnie (przed TŻ-tem) na leczenie tylko, ale na pewno spowrotem tam nie wróci. Domku będę mu szukała jak go już wyprowadzę na koty.
Trzecie to kudłato-plaskata Furia, któej nie mogę domku szukać, bo nie chce nauczyć się qpe do kuwetki robić. I jestem pewna, że robi to specjalnie :twisted:

To ja Jóźka poproszę, będzie do kompletu :1luvu:
Baby ogólnie średnio lubię (Bidziunia była wyjątkiem, podobnie jak Księżniczka :wink: ), a za 'wolnożyjącą' dziękuję tym goręcej, że też jedną takową posiadam na stanie (przepiękna pingwinica z białymi wąsami) :twisted:

Dzikawa... :mrgreen:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Wto lis 23, 2010 22:07 Re: Tanie Dranie. Cudu nie było. Biduś [`]. Gramek zostaje.

Kto niby dzikawy? Dunieczka :mrgreen: ?

Ty mi lepiej weź na priva odpisz, bo nie wiem, czy mam jutro targać torbę do roboty czy nie.

Wielbłądzio

Post » Śro lis 24, 2010 8:17 Re: Tanie Dranie. Cudu nie było. Biduś [`]. Gramek zostaje.

Józek jest the best :D
Poproszę dziecko po południu coby go fotknęło troszeczkę to Ci go pokażę :kotek:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Śro lis 24, 2010 10:31 Re: Tanie Dranie. Cudu nie było. Biduś [`]. Gramek zostaje.

Wielbłądzio pisze:Kto niby dzikawy? Dunieczka :mrgreen: ?

Ty mi lepiej weź na priva odpisz, bo nie wiem, czy mam jutro targać torbę do roboty czy nie.

Wczoraj wieczorem padłam na twarz spać...
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Post » Śro lis 24, 2010 13:47 Re: Tanie Dranie. Cudu nie było. Biduś [`]. Gramek zostaje.

Jestem.
Parszywie smutno.
To już tydzień :cry:

Towarzystwo tych bezmózgów mnie dobija.
Przemuś ma dostać na obiadek kotlecika z ziemniaczkami i owocka :twisted:
A żeby się udławił :twisted:

Wielbłądzio

Post » Śro lis 24, 2010 14:20 Re: Tanie Dranie. Cudu nie było. Biduś [`]. Gramek zostaje.

Wielbłądzio pisze: Przemuś ma dostać na obiadek kotlecika z ziemniaczkami i owocka :twisted:
:lol: :mrgreen:
Wielbłądzio pisze: A żeby się udławił :twisted:

Kaśka! :P Co dziecko winne, że ma taką matkę... 8)

Marcelibu

Post » Śro lis 24, 2010 14:41 Re: Tanie Dranie. Cudu nie było. Już tydzień bez Bidonka [`] :(

Wiem :oops: Ale ja dzieci to nawet kocie znacznie mniej lubię od dorosłych :oops: :twisted:
Żeby nie było: Malut :1luvu: był absolutnym wyjątkiem.

Ciekawe, jakie dziecko zdoła wychować taka głupia matka :strach:

Wielbłądzio

Post » Śro lis 24, 2010 15:03 Re: Tanie Dranie. Cudu nie było. Już tydzień bez Bidonka [`] :(

Kocie dzieci są fajne :mrgreen: Tylko trzeba uważać, żeby takiego nie rozdeptać :D

Wielbłądzio pisze:Ciekawe, jakie dziecko zdoła wychować taka głupia matka :strach:
Pozostaje mieć nadzieję, że geny ojca są montżeisze 8)

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Śro lis 24, 2010 15:16 Re: Tanie Dranie. Cudu nie było. Już tydzień bez Bidonka [`] :(

Wcale nie powiedzialam, że są niefajne :wink: Kocie, psie, końskie, krowie itp. - jakiekolwiek, byle nie ludzkie :roll: :strach:
Wyznałam tylko, że ZDECYDOWANIE wolę dorosłe koty - i z wyglądu i (przede wszystkim!) z zachowania i z charakteru. Większość moich footer jest w tej chwili w wieku 4-7 lat - oprócz Julka wszystkie są mniej więcej zrównoważone psychicznie (nie licząc bezmózga Plusia, ale to jednak nieco inne schorzenie :wink: ) i w miarę grzeczne. Kiedy przypomnę sobie, jak potrafią roznosić mieszkanie maluchy/podrostki: :strach:
10-letni (lub starszy) Glamiś jest jeszcze wspanialszy: stateczny, spokojny, mądry, słodki :1luvu: Biduńka :( też była anielsko grzeczna i bardzo bardzo mądra...
'W ramach' kociaka wystarczy mi Plu Plu :wink:

Wielbłądzio

Post » Śro lis 24, 2010 16:01 Re: Tanie Dranie. Cudu nie było. Już tydzień bez Bidonka [`] :(

Owszem, maluchy mieszkanie roznoszą, ale za to z jakim wdziękiem :mrgreen:
A moim dorosłym ogonom dobrze zrobi, jak je mała pogoni po mieszkaniu - jest szansa, że coś zrzucą więcej, niż tylko po samej diecie :twisted:

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Śro lis 24, 2010 20:04 Re: Tanie Dranie. Cudu nie było. Już tydzień bez Bidonka [`] :(

Ja dzieci ludzkich tyż nie lubię :mrgreen: A nastolatków to już wogóle :mrgreen:

A tak na serio to ja od jakiegoś czasu skutecznie się migam od wizyt u "młodych rodziców", bo generaleni trza siem zachwycać noworodkiem, a co ja mam powiedzieć jak łone dla mnie są odpychające i błłłłe i czym tu się zachwycać? :oops:
Cale szczęście, że byłam młoda i głupia jak urodziłam Weronikę, bo teraz to ni cholery bym się nie zdecydowała, a tak przynajmniej dla mnie na emeryturę już jedna pracować będzie :mrgreen:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Śro lis 24, 2010 20:13 Re: Tanie Dranie. Cudu nie było. Już tydzień bez Bidonka [`] :(

Smutno.
Za jakieś półtorej godziny minie dokładnie tydzień :cry:

Była taka cichutka, niepozorna, niezwracająca na siebie uwagi... a tak bardzo mi Jej tu brakuje :( "Tu" - tzn. pomyślałam w tej chwili przede wszystkim o mieszkaniu, bo w sercu mam Ją przez cały czas, tyle, że od tygodnia mam w to serce wbity jakiś kolec :cry:
Układała się w którejś z drapakowych budek, albo pod moimi nogami pod stolikiem komputerowym, i tkwiła tak całymi godzinami - na pierwszy rzut oka niezauważalna... W nocy, kiedy zabierałam Ją do nas do sypialni, najczęściej układała mi się w nogach i cichuteńko sobie mruczała. Albo szła spać do swojej ulubionej granatowej budki w księżyce. W lato, w te najgorsze upały, drzemała najczęściej w kąciku pod łóżkiem.

Bidusiu moja kochana, jesteś Gdzieś, prawda :cry: ...?

Wielbłądzio

Post » Śro lis 24, 2010 20:15 Re: Tanie Dranie. Cudu nie było. Już tydzień bez Bidonka [`] :(

AgaPap pisze:Ja dzieci ludzkich tyż nie lubię :mrgreen: A nastolatków to już wogóle :mrgreen:

A tak na serio to ja od jakiegoś czasu skutecznie się migam od wizyt u "młodych rodziców", bo generaleni trza siem zachwycać noworodkiem, a co ja mam powiedzieć jak łone dla mnie są odpychające i błłłłe i czym tu się zachwycać? :oops:
Cale szczęście, że byłam młoda i głupia jak urodziłam Weronikę, bo teraz to ni cholery bym się nie zdecydowała, a tak przynajmniej dla mnie na emeryturę już jedna pracować będzie :mrgreen:

Czasami nachodzi mnie strach, że Dranie to jednak na mnie ani myślą pracować :roll:
Ale trudno, najwyżej pójdę do opieki społecznej :twisted:

Wielbłądzio

[poprzednia][następna]