K.CHATKA-pomoc w dużej akcji sterylkowej potrzebna str 87

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro lis 24, 2010 0:50 Re: KOCIA CHATKA-kotka z połamanymi łapkami 500zł długu str 86

moge wziasc jakis dyzur wieczorny w sobote albo niedziele-klucze pozycze od gosi jak cos bo njblizej mnie
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Śro lis 24, 2010 8:22 Re: KOCIA CHATKA-kotka z połamanymi łapkami 500zł długu str 86

Ja mogę wziąść poniedziałek i czwartek wieczórw przyszłym tygodniui

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Śro lis 24, 2010 8:23 Re: KOCIA CHATKA-kotka z połamanymi łapkami 500zł długu str 86

5.12 niedziela rano - biorę :D
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro lis 24, 2010 8:27 Re: KOCIA CHATKA-kotka z połamanymi łapkami 500zł długu str 86

Biorę środę (1.12) wieczór bo chyba jeszcze nieobstawiona. Jak już zajęta to piątek wieczór( 3.12)
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro lis 24, 2010 9:09 Re: KOCIA CHATKA-kotka z połamanymi łapkami 500zł długu str 86

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 29.11.-05.12.2010
29.11. pon. rano brak wie. MaraS.
30.11. wt. rano brak wie. Teresa
01.12. śr. Asia i Bogusia wie.Alienor
02.12. czw. rano brak wie. MaraS.
03.12. piat. rano brak rano wie. Teresa
04.12. sob. rano Martyna wie. brak
05.12.niedz. rano Dorotka wie. MartynaP.
Dzięki dziewczyny

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro lis 24, 2010 11:23 Re: KOCIA CHATKA-kotka z połamanymi łapkami 500zł długu str 86

bardzo proszę o podanie (dzisiaj najlepiej) cestalu Psotce - to jej drugie odrobaczenie a glisty były

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Śro lis 24, 2010 13:27 Re: KOCIA CHATKA-kotka z połamanymi łapkami 500zł długu str 86

[color=#0000FF]witam - pozwolę sobie poruszyć bardzo ważny temat - sterylizacje i kastracje kotów wolnożyjących. [/color]

Zwróciła się do nas duża Spółdzielnia Miaszkaniowa z prośbą o pomoc w rozwiązaniu problemu nadpopulacji kotów. Sytuacja jest bardzo trudna bo kotów jest dużo, część mieszkańców dokarmia a część najchętniej by je wytruła, co z resztą prawdopodobnie również ma miejsce.
W zeszłym roku usilowano wyłapać część kotów i wywieźć do schroniska ale wywiązała się bitwa między lokatorami a łapaczem, który jak twierdzi o mało nie uniknął śmierci, bo ktoś w niego rzucił młotem.
Zaproponowałam następujące rozwiązanie - trzeba oplakatować osiedle informacjami na temat konieczności sterylizacji, kastracji. W spółdzielni będzie wyznaczona osoba, która będzie odpowiadała za ewentualne kontakty i zapytania. W plakatach tzreba napisać kim jesteśmy, żeby karmiciele sie nie bali, że wymordujemy im koty.
Jeżeli nie bedzie negatywnego odzewu ze strony mieszkańców, firma zajmujaca się zawodowo łapaniem będzie sukcesywnie łapać koty i dowozić do wyznaczonego przez nas weterynarza.
Potem firma koty odbierze - kocury wrócą do karmicieli a kotki (w zależności od ilości i mozliwości) do Kociej Chatki lub do pomieszczenia w którym będzie opiekował się karmiciel.
Będziemy łapać tyle ile mozemy przerobić. Za cała akcję zapłaci Spółdzielnia. My musimy przygotować materiały zachęcające do akcji, skoordynować terminy działań a także obsłużyć kotki po sterylkach w chatce.

To kto jest chętny mi pomóc w akcji? :D

takie rzeczy robię lepiej niż bazarki
Ostatnio edytowano Śro lis 24, 2010 13:34 przez Filomen, łącznie edytowano 1 raz

Filomen

Post » Śro lis 24, 2010 13:33 Re: KOCIA CHATKA-kotka z połamanymi łapkami 500zł długu str 86

No ja się zgłaszam, z tym że wiadomo w godzinach dopołudniowych w tygodniu nie jestem w stanie nic zrobić praca, pamiętam tą akcję w tamtym roku duzo kociaków trafiło do schronu, niewiele ich niestety przeżyło :( dobry okres na działanie bo do wiosny będzie ich tam zatrzęsienie, Ewa gdzie dokładnie miesci się siedziba tej spółdzielni?

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro lis 24, 2010 13:33 Re: KOCIA CHATKA-kotka z połamanymi łapkami 500zł długu str 86

Mieszkam na Zagórzu i chętnie pomogę. Gdy w lecie rozmawiałam z karmicielką, była pozytywnie nastawiona do łapania i sterylek - jak długo nie na jej koszt i nie u niej w domu :wink: Nie wiem jak druga. Akcja informacyjna konieczna - inaczej rzeczywiście mogą być sceny.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro lis 24, 2010 13:51 Re: KOCIA CHATKA-kotka z połamanymi łapkami 500zł długu str 86

Ja też chętnie wezmę udział w takim czymś. Może z czasem i inne spółdzielnie by pomyślały o takim rozwiązaniu...

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Śro lis 24, 2010 14:02 Re: K.CHATKA-pomoc w dużej akcji sterylkowej potrzebna str 87

no i oczywiście ja dwoma rękami za akcją.
Trochę mnie zastanawia ta profesjonalna firma wyłapująca- bo wiemy jak i za ile są łapane koty przez miasto.
Czy możesz dowiedzieć się coś więcej jak to będzie przebiegało
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro lis 24, 2010 14:43 Re: K.CHATKA-pomoc w dużej akcji sterylkowej potrzebna str 87

moi Drodzy,
ta profesjonalna firma to znany nam pan łapacz, sama go wymysliłam bo skoro łapał już nie raz koty wywoził do schronu to wie jak sie za to zabrać a przynajmniej zrobi dobry uczynek, oczywiście nie za darmo. Nie będziemy latać z klatą po zagórzu. Spółdzielnia nic nie ma zaplanowane, bedzie tak jak my to ułożymy oni w sumie to sponsorują.

i teraz pierwsze zadanie - proszę przygotujcie materiał (treść) na plakat - czemu trzeba sterylizować, ze koty sa pootzrebne dlaczego ale ich nadmiar jest niebezbieczny. Ja zrobie graficzna oprawe. Taki, który przekonałby karmicieli - musza być proste, zrozumaiłe argumnety,
ja natomiast sie nie nudze tylko robie prezentację na spotkanie w Urzedzie Miasta w przyszłym tygodniu, w tym samym temacie.

Filomen

Post » Śro lis 24, 2010 14:48 Re: K.CHATKA-pomoc w dużej akcji sterylkowej potrzebna str 87

a na miau byl plakat taki co w lecznicach bywa niektorych-on moim zdaniem jest ok.
ludzie to wzrokowcy mysle ze wola popatrzec na zdjecia i czytac jak jest malo napisane
jak wywalimy tekst na cala strone to nie kazdy poczyta bo mu sie zwyczajnie nie bedzie chcialao
mozna by ten plakat i oczywiscie napisac kilka zdan ale uwazam ze nie za duzo jest szansa ze ktos biegnacy do pracy spojzy i te kilka zan przeczyta a dłuzszego tekstu nie

moje zdanie skromne :oops:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Śro lis 24, 2010 14:52 Re: K.CHATKA-pomoc w dużej akcji sterylkowej potrzebna str 87

MartynaP pisze:a na miau byl plakat taki co w lecznicach bywa niektorych-on moim zdaniem jest ok.
ludzie to wzrokowcy mysle ze wola popatrzec na zdjecia i czytac jak jest malo napisane
jak wywalimy tekst na cala strone to nie kazdy poczyta bo mu sie zwyczajnie nie bedzie chcialao
mozna by ten plakat i oczywiscie napisac kilka zdan ale uwazam ze nie za duzo jest szansa ze ktos biegnacy do pracy spojzy i te kilka zan przeczyta a dłuzszego tekstu nie

moje zdanie skromne :oops:

Martynko ale musimy napisać ze bedziemy lapac koty i dlaczego i kim jestesmy - jak damy same obrazki to nie wystarczy - dlatego jest bardzo wazne zeby napisac krótko zwieźle i zrozumiale dla starszych ludzi
moze byc komplet - plakat z tymi kotami a drugi treść o co chodzi

Filomen

[poprzednia][następna]